Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Чудо в Стамболийски! Поп каза: Стани! И саката проходи

Featured Replies

и така се появяват едни неземни глупости и тълкувания..дето променят смисъла на писаното...

То защото оригиналните писания и тълкувания не са неземни глупости, заблуди и манипулации за слаби воли и умове.
  • Отговори 194
  • Прегледи 14,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Чудеса ще има още разбира се. Един духовник веднъж посегне ли на чудесата, цял живот ги ползва. 

и сега ,какво следва неземно наше  форумно съвършенство...тия дето отиват на смърт да те поздравят ли?

Не ми обръщай внимание, беше само вопъл. От време на време получавам пристъпи на мирова скръб.

Аз ще те поздравя, като обявиш и математиката за НЕЗЕМНА ГЛУПОСТ, само защото борави с абстракции. В темата за Библията се опитах да ти намекна някои неща относно "образа и подобието", сфирот и духа, ама не.. Според теб как изглежда "пи" например, или и то е неземна глупост? Защото ОТНОШЕНИЯТА НЕ ИЗГЛЕЖДАТ!

Кво съм се разпенила и аз, много важно. Карай да върви, с картинки е по-интересно.

Да, ама после нещата се обръщат и се оказва, че има Бог, Дявол и дори Корупцията се е изкачила персонално едва ли не до най-високите етажи на властта и какво ли още не, а всички сме невинни дечица, нападнати от приказни герои - ако ме разбираш. И бъркотията е пълна.

Чудеса ще има още разбира се. Един духовник веднъж посегне ли на чудесата, цял живот ги ползва. 

Ти явно си ясновидец и всичко знаеш. Колко духовници познаваш?

Ти явно си ясновидец и всичко знаеш. Колко духовници познаваш?

Не знам за колегата. Ма като заговори за духовници:

Публикувано изображение

от plovdivmedia.com

Тези поне са професионалисти и представят продукт, който дава настроение без да мами.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Тези поне са професионалисти и представят продукт, който дава настроение без да мами.

Не знам дали си даваш сметка какво "оръжие за масово поразяване" представлява изкуството. С него може да ти разкрият истината и да те излекуват, може да те зомбират доживот, както става впрочем. Поетите, музикантите, художниците и т.н. са много, много по-опасни от от духовниците. Правителствата на имперските държави и рекламните агенции например го знаят.

Но никой от тях няма сметка да раздухва този факт прекалено, защото идеите трябва да се имплантират незабелязано. Винаги.

И между другото защо пък сте толкова твърдо убедени, че нищо извънредно не се е случило на тази молитва, все пак можеш ли да го докажеш, или пак говориш на вяра? Много вярващи много нещо.

Редактирано от witness (преглед на промените)

Поетите, музикантите, художниците и т.н. са много, много по-опасни от от духовниците.

"Творците" на Митко Пайнера попадат ли в някоя от горните категории?

още ли обсъждате тази глупост?

"Творците" на Митко Пайнера попадат ли в някоя от горните категории?

Ти как мислиш? Точно в този случай "оръжие за масово поразяване" доста добре пасва на продуктите им.

и служиш за пример,

Пази боже, на кого? Няма такива хора на планетата.

не си спомням да съм говорила за науката като за неземна глупост,още пък по малко за математиката..нали знаеш евреите умеят да смятат..особено като трябва да са на плюс :whist:

А за философията как мислиш, случаят с проклятието над Спиноза. Но все пак първо са му предложили пари... А в извънземни наистина ли не вярваш? Сега като преценя нещата, според определението на Маймонид за "образа", няма значение външният вид и произхода, само едно е необходимо да бъде причислен някой към човешкия род - да има интелектуална способност. Може би и още нещо, но да не се разпростирам.

пък аз се чудя..уж исус благ,пък виното за причастие в българия, кисельоч. виж в гърция използват едно много сладко вино ,та затова там исус е по благ..ти кво щее кажеш по въпроса?

Не зная, аз не съм се причестявала и вино не пия. Само цитронада, ако не ме мързи да направя.

Ти как мислиш? Точно в този случай "оръжие за масово поразяване" доста добре пасва на продуктите им.

Тъй де. И аз това имах предвид.

ахам.миии това е морфологичен белег у жената, хормоналната тояга дето я държи в ръцете..дето се вика ,за едните цици мъжът е готов на всичко

Забележителен анализ, но малко едностранчив, според мен. В споменатия по-горе творчески колектив влизат представители и от двата пола. Тъй че препоръката ми е да продължиш тези разсъждения с класификация и изследване на значението на съответния морфологичен белег при мъжете. А има и една трета група, към която принадлежи напр. Азис. Последният наистина може да осигури силни аргументи в подкрепа на ЕТ и UFO.

• Автор

още ли обсъждате тази глупост?

В тази тема (както и в много други) се обсъжда не само темата, но се водят разговори и на други теми, което не е лошо, защото потребителите общуват по-пълноценно и се опознават по-добре. :)

пп и като си помислиш...р-еволю-цион....конспирация на евреите един вид :lol6:

Специален поздрав за теб по този повод :) и за любителите на чудеса, конспирации, извънземни, Филип Киркоров, ЕТ, Азис и т.н.

пп Цяло чудо ще е ако този път официалната църква обели дума за протестите. Мълчат като да не казвам какво, защото последно патриархът взе страната на властта (ама де я?).

"Няма власт над онази глава, която не ще власт" - парафраза на Мирон Иванов.

пп Цяло чудо ще е ако този път официалната църква обели дума за протестите. Мълчат като да не казвам какво, защото последно патриархът взе страната на властта (ама де я?).

За това не се бях сетил. Това показва какъв фактор е църквата в социалния живот днес.

до като си отива от тоя свят  е носил  маген давид.

Прости невежеството ми, но какво е това "маген давид"?

Аха... Видях в Гугъл - "щитът на Давид", демек звездата, която е на знамето ви. В интерес на истината и Алис Купър май носи такава. ;)

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Знам за кибуц с такова име. Обаче по времето на Давид такова нещо не е съществувало. Ако се приеме, че Давид е реална личност. Ако става въпрос за друг съвременен Давид, вероятно е съчетание от типа на Дон Кихот де ла  Манча, т.е. Дон Кихот от Манча ->Давид от..ъъъ област Маген.

ахам...то е ясно колко знаеш за щита :wink12:

3 но ти, боже, си щит около мене, слава моя и тоя, който възвишава главата ми.

Елвис: http://www.radioislam.org/photos/celebrities/Elvis-Presley_Star-of-David.jpg

ахам...то е ясно колко знаеш за щита :wink12:

3 но ти, боже, си щит около мене, слава моя и тоя, който възвишава главата ми.

Хубаво де. Просто дай превод и сподели от какъв език е. Дали звезда, или щит все е тая. И също виж дали транскрипцията е правилна, дали такова е произношението. Това Меган Фокс... помня такава актриса, дали собственото й име, е производно от "маген"?

Мога ли да питам? Фамилията "Берзин" еврейска ли е?

Това Меган Фокс... помня такава актриса, дали собственото й име, е производно от "маген"?

:D

не проектирай своето невежество върху мен.все пак аз пия от извора :wink12:

Хубаво пий си. Никой не те спира. А как е черния дроб? :P

Ето я звездата в будистка интерпретация: Публикувано изображение

И тук:

Публикувано изображение

Сега, да не излезе, че Буда е бил еврейн, щото вчера четох някакво писание от някакъв наш патриот, който "доказваше", че произходът му бил тракийски...

• Автор

Попът чудотворец служи нелегално

В България всичко е по български, чудотворците и чудесата - тоже :D

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

хм...фамилията няма значение.може да си колев и да си по евреин от евреина коен .питай майката на берзин каква е..там е конспирацията :lol6:

Да, правилно. Просто се чудех за http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D1%80%D0%B7%D0%B8%D0%BD,_%D0%90%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80_(%D1%82%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3)

Знам, че семейството са руски емигранти, но не помня кога емигрират. В момента не мога да намеря по-подробна биография.

обаче мило ми рибоче,ти взе много наготово да чакаш.сега ти казвам нещо и те оставям да мислиш..искам да те пробвам докъде си стигнал с акъля..жокери ти дадох достатъчно можеш да правиш справка с библията /което е препоръчително/другите бълвочи ги остави на езо-теро-мезо теистите :tongue2:  и така мисли върху това:...

Просто не разполагам с време за такива проучвания в момента, но благодаря за жокерите.

тоо, ако вземем да интерпретираме ще излезе ,че трябва да разнищваме дали сачмо,алис, и елвис дали са будисти или иудаисти.

що се отнася до траките..ми те са голееема работа..питай тихчо той ще ти каже.по принцип "творчеството " на траките е голяма работа...щитове,маски и пр.....взе златни абеее фъопще чудо.

За траките, ако ти се четат бисери: http://sparotok.blogspot.com/2013/03/blog-post_15.html

Или за българските руни на 6500 г. : http://sparotok.blogspot.com/2013/04/6500.html

То мани другото, само не мога да разбера какво общо имат съвременните българи с траките, но това е щото съм неук космополит или нещо такова.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.