Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

MalwareBytes' Anti-Malware - проблеми, дискусии, мнения

Featured Replies

В този ред на мисли искам да попитам за цитираното от колегата. Той не е казал, че е експерт, докато четейки мнения точно в този подраздел, срещам много ваши, като такъв. При създалата се обстановка можете спокойно да отговорите за да е ясно дали примерно пречи прокси, за да се обновява последната. Не всеки може да се занимава с антивирусна дейност и да знае всичко за нея.Той е експерт, но ползвайте знанията му ако си търсите например телевизор.Съмнява ме да знаете колкото него а и ще сгрешите с избора, направен от ваша страна. Не ми е ясно какво толкова повече назнайвате, та имате такова самочувствие. Погледнете момчетата от борба с вирусите или тъй нареченият...... Никът ви е сгрешен доколкото виждам. На мен съвсем друго ми говори, но трябва да се сетите.Това обаче не могат да го направят леваци!

Десничарче от другата старана на тротоара , по твоята логика и тази на есперта , компютрите зад прокси нямат нужда от защитна програма защото ако бъдат заразени вируса няма да може да изпраща информацията на този който го е създал.

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 182k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Тези, които видят такова число за базата данни на MBAM: 911122006 (това е само пример), да не се притесняват. От днес има нов вариант за номериране на базата данни за MBAM, справка: Malwarebytes New

• Тази новина много ме зарадва! Ха, дано MBAM да ги мачка всичките Туулбари и нежелани приложения, че така съм им набрал покрай близки и приятели.

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Има нова версия на почистващия инструмент поддържащ вече и версия 3. За тези, които имат проблеми с нея може да почистят с него и да я инсталират наново. https://forums.malwarebytes.com/topic/196

Публикувани изображения

Десничарче от другата старана на тротоара , по твоята логика и тази на есперта , компютрите зад прокси нямат нужда от защитна програма защото ако бъдат заразени вируса няма да може да изпраща информацията на този който го е създал.

Що се отнася конкретно до MBAM друг потребител nickW е имал подобен проблем с бетата. Ама нали трябва тук да спамим....и обиждаме без причина.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ако си сложиш Windows 8 и Comodo Dragon и Comodo Cleaning Essentials ще се видиш във филм.Process Hacker няма да ти помогне.Пускаш един Farbar и виждаш два съмнителни процеса.Проверяваш ги във вирус тотал и всичко е чисто. :P

Определено платената версия не ми допадна по причина, че въпреки направените настройки се включва, сканира PC-то и блокира старници в браузъра. Обаче премахването и е много трудно след задълбочено триене на папки и регистри, регистрационният ключ остава. При последваща инсталация на Free версията отново излиза Premium. Та въпросът е - има ли инструмент за пълно деинсталиране без остатъци на MBAM ? Или, ако не как се премахват тези остатъци от софтуера?

При мен се обнови програмата днес и изведнъж се оказах "под заплаха"...Моля за мнение защото вчера нямаше нищо при сканиране а днес не си бях в нас и компа не е ползван.....Malwarebytes scan.txt

При мен се обнови програмата днес и изведнъж се оказах "под заплаха"...Моля за мнение защото вчера нямаше нищо при сканиране а днес не си бях в нас и компа не е ползван.....Публикувано изображениеMalwarebytes scan.txt

Потенциално нежелани програми.Може да почистиш и с това.Според няма нищо сериозно....................

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,

Някой да знае какъв й е проблема на тази версия 2.0.1.1004 ?

Поиска ми да си сложи новата версия - ок - и като се почна от няколко дена едно и също -

намира си разни зловредни обекти, премахвам, ходя до Карантината и от там пак ги трия

е не - всеки ден тя си знае това

да не говорим че не мога да си изключа и ежедневното сканиране, има някаква нова опция всеки ден в 10:50 часа

ама кой ти казал че тогаз искам а

:(

Здравейте,

Някой да знае какъв й е проблема на тази версия 2.0.1.1004 ?

Поиска ми да си сложи новата версия - ок - и като се почна от няколко дена едно и също -

намира си разни зловредни обекти, премахвам, ходя до Карантината и от там пак ги трия

е не - всеки ден тя си знае това

да не говорим че не мога да си изключа и ежедневното сканиране, има някаква нова опция всеки ден в 10:50 часа

ама кой ти казал че тогаз искам а

Махни я с http://data-cdn.mbamupdates.com/v1/tools/mbam-clean/data/mbam-clean-2.0.2.0.exe  ,рестартирай и нова инсталация!Програмата работи коректно!Успех!

Редактирано от Iliyan Nikolov (преглед на промените)

Аз за това продължавам да си карам с версия 1.75 :)

да я трия значи

и да слагам пак стара

то такова чудо все бях виждала ама тоз път се оляха направо

пускам ESET-а - казва чисто бе, Avira-та и тя така

е не е - я виж какъв списък дълъг ми изкарват MBAM новата версия

е нищо не може да видите щото не може и да се записват дневниците даже

пфууууу

Махни я с ://data-cdn.mbamupdates.com/v1/tools/mbam-clean ,рестартирай и нова инсталация!Програмата работи коректно!Успех!

сега ще я унищожа тая версия

благодаря

:)

Най-вероятно не премахваш намерените неща (в новата версия се изискват да се пипнат малко настройките) и тя е много по-агресивна в намирането на PUP приложения и тулбари

Виж дали са ти такива настройките преди сканиране:

Публикувано изображение

...Менютата са леко разбъркани, но се свиква...има си опции за игнориране, има си опции за спиране на дразнещите известия (ако се използва опцията за блокиране на сайтове), малко по-тромава е, но това ще се изглади с времето. Има и нова бета, която можеш да опиташ => mbam-setup-consumer-2.0.2.1007.exe с оправени доста бъгове.

Като цяло версия 2 е за предпочитане и е доста по-мощна, заради Chameleon и Anti-rootkit модулите. Колкото до това, кога да сканира...могат да се забранят планировчиците или да се настроят, както е удобно на потребителите:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Поздрави! :)

ех намерих го, ми да - нямаше човка на сканирай за рууткити

и долу на PUP и PUM не бяха така - сложих и на двете Пренебрегни откритите обекти

така нали, аз понеже съм на български

и сканирането го открих в Планираните задачи и него го махнах

благодаря

:wors:

ех намерих го, ми да - нямаше човка на сканирай за рууткити

и долу на PUP и PUM не бяха така - сложих и на двете Пренебрегни откритите обекти

така нали, аз понеже съм на български

и сканирането го открих в Планираните задачи и него го махнах

благодаря

:wors:

Всъщност не е пренебрегни, а "считай откритите обекти за злонамерени". :)

Всъщност не е пренебрегни, а "считай откритите обекти за злонамерени". :)

добре, то и такива опции има и на двете, там ще ги преместя човките сега

сега свърши сканирането и написа най-после Не бяха открити зловредни обекти

:)

• 2 седмици по-късно...

Е пак съм аз - не можем нещо да се разберем, та ако може да помогнете.

Там са човките, както ми каза Жорето, ама почна пак все едни и същи да си ги изкарва от няколко дена.

Слагам в Карантина, трия ги от там - какво трие и аз не знам като пак ми се появяват

Ето ги, на лисаната разни работи пълни с емотиконки че затова го прикачам

1.txt

В лога не видях да са поправени...Вместо прилагане на действия този път избери Quarantine All. Или пусни един adwcleaner. Ако не се справиш ми прати файла си C:Documents and SettingsaiaApplication DataMozillaFirefoxProfilesdpg9abvq.defaultprefs.js и ще го едитна ръчно и след това само ще трябва да го заместиш в папката на Мозилата и готово. :)

Аз после ги трия всичките от Карантината, сега пак сканирах и пак си излязоха, но не мога да го открия този, който търсиш

Аз после ги трия всичките от Карантината, сега пак сканирах и пак си излязоха, но не мога да го открия този, който търсиш

Трябва да направиш системните папки видими от "свойства на папките" иначе няма как да видиш Application Data

P.s. Жоре,блокира си сама резидентната защита :D

Публикувано изображение

Редактирано от Lost in... (преглед на промените)

Не мога да ги открия тия папки, къде са

Уж ми е на български не ги намирам

Ама че омотана тая версия

ти за папките на уина ли говориш, аз там не пипам, даже не знам и къде са ги сложили като ми инсталираха компчето

знам че има скрити ама ми ги скриха точно да не пипам

това открих за уина

Публикувано изображение

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Не мога да ги открия тия папки, къде са

Уж ми е на български не ги намирам

Ама че омотана тая версия

ти за папките на уина ли говориш, аз там не пипам, даже не знам и къде са ги сложили като ми инсталираха компчето

знам че има скрити ама ми ги скриха точно да не пипам

Start - Control Panel - Folder Options - кликаш на таба View или на БГ май беше Изглед и поставяш отметка на Show hidden files and folder или Показвай скритите файлове и папки - натискаш Apply после ОК. Така ще видиш скритите файлове и папки. По същия начин пък се скриват - поставяш отметката на Do not hidden files and folders

http://prikachi.com/images/443/7320443e.jpg

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.