Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Шериатът - ислямско право, или...криво е?

Featured Replies

• Автор

Да.И присъдата за изнасилване е смърт.

Само че ти къде прочете за наличните подобни доказателства в линка.Какво и как се приема за доказателства е работа на съда.

Разкъсани дрехи не са доказателство. може да са разкъсани нарочно, а сексът може да е бил доброволен.

Да всичко е било точно така. Тя е искала да ги изнуди, щото е била някаква беднячка, а те петролни мултимилионери, а не някакви загорели за чуждо и при това "бяло" месо мърди, от някой краен квартал.

• Отговори 457
  • Прегледи 32,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да всичко е било точно така. Тя е искала да ги изнуди, щото е била някаква беднячка, а те петролни мултимилионери, а не някакви загорели за чуждо и при това "бяло" месо мърди, от някой краен квартал.

Как е било точно не е ясно.Именно липсата на доказателства препятства.Предположенията нямат стойност.

В шариата всяко съмнение се тълкува в полза на обвиняемия. 

За какво спорите изобщо... В света има 38 държави(според уикипедия), в които изнасилването в брака, дори не се приема за престъпление... В 22 от тях ислямът е преобладаващата религия, другите са в африка и остават Китай,Лаос и Сингапур. И във почти всички тези шериата играе, ако не голяма роля, то поне при семейното право (дори в Сингапур, където уж исляма не е толкоз разпространен).

• Автор

Как е било точно не е ясно.Именно липсата на доказателства препятства.Предположенията нямат стойност.

В шариата всяко съмнение се тълкува в полза на обвиняемия. 

Дали има, или няма доказателства, дали неща приемани за доказателства при нас, там се подминават с насмешка, или в случай като този просто се прикриват...Нямам как да знаем нито аз, нито колежката ...нито ти, защото всички знаем за случая от медиите, и дали ти наричаш тези ползувани от колежката "жълти", а тези ползувани от теб "черни" -  все тая. Не си ли бил свидетел на "случката",  или поне да си бил на процеса...все ми е едно какво би твърдял, ако се решиш все пак нещо да твърдиш, а не да се въртиш като яре на чеверме :)

За какво спорите изобщо... В света има 38 държави(според уикипедия), в които изнасилването в брака, дори не се приема за престъпление... В 22 от тях ислямът е преобладаващата религия, другите са в африка и остават Китай,Лаос и Сингапур. И във почти всички тези шериата играе, ако не голяма роля, то поне при семейното право (дори в Сингапур, където уж исляма не е толкоз разпространен).

В случая не е дори изнасилване в "брак".

Дали има, или няма доказателства, дали неща приемани за доказателства при нас, там се подминават с насмешка, или в случай като този просто се прикриват...Нямам как да знаем нито аз, нито колежката ...нито ти, защото всички знаем за случая от медиите, и дали ти наричаш тези ползувани от колежката "жълти", а тези ползувани от теб "черни" -  все тая. Не си ли бил свидетел на "случката",  или поне да си бил на процеса...все ми е едно какво би твърдял, ако се решиш все пак нещо да твърдиш, а не да се въртиш като яре на чеверме :)

В случая не е дори изнасилване в "брак".

Имах предвид, че след като в културата на една държава е залегнало, че мъжа може да прави със съпругата си каквото си иска, посягането на чуждото не е далеч. А четирима свидетеля за едно изнасилване - т'ва е смешно. То ако четирима са присъствали и не са направили нищо за да го спрат - и те са за бесене.

Отделно отношението към изнасилването в брака и семейството е много съществено, защото много солиден процент (глобално) от изнасилванията са от роднини.

• Автор

Имах предвид, че след като в културата на една държава е залегнало, че мъжа може да прави със съпругата си каквото си иска, посягането на чуждото не е далеч. А четирима свидетеля за едно изнасилване - т'ва е смешно. То ако четирима са присъствали и не са направили нищо за да го спрат - и те са за бесене.

Отделно отношението към изнасилването в брака и семейството е много съществено, защото много солиден процент (глобално) от изнасилванията са от роднини.

Баси, араби да са роднини на норвежка :D

Баси, араби да са роднини на норвежка :D

:D

А и още нещо, това че присъдата за изнасилване е смърт, не е много добре. а) Съдията много ще се замисли да осъди някой, защото все пак го праща на дръвника. б) върху жертвата ще бъде изсипан солиден психически натиск от адвокати, полицаи, съдии, та дори и от собствената ѝ съвест да подържа обвиненията си, при положение, че от тях зависи живота на човека. Просто си го представям, как я разпитват, и подлагат на съмнение всяка дума. Дори в западноевропейските страни втълпяването на вина у жертва на изнасилване не е рядко явление.

Редактирано от flare (преглед на промените)

• Автор

:D

А и още нещо, това че присъдата за изнасилване е смърт, не е много добре. а) Съдията много ще се замисли да осъди някой, защото все пак го праща на дръвника. б) върху жертвата ще бъде изсипан солиден психически натиск от адвокати, полицаи, съдии, та дори и от собствената ѝ съвест да подържа обвиненията си, при положение, че от тях зависи живота на човека. Просто си го представям, как я разпитват, и подлагат на съмнение всяка дума. Дори в западноевропейските страни втълпяването на вина у жертва на изнасилване не е рядко явление.

а) Особено кат си е наш чиляк - мюслим, че и мъж на всичкото отгоре....

б) Какви свидетели и адвокати те гонят, в процес съгласно шериата :ohmy:

в) А, ти такава подточка нямаш :D

В света има 38 държави(според уикипедия), в които изнасилването в брака, дори не се приема за престъпление... 

Какво е това изнасилване в брака?!  :wub:

Понякога се чудя дали причината западният човек да не обича мюсюлманина, е защото последният не дава жена му да го върти на пръста си, понеже, видите ли, тя прави секс с него. ;)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Понякога се чудя дали западният човек не обича мюсюлманина, защото последният не дава жена му да го върти на пръста си, понеже, видите ли, тя прави секс с него. ;)

(аз обикновено не загрявам тънката ирония, та да си питам) Шегуваш се, нали?  :D

(аз обикновено не загрявам тънката ирония, та да си питам) Шегуваш се, нали?  :D

Форумният дявол е напълно сериозен! :)

а) Особено кат си е наш чиляк - мюслим, че и мъж на всичкото отгоре....

б) Какви свидетели и адвокати те гонят, в процес съгласно шериата :ohmy:

в) А, ти такава подточка нямаш :D

Явно законите на Шериата не важат еднакво за всички.

Както се вижда от статията, бащата може системно да да насилва децата, да ги убива, без да получи наказанието убийство  с камъни . Но една изнасилена не по нейна вина жена, много лесно може да бъде убита с камъни и без четирима свидетели, защото нейните думи нямат никаква стойност.. И на това се вика правосъдие и ислямска етика!!!

.............

Известен саудитски проповедник, който е измъчвал 5-годишната си дъщеря до смърт, бе пуснат на свобода, след като се съгласи да плати кръвнина, алармираха активисти. Лама ал Гхамди е починала през октомври в резултат на многобройни травми, включително счупен череп, ребра и лява ръка, множество синини и изгаряния. Знае се още, че детето е било и изнасилено. Баща й Файхан ал Гхамди, отявлен ислямски проповедник, който редовно се появява по телевизиите в Саудитска Арабия, излежа в затвора само няколко месеца, въпреки че си призна как с тояга и кабели е пребивал дъщеря си. Активисти от движението Women to Drive заявиха, че проповедникът се е усъмнил в девствеността на Лама и я завел на преглед пир лекар. Ранда ал Калиб, социален работник от болницата, в която Лама е била приета, каза, че гръбнакът на момичето бил счупен и тя е била систематично изнасилвана. Също така раните по тялото й са били горени. Вместо да осъди бащата-изрод на смърт или много дълъг престой в зандана, съдията постанови, че обвинението може да настоява само за кръвнина, твърдят активистите. По техните думи, съдията е решил, че няколкото месеца, които ал Гхамди е прекарал зад решетките след ареста си през ноември, са достатъчно наказание.  

http://www.blitz.bg/.../article/180337

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

Форумният дявол е напълно сериозен! :)

Ако правиш секс с някой който не желае си е изнасилване. Всеки човек си е свободна личност и не може да бъде безволева секс кукла на някой друг.

Понякога се чудя дали причината западният човек да не обича мюсюлманина, е защото последният не дава жена му да го върти на пръста си, понеже, видите ли, тя прави секс с него. ;)

Не виждам, за какво трябва да завиждаме на мъж, който трябва да пердаши жена си, че да му пусне, Дяволе форумен :D.

Точно затова, че не си видял, не си чул  и няма как да знаем нито аз, нито ти нито колежката, а налице е  само онова което твърдят медиите трябва да не ти позволява да изкажеш подобно твърдение.Точно затова не може.Липсват доказателсва.

Приказваме си за нещо друго.

На първо място в света бо брой на изнасилванията на глава от населението е САЩ.

Това е официална статистика на държавния департамент и министерство на правосъдието.

А според уики може да е друго.

Също тъй в челната редица е Англия, по статистика на Форин Офис.

Ако правиш секс с някой който не желае си е изнасилване. Всеки човек си е свободна личност и не може да бъде безволева секс кукла на някой друг.

В българския контекст това нещо има следната форма:

Жената казва на мъжа си:

- Щом носиш пари в къщи, ще има секс, иначе ще се брои за изнасилване.

Къде търсиш такива възвишени неща като свободна личност в нашия бит, не ми е ясно.

........................................

Аз неслучайно в началото на темата зададох въпрос защо европеецът не се възмущава, когато някоя западна девойка се омъжи за някой дъртофелник, иначе щом източната девойка го направи, веднага започват критики срещу Исляма - някак на мен това ми идва много лицемерно.

Не виждам, за какво трябва да завиждаме на мъж, който трябва да пердаши жена си, че да му пусне, Дяволе форумен  :D.

Нямам предвид това.

Става въпрос мъжът да не позволява на жена си да си придава повече важност на катерицата й, отколкото й се полага.

Пък и не прилича на един форумен дявол да приема отказ за секс от жена си! :tongue2:

• Автор

Точно затова, че не си видял, не си чул  и няма как да знаем нито аз, нито ти нито колежката, а налице е  само онова което твърдят медиите трябва да не ти позволява да изкажеш подобно твърдение.Точно затова не може.Липсват доказателсва.

Съответно на теб мен и колежката липсва информация и за отсъствието на доказателства, не само информация за евентуалното им наличие. Но пък какво Шериата приема като доказателства и какво пренебрегва и не смята за доказателствен материал...Също така, дали дори призната за доказателство улика, тежи колкото думата на "свидетелите"....

Хайде стига глупости.Ето какво се казват доказателства.

Сайта който цитирам е от организация против насилието с/у жени.

http://nasilie.eu/?p=3602

Цитирам.

Разпространението на изнасилванията трудно може да се установи достатъчно точно. Само малка част от изнасилванията стигат до полицията и се регистрират в официалната статистика на престъпността. Действителният брой може би е пет пъти по- голям от данните на официалната статистика – въпреки че оценките се различават значително. Изследване на 1236 жени в Лондон показва, че една от шест е била изнасилена; една от пет от останалите е отблъснала опит за изнасилване. Половината от нападенията са станали в дома на жертвата или в дома на нейния насилник. Мнозинството на изнасилените жени предпочитат да забравят за инцидента или не желаят да участват във възприемания като унизителен процес на медицински преглед, полицейски разпит и кръстосан разпит в съда. Правният процес често трае дълго; съдът може да произнесе присъдата цели осемнадесет месеца след инцидента. Самият процес е смущаващ. Съдебната процедура е публична и жертвата трябва да се изправи лице в лице срещу обвиняемия. Трябва да се дадат доказателства за проникването, да се индетифицира насилникът и да се докаже, че актът е осъществен без съгласието на жената. Понякога е трудно да се потвърди окончателно личноста на насилнка, ако престъплението е станало в тъмна улица или алея. Когато жената излиза сама нощем, това може да се възприеме като насърчаващо вниманието на мъжете. Способността на жената да каже категорично “не” на мъжките сексуални инициативи зависи от популярните стереотипи и образи, което също може да се отрази на преценката на съда. Ако жената се съгласи да отиде с мъжа в неговия апартамент или да започне сексуален контакт, това често се възприема като съгласие за пълно сношение или за други сексуални практики, които той може да си пожелае. Правото на жената да каже “не” на един по- късен етап не се признава; като резултат, тя трябва да носи отговорност за неспособността на мъжа да контролира поведението си. Където и да стане изнасилването, жената може да бъде разпитвана за историята на предишните и сексуални връзки, въпреки че сексуалната история на мъжа не се смята важна по същия начин. Всъщност предишните присъди за изнасилване или за опит за изнасилване на обвиняемия немогат да се споменават в случаите на изнасилване. Според съдията сър Матю Хейл издал постановление през 1736 г., съпругът “не може да бъде виновен в изнасилване, извършено от него върху законната му съпруга, защото с взаимното си съгласие и договор съпругата се е отдала на съпруга си по начин, който тя не може да анулира”. Тази формулировка остава закон в Англия и Уелс до 1991г

Всичко това е в Англия.Лондон не се намира в ОАЕ или друга арабска страна.Нито пък е шариат.

В сайта има линкове към съответните статистически служби в САЩ и Англия.

Ето това се наричат доказателства.

Редактирано от badr (преглед на промените)

На първо място в света бо брой на изнасилванията на глава от населението е САЩ. Това е официална статистика на държавния департамент и министерство на правосъдието.

Всъщност са далеч след ЮАР, но това там е особено печален случай :( Но това което аз пък исках да кажа е не броя престъпления, а отношението на обществото към тях. Едно е да е по-вероятно да ти се случи нещо лошо. Но съвсем друго е, когато ти се случи това нещо, държавата и съдът, които трябва да защитават обществото извърнат глава. А колкото до статистиките :) удобно е да се ползват, когато се използват за сравнения между държави с различен манталитет на обществото по отношение на докладванията. Любопитен съм дали може да ми намериш обективна такава за процента, съобщени изнасилвания от всички случили се такива в ОАЕ, Иран или Египет примерно.

Действителният брой може би е пет пъти по- голям от данните на официалната статистика – въпреки че оценките се различават значително. Изследване на 1236 жени в Лондон показва, че една от шест е била изнасилена; една от пет от останалите е отблъснала опит за изнасилване.

Но такива удобно няма за арабските страни нали? Badr, не ме разбирай погрешно. Това няма нищо общо с исляма. Но има много общо с управници, които отнемат правото на хората да са информирани и да се развиват както желаят. Това е световен феномен. Но по отношение на жените някак си е съсредоточено около Азия и Африка.  

Жената казва на мъжа си: - Щом носиш пари в къщи, ще има секс, иначе ще се брои за изнасилване. Къде търсиш такива възвишени неща като свободна личност в нашия бит, не ми е ясно.

Ти приказката за тоя де дава баницата и тоя де я яде чувал ли си я?  

Аз неслучайно в началото на темата зададох въпрос, защо европеецът не се възмущава, когато някоя западна девойка се омъжи за някой дъртофелник, иначе щом източната девойка го направи, веднага започват критики срещу Исляма - някак на мен това ми идва много лицемерно.

Такава критика няма да чуеш от мен, стига девойката да е над 18.  

Става въпрос мъжът да не позволява на жена си да си придава повече важност на катерицата й, отколкото й се полага. Пък и не прилича на един форумен дявол да приема отказ за секс от жена си! :tongue2:

Ако ще представяш едно семейство, като двама противници, можем да спрем до тук... Нещата са, както си ги направиш приятелю.

• Автор

Мани ги тия капиталистически страни, в които единственият истински предмет на вяра са парите, и религиите са просто търговски дружества, като всичко останало. Те няма как да са качествена база за сравнение. В тях по същият начин "правото" се купува и който може да си позволи спрямо него, рядко се достига до присъда. Само че, в по-белите стани не се плаща на съдиите а на адвокатите, щото корупцията е малко така повече и по-добре преследвана отколкото примерно в България. Е, на изток или въобще където властва Шериата, пък статистика за изнасилванията въобще няма, щото никоя местна дама не смее да сподели такова, а и знае че никой няма да признае действието срещу нея за изнасилване. Делата за изнасилване са обречени от самата система, която е организирана да обслужва и отсъжда в полза на мъжете, в подобни случаи. Ако страна по делото за което става въпрос не беше чужденка, при това такава от развита държава със силна позиция, тя вероятно щеше да е мъртва, а на насилника и косъм нямаше да падне от главата. Така че в случая в решението на ходжите, или както там се наричат, ако има специален термин, съдиите по Шериат, са взели, или са били политически принудени да не вземат крайни мерки и да "осъдят" и извършителя, за да изглежда все едно има справедливост

. Докато ти не споделиш правдива и доколкото ти е възможно подробна, информация относно Шериата, тук и на български език, с твои думи, а пляскаш само линкове, аз ще се възползувам и ще си правя каквито ми дойдат на акъла интерпретации :)

Ти приказката за тоя де дава баницата и тоя де я яде чувал ли си я?

Ако ще представяш едно семейство, като двама противници, можем да спрем до тук... 

Идеалист! :tongue2:

Идеалист! :tongue2:

Хах, недей така. По-скоро е обратното. Ти само за пари говориш в таз тема :D.

Всъщност са далеч след ЮАР, но това там е особено печален случай :( Но това което аз пък исках да кажа е не броя престъпления, а отношението на обществото към тях. Едно е да е по-вероятно да ти се случи нещо лошо. Но съвсем друго е, когато ти се случи това нещо, държавата и съдът, които трябва да защитават обществото извърнат глава. А колкото до статистиките :) удобно е да се ползват, когато се използват за сравнения между държави с различен манталитет на обществото по отношение на докладванията. Любопитен съм дали може да ми намериш обективна такава за процента, съобщени изнасилвания от всички случили се такива в ОАЕ, Иран или Египет примерно. Но такива удобно няма за арабските страни нали? Badr, не ме разбирай погрешно. Това няма нищо общо с исляма. Но има много общо с управници, които отнемат правото на хората да са информирани и да се развиват както желаят. Това е световен феномен. Но по отношение на жените някак си е съсредоточено около Азия и Африка.  

Аз не те разбирам погрешно.Не е така.първи са САЩ.

На последно, на най-последно място е СА,ОАЕ, Кувейт според същата статистика и според статистическия институт на ЦРУ.

Възразяваш че би могло да има методологическо изкривяване на статистическото изследване.

Възможно е, но и тогава липсата на данни въобще не може да аргумент за наличие на такива.

Удобно, неудбно ако няма данни, няма събитие.

Всъщност са далеч след ЮАР, но това там е особено печален случай :( Но това което аз пък исках да кажа е не броя престъпления, а отношението на обществото към тях. Едно е да е по-вероятно да ти се случи нещо лошо. Но съвсем друго е, когато ти се случи това нещо, държавата и съдът, които трябва да защитават обществото извърнат глава.  

Очевидно проблема не е този, САЩ има 5млн затворници, повече от тези в Китай.

Това означава, че обществото генерира тази престъпност.Обществената система е техния източник.

Така че точно там е проблема.

Хах, недей така. По-скоро е обратното. Ти само за пари говориш в таз тема :D.

Не се измъквай! :tongue2:

Говоря за някои характерни черти нашето мислене като култура, която се причислява към западната.

Западният човек много лицемерно си затваря очите пред някои неща с оправданието с така наречената икономическа необходимост. Точно този аргумент пречи на западния човек да приеме една култура като Ислямистката, която зачита един традиционен по същността си кодекс от правила.

Иначе изнасилвания и домашно насилие в западните държави колкото искаш, обаче като се стигне в съда, защитата представя доказателства как  мъжът се грижи за семейството си щото дава парички и това се разглежда като смекчаващо вината обстоятелство, даже може и да стане симпатичен на съда какъв грижовен родител е. А ако пък бащата насилва дъщеря си в същите тези западни държави и има пари за читави адвокати, може и присъдата да му се размине. Та ето как работи западната правна система.

А икономическата необходимост никак не се разбира с традиционните общества, които се ръководят от кодекси от типа на Шариата. ;)

Удобно, неудбно ако няма данни, няма събитие.

Предпочитам да живея в общество което казва "Имаме проблем, но поне се борим да го решим", отколкото в такова, което казва "Няма данни за проблем, значи и проблем няма.". Оня имам дето е изнасилил и убил детето си и платил кръвнина на майката? В коя държава щяха да го пуснат за 6м, след като е осъден, т.е. признат за виновен? В Щатите не искам да живея и не оспорвам количеството на престъпност в тях. No все пак, би ли постнал линк все пак към мястото, където пише, че Англия имат повече изнасилвания от ЮАР на човек от населението?

Иначе изнасилвания и домашно насилие в западните държави колкото искаш, обаче като се стигне в съда, защитата представя доказателства как мъжът се грижи за семейството си щото дава парички и това се разглежда като смекчаващо вината обстоятелство, даже може и да стане симпатичен на съда какъв грижовен родител е. А ако пък бащата насилва дъщеря си в същите тези западни държави и има пари за читави адвокати, може и присъдата да му се размине. Та ето как работи западната правна система.

Искам да го видя т'ва, как ще мине в Германия.

. Е, на изток или въобще където властва Шериата, пък статистика за изнасилванията въобще няма, щото никоя местна дама не смее да сподели такова, а и знае че никой няма да признае действието срещу нея за изнасилване. Делата за изнасилване са обречени от самата система, която е организирана да обслужва и отсъжда в полза на мъжете, в подобни случаи. Ако страна по делото за което става въпрос не беше чужденка, при това такава от развита държава със силна позиция, тя вероятно щеше да е мъртва, а на насилника и косъм нямаше да падне от главата. Така че в случая в решението на ходжите, или както там се наричат, ако има специален термин, съдиите по Шериат, са взели, или са били политически принудени да не вземат крайни мерки и да "осъдят" и извършителя, за да изглежда все едно има справедливост

. Докато ти не споделиш правдива и доколкото ти е възможно подробна, информация относно Шериата, тук и на български език, с твои думи, а пляскаш само линкове, аз ще се възползувам и ще си правя каквито ми дойдат на акъла интерпретации :)

Дрън,Дрън.Ето че когато се изискват от теб доказателсва, тъй както аз ги превеждам, ти реши че ще пренебрегнеш статистика изготвена от статистическите центрове.

Да не би да съм ги писъл аз.

Вашето са безумия и предразсъдъци.Сега и науката е виновна.

Защо така бе, защо науката се оказа, че дава грешни резултати. Как тъй статистиката греши?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.