Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната (продължение)

Featured Replies

преди 6 часа, Shiniasu написа:

Аз пък бих попитал господин Русев, дали неговото поколение е способно да промени нещо? Дали хората на неговата възраст са способни да се откъснат от фантомите на миналото си и да помислят за бъдещето. Не само да се страхуват въпросното минало случайно да не се върне, и с това да се изчерпва загрижеността им. И не прави чест на г-н Русев, че подклажда омраза. Как такъв човек може да говори за промяна? Та той се страхува от нея. Изборът на по-малкото зло не е решение. А младите са тези, които ще живеят в тази държава и кой е Светлин Русев, че ще им отнема правото да определят живота си?  Колкото и добър художник да е, няма право на това.

Колега,

Художникът Светлин Русев е починал през 2018 г. Светла му памет!

• Отговори 4,7k
  • Прегледи 290,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Стига с тия комунисти бе хора. Комунисти отдавна няма, не го ли разбрахте? Има мафия. Мафия в различни политически формации и окраски, но с едно ядро, което държи целия политически и икономически живо

• Два митинга ... единият под надслов "Искаме си кокала", другият под надслов "Не пускаме кокала"...

• Да обясня на всички илитерати и пълни идиоти. Предсрочните избори са същото като редовните избори, само че се правят по- рано от предвиденото, защото правителството се е оакало или парламента в момент

Публикувани изображения

преди 1 час, dedidi написа:

Колега,

Отчитам това като мой пропуск. Все пак стоя зад думите си. 

Не, не е твоя грешка, а на човека, който копира негови думи с внушението, че са за тези протести!

преди 22 часа, miro20 написа:

пп

мн добро мнение от фейса :

Как да приема едни младежи , родени след 1990 година, да ми определят бъдещето?! На мене, дето съм живял 40 години в недоразвито, после в "развито" социалистическо общество, видял съм и меда и жилото на тоталитарното управление, видял съм как се направи прехода, как комунистите се отказаха от идеалите си, станаха социалисти-капиталисти. Това днешите протестиращи не го помнят, защото още са ходили с памперси на детска градина по онова време. Естествено не знаят, че мутрите бяха създадеи в това време и с цел да стане пазарната икономика по техен сценарии.Сценаристите от висшия ешалон на БКП. Те даже и не помнят Виденовото време и как родителите им са изнемогвали в хиперинфлацията, до която докара държавата управлението на БСП. А сега добре облечени и нахранени отиват на купона -протест.Така е! За тях това е един купон! Не осъзнават, че правят път към властта на стария хищник!

Ха, защо ли не се изненадвам кой бил това!

Мирко Ментата.

преди 3 минути, Shiniasu написа:

Отчитам това като мой пропуск. Все пак стоя зад думите си. 

Той освен, че е художник му погледни останалата биография - мерси от такива хора общественици да се правят. То асъл всяка жаба да си знае гьола - да не давал на младите да му решават бъдещето и кво бъдеще, като след броени месеци пътя към отвъдното, па младите да му берат плодовете. Колко ли хора въобще се замислят, че сменяме правителства, ту уж леви, ту уж десни, па такива, па онакива, а из администрации и бюрократите винаги си остават едни и същи фигури: до пенсия. Така е и днес, все още - уви!!!

преди 13 часа, dedidi написа:

Колега,

И кой говори че става въпрос за художника  ??

преди 11 часа, M.Николов написа:

Не, не е твоя грешка, а на човека, който копира негови думи с внушението, че са за тези протести!

Ха, защо ли не се изненадвам кой бил това!

Мирко Ментата.

Коректно съм цитирал с линк на активния профил. От който не виждам да е художник, нито починал.

Не всек икойто се казва Георги Иванов е космонавт, нали ?

Други въпроси имаш ли , или ще си тролиш с лъжи другарю Николов Ментов  ? То бива наглец и трол, ама прекаляваш вече :) 

За арестуваните провокатори :

Цитат

От прокуратурата посочиха, че четиримата са предали доброволно мобилните си телефони след като били задържани. В телефоните на Дейвид Георгиев и Иван Колев разследващите са открили подробна и дълга кореспонденция по организация за сформиране на група, посочени с по 3 имена, които трябвало да се съберат на конкретно място в сборен пункт, да отидат на протеста организирано и с целта да създадат безредици като за това ще получат фиксирано възнаграждение. "Тези, които днес са пред вас, участват в тази организирана група за хулигански действия по време на протестите", обяви прокурор Боев.

Според прокуратурата, те очевидно не са отишли на протестите с цел да изразят гражданската си позиция, а са имали друга цел - безредици срещу възнаграждение. Набирането ставало чрез социални мрежи, познанствата помежду им, събиране на лични данни по списък, по който всеки щял да получи определена сума

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/07/17/4092547_provokatorite_potroshili_stuklata_na_bivshiia_partien/?ref=home_NaiNovoto

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добре, протести, протести...за първи път бях на протест зимата на 1989-та, когато замерях Луканов със снежни топки, понеже се опитваше да обясни нещо, дето не може да се обясни и тълпата не му позволи. Е и? Разликата? Колко пъти Борисов пада и колко пъти ставаше все по-велик и по-велик? Много. Не мога и да ги преброя. Спомняте ли си последния път като падна? Всички викаха аху, иху, после тихо. Политици се скатаха за месец-два, после почнаха да ви тормозят, та чак до ден днешен. Намесиха и прокурори, разпиляха си енергията към мафиоти и днес човек ако направи една карта ще види, че октоподът се е разраснал много. Някой сеща ли се примерно за Марешки, как бе изгонен от протестът? И някой вижда ли сега къде е Марешки и кого защитава?  За какво изобщо говорим?

ПП: Ей, добре, че Сидеров се скри, та сега щяхте да обвините него за всички злини на България :)  Запомнете, че Сидеров го няма сега, но нещата не са по-различни откогато го имаше.  Сега Сидеров е заменен дефакто от Христо :) 

Спекулации и фейкове с пребитото момче.

Да позная ли кой и от коя държава най вероятно диктува това нахъсване и фейкове  и през кои "медии" ? :) 

https://tribune.bg/bg/obshtestvo/mashina-za-propaganda-kak-huliganski-poboy-ot-2015-beshe-predstaven-za-politseysko-nasilie-na-protesta/?fbclid=IwAR3GHhrYasVSqH5OJ7bhNQAtAxKdUIxAxRYtKilYXg3Pu48Vq4BpevJqPhA

преди 3 часа, miro20 написа:

.....

Що му виках на Чичи, че язе съм ял палки и да не ми ги разправя тея на мене- пръснали го от бой разбираш ли, в кома, болница, опасност за живота, а само няколко дена по- късно чист, изкъпан и без драскотина по медиите. Брех да го ева - за два ритника в задника, ортакъла ореваха и туй щели да ми бъдат революционерите, дето щели да се разправят с мафията. Мамините те, къде сте тръгнали може би - събрали се мишлетата, къде се пееше в една песен на времето, видели че са много и в тълпата взели да се вживяват на котараци.

ех ех тези битите.... ех тези дубайски сценарии, ех този Бабикян.. ех тези фалшиви новини и сайтове....

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/v-epikrizata-na-studenta-ot-haga-niama-danni-za-travmatichni-uvrezhdaniia-2233723?fbclid=IwAR1GjH_sf7OGF0Xpx_IWcmX9E6ioOYlshI-qId7JxqxamlKqBmyCScj-gLo

Коментари ?

преди 18 часа, miro20 написа:

Коректно съм цитирал с линк на активния профил. От който не виждам да е художник, нито починал.

Айде бе, я се опитай сега да отвориш профила!

на 16.07.2020 г. в 22:44, miro20 написа:

Каква изненада... РашаТудей :) :)  

пп

Абе като гледам.. днешния бе анонсиран като най мащабен и най масов и силен.

А те полицаите взеха да остават повече от протестиращите.. хм... :brawl:

пп

мн добро мнение от фейса :

Как да приема едни младежи , родени след 1990 година, да ми определят бъдещето?! На мене, дето съм живял 40 години в недоразвито, после в "развито" социалистическо общество, видял съм и меда и жилото на тоталитарното управление, видял съм как се направи прехода, как комунистите се отказаха от идеалите си, станаха социалисти-капиталисти. Това днешите протестиращи не го помнят, защото още са ходили с памперси на детска градина по онова време. Естествено не знаят, че мутрите бяха създадеи в това време и с цел да стане пазарната икономика по техен сценарии.Сценаристите от висшия ешалон на БКП. Те даже и не помнят Виденовото време и как родителите им са изнемогвали в хиперинфлацията, до която докара държавата управлението на БСП. А сега добре облечени и нахранени отиват на купона -протест.Така е! За тях това е един купон! Не осъзнават, че правят път към властта на стария хищник!

Ето ми цялото мнение , цъкам от там, отваря се.

Къв ти е проблема бе умен :) :)  

"новия линк" е снимка  от фейса да ти покажа че се отваря бе УМЕН :giggle1:

скрийншот му се вика. :giggle1:

Странно (или пък не чак толкова странно?) как се ломентират случаи за които информацията е несигурна и се приема на доверие. И отново изместването на фокуса - сякаш по някакъв начин исканията на протестиращите са кпмпрометирани? Ами, не са. Но важното е простото да се представи като сложно,а на протестиращите да им се вмени някаква фалшива отговорност и вина за нещо нямащо реално връзка нито с тях, нито с причината да протестират. 

Тъжно е, че в държавата има толкова предатели - говоря за тези, които осъзнават какво правят. А другите, незнаещите, дано се усетят, че нищо не оправдава използването на нечисти средства, дори и да си мислят, че подкрепят правилната кауза. 

преди 27 минути, Shiniasu написа:

...а на протестиращите да им се вмени някаква фалшива отговорност и вина за нещо нямащо реално връзка нито с тях, нито с причината да протестират.

Я ми обади в какво се състои тогава отговорността на протестиращите - щом викаш нема са отговорни те, ако ни спрат парите от Европа, което вече се е случвало един път при едно конкретно правителство; отделно едни потоци могат да идат у девета глуха за неопределен период от време; отделно разни други политики касаещи балканите; отделно еврозони, ойрота и чакални. Питам за отговорност някаква по- различна от хващането на самолета за Амстердам, като свърши цирка - щото освен лапетии живеещи на издръжката на мама и тате, пенсионери, разни безработни лентяи, като извадим и платените провокатори, ще се получи едно доста по- скромно число протестиращи, които са от гръбнака на тази държава. Виртуално протестиращите не ги слагай в сметката, те чакат другите да им свършат работата - питам за тези по площадите, в София конкретно, щото както се разбрахме в другите градове нема ги броим за хора.

преди 25 минути, insec написа:

Я ми обади в какво се състои тогава отговорността на протестиращите - щом викаш нема са отговорни те, ако ни спрат парите от Европа, което вече се е случвало един път при едно конкретно правителство; отделно едни потоци могат да идат у девета глуха за неопределен период от време; отделно разни други политики касаещи балканите; отделно еврозони, ойрота и чакални. Питам за отговорност някаква по- различна от хващането на самолета за Амстердам, като свърши цирка - щото освен лапетии живеещи на издръжката на мама и тате, пенсионери, разни безработни лентяи, като извадим и платените провокатори, ще се получи едно доста по- скромно число протестиращи, които са от гръбнака на тази държава. Виртуално протестиращите не ги слагай в сметката, те чакат другите да им свършат работата - питам за тези по площадите, в София конкретно, щото както се разбрахме в другите градове нема ги броим за хора.

Бате, NWO е вече факт. Забрави за тези... кеф ти Рига, кеф ти Амстердам. Беше каквото беше. Сега пак само "специалните" ще могат. НИе ще си изгнием в чакалнята.

А виртуално протестиращите, са работещите, които просто нямат време да са там.

преди 7 минути, Радул написа:

НИе ще си изгнием ..

Ние ще си изгнием, щото тей сме си избрали Радуле - аз за туй та обичам тебе, щот моа ревеш, моа пцуваш, ма си го мъкнеш деба и кръста му. Инак не си казал, не си отишъл дет ти скимне.

преди 8 часа, insec написа:

Ями обади в какво се състои тогава отговорността на протестиращите - щом викаш нема са отговорни те, ако ни спрат парите от Европа, което вече се е случвало един път при едно конкретно правителство; отделно едни потоци могат да идат у девета глуха за неопределен период от време; отделно разни други политики касаещи балканите; отделно еврозони, ойрота и чакални

Отговорността на протестиращите се определя от разумността и мотивите зад исканията им. За европарите отговорността е на управляващите - дали ще ги получат и как ще използват. Протестите са почти изцяло мирни и ако не получим определени евросредства, причината няма да са протестиращите. Не може проблемите постоянно да се замитат под килима. 

преди 7 часа, insec написа:

Ние ще си изгнием, щото тей сме си избрали

Положението ни сега е такова, защото такива са били изборите ни като нация в миналото. Сега сме поставени пред нови избори и е редно всеки да положи съответно усилия за да реализира волята си. Разсъжденията от типа: няма да опитам, защото нищо няма да постигна, са разсъждения на роби. 

преди 7 часа, Shiniasu написа:

Не може проблемите постоянно да се замитат под килима.

Ами не може де - трябват и някакви решения, туй те питам: какви са решенията на протестиращите? Щото отговорността означава да се вземат решения и, ако няма такива, няма и европари, и като цяло нищо няма. И не роба е виновен, че опитващите накрая все нищо не постигат, а ако един роб е по- досетлив и интелигентен от опитващите, то предпочитам да съм роб.

Не е работа на протестиращите да дават решения. Въпреки, че сред тях вероятно има хора, които могат да го направят. Протестите идват като израз на дисонанса между интересите на управляваните и управляващите. Последните обаче се държат като господари. 

преди 1 час, Shiniasu написа:

Не е работа на протестиращите да дават решения.

майко мила - и ми говориш за отговорност. мале, мале, мале, мале, мале, мале. Сори, ама не става я да съм си безотговорен, друг да ми бере гайлето и да живея демократично, сиреч да съм свободен човек - туй никога не е било, у никоя философия го няма и никога няма да го бъде. И искрено съжалявам всички, които не схващат, толкова подразбиращи се и очеизвадни взаимозависимости.

преди 1 час, Shiniasu написа:

Не е работа на протестиращите да дават решения.

Аха.. значи са там за да подскачат безмозъчно като лумпени ?

После не се чуди че Божков ви се кефи от Дубай ....

• Божков: Но ме изкефи как се управлява тълпата по т'ва, по мрежите.
  • Мъж: Нали? Е т'ва е. Божков: Да. Отидете там, отидете там, и те вървят. Малко бавно става, нали, щот' тя е тълпа, не мо'е да се затичва.
  • Мъж: Е, тря'а все пак да се координират нещата.
  • Божков: Реакцията се вижда до петнайсет-двайсет минути, половин час, тълпата почва да реагира.
  • Мъж: Така е, така е. Обаче все пак реагира. Реагира малко със закъснение, защото има-а загуба на енергия по трасето.

Спокойно, не мислете . Божков ще вземе решенията вместо вас, и правителство ще ви нагласи.

преди 35 минути, miro20 написа:

....

Когато доброволно отказваш да мислиш, няма никакво значение, кой щял да мисли вместо теб - божков, можков, все тая. На чак такова падение и несъзнателно самопризнание до сега не бях попадал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.