Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тайната на числото 7

Featured Replies

За другото не знам, но горното очевидно не е вярно...

Колкото до 7, има нещо толкова мистично в него, колкото и 8... колкото и в 3,2,1,4,5,6,9... Ето например 3... Тримата братя и златната ябълка, Тримата мускетари, Три танкиста..., Трима на бумел, Трима в една лодка (без да се брои кучето), Тримата глупаци, Трите влъхви, шведска Тройка, римския Триумвират, "двама се карат, Трети пИчели" и т.н. На състезания има Три медала, класациите се дават до Трето място, снайпериста гърми третия (ако си палят със запалка), "двама са малко, Трима са много", Тройка с гарнитура и т.н.

Кое не е вярно ,аргументираи се като , говориш.А числото 3 има друго значение.Седем съдържа два пъти свещеното 3 от ,,триадата:,, към които прибавена,, единицата ,, от божествената монада 3+1+3.Човек възприема света с очите си и ушите.Очите възприемат 7 спектъра на светлината  , а ущите седем звука.Може още да се говори за числата както и за вибрациите на буквите.При евреите всяка буква има звук и като се чете се получава една хармония.Но , виждам .че темата отива към веселба , но няма лошо .Хубаво е да възприемаме света с малко доза хумор.

• Отговори 72
  • Прегледи 29,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мдаааа......ся като се замисля, седмачетата се раждат и живеят нормално, а осмачетата обикновено имат проблеми.....

Моля... Добре е, че сте нова, щото тук имаше наскоро случаи с форумни прерожденци, ако знаете какво е това.

В други системи, обаче, са пет...

Очевидно няма как двете твърдения да са верни: или са 5 или са 7?

Тъй като аура камерата показва че са 7 ще се доверя на фактите.

.Но , виждам .че темата отива към веселба , но няма лошо .Хубаво е да възприемаме света с малко доза хумор.

Да. От жегата е предполагам. Твоите постове са единственото изключение от спама и оправдание пред модераторите.

Сериозно - наистина са интересни за мен. Благодаря.

Васил Найденов - Седем пъти

Седем нощи легнаха си, тъмнокоси.
Седем синеоки дни искряха.
И вихрушки седем, боси
легнаха под тъжната ми стряха.
Седем щори вдигнах да те видя.
Седем пътища към теб пребродих.
И простих горчилки и обиди,
и на колене сега се моля!

Седем пъти молих се на Бога!
Седем пъти в дявола се вричах!
Седем пъти лъгах се, че мога
да живея без да те обичам!
Седем свещи аз за теб запалих.
Седем пъти даже те проклинах!
И земята сякаш беше спряла.
Седем дни, а сякаш бе година!

Очевидно няма как двете твърдения да са верни: или са 5 или са 7?

Тъй като аура камерата показва че са 7 ще се доверя на фактите.

Системата е различна. Тази с 5-те е според някои Ваджраяна цикли. Просто в тях някои чакри не се ползват. Дълго и сложно е да се обяснява.

Мдаааа......ся като се замисля, седмачетата се раждат и живеят нормално, а осмачетата обикновено имат проблеми.....

"Тази вечер ще спя гол!"

/666 комара харесаха това/

:D

Васил Найденов - Седем пъти

............

По-харесвам кеца, когато беше в Диана експрес...Черпя ви със Синева :)

"Тази вечер ще спя гол!"

/666 комара харесаха това/

:D

:fly1::help wanted3:

Седем са и езерата в Рила.

Мда. Верно. Не бяхме сетили.

Да не си дъновистка? Питам, щото тук има всякакви - христяни, мусулмани, индуисти, будисти, дъновисти, розенкройцери, теософи, антропософи, агностици и атеисти... Може да не отговаряш, разбира се.

––––––––––––––––––––

Между другото - поздрав за добре дошла от един прочут български нумеролог - ТУК. ;)

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Да не си дъновистка? Питам, щото тук има всякакви - христяни, мусулмани, индуисти, будисти, дъновисти, розенкройцери, теософи, антропософи, агностици и атеисти... Може да не отговаряш, разбира се.

Има голямо разнообразие :)

Ма, ти да не си от тия дето вярват в прераждането? Или само във виртуалния свят?

Ей не оставяш човека да се заблуди.Може и тях да е, може да вярва в прераждането, но всеки има право на своите илюзии.

Ей не оставяш човека да се заблуди.Може и тях да е, може да вярва в прераждането, но всеки има право на своите илюзии.

Да. Нейно право е разбира се. Няма да настоявам повече.

Ето даже я поздравих със нумерологична песен, макар че не ми е ясна символиката на 8-та в кабалата на Слави.

––––––––––––––––––––

Между другото - поздрав за добре дошла от един прочут български нумеролог - ТУК. ;)

ХиХи Благодаря!

Джажи , планетните орбити имат афелий и перихелий .Има ефемериди , издават се от НАСА ,погледни ги . Аз имам ефемериди до 2100 година.Българските племена са били седем.Новороденото получава името си на седмият ден,777 носят най голямата печалба в казината.Седем са тайнствата.

Да. Нейно право е разбира се. Няма да настоявам повече.

Ето даже я поздравих със нумерологична песен, макар че не ми е ясна символиката на 8-та в кабалата на Слави.

Редактирано от gladiola (преглед на промените)

Има голямо разнообразие :)

И бахайци имаше. Има и разни самопросветлили се или които са на път да го направят.

Не си дъновиска, май. Те не танцуват кючек, а паневритмия. ;)

–––––––––––––––––––––––

Имаш затруднения с цитирането... Значи не си от форумните маниаци. Тук или другаде.

Невинно създание. По-добре бягай оттук, докато не сме опорочили душата или каквото там мислиш, че имаш.

И бахайци имаше. Има и разни самопросветлили се или които са на път да го направят.

Не си дъновиска, май. Те не танцуват кючек, а паневритмия. ;)

–––––––––––––––––––––––

Имаш затруднения с цитирането... Значи не си от форумните маниаци. Тук или другаде. Невинно създание.

Не съм дъновиска. 

Не съм дъновиска. 

ОК... Аз заради езерата попитах. То и аз съм ходил на тях, без да съм дъновист.

А какво не му харесвате на числото 9 1/2 ? Много си е добро според мен....А и като спорихме за храна, все ми се въртяха едни такива сцени..

Сефте ми е нали ви казах.

Личи си. Цитираш се и сама си отговаряш. :lol6:

А какво не му харесвате на числото 9 1/2 ? Много си е добро според мен....А и като спорихме за храна, все ми се въртяха едни такива сцени..

Не че нещо, но и ти като Валкирия въртиш сучеш и все до тия неща го докарваш. Няма лошо, разбира се.

Ако иска човек да разбере какво е пустота - нека потърси смисъл или друго положително качество в песните на Славейко Трифонов.

Всичко е илюзия.

Личи си. Цитираш се и сама си отговаряш. :lol6:

Не че нещо, но и ти като Валкирия въртиш сучеш и все до тия неща го докарваш. Няма лошо, разбира се.

Ми то си хубаво нещо...

Редактирано от gladiola (преглед на промените)

Всичко е илюзия.

Всичко е илюзия.

Колкото и пъти да го повториш като си чукнеш някъде главата напр., ще изпиташ известни съмнения в тази хипотеза.

ПП Има опция редакция на публикуван пост...

Ми то си хубаво нещо...

И теб ли към тази партия те влече... Ей, много станахте бе. Превземате форума бавно и методично - раздел след раздел. Само техническите още се държат, но и те са обречени.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.