Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тайната на числото 7

Featured Replies

Кое не е вярно ,аргументираи се като , говориш.А числото 3 има друго значение.Седем съдържа два пъти свещеното 3 от ,,триадата:,, към които прибавена,, единицата ,, от божествената монада 3+1+3.Човек възприема света с очите си и ушите.Очите възприемат 7 спектъра на светлината  , а ущите седем звука.Може още да се говори за числата както и за вибрациите на буквите.При евреите всяка буква има звук и като се чете се получава една хармония.Но , виждам .че темата отива към веселба , но няма лошо .Хубаво е да възприемаме света с малко доза хумор.

Пиша от таблет в момента и ми е трудно да следя темата, камо ли да правя справки... Очите не знам какви седем СПЕКТЪРА възприемат, но монитора в който гледаш в момента има три основни цвята - RGB, за печата обаче са четири и т.н. Ако не се лъжа, основните цветове от видимия спектър са 6, а човешкото око сигурно може да различи не 7, а хиляди нюанса. Не говорим за Тери Пратчет, нали... За спектъра можеш да прочетеш следното: "...Няма рязко определени граници на цветовете от видимия спектър, тъй като те преливат от един в друг. Все пак могат да се разграничат отделни области. Видимият спектър не съдържа всички цветове, които човешкото око може да различи. Така например от него отсъстват кафявото, розовото и пурпурното, а бялото се получава при смесване на всички видими цветове, докато черното е липса на видима светлина. ..."

Другото което няма как да е вярно, без да става нужда да правя справки някъде, това е, че планетите винаги били на едно и също разстояние една от друга... Че техните орбити дори не са в една равнина, камо ли винаги разстоянието да е едно и също. Пък и спрямо галактиката в която се намира нашето Слънце, дори орбитите на планетите се движат по спирала (тъй като планетите се въртят около Слънцето, което от своя страна се върти около центъра на галактиката)

П.п.Най-голямата ти грешка - планетите били 7... Ами не, осем са, като доскоро се смяташе че са девет (заради Плутон)

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• Отговори 72
  • Прегледи 30,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

А, теб ли към тази партия те влече... Ей, много станахте бе. Превземате форума бавно и методично - раздел след раздел. Само техническите още се държат, но и те са обречени.

Техническия раздел, най го влече....особено ония дет се борят с вируси ;) Иначе много-добри момчета са, ама все топла бира пият :beer:

Техническия раздел, най го влече....особено ония дет се борят с вируси ;) Иначе много-добри момчета са, ама все топла бира пият :beer:

Да, няма измъкване - make love, not war!

Колкото и пъти да го повториш като си чукнеш някъде главата напр., ще изпиташ известни съмнения в тази хипотеза.

ПП Има опция редакция на публикуван пост...

И теб ли към тази партия те влече... Ей, много станахте бе. Превземате форума бавно и методично - раздел след раздел. Само техническите още се държат, но и те са обречени.

Редактирано от gladiola (преглед на промените)

Да, няма измъкване - make love, not war!

Мисля си, че по някоя лека войничка, ей така за спорта, няма да навреди на любовта ;)

Другото което няма как да е вярно, без да става нужда да правя справки някъде, това е, че планетите винаги били на едно и също разстояние една от друга... Че техните орбити дори не са в една равнина, камо ли винаги разстоянието да е едно и също. Пък и спрямо галактиката в която се намира нашето Слънце, дори орбитите на планетите се движат по спирала (тъй като планетите се въртят около Слънцето, което от своя страна се върти около центъра на галактиката)

Мда. ЕТО една симулация.

Мда. ЕТО една симулация.

Ето и една симулация, споделена от Бранислав Нушич ;)

Още по-лошо стана положението, когато започнахме да изучаваме устройството на слънчевата система.

— Да излязат ония планети от миналия час — каза учителят.

Тези планети бяхме Живко, Сретен и аз.

— Ти, Живко, както е известно, си Слънцето. Застани тук и тихо, мирно и спокойно се върти около себе си!

— Ти, Сретене, също ще се въртиш около себе си, но въртейки се около себе си, ще тичаш и около Живко, който, както знаеш, представлява Слънцето.

След това постави и мен на мястото ми.

— Ти си Луната. Ти първо ще се въртиш около себе си. Въртейки се около себе си, ще се въртиш и около Сретен, а заедно с него ще се въртиш и около Слънцето, тоест около Живко.

След като ни даде тези разяснения, той взе пръчката и застана встрани като звероукротител, готов да чукне по главата всекиго от нас, който сгреши. И започна под негово ръководство едно въртене, едно тичане — бог да ти е на помощ. Върти се Живко около себе си, върти се бедният Сретен около себе си и около Живко, въртя се и аз около себе си и около Сретен и двамата заедно тичаме около Живко. Още преди да направим както трябва първия кръг, и на тримата ни се зави свят и се сгромолясахме на земята. Най-напред паднах аз в качеството си на Луна, върху мен се стовари Земята, а върху нея — Слънцето. Получи се такава купчина, че не можеш да разбереш къде е Луната, къде Слънцето, къде Земята. Виждаше се само тук да стърчи един крак на Слънцето, там носът на Земята или задникът на луната.

И докато ние охкахме, учителят стоеше гордо над тая купчина и обясняваше на останалите ученици устройството на слънчевата система и движението на небесните тела във вселената.

Можете да си представите каква паника настана между нас, когато, завършвайки тоя урок, учителят ни каза:

— Следващия път ще ви обясня какво представлява вулканът.

Запознати вече с начина, по който той така усърдно прилагаше метода на нагледното обучение, ние бяхме сериозно загрижени на кого ли от нас ще се падне следващия час да бълва огън.

Редактирано от Мама не горюй (преглед на промените)

Пиша от таблет в момента и ми е трудно да следя темата, камо ли да правя справки... Очите не знам какви седем СПЕКТЪРА възприемат, но монитора в който гледаш в момента има три основни цвята - RGB, за печата обаче са четири и т.н. Ако не се лъжа, основните цветове от видимия спектър са 6, а човешкото око сигурно може да различи не 7, а хиляди нюанса. Не говорим за Тери Пратчет, нали... За спектъра можеш да прочетеш следното: "...Няма рязко определени граници на цветовете от видимия спектър, тъй като те преливат от един в друг. Все пак могат да се разграничат отделни области. Видимият спектър не съдържа всички цветове, които човешкото око може да различи. Така например от него отсъстват кафявото, розовото и пурпурното, а бялото се получава при смесване на всички видими цветове, докато черното е липса на видима светлина. ..."

П.п.Най-голямата ти грешка - планетите били 7... Ами не, осем са, като доскоро се смяташе че са девет (заради Плутон)

Всъшност ,човек може да възприеме до седем зрителни възприятия . Не както казхах спектъра.И тълкувах числото седем както в древноста ,а тогава са билиседем планети.Въпреки ,че слънцето и луната са светила в астрологията.Основната част от масата на обектите в орбита се съдържа в осемте относително отдалечени една от друга планети, чиито орбити са с форма, близка до окръжност, лежащи върху почти плосък диск, наричан еклиптика. Четирите по-малки вътрешни планети (Меркурий, Венера, Земя и Марс), наричани земеподобни планети, са съставени главно от скали и метали. Четирите външни планети (Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун), наричани газови гиганти, са по-масивни и са съставени предимно от водород и хелий.Това е цитат от укипедия.Моите уважения .

Всъшност ,човек може да възприеме до седем зрителни възприятия .

В смисъл...

Инак, да. Астрологията има различна интерпретационна схема. Това не доказва, но и не отхвърля нейната валидност.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

В смисъл...

Инак, да. Астрологията има различна интерпретационна схема. Това не доказва нейната, но и не отхвърля нейната валидност.

Е ми ,не съм очен специалист .Но мисля че това е информацията която получаваме от очите.Тоест за големината на обектите , за тяхната отдалеченост , цвят и тяхната подвижност.Да в астрологията ,нещата са малко по други .Но , астономите са казали , че планетите са отдалечени една от друга на равни разстояния.Аз не съм астроном нито гении.Казвам това което съм чел А то не е малко ,като имаш в предвид ,че съм и печатар.Вече няма място в къщи за книгите.

ОК. Не споря. Питах само...

Е ми ,не съм очен специалист .Но мисля че това е информацията която получаваме от очите.Тоест за големината на обектите , за тяхната отдалеченост , цвят и тяхната подвижност.

И аз не съм специалист...

Изброявам: форма, размер, разстояние, скорост и посока, цвят. Пет, но могат да се добавят и други.

Тогава ще станат 7 или 8.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Ми , не знам честно .Имам познат очен лекар и трябва да го питам.Но , не това е важното .А това , че хората всеки ден стават все по необразовани .Забравят от къде са тръгнали , плюят по религията.А именно от религиите е тръгнало ,хората да живеят , като семеиство и там са се създавали  първите кодекси на поведение и първите закони.За много хора числата са само пари  и колко жени са прекарали.Обществото масово затъпява.После ,ще се включа пак , отивам на разходка с кучето.

• 2 години по-късно...

Имаме три цвята и четири комбинации между тях, т.е. седем.

Всичко във вселената може да се раздели на три и на седем - от вселената като цяло, до човекът.

Тройката е единица - духа и двойка - материята, т.е. съзнанието. Четворката е формата, материалната част на човека. Заедно тройката и четворката образуват проявения човек.

Човек може да се раздели на три - дух, душа и тяло. Психиката ни може да се раздели на воля, чувства и ум. Човекът може да се раздели и на седем тела - четири рупа и три арупа. Физическо, прана, емоционално, умствено - трите са с конкретна форма - рупа; манас, будхи, атма - които са арупа, т.е. нямат конкретна форма.

преди 17 минути, Shiniasu написа:

Имаме три цвята и четири комбинации между тях, т.е. седем.

Всичко във вселената може да се раздели на три и на седем - от вселената като цяло, до човекът.

Тройката е единица - духа и двойка - материята, т.е. съзнанието. Четворката е формата, материалната част на човека. Заедно тройката и четворката образуват проявения човек.

Човек може да се раздели на три - дух, душа и тяло. Психиката ни може да се раздели на воля, чувства и ум. Човекът може да се раздели и на седем тела - четири рупа и три арупа. Физическо, прана, емоционално, умствено - трите са с конкретна форма - рупа; манас, будхи, атма - които са арупа, т.е. нямат конкретна форма.

комбинациите на три цвята са 5 или общо 8

лева не е ли от тази вселена? той се дели на 2, на 5 и производните на тях 10, 20, 50 и 100, но не и на 3 или 7

преди 3 часа, ined написа:

комбинациите на три цвята са 5 или общо 8

лева не е ли от тази вселена? той се дели на 2, на 5 и производните на тях 10, 20, 50 и 100, но не и на 3 или 7

Значи вземаш банкнота от десет лева и линийка. Първо измерваш дължината на банкнотата и откриваш, че е 126 мм. После широчината - 70 мм. После с помощта на калкулатор можеш да провериш, че едното е 18х7 мм, а другото - 10х7 мм. Т.е. не би трябвало да имаш проблем да разделиш банкнотата не само на седем, но и на 49 равни части, без да се тормозиш с дробни числа. На три части също не би трябвало да имаш проблем, доколкото дължината се дели на три, а това означава, че и лицето се дели на три.

Комбинациите са четири: 1-2, 1-3, 2-3 и 1-2-3, освен ако по някаква странна причина не включваш липсата всеки един от цветовете като комбинация.

Черното също е цвят - защо не го броиш?

Имах в предвид не да режа банкноти - а да раделя 1 лев на монети от 1, 2 5, 10, 20 и 50 стотинки.

с тея парчета от банкноти нищо не може да си купиш

Редактирано от ined (преглед на промените)

Ясно. Но хората могат да решат да разделят парите си на 12 или на 20. Случвало се е. Може да се избере всякакво деление. Парите се разделят на сто, защото хората масово извършват пресмятанията си на база 10. В природата има числа, но няма бройни системи.

Аз съм роден на 07.07 и цял живот ми казват какъв късметлия съм. Е върви ми де. Като на бесно куче- тояги. Наистина съм най-завършения карък на света :D  Ама поне му свикнах и не си го слагам на сърцето.

преди 3 минути, дръндю написа:

щото не си роден 77 година :D 

Има логика, 1969 съм. Дано поне ако стана на 77 ми потръгне. Въпреки, че за какво ли ми е тогава. Само за спорта :D

преди 11 минути, upili написа:

Има логика, 1969 съм. Дано поне ако стана на 77 ми потръгне. Въпреки, че за какво ли ми е тогава. Само за спорта :D

Лесна твойта - ей ся щъ додат 77. Аз тря чакам ду 777 - нъл тъй ?  :huh:

преди 1 минута, jhoro написа:

Лесна твойта - ей ся щъ додат 77. Аз тря чакам ду 777 - нъл тъй ?  :huh:

Ми всеки с късмета си :D

на 27 Януари 2016 г. at 19:03, upili написа:

Аз съм роден на 07.07 и цял живот ми казват какъв късметлия съм. Е върви ми де. Като на бесно куче- тояги. Наистина съм най-завършения карък на света :D  Ама поне му свикнах и не си го слагам на сърцето.

ти си доказателство значи за тез тъпи суеверия де и тема даже има да паднеш от смях направо

:lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.