Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е да се взриви телефона ми, да оверклокна харддиска и т.н.

Featured Replies

Тук баси купона :party4:

• Отговори 341
  • Прегледи 27,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Но консумират зелена "енергия"... В долари, или евро... И ако не са употребява правилно отказва да изпълнява предназначението си...

това са подробности с дребен шрифт :ph34r:

това са подробности с дребен шрифт :ph34r:

Права си! няма да го разгласяваме повече ;)

Зимата настапва и трябва да са отоплявам

Имам 3 архаични лаптопа и зимата ги ползвам за електрическа духалка, като включа и 3те лапа AIDA стресс тест и понеже не сам ги чистил от години, духат доста топло и вентилаторите си духат доста шумно заради темпуратурите може би. Всичките лаптопи прегряват и държат около 95-100 градуса и ги оставям така цяла нощ да ми отопляват помещението. Ма за сажаление един от лаптопите се прецака като му се износи вентилатора и почна да трака и шуми, а от другите два единият му изгоря процесора, само другият работи ма сас един лаптоп ми стана много студено в стаята и не може да я стопли добре. Ам добре чи настъпи лятото ма сега па идва зимата и са чудя ко да прая само със един лаптоп аз напрао ще изперкам от студ !!! Единият е Acer Travelmate 2700 и само той още си е здрав, останалите два са някви на Compaq - единият от тях е със дурон 600 мхз, а другият е с пентиум 400мхз ма пак топлеха добре, на първият му гръмна дурона, на другият вентилатора му почна да дрънчи и да трака. Те са стари и тъй или инак няма за кво да ги ползвам, поне да ме отопляваха...Ама изгоряха. Ама въпроса е от къде да намеря части за толкоз стари лаптопи, откъде да купя дурон-а ? Па за другия ще видя ако мога отнякъде да купя малък вентилатор. Предпочитам този начин за отопление щото ми консумират много малко ток, за трите максимум 120-130 вата вместо 2 киловата за някоя духалка...

Все пак според вас заслужава ли си да се мъча да сменям части или просто да измисля някакъв друг начин за отопление ? Но ми трябва нещо малко по-ефективно, да консумира по-малко ток и да топли доста.

Сменяй частите брааат,да не си луд да даваш пари за печка ...

Виж го тоя ,никога няма да му изстине кърста :) и музичка си разцъква .

Публикувано изображение

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Права си! няма да го разгласяваме повече ;)

Да бе, да.....а къде отиде мъжката солидарност...:(

Да бе, да.....а къде отиде мъжката солидарност... :(

За мъжката солидарност има криптиран сателитен телефон, който жената няма как да подслуша? п.с. Ама не от тия, гърмящите...

За мъжката солидарност има криптиран сателитен телефон, който жената няма как да подслуша? п.с. Ама не от тия, гърмящите...

Да не си посмял да го рутнеш, ей :angry::lol6:

Да не си посмял да го рутнеш, ей :angry::lol6:

Само в критични ситуации, като заобиколен от зомбита и няма друга опция. Само тогава ще го гърмя...

Зомбитата мрат, кат са припикаят със светена водичка :) Аз съм човека там :P

Ама телефон верно може да гърми, както и лаптоп. Имало е цяла изтеглена серия лаптопи, за чиито батерии е имало опасения за проблем, който може да доведе до взрив. Дори при един такъв случай производител е бил даден на съд, след като лаптоп се е запалил. LiIon батериите съдържат високореактивният метал Литий, който е кажи-речи в началото на таблицата. Отгоре на всичкото ако стане нещо с такава батерия не може да се гаси с вода, защото реагирайки с вода литият довежда до бурна екзотермична реакция.

Ама телефон верно може да гърми, както и лаптоп. Имало е цяла изтеглена серия лаптопи, за чиито батерии е имало опасения за проблем, който може да доведе до взрив. Дори при един такъв случай производител е бил даден на съд, след като лаптоп се е запалил. LiIon батериите съдържат високореактивният метал Литий, който е кажи-речи в началото на таблицата. Отгоре на всичкото ако стане нещо с такава батерия не може да се гаси с вода, защото реагирайки с вода литият довежда до бурна екзотермична реакция.

Както Калия и Натрия. Ама тука сме във "веселият" раздел, не толкова сериозно колега :D

Хехе, виждам, че май темичката ми е отишла в бисерите. И с право. Но все пак за 11-12 квадрата стаичка, 3 горещи лаптопа ми я отоплаваха доста добре и сметката ми за ток беше ниска. Нищо, май ще трябва да използвам друг начин на отопление, я дърва, я на газ, може и някоя по-икономична печка. Ама най-евтино си беше с лаптопите !

Редактирано от windows xp fan (преглед на промените)

Както Калия и Натрия. Ама тука сме във "веселият" раздел, не толкова сериозно колега

Сега виждам темата тук и не смятам, че справедливо е в този раздел. Не случайно в упътванията на всички устройства с акумулаторни батерии, особено тип Литиумно-йонни задължително пише, че не трябва в устройството да попадат метални обекти или да се свързват терминалите на батерията накъсо. И действително литиумно-йонната батерия при неправилна употреба или дефект може да се превърне в малка бомба, която да ти подпали и унищожи техниката, както и да те плисне с горещ електролит и да те ослепи. С тоя тип батерии шега не може да има и не виждам какво му е забавното!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Беър Грилс веднъж си направи огън, като проби една GSM батерия ;)

Но темата си е точно за бисерите, защото ставаше дума за рут на телефона, който взривявал батерията...

п.п. Имам спомен, че като малък ми е гръмвала батерия на часовник, пробвайки да я заредя от обикновена AA батерия... Гръмна и хвръкна на някъде :)

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Вземи си женска, топлят, духат, готвят, не консумират ток.,.........Економично, брат! :ph34r:

За какво му е тая женска на това сукалче - да бозае :)

На мен също ми е студено ;) но път на тая далавера не съм се сетил , дори мога да отида до комшийката да си заредя батерията и изобщо да не консумирам ток :D

Зимата настапва и трябва да са отоплявам

Имам 3 архаични лаптопа и зимата ги ползвам за електрическа духалка, като включа и 3те лапа AIDA стресс тест и понеже не сам ги чистил от години, духат доста топло и вентилаторите си духат доста шумно заради темпуратурите може би. Всичките лаптопи прегряват и държат около 95-100 градуса и ги оставям така цяла нощ да ми отопляват помещението. Ма за сажаление един от лаптопите се прецака като му се износи вентилатора и почна да трака и шуми, а от другите два единият му изгоря процесора, само другият работи ма сас един лаптоп ми стана много студено в стаята и не може да я стопли добре. Ам добре чи настъпи лятото ма сега па идва зимата и са чудя ко да прая само със един лаптоп аз напрао ще изперкам от студ !!! Единият е Acer Travelmate 2700 и само той още си е здрав, останалите два са някви на Compaq - единият от тях е със дурон 600 мхз, а другият е с пентиум 400мхз ма пак топлеха добре, на първият му гръмна дурона, на другият вентилатора му почна да дрънчи и да трака. Те са стари и тъй или инак няма за кво да ги ползвам, поне да ме отопляваха...Ама изгоряха. Ама въпроса е от къде да намеря части за толкоз стари лаптопи, откъде да купя дурон-а ? Па за другия ще видя ако мога отнякъде да купя малък вентилатор. Предпочитам този начин за отопление щото ми консумират много малко ток, за трите максимум 120-130 вата вместо 2 киловата за някоя духалка...

Все пак според вас заслужава ли си да се мъча да сменям части или просто да измисля някакъв друг начин за отопление ? Но ми трябва нещо малко по-ефективно, да консумира по-малко ток и да топли доста.

Публикувано изображение

http://bit.ly/1e6XuPy

Редактирано от Chrome FAN (преглед на промените)

За какво му е тая женска на това сукалче - да бозае :)

На мен също ми е студено ;) но път на тая далавера не съм се сетил , дори мога да отида до комшийката да си заредя батерията и изобщо да не консумирам ток :D

ако се заиграеш с комшийката , ша си на далавера и откъм вода и храна ........ :wink12:

Редактирано от Ведра (преглед на промените)

ако се заиграеш с комшийката , ша си на далавера и откъм вода и храна ........ :wink12:

Малко ма а страх да ти кажа - много е ячка :) не вярвам за мен да остане храна Публикувано изображение

Малко ма а страх да ти кажа - много е ячка :) не вярвам за мен да остане храна Публикувано изображение

:D :D Лошо Седларов, лошо!

Имах монитор на самсунг 22 инчов на SyncMaster, не му помня модела. И той нали е от бюджетните монитори и подсветката му не се управлява аналогово, а широчинно-импулсно и то на ниска честота и е супер-дразнещо за очите тези пулсации... И колкото по-ниска е настройката за яркост, толкова повече пулсира и дразни очите. Но пък и ако съм на 80-100% яркост, силната яркост още повече ще ми дразни очите отколкото пулсациите на подсветката. Трябваше да направя нещо по въпроса...И инсталирах един драйвер за увеличаване на честота на на превключването на моментите м/у включено и изключено състояние на подсветката, вероятно като просто пусне по-малко волтаж на CCFL лампите на подсветката и при стартирането на драйвера, замириса на изгоряло и подсветката изгоря, изгасна и мониторът изпуши, когато го разглобих, видях, че подсветката на матрицата е изгоряла и просто няма смисъл от ремонт на тоя монитор и сега ще си купувам нов. Как е възможно в днешно време да се продават такива боклуци ! Вече няма нищо читаво в тази новата техника !!! Боклуци от всякъде ! Пиша тази тема за да разберете що за боклуци са мониторите на Самсунг !

Еех, вече няма здрава техника в днешно време ! Нито компютри, нито процесори, харддискове, клавиатури, сега и монитори. Всичкото е долнопробен боклук сглобен в Китай !

Не си купувайте монитори от SyncMaster серията на самсунг ! Ако това не ви е достатъчно ще ви кажа защо да не си купувате от тази серия.

- Подсветката е ташак, която вместо аналоговото управление, използват широчинно-импулсното което страшно много тормози очите !

- Матриците са TN

-Интерфейсите са стари и аналогови

- Нямат хубав контраст и всичко сивее

За бога, вече никой не произвежда качественна и издържлива техника !

Писна ми, просто ми писна. Докога ще продължи произвеждането на некачествена техника, със некачествени части, сглобени в Китай ?! 

Редактирано от ram_killer (преглед на промените)

Момко, нещо ти се е разхлопала главата в ранни зори :D

Имал си бил монитор...

Първо: Монитора не е битова техника...Какво прави темата тук?!...

Второ: Това че на теб ти са се появили такива симптоми, може да е по 1000 причини...В една съседна тема, която е на друго място във форума имаме колега, който се оплаква от болки в очите, сълзене и разни други мизерии и дири помощ...Щото играел ПЦ игри,  почти постоянно през денонощието и то всекидневно...Всеки луд със своя си номер...Като го посъветаха няколко колеги да почива повече и да намали времето, през което да играе, той някакси не ги разбра и дори не пожела да се опита...Все едно те не бяха пуснали съответните коментари...За него да играе по-малко не беше опция...

Трето: След това, от само един единствен модел, който според теб е причината за проблемите ти, заради начина си на изработка и качеството му - пак според теб, си правиш генерален извод за всички модели на фирмата и ни отваряш тема(която със самото си място на публикуване нарушава правилата на форума), в която ни призоваваш да не купуваме...Ми няма - обещавам...На мен просто не ми е нужен монитор в момента...Така че няма да купувам...Не само Самсунг, ами няма да купувам и Дел, нито Филипс, нито LG. Няма бе, бъди сигурен ;)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Но не разбирате ли, че подсветката не се управлява аналогово, а широчинно-импулсно като най-долнопробните китайски монитори. Тя не си управлява CCFL лампите аналогово, а чрез ШИМ, което става редуване на периоди на включено и изключено положение, което създава илюзията, че яркостта е по-малка. Това създава още пулсации на картината и много дразнят очите, то не стига, че refresh rate на самата матрица е толкова нисък, не стига, че картината, която дава е ужасна...Ами сега дори и подсветката ще ми регулират със най-евтиният и скапан "начин" - предпочитам да гледам някакво CRT отколкото това изчадие със TN матрица.

Но не разбирате ли, че подсветката не се управлява аналогово, а широчинно-импулсно като най-долнопробните китайски монитори. Тя не си управлява CCFL лампите аналогово, а чрез ШИМ, което става редуване на периоди на включено и изключено положение, което създава илюзията, че яркостта е по-малка. Това създава още пулсации на картината и много дразнят очите, то не стига, че refresh rate на самата матрица е толкова нисък, не стига, че картината, която дава е ужасна...Ами сега дори и подсветката ще ми регулират със най-евтиният и скапан "начин" - предпочитам да гледам някакво CRT отколкото това изчадие със TN матрица.

Ами ето решил си си проблема. Вземаш си CRT монитор и готово. Колкото до мониторите и до самите части всички са китайски. Не изпадай само в параноя.

Абе Килер ми като знаеш ,че за 200 лева няма да си вземеш нов читав монитор що си не купи читав втора ръка  за тая сума  или да беше инвестирал малко отгоре и да си вземеш нещо което ще си заслужава инвестицията. Инсталирал драйвери и програми за  оптимизации на електрониката и тя била изпушила :)  То ако  така ставаше хората нямаше да правят монитори за по 3000 лева а щяха да пишат софтуер и да оптимизират. Сега иди и си купи монитор с IPS матрица и проблем с потсветки,лампи,херци,мерци и тн. няма да имаш . ТN мониторите са за секретарките да цъкат  отчета на тях а не да  се гледат филми,чертаят графики,корекции на видео и фото материали и тн.

Пиша тази тема за да разберете що за боклуци са мониторите на Самсунг !

Честито, открил си топлата вода :cool: 

Не се шашкай, всички евтини монитори са боклуци, не само на Samsung. Ще свикнеш :) 

Писна ми, просто ми писна. Докога ще продължи произвеждането на некачествена техника, със некачествени части, сглобени в Китай ?! 

Докато има такива като теб, дето да я купуват.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.