Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е да се взриви телефона ми, да оверклокна харддиска и т.н.

Featured Replies

Имам чувството, че не чете, а само пише :lol6: На кой ли изгорял диск, ще се откаже, хайде да залагаме, а :money6:

Бе изглежда ми доста упорит, поне 6-7 ще ги "оправи" :)

• Отговори 341
  • Прегледи 27,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Тоя телефон още ли не е гръмнал бе :) 10 страници тема стана .

Тоя телефон още ли не е гръмнал бе :) 10 страници тема стана .

Ся гърмим хардове :wub:

И така, разглобих го вече. Само имам една дилема, моторчето има 4 извода - явно е както при вентилаторите за процесорите - два за "захранване", 1 за гледане на оборотите и другият за контрол на оборотите. Само, че не знам как са подредени. Засега ще пробвам с първите два пина. После ще опиша какво се е случило.

То Твойто дупе искат,не мойто :ass: ,Или забрави вече :D

завиждаш ли, а....завиждаааааш :grimace:

И така, разглобих го вече. Само имам една дилема, моторчето има 4 извода - явно е както при вентилаторите за процесорите - два за "захранване", 1 за гледане на оборотите и другият за контрол на оборотите. Само, че не знам как са подредени. Засега ще пробвам с първите два пина. После ще опиша какво се е случило.

Айди гърми го и тоз диск, че след малко си тръгвам, кво са моташ :angry:

Завиждам,ма на Док,че не го поисках аз преди него :D Той между другото боцна ли та ,или пак та оттърва :clown:

манафин.....

Когато го свързвах за на първите два пина, изобщо не трепваше когато му пусна захранване, на другите два - същата история. Но на вторият и третият развъртя се за няколко секунди и спря. Пробвах пак, отново се развъртя за няколко секунди и спря. Сложил съм му сата конектор към дъното на компютъра ми, и захранването към самата платка но просто не ще да тръгне и операционната не разпознава нищо. Пак си свързах моторчето върху платката, но пак не ще да тръгне. Пак се развърта за няколко секунди и спира. Какво мога да направя по въпроса. Забравих да направя бекъп, а на него ми е всичката информация и документи от работата !!!! Включително и снимките от семейството !!! Мамка му стара, тия хардискове са тикива боклуци...

Кажете ми, как мога да си спася данните ? Трябва да поръчам от ebay същата платка и да разпоя чипа от различният фърмуер и да запоя моя чип. От ибей, няма гаранция дали ще работят...Май трябва да го давам на сервиз...

Офф, големи боклуци станаха тия хардове...Пуснах 1 волт повече и моторчето изгоря... Боклуци отвсякъде...Сега ще трябва да търся сервиз...Ето и снимка на платката, няма нищо изгоряло по нея, поне видимо няма.

ето снимка : Публикувано изображение

Извинявам се за лошото качество на самата снимка, но камерата на телефона ми е само два мегапиксела...

Когато го свързвах за на първите два пина, изобщо не трепваше когато му пусна захранване, на другите два - същата история. Но на вторият и третият развъртя се за няколко секунди и спря. Пробвах пак, отново се развъртя за няколко секунди и спря. Сложил съм му сата конектор към дъното на компютъра ми, и захранването към самата платка но просто не ще да тръгне и операционната не разпознава нищо. Пак си свързах моторчето върху платката, но пак не ще да тръгне. Пак се развърта за няколко секунди и спира. Какво мога да направя по въпроса. Забравих да направя бекъп, а на него ми е всичката информация и документи от работата !!!! Включително и снимките от семейството !!! Мамка му стара, тия хардискове са тикива боклуци...

Кажете ми, как мога да си спася данните ? Трябва да поръчам от ebay същата платка и да разпоя чипа от различният фърмуер и да запоя моя чип. От ибей, няма гаранция дали ще работят...Май трябва да го давам на сервиз...

Офф, големи боклуци станаха тия хардове...Пуснах 1 волт повече и моторчето изгоря... Боклуци отвсякъде...Сега ще трябва да търся сервиз...Ето и снимка на платката, няма нищо изгоряло по нея, поне видимо няма.

Извинявам се за лошото качество на самата снимка, но камерата на телефона ми е само два мегапиксела...

:yanim::wors::lol6: Добро начало на отпуската, не усетих как ми мина последния работен ден :biggrin:

Ооо,то това в тази тема ли е било ....

Значи аз на този момък предложих да овъклокне монитора в темата с бисерите :)

Баси къв купон съм оттървал :brick wall:

и теб ша та гръмнем бе

:P

И така, колеги, нещата вече стават сериозни. Измъкнах си и харддиска от лаптопа си да се помъча и него да го овърклокна, като този път го вържа само през мотора 6 волта.

Айде, още един харддиск изгоря...Но мене не ме интересува материално...Огромният проблем е, че не знам къде ми е бил акъла, но съм забравил да направя бекъп на данните и...моите опити за овърклок пак се оказа неуспешни и този харддиск изгоря, но чак сега се сещам...Че всъщност там са ми всичките документи и данни от работата ми, които са от 5-6 години и си пиша документите и работя със лаптопа, а в момента МУ ИЗГОРИХ ХАРДДИСКА... Оооо, боже...Сега какво ще правя... Аз му изгорих моторчето, надали ще се намери подобна част...Ще се дава на сервиз, това си е ясно.

Но моля ви се, ако някой е имал такъв проблем със харддиска, нека да опише дали има шанс за възстановяване на данните. Моля ви се, кажете ми, че може да се възстановят данните!!! В момента съм яростен и полудявам със всяка секунда чакане и надяване, а сервизите отварят чак в Понеделник... Всичките ми документи от лаптопът ми, с който работя от както съм назначен във фирмата...Всичко просто отиде на вятъра... Кажете ми, че има надежда и шанс за възстановяване... Ако някой от вас тук се е сблъскал с подобен проблем - нека драсне няколко реда да опише дали процедурата по възстановяване е била успешна...

Редактирано от ram_killer (преглед на промените)

На платката няма да търсиш изгоряла част , отвори диска и вътре има бушон и щом ще го клокваш - сложи по як , направо тел .

ПП. Тоя тип или не си е пил хапчетата или е прекалил с гъбите  :)

Редактирано от jonov (преглед на промените)

На платката няма да търсиш изгоряла , отвори диска и вътре има бушон и щом ще го клокваш - сложи по як , направо тел .

Не се мъчи колега ! Няма да те послуша ! :D

Отварял съм други хардискове, там вътре освен плочите и механичната ръка, няма никви бушони. Във хардисковете има някакъв газ, който предпазваше плочите от нещо си, когато го отворя, този газ ще се смеси със кислород. Отделно, че и една прашинка да падне или замърси и 0.1 милиметра от плочата - харддиска вече няма да е възстановяем...Има ли някакъв шанс изобщо ?

Отварял съм други хардискове, там вътре освен плочите и механичната ръка, няма никви бушони. Във хардисковете има някакъв газ, който предпазваше плочите от нещо си, когато го отворя, този газ ще се смеси със кислород. Отделно, че и една прашинка да падне или замърси и 0.1 милиметра от плочата - харддиска вече няма да е възстановяем...Има ли някакъв шанс изобщо ?

Пич, стига си тролвал, носи го на сервиз тоя хард, с малко късмет и 200-300лв може и да си спасиш информацията, ако изобщо нещо някога е изгаряло. Ако наистина си изгорил хард диск при опит за "клокване".... Еми пак ще събудиш само смях. :)

Колега като правиш  простотии и  си гориш хардуера  поне не пускай теми за помощ по форумите :) Сега бягай до магазина  за нов диск  и другия  път повече чети и по малко ръчкай !!!!

И така, колеги, нещата вече стават сериозни. Измъкнах си и харддиска от лаптопа си да се помъча и него да го овърклокна, като този път го вържа само през мотора 6 волта.

Айде, още един харддиск изгоря...Но мене не ме интересува материално...Огромният проблем е, че не знам къде ми е бил акъла, но съм забравил да направя бекъп на данните и...моите опити за овърклок пак се оказа неуспешни и този харддиск изгоря, но чак сега се сещам...Че всъщност там са ми всичките документи и данни от работата ми, които са от 5-6 години и си пиша документите и работя със лаптопа, а в момента МУ ИЗГОРИХ ХАРДДИСКА... Оооо, боже...Сега какво ще правя... Аз му изгорих моторчето, надали ще се намери подобна част...Ще се дава на сервиз, това си е ясно.

Но моля ви се, ако някой е имал такъв проблем със харддиска, нека да опише дали има шанс за възстановяване на данните. Моля ви се, кажете ми, че може да се възстановят данните!!! В момента съм яростен и полудявам със всяка секунда чакане и надяване, а сервизите отварят чак в Понеделник... Всичките ми документи от лаптопът ми, с който работя от както съм назначен във фирмата...Всичко просто отиде на вятъра... Кажете ми, че има надежда и шанс за възстановяване... Ако някой от вас тук се е сблъскал с подобен проблем - нека драсне няколко реда да опише дали процедурата по възстановяване е била успешна...

Понеже ти изтриха предишната тема, а виждам, че си много запален ентусиаст ще ти опиша един доказан и сигурен начин за клок на харддиск. Процедурата се извършва при изключено захранване на компютъра - откачи всички кабели от диска, извади го от кутията, като развиеш закрепващите болтове. Сега следва най-отговорната процедура - ако имаш стенен часовник или настолен, постави над него диска и дръж така около 5-6 минути. Ако получиш изтръпване в ръцете, може да ги сменяш (не влияе на клока). Воала, вече имаш овърклокнат диск. който може да поставиш отново в кутията. Дано останеш доволен и да споделиш бенчмаркове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.