Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бог - Вярвате или не

Featured Replies

По - скоро не вярвам.Ама ходя на църква...Какво да се прави - религия

Това като евентуална застраховка ли да го разбирам? :)

вярваме в това, което не познаваме

Май точно тук е Вярата, да приемаш нещо без да го познаваш. Да вярваш в нещо което познаваш много добре, си е просто знание. Всъщност Бог е непознаваем за нас, неговите творения.

• Отговори 647
  • Прегледи 77,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• За сажаление е така...Макар всеки да знае че за нещастията ,войните, болестите и гладните деца сме си виновни само ние-хората...И се сещаме за Бог само когато нас самите ни сполети нещо..И когато няма

• Разбира се че вярвам в бог и има защо.Не изпълнявам всички работи да ходя всяка неделя на църква, но се моля понякога.И немога да повярвам как има хора който отричат съществуването на бог.ЗАЩОТО ТОЙ Н

• В Новия Завет има един такъв стих: И бесовете вярват и треперят.От страх от Бога.Дяволът и неговите служители вярват в Бога и се страхуват от Него, а масовата част от нас, не.Щото може някой да се раз

Публикувани изображения

"Вървял Учителят на Бялата ложа със своите ученици. По пътя срещнал Учителя на Черното братство с неговите ученици! Учителят на Черната ложа поздравил:

- Няма Бог!

Учителят на Бялата ложа отговорил:

- Няма Бог! - и след това всеки продължил по пътя си.

Учудени учениците на Бялата ложа попитали Учителя си защо така е

отговорил, това противоречало на тяхната вяра. А той им отговорил:

- Бог е в хармонията! В споровете и караниците Любовта я няма."

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board...lapsed&sb=5

В действителност обаче, т.нар учители от т.нар. черна ложа са много по-убедени и убедителни относно наличието на бог.

В действителност обаче ние много обичаме да ги обличаме в бели одежди, а и самите те се самопричисляват към светлината.

Онези, които не го правят пък съвсем се занимават с глупости...

Но в Бог вярват всички, тръгнали по пътища на осъзнаването, без значение как точно го наричат.

А разликите са във вътрешното наричане.

• 4 седмици по-късно...
  • 9 месеца по-късно...

Колко точно прост трябва да е човек, че да вярва в какъвто и да бил бог?

На отзовалите се благодаря предварително!

Аз също не вярвам в бог...

Томсън, дюд...едва ли ще ти толерират темата с подобно заглавие, едитни я, ако искаш...

Прост човек може да повярва в какво ли не - като се почне от разните му там христосовци, аллаховци и кришни, та се стигне до таласъми, караконджоли, духове, призраци и т.н.....лошото обаче не е в това, че има хора, които вярват (в каквото и да е), а в тяхното отношение към атеистите....

Явно в света има много прости хора. Немалка част от тях са учени, икономисти, хора на изкуството, учители, лекари и т.н. Те поне знаят, че са прости – наясно са колко малко знаят. Останалите и това не знаят.

Прост човек може да повярва в какво ли не - като се почне от разните му там христосовци, аллаховци и кришни, та се стигне до таласъми, караконджоли, духове, призраци и т.н.....лошото обаче не е в това, че има хора, които вярват (в каквото и да е), а в тяхното отношение към атеистите....

абсолютно верно

религията е измислена в древните племенни времена

когато най-некадърния да лови

е искал да папка на корем от другите ловци

без да си мърда пръста

горното е преминало през вековете

хъмм илало ли е беден поп някога ?

или гладен?

будиските свещенници и до ден днешен

орат и копат на чужд гръб (живеят на помощи :speak: )

те тая същата светеиша сг...н колко ли е забавила

развитието на прогреса чрез инквизицията ???

и същата тая "религия" колко жертви има

било от инквизиция и воини.

Дарвин го е казал и доказъл

от маймуни сме произлезли а други още са :huh:

абсолютно верно

религията е измислена в древните племенни времена

когато най-некадърния да лови

е искал да папка на корем от другите ловци

без да си мърда пръста

горното е преминало през вековете

хъмм илало ли е беден поп някога ?

или гладен?

будиските свещенници и до ден днешен

орат и копат на чужд гръб (живеят на помощи :huh: )

те тая същата светеиша сг...н колко ли е забавила

развитието на прогреса чрез инквизицията ???

и същата тая "религия" колко жертви има

било от инквизиция и воини.

Дарвин го е казал и доказъл

от маймуни сме произлезли а други още са ;)

т.е. трябва да гониш печалбата и да се експлоатираме един-друг?.. :speak:

Джордж Харри-сън е също 'Риби' и също 'дълбока вода':

http://www.metacafe.com/watch/1862813/geor...nst_illuminati/

...тази дълбока вода Хари сон цитира Кришна:

"All things must pass. There wasn't time when we didn't to exist and there will be no time when we cease to exist"

cool.gif

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Не много, хората сме си прости и лесно манипулируеми cool.gif

Редактирано от d1saster (преглед на промените)

Аз също съм атеист! По тази тема можете да гледате филма Zeitgeist и да прочете книгата "Окована свобода" на д-р Гълъбов (ако я намери)

Редактирано от bogidan4o (преглед на промените)

Аз също съм атеист! По тази тема можете да гледате филма Zeitgeist и да прочете книгата "Окована свобода" на д-р Гълъбов (ако я намери)

Аз лично познавам д-р Атанас Гълъбов още преди 10-ина години и неговото мнение не само в книгата му "Световната конспирация срещу здравето', бе, че Илюминати основават "Нов световен ред"-'ред' без Бога, т.е. не считам, че д-р Гълъбов би написал нещо атеистично.

Атеизмът се лансира именно от Илюминати под една или друга форма.

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

със сигурност именно световната конспирация кара хората да не вярват в невидими работи.

Невярването е също така вярване...

:angry:angry.gif:angry:

Да. И безбожието Бог.

И аз имам една такава теория, че атеизма си е религия в най-чист вид. :-)

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Аз лично познавам д-р Атанас Гълъбов още преди 10-ина години и неговото мнение не само в книгата му "Световната конспирация срещу здравето', бе, че Илюминати основават "Нов световен ред"-'ред' без Бога, т.е. не считам, че д-р Гълъбов би написал нещо атеистично.

Атеизмът се лансира именно от Илюминати под една или друга форма.

Това ли е твоят приятел? cool.gif

http://e-vestnik.bg/?p=2880&cp=1

D-r_Atanas-Gulubov-023.jpg

Аз ще извадя една част от това интервю, с ециално за теб U.Ra, защото той казва интересни факти. cool.gif

- Вие лично какво пазарувате, с какво се храните, какво е вашето меню?

- Универсални рецепти не давам на никого. Аз лично съм вегетарианец от много години, но не съм пропагандатор на вегетарианството. Смятам, че има хора, които без месо не могат да живеят пълноценно. Познавам такива, които са се опитвали да спрат месото трайно и след няколко месеца или след 1-2 години, при тях започват да се проявяват различни болестни признаци – не са толкова енергични, боледуват по-често, така че очевидно има индивиди, при които е желателно месото да присъства в храненето отвреме-навреме. Очевидно то снабдява организма им с определени вещества, които не могат да си набавят по друг начин. При много други хора вегетарианството е напълно поносимо, а трети веднага се чувстват по-здрави и спират да боледуват, след като станат вегетарианци. Лично аз, освен че съм вегетарианец, доколкото мога, избягвам да консумирам сладки неща и шоколадови изделия, но понякога правя прегрешения. Стремя се да не консумирам нищо, което съдържа рафинирани въглехидрати или поне това да става рядко и избягвам, доколкото е възможно, храните, които съдържат оцветители, консерванти, подсладители. Предпочитам плодове, зеленчуци, някои млечни продукти, ориз, картофи, сурови ядки и др.

И още нещо:

Някои монаси на Изток например консумират соя, защото тя намалява сексуалното желание.

Както знаем, вегетарианците доста ядат соя. :angry: U.Ra, ти ядеш ли соя? :angry:

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Мисля, че която и да вземем религия, ще открием една нейна основна практика-да държи човека в подчинение на привидно много хуманни правила. Съвсем не стои така въпросът с прилагането им обаче от членовете на висшата каста измежду изповядващите въпросната религия, всичко забранено е разрешено за тях и само за тях,

останалите вярващи са длъжни да си вярват, да работят, да жертват имот, живот,деца....заради вярата.....

За по-интелигентните изборът е ясен-който не е с нас , е против нас....Следват клади, колела, катран, олово, извадени сърца и/или дробове, абе всички екстри....Естествено, с конфискация на имуществото, ако го има....

И какво....значи религията е власт.....И понеже не е справедливо, чакай да обещаем нещо....ама нещо хубаво, наистина хубаво....какво ще кажете за вечен живот на оня свят? Звучи добре....и няма начин да не се хванат, ухааааа!!!!

Нека някой вярващ да каже така ли е , или не.....

по скоро обратното

Да , толкова ли сте сляпи,прости та не виждате кой е бог и какво прави за вас ? Абе вие да не сте паднали от Марс.Ислямски учени го доказват с много пример , давам пример:

Радио вълните виждаш Ли ги ?

-Не но знам че ги има - Подобно е влиянието на ГОСПОД

Някак много слонжо може да се обесни, бог има , въпроса е коя е истинската религия и точно религиите ви говорят за това че няма бог,тоест чудите се коя е истинската оня вярва в това другия в онова и така много объркващо , бъдете протестанти или каквито искате... но знайте БОГ ИМА !

Редактирано от LIS (преглед на промените)

Или аз съм абсолютно сляп, или бог е много зъл. И не знам,че го има. Каквото и да има, защо трябва да си правим бог от него?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.