Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бог - Вярвате или не

Featured Replies

Сигурно щеше да ни каже да мълчим щото ще има наказание :). Но все пак нито съм го видял, нито чул Бог-да вярвам в нещо, което никой никога никъде не е видял???

Значи имаме и злобари във форума пък аз си мислех, че тук всички са пекани !
Мерси за комплимента. Обикновено се използват по-хубави "благословии" по мой адрес. Относно шапката-Бог я вдигна, ала каза да не казвам на никого. Упс, изпуснах се. biggrin.gif
  • Отговори 647
  • Прегледи 77,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• За сажаление е така...Макар всеки да знае че за нещастията ,войните, болестите и гладните деца сме си виновни само ние-хората...И се сещаме за Бог само когато нас самите ни сполети нещо..И когато няма

• Разбира се че вярвам в бог и има защо.Не изпълнявам всички работи да ходя всяка неделя на църква, но се моля понякога.И немога да повярвам как има хора който отричат съществуването на бог.ЗАЩОТО ТОЙ Н

• В Новия Завет има един такъв стих: И бесовете вярват и треперят.От страх от Бога.Дяволът и неговите служители вярват в Бога и се страхуват от Него, а масовата част от нас, не.Щото може някой да се раз

Публикувани изображения

Ленин умрял. Три месеца по-късно свети Петър звъни по "петолъчката" на Господ.

- Ало, Боже, ами тука има един проблем...

- Първо, не "Боже", а "др. Бог". Второ, давай накратко, че бързам за партийно събрание. И трето, да знаеш, че Бог няма!

Редактирано от drahshta (преглед на промените)

Според мен не съществува.

Нали уж Бог ни обича?

Тогава защо е позволил нещата да се стигнат до тук.

Не мога да го разбера 151.gif

Според мен не съществува.

Нали уж Бог ни обича?

Тогава защо е позволил нещата да се стигнат до тук.

Не мога да го разбера 151.gif

Защото Бог цени и не иска да нарушава нашата свободна воля. Както и ти би ценил избора на тези които обичаш.

Ето малко повече инфо по този въпрос.

Поздрави !

Аз вярвам!

Просто го има! Примирете се :rolleyes:

Абсолютно...това е реалността...които много хора не приемат и яростно отхвърлят....

Изгубих вярата си нещо .Преди време вярвах,че съществува ,но сега ....

А, защо получи се така?

Бог това сме ние. Бог е вътре в нас. Вътре в нас е и Дяволът. Ние самите сме творци и разрушители. В нас е събрана цялата вселена. Ние сме малки нейни модели. Смятам, че да вярваш в Бог означава да вярваш в себе си. Взирайки се в звездите ние всъщност търсим себе си. Търсейки Бог, ние търсим себе си.

Бог това сме ние. Бог е вътре в нас. Вътре в нас е и Дяволът. Ние самите сме творци и разрушители. В нас е събрана цялата вселена. Ние сме малки нейни модели. Смятам, че да вярваш в Бог означава да вярваш в себе си. Взирайки се в звездите ние всъщност търсим себе си. Търсейки Бог, ние търсим себе си.

Има много истина в това което казваш, но все пак в нас да е цялата вселена...не мисля. Бог е въре в нас - така е, но ние на сме бог! За другото съм съгласен с теб :no-no:

Има много истина в това което казваш, но все пак в нас да е цялата вселена...не мисля. Бог е въре в нас - така е, но ние на сме бог! За другото съм съгласен с теб :no-no:

Твърдя, че ние сме едни малки модели на вселената. Просто ние сме едни малки вселени, които са част от голямата, а тя пък сигурно също е малък модел на друга още по-голяма. Това си е, разбира се мое лично мнение и разсъждение. Що се отнася до Бог, смятам, че всеки човек е Бог за самия себе си, защото чрез своя избор определя протичането на живота се занапред. Да, зависими сме от много неща, извън нас, НО ПРАВОТО НА ИЗБОР е решаващо, а то си е НАШЕ. Та в този смисъл смятам, че сме Богове сами за себе си.

Твърдя, че ние сме едни малки модели на вселената. Просто ние сме едни малки вселени, които са част от голямата, а тя пък сигурно също е малък модел на друга още по-голяма. Това си е, разбира се мое лично мнение и разсъждение. Що се отнася до Бог, смятам, че всеки човек е Бог за самия себе си, защото чрез своя избор определя протичането на живота се занапред. Да, зависими сме от много неща, извън нас, НО ПРАВОТО НА ИЗБОР е решаващо, а то си е НАШЕ. Та в този смисъл смятам, че сме Богове сами за себе си.

Смислени съждения имаш, тогава възникат въпросите: Коя е най - голямата вселена, а коя е най - малката? Съгласен съм всекичовек е бог сам на себе си, но защо вярваме тогава в тази висша сила която повечето наричат бог?

<br />Абсолютно...това е реалността...които много хора не приемат и яростно отхвърлят....<br />
<br /><br /><br />

Докажете, че съществува тоя така обсъждан бог с малко б! Ако ми докажете, ще ви повярвам ;)

<br /><br /><br />

Докажете, че съществува тоя така обсъждан бог с малко б! Ако ми докажете, ще ви повярвам ;)

На прав път си мойто момче. Кофтито само е, че не вярвайки в Бог,не вярваш и в много други неща. Животът ти се развива хаотично и след 10-15 години разбираш, че си пропилял младините си ;) Обаче дори и да вярваш, пак ще стигнеш до същото заключение. затова не се впрягай. Дали има бог или не, това в момента не е наша работа. Като му дойде времето, има 2 варианта. Първия е да разберем, че има Бог, а втория да не разберем нищо, защото ако няма бог, значи няма как да разберем, нали? Хватката е да вярваш в Бог и да се подчиняваш на властимащите. Ако пък не вярваш, опасноста да пропуснеш тълкуванието на смисъла на живота е много голяма. И в двата случая може да си губещия. Всъщност печаливш няма да бъдеш никога. Вярваш или не, ти си губещата страна. Единственото което можеш да направиш, е да живееш за момента, вярвайки в собствените си ценности!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

И аз не бих се сетил за това. Но защо да вярват в Бог-щото са християни? Та нали Ако беше бог щеше да спаси много хора с различни тежки заболявания, те нищо лошо не са сторили!

Та нали Ако беше бог щеше да спаси много хора с различни тежки заболявания, те нищо лошо не са сторили!

Прочети някоя и друга книжка в която се споменава за карма и ще намериш отговор на това.

И аз не бих се сетил за това. Но защо да вярват в Бог-щото са християни? Та нали Ако беше бог щеше да спаси много хора с различни тежки заболявания, те нищо лошо не са сторили!

Дядо стои и се моли в църквата: "Боже! Моля те помогни ми да спечеля от тотото!" И така ден след ден...

Един ден Бог неиздържал и казал:" Да ти помогна, ама поне едно тото иди пусни де!"

Каква е поуката?

Ако не повярваме в него и ако не си помогнем с каквото можем сами и той няма да ни помогне!

Здравей, Rommel42

само искам да ти кажа, че едва ли има някой от десетките милиярди християни живели след Христа, който да не знае отговора на твоя въпрос и който да не слави Бога след като го е научил.

Поздрави !

Интересно, а кой ли е създал Бог, ако той е създал всичко останало...

П.П. Атеистка съм до корена на пършивата си косица biggrin.gif

Интересно, а кой ли е създал Бог, ако той е създал всичко останало...

П.П. Атеистка съм до корена на пършивата си косица biggrin.gif

Дамммм така е интересно е! Не е ли по интересно кой е създателя на неговия създател, а на неговия създател, а на неговия създател, а на неговия създател, а на неговия създател...и така до безкрайност. ;) Сега отговори ли си на въпроса? Надявам се да. :)

Аз лично вярвам във Бог . Не ходя редовно на църква даже може да се каже че ходя много рядко и то ходя за да запаля свещ за роднини който не са сред живите . Аз смятам това за проява на уважение !!!

Според мен повечето от нас се молят на бог единствено когато имат нужда от нещо . Мен баща ми ме е учил че човек сам работи за късмета си .

И не трябва да разчита на друг да свърши неговата работа !!!

Дамммм така е интересно е! Не е ли по интересно кой е създателя на неговия създател, а на неговия създател, а на неговия създател, а на неговия създател, а на неговия създател...и така до безкрайност. ;) Сега отговори ли си на въпроса? Надявам се да. ;)

Тц. Аз не търся такива отговори, защото не вярвам. Чист материалист по душа и разбирания. Всичко за мен е материя, дух, ако има не е защото има Господ.

Аз вярвам, даже много.Според мен има Господ.И се моля Той да помага не само на мен и моите близки, но и на тези, които страдат, които са гладни, жадни, болни, сами и на тези, които не вярват.

Тц. Аз не търся такива отговори, защото не вярвам. Чист материалист по душа и разбирания. Всичко за мен е материя, дух, ако има не е защото има Господ.

...значи няма да разбереш нищо от живота...

Защо има дух? Обасни ми, май не знам...

• 2 седмици по-късно...
Хората са създали "Бог", а не обратното. ;)

Т.е. не вярвам в Бог.

Много добре казано. :P

Атеист съм до мозъка на костите.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.