Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бог - Вярвате или не

Featured Replies

Пожелавам ти приятно изживяване тогава на Единствения ти живот и успешно безкрайно разлагане след това ,защото те атеистите вярват в това май :)

• Отговори 647
  • Прегледи 77,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• За сажаление е така...Макар всеки да знае че за нещастията ,войните, болестите и гладните деца сме си виновни само ние-хората...И се сещаме за Бог само когато нас самите ни сполети нещо..И когато няма

• Разбира се че вярвам в бог и има защо.Не изпълнявам всички работи да ходя всяка неделя на църква, но се моля понякога.И немога да повярвам как има хора който отричат съществуването на бог.ЗАЩОТО ТОЙ Н

• В Новия Завет има един такъв стих: И бесовете вярват и треперят.От страх от Бога.Дяволът и неговите служители вярват в Бога и се страхуват от Него, а масовата част от нас, не.Щото може някой да се раз

Публикувани изображения

Пожелавам ти приятно изживяване тогава на Единствения ти живот и успешно безкрайно разлагане след това ,защото те атеистите вярват в това май :go ahead:

А ти живей добре и може бог да те опази от червеите след смърта. biggrin.gif

Не съм много твърдо убедена че Бог съществува, но пък мисля че има нещо там горе.

Ето едно послания към всички млади и не само към тях. Преценете сами, дали Този човек вярва в Бог или не. Интересно ми е вие какво ще мислите на неговата възраст.

Вярвам.Нищо,че живея в епоха,когато науката и техниката сякаш са способни да опровергаят или поне поразклатят доста религиозните устои;това е вяра в разрез с рационалното и съвременното в мен;вътрешно убеждение,което се самоподхранва,заглушавайки предателския глас на логиката и съмнението понякога;убеждение вън от времето и пространството,нещо,което сякаш съм наследила от поколенията предци и е независимо и обособено от волята и разума;нещо изначално,инстинктивно и архаично,нещо,което не можеш да дефинираш и обосновеш,но знаеш,че ти е нужно и представлява същностна част от най-съкровеното ти и истинско "аз".

Вярвам.Нищо,че живея в епоха,когато науката и техниката сякаш са способни да опровергаят или поне поразклатят доста религиозните устои;това е вяра в разрез с рационалното и съвременното в мен;вътрешно убеждение,което се самоподхранва,заглушавайки предателския глас на логиката и съмнението понякога;убеждение вън от времето и пространството,нещо,което сякаш съм наследила от поколенията предци и е независимо и обособено от волята и разума;нещо изначално,инстинктивно и архаично,нещо,което не можеш да дефинираш и обосновеш,но знаеш,че ти е нужно и представлява същностна част от най-съкровеното ти и истинско "аз".

Погледни ми линка горе и тогава ми кажи - ще си готова ли на 80 или 90 да отидеш при Бог? Не познавам такива хора! Тия, които са способни на това, обикновено си отиват доста по-млади, слагайки въжето на врата си или нагълтвайки се с хапчета! На всеки му се живее, на никой не му се ходи при Бог!!!!!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Атеистка съм и ми е ясно кои са измислили бог и защо ни го втълпяват непрекъснато. В днешно време на атеистите се гледа като на прокажени, но от това на кой му пука?

Друг аргумент на атеистите е напредъкът на науката и най-вече астрономията. НО САМО ДА ВИ НАПОМНЯ, ЧЕ ЕДНИ ОТ НАЙ-"ГОЛЕМИТЕ" В ТАЗИ ОБЛАСТ: НЮТОН И АЙНЩАЙН СА ВЯРВАЛИ В БОГ. ВЯРВАЛИ СА БЕЗУСЛОВНО! ЗА КАКВО СИ ГОВОРИМ ТОГАВА? :down:
Общоприето е да се вявра в бог. Замисли се ако президента на америка каже ,че не вятрва в бог! Дали няма да е скандал и само заради това няма да го изберът отново. Нютон ако беше написал някъде ,че невярва в бог инквизицията щеше да го разпъне на кръст. За мен има бог е само в умовете на тези който искат да има и вярват. Вярата в бог е път към добро ,но кажете ми нещо за инквизицията и кръстоносноте походи ... за кръвта пролята в негово име от служителите му които трябва да са негова дясна ръка на земята. Вярно дал е свобода на хората ,но как може някой поп да заповяда да линчуват някой замо защото е ял месо по време на пости? Как може неговите служители колят и бесят в разрес с божиите закони?(става въпрос за едно време -2,3 века)
Човек мисли и преценява кое истина кое е лъжа използваики собствената си глава тъпо е да се водиш по мнението на другите. Все пак имаме свобода да мислим каквото си искаме. Щом си се усъмнил ,че го няма въпрос на време е да ти се случат куп гадни неща и да загубиш вяра. Поне при мен така се случи. Като бях малък вярвах но ми се отвориха очите и приех матерялното и реалноста ,а в тях няма място за бог.
Атеистка съм и ми е ясно кои са измислили бог и защо ни го втълпяват непрекъснато. В днешно време на атеистите се гледа като на прокажени, но от това на кой му пука?
Май ставаме 2-ма :)На силно религиозните който безусловно вяват на всичко в библията за мен са фанатици. Пък да не говорим за мюсулмаинте. Незнам дали сте забелязвали ,но най-региозните са отчаяните хора който който нямата какво да напрвят и се молят на бог и ако им се случи случайно нещо хубаво те си мислят ,че заради молитвите. Преди вярвах сега не и нищо не се е проминило. За мен атеиста е човек приел реалността и те стават все повече и повече ОГЛЕДАЙТЕ СА.
На всеки му се живее, на никой не му се ходи при Бог!!!!!
Кой знае...ако няма за какво да живееш може и да не ти се живее...Пък и тук не е много добро място за живеене...при този начин на живеене относно всичко...
Ето едно послания към всички млади и не само към тях. Преценете сами, дали Този човек вярва в Бог или не. Интересно ми е вие какво ще мислите на неговата възраст.
Това е само снимка...Бих казала, че изразява умора, а не вяра...умора от живота и от старостта...
Смятам да умра млад biggrin.gif
Който си прави сметки, те все криви му излизат сметките...Ти си смятай...човек си прави планове, ама Бог разполага с тях...

Вярата в бог наистина е път към добро и моите наблюдения са, че тези, които наистина вярват, са добри хора. Но основното в тази вяра е подчинението. На кого? Всеки може да размисли и да си отговори сам. Убедена съм, че повечето от управляващите не вярват, но ходят по разни там какво им казват литургии, молебени, извинете ме, ако съм неточна, но не ги разбирам попските работи. Преди доста време бях решила ей така, за обща култура да прочета библията, нов и стар завет, снабдих се и се опитах, но просто не мога да ги чета. Не ми влизат в главата и това е! Снабдих и децата ми с няколко библии, издадени за различните възрасти. Сега си седят кротичко в библиотеката ми, непрочетени от никого в семейството ми. Просто никак не приемам написаното, дори и за детска приказка не става! Сега се чудя как ще обяснявам на поколението ми написаното там, защото щяло да се изучава в училище. Как ще убедя децата, че Адам си извадил едното ребро например и от него сътворил Ева? Ще ме питат боляло ли го е, имало ли е много кръв, имало ли е лекар, шили ли са го и накрая как така не е умрял...И какво да им обясня, за да продължат да ми вярват за другите неща в живота?

...значи няма да разбереш нищо от живота...
То кой ли може да разбере нещо за живота освен, че от тук определя своето СЛЕД това...
А ти живей добре и може бог да те опази от червеите след смърта. biggrin.gif
Говори се за духа ...след като човек умре...защото има СЛЕД това...тялото какво е само временна обвивка...която ни е нужна за днес...
Атеист съм до мозъка на костите.
И защо?винаги има причина за Всичко...
Знаеш ли вкъщи като немога да намеря нещо се моля моля моля да го намеря и всеки път намирам тва което искам.Така че мисля че съществува!!!

Аз пък псувам,псувам,псувам,майки,бащи и богове и пак го намирам защото съм опорит. :down:

Редактирано от darkwonderer (преглед на промените)

Вярата в бог наистина е път към добро и моите наблюдения са, че тези, които наистина вярват, са добри хора.

че Адам си извадил едното ребро например и от него сътворил Ева?

Мерси за първото изказване, може и да си права Вярата е път към добро и самоосъвършенстване в дух, душа и тяло..

Определението за добър и лош човек е според мен относително...Просто нечии дела са добри, а на друг зли...ама тоя със злите дела за него това, което прави не е зло..

Извини ме, но това от къде го прочете?!?!

Никъде в Билбията не пише, че Адам си е извадил реброто, за да създаде Ева...това са си твои разсъждения...Писно е друго, че Бог е Взел ребро от Адам и е направил Ева...има голяма разлика...важно е да четеш и да разбираш правилно написаните думи...

От уикипедия

Бог — в световната митология това е свръхестесвено същество или висша персонифицирана сила с важни космични, природни и/или обществени функции. Човекът се възприема като по-низш, подчинен и зависим от бога.

Не смятам, че мога да изтъкна сериозен аргумент за това защо не вярвам в нещо конкретно, наречено БОГ, както и никой вярващ не може да ми изтъкне аргумент какво го кара да мисли, че има Бог, какво го кара да вярва мога да разбера, но защо точно в Бог. Ами ако аз напиша книга за това как има Живо ядро, от което е тръгнало всичко, което се грижи за планетата ни и ни пази в момент като този, в който имаме нужда да вярваме, в каквото и да е - ако след като достатъчно хорат ми повярват, аз започна да убивам тези, които не вярват в името на това ядро - това е някакво подобие на аргумент за религиозните. А сега за тези, които вярват просто в някаква си сила, въвела ред в нищото, това вече не е Бог според мен, това може да се окаже научна истина, но не и нещо, на което да се уповаваме - това не е Бог в комбинацията с вяра, а ако не се персонифицира, то тогава това ще е просто някаква природна сила, не мога да вярвам в кълбовидната мълния примерно, тази вяра не би ми дала нищо, не би ме направила по-добра отколкото съм.

Тази природна сила си има име ФИЗИКА от ней-ните закони никой неможе да наруши :down: Тя точна наука базирана на математика , а "Когато цифрите говорят и боговете мълчат" :)

Аз вярвам, даже много.Според мен има Господ.И се моля Той да помага не само на мен и моите близки, но и на тези, които страдат, които са гладни, жадни, болни, сами и на тези, които не вярват.

Тогава се помоли и за мен... sad.gif

Който смята ,че сам е дошъл и сам ще си отиде от тази реалност ,която живее в момента му предстои голяма изненада.

Потапянето в материалното и отдаването на него е образно казано приклякането за отскок.По един или друг начин човека разбира и се убеждава ,че не е сам на тази земя,той избира по кой начин.Хората които казват че не вярват в нищо сами по себе си вече търсят вярата и като едни добри материалисти естествено я търсят с материални доказателстава,факта че в тази тема влизат хора които заявяват че не вярват и спорят е доказателство ,че това е техния начин за търсене на доказателство. :)

А за щастливите хора :down: в момента напускам работата си на която вземам доста пари работя по 12 часа и нямам време за нищо друго,заменям я с работа на която ще работя 2 пъти по малко ще вземам 2 пъти по малко ,но ще работя с цветя и ще бъда щастлива.Познавам хора които се радват на стрък трева съзерцават звездите , доволни са от живота въпреки всичко и се усмихват ,приемат трудностите с благодарност и знаят че това е техния път на израстване -Те вярват в Бог.

Познавам и хора ,които карат последни модели коли затънали са в пари и в разкош работят много получават всичко материално с парите си потънали са в материята ,те НЕ благодарят на Бог,те не се радват на звездите ,защото за тях това са глупости,за тях няма стойност стръка цвете а букета от 200лв ,те не разбират света около себе си ,не се радват ,не се усмихват ,хилят се понякога и по често цинично-те Не вярват в Бога.

Средния варият са търсещите,които все още не разбират какво става,но дълбоко в себе си са тръгнали по пътя към светлината.

Не съм религиозна ,не съм набожна,не съм фанатик ,аз вярвам в себе си и в красотата на този живот на който знам ,че Не съм аз твореца,а само пребивавам в него.

И аз не бих се сетил за това. Но защо да вярват в Бог-щото са християни? Та нали Ако беше бог щеше да спаси много хора с различни тежки заболявания, те нищо лошо не са сторили!
Сигурен ли си, че е така?А не мислиш ли, че точно злото, което вършат хората ги прави да са болни и каквото и да било друго?Добри не си го допуснал...Пък и хората за които ти говориш не вярват в Бог...това е по-вероятно...Та думата БОГ означава ТОЗИ от който Зависи...не мислиш ли, че не от нас зависи кой да е болен, кой здрав, кой жив, кой умрял???
Който смята ,че сам е дошъл и сам ще си отиде от тази реалност ,която живее в момента му предстои голяма изненада.Потапянето в материалното и отдаването на него е образно казано приклякането за отскок.По един или друг начин човека разбира и се убеждава ,че не е сам на тази земя,той избира по кой начин.Хората които казват че не вярват в нищо сами по себе си вече търсят вярата и като едни добри материалисти естествено я търсят с материални доказателстава,факта че в тази тема влизат хора които заявяват че не вярват и спорят е доказателство ,че това е техния начин за търсене на доказателство. :) А за щастливите хора :down: в момента напускам работата си на която вземам доста пари работя по 12 часа и нямам време за нищо друго,заменям я с работа на която ще работя 2 пъти по малко ще вземам 2 пъти по малко ,но ще работя с цветя и ще бъда щастлива.Познавам хора които се радват на стрък трева съзерцават звездите , доволни са от живота въпреки всичко и се усмихват ,приемат трудностите с благодарност и знаят че това е техния път на израстване -Те вярват в Бог.Познавам и хора ,които карат последни модели коли затънали са в пари и в разкош работят много получават всичко материално с парите си потънали са в материята ,те НЕ благодарят на Бог,те не се радват на звездите ,защото за тях това са глупости,за тях няма стойност стръка цвете а букета от 200лв ,те не разбират света около себе си ,не се радват ,не се усмихват ,хилят се понякога и по често цинично-те Не вярват в Бога.Средния варият са търсещите,които все още не разбират какво става,но дълбоко в себе си са тръгнали по пътя към светлината.Не съм религиозна ,не съм набожна,не съм фанатик ,аз вярвам в себе си и в красотата на този живот на който знам ,че Не съм аз твореца,а само пребивавам в него.
Човек Без вяра е мъртав...Все едно го няма и няма за какво да живее, защото рано или късно живуркането омръзва...и живота като цяло става банален...
Според мен не съществува.Нали уж Бог ни обича?Тогава защо е позволил нещата да се стигнат до тук.Не мога да го разбера 151.gif
Хората сами си причиняват зло...войните са жив пример...измислянето на какви ли не тъпотии също го доказват..Човека винаги си търси оправдание, за да не повярва...
Аз вярвам!
Блаженни вярващите, защото те ще видят Бога...Другите остават на друго място вярвай...бъди силна вярата дава повече сила на силния...
Говори се за духа ...след като човек умре...защото има СЛЕД това...тялото какво е само временна обвивка...която ни е нужна за днес...

И защо?винаги има причина за Всичко...

Смятъм себеси за разумен и логичен човек и все пак е 2007. Виждам нещата около мен и търса рационален начин да си ги обесня. Феномените в природата си ги обеснявам с физични закони с който съм запознат. Мислеки по този начин аз виждам нещата истински. Мога да си обеся защо изграва слънцето ,какво представляват звездите ,защо има грамотевици .... Тези неща преди години хората им е било невъзмойно да си обеснят и понеже човешката психика се нуждае от отговор за всичко и тези неща са били обеснява чрез религия и всевишна сила(бог) на хората живели преди хиляди години. Но сега като погледна библията тя ми изглежда толкова наивна. Как мога да повярвам ,че светът е създаден 6 дена??? че жената е създадена от реброто на Адам ??? че човека е създаден от кал ??? че змията говори ??? че някой ме следи отгоре и мен наблюдава и записва в някво халваджииско тефтерче греховете ми ??? че имам душа ??? Отказвам да бъда маниполиран по този начин . Ако видя нещо което немога да разбера не бих повярвал на такива въпреки да нямам факти и доказателсва с който да докажа ,че не така. А и регията не дава никакви смислени доводи да повярвам. Ако изпадна в беда няма да си губя времето с молене и тем подобли глупости ,а бих разчитал на себе си, семейството или приятели. Това че съм атеис ме ми пречи да съм добър човек.

Срахът от смърта кара хората да си мислят глупости защото ги е страх мен също. Кой се върнал да каже ,че има ад или рай. Пълни измишльотини за намипулация когато вярващите наистана са вярва и са спазвали обреди и тн. за разлика от псевдохристияните в тоя форум. Колко от вас постят или ходят на църква и на най-малките християнски празници???

Прераждането пък е фърха на сладоледа. Ся да ме се окаже ,че ако ми се роди син и това е бил Хитлер в предишния си живот :) . Преди години сме били 6 милярда хора бива прераждане ама то сега сме 7 милярда ??? От каде идват тези 1 милярд души??? Тея души нали трябва да имат свършване и после ? Най-вероят ще срът да се раздат деца ли ? Пък ми е интерес как всеки прероден е бил преди велик воин, благородни ... а никоий не е бил смърдливото конярче което не си е бърсало г*за? Друго маи доколкото знам в библията за прераждане не пише.

Не ви ли изглежда по логочно ,че материята умира заедно с личноста и смърта край на живота всичко свършва. Незнам за каква душа става дума от каде идва от какво е изградена какво общо имам тая душа с мозъка ми (тоес с мен) как ако в нея е личноста ми за какво съм се учил да говоря и да ходя след като тя е била уш моята личнос в друго тяло и то е ходело и говорело ???

За всички въпроси които си задал има напълно смислени и логични отговори -разумни и подкрепени с доказателства и то дори с физически измерения,

Които се интересува намира ,а като разбере му се откриват и много други неща.

Все пак не може на дете от първи клас да обясниш формула на петокласник и да очакваш да те разбере ,за първокласника естествено това е непонятно.

За Библията мога само да ти кажа ,а тук май има и темичка, че всичко вътре е символика.

Да се разгадае символиката естествено подкрепена с доказателств си има цели учения ,школи и т.н.

Нищо от това което си написал като примери от Библията предполагам не приемаш буквално,и не очакваш че вярващите в "свръхестественото" са толкова наивни нали?

За постенето ;) по напредналите са си направо вегетариянци.

Душите не са много просто масовото унищожение като световни войни и прочее намаляха до минимум и хората са си все същите просто малко по-дълго живеят.Известно ти е предполагам че през средновековието например 40 год човек се е смятал за стар и помъдрял.

Израстването във всеки нов живот и преминаването през детство ,младост и евентуално старост е необходимо ,за да може новия човек да се подготви за новото което ще му се случи.

Ако в предния си живот си бил разбойник biggrin.gif в този може и да си жертва и въпреки че се опитваш да бъдеш много добър все да не ти върви и да стигнеш до въпроса"Защо бог ми причинява това?"-ами за това изкупваш стари грехове.

За библейския ад няма до говоря - той си е всяко следващо прераждане в което изкупваш грешките направени от теб.Символика ,Библията трябва да се прочете ,но не като учебник по физика ,а по скоро като учебник по логика.

За Библията мога само да ти кажа ,а тук май има и темичка, че всичко вътре е символика.

Да се разгадае символиката естествено подкрепена с доказателств си има цели учения ,школи и т.н.

Нищо от това което си написал като примери от Библията предполагам не приемаш буквално,и не очакваш че вярващите в "свръхестественото" са толкова наивни нали?

...

Символика ,Библията трябва да се прочете ,но не като учебник по физика ,а по скоро като учебник по логика.

Да за синволиката си права. За човек ,че е бил създаден от кал : синволично едно дървло израства от калта и намира всичко нужно за изграждането на жив организъм. Даже в една буца кал има Вода , Н , С ... каквито елементи има в нашето тяло и в една средно статистическа шепа кал има biggrin.gif. Може самата душа сложена по господен начин да направи от калта жива и след това човека става пак кал когато душата го напусне. 2 тези какво е имал предвид човека който е писал библията само той си знае. Логически погледнато пак води до крива глуха или съм много тъп не мога да открия божествената истина. Сама по себеси библията няма за цел да доказва съществъването господ тя предава неговото учение. Но например ,че бог е създал светът за 6 дена съм сигорен ,че и ти не го вярваш и синволика не се открива (аз поне немога). ohmy.gif

За хората който вярват в свръхестественото тоест необяснимото от науката. Аз вярвам в необяснимото от науката в момента (аз смятам ,че то има обясним смислен отговор защо е така подкрепен с факти и доказателства просто не е открит) но смятъм за наивни хората който вярват в измислици без покритие.

Реално това начина на мислене (всеки вижда светът по свой начин) води до отговора има или няма бог. Но за нещастие и 1 факт не подкрепя съществъването на бог защо да вярвам. Теорията на Дарвин за произхода на човека се отхвърля заради 1 липсващо звено!!!

Душите не са много просто масовото унищожение като световни войни и прочее намаляха до минимум и хората са си все същите просто малко по-дълго живеят.Известно ти е предполагам че през средновековието например 40 год човек се е смятал за стар и помъдрял.

Има логика ама ако станем 11 милярда човека biggrin.gif. Незнам за прераждането но аз дори не вярвам ,че претежавам такова абстрактно нещо като душа или те атеистите са демони и нямат :eek: като по филмите. Всеки го е страх от смърта пък и на някои им се вярва ,че е невъзможно така по такъв безсмислен начин да свърши живота... ,други мислят ,че има смисъл само в това създадено от човека. Можеш ли да ми дадеш дефенитция какво е душа ,по възможност да някаква каквато мога да разбере един нерелигиозен човек? И защо ако имам душа предполагам че доста пъти съм се прераждал и такава непросветена душа съм останал. Защо душите претърпяват толкова прераждания и сред новите им нослители нараства безверието.

Трудно ще ми бъде да ти дам определение за нещо ,за което хората книги са изписали и много са дискутирали.Има доста литература избери си започни от някъде.

А за това че има много безверие сред новите хора -грешиш, точно обратното е.

Но има и "млади души",които тепърва правят дебюта си в тази форма,как може да са на едно ниво с другите които са за енти път тук?

Други пък не вярват по някаква причина ,просто трябва да изживеят определени събития и идва момент в живота им в който се обръщат и приемат дори много по дълбоко от други вярата в Бога и "свръхестественото".

Така че вариянти и примери много,колкото хора на тази земя толкова живота ,толкова истини.

Но според мен факта че допускаш в мисълта си подобни въпроси е факт ,че ти вече търсиш отговори :clap: и това е много хубаво ,особено ако до момента определяш себе си като атеист.

Езотеричната литература дава най- добрите дефиниции и обяснения за това какво е Душата,научно ,физично и логически обяснено и подкрепено с доказателства.

Хех ... дали имало Бог ... Ако има - мерси от такъв бог - по-добре да си горя в ада - Дявола поне ти дава нещо в замяна когато си правиш договор с него , за разлика от Бог който само иска ... Ама и Бог е егати комичната личност ... Той трябва да е англичани с това негово черно чувство за хумор ... Защото откакто има бог , лошите хора живеят по-добре от добрите ... Някой се беше изцепил , че хората се разболявали и умирали защото били лоши и това заслужавали ... Много ми е хикс какво лошо е причинило едно новородено за да умре ... Ако има бог , защо той му е дал живот за да го отнеме веднага без да му даде даже за минутка да бъде живо ??? Ами егати гаврата честно ... Такъв бог да го обесиш на най-вискоия стълб и да го целиш с камъни ... Ами задето в божието име са убивани милиони ??? Ами че дето именно тая тъпа религия ни разделя хората много повече отколкото парите примерно ??? Ама голям смешник трябва да е тоя бог - да седи отгоре и да се подхилва мазничко как се избиваме в негова чест , пък той да си трае две хиляди години и повече и да не се покаже един път аз цвят поне ... Цялата работа е там , че Бог е измислен за да може неукия човек да си обясни всички необясними тогава а него неща ... А религията е измислена за да държи в подчинение масите със заплахите за божие наказание ... Пък колкото до Библията - пълна с противоречия и скучна като четиво ... Абе тъпа работа е бог ... и да го има и да го няма - за нас ще е все тая ... Той си е корумпиран и такъв ще си остане ... Пък хората като им е толкоз акъла - нека вярват ... така е по-лесно ... Само дето нито от бог , нито от вярата зависи дали един човек ще е добър или не ... Един може да убива хора именно заради вярата си в него и с името му на уста , а друг неверник може да спасява животи защото има съвест ....Както беше казал Ал Пачино в един филм - Бог много обича да се шегува ... Дава ни инстикти ама ни забранява постоянно да ги използваме ... Ама колкото и да се пънете - бог - йок ... колкото и ви е мъчно - приемете го като факт каквото е това твърдение ... Другото са празни приказки и лаф да става :clap:Между другото ми е интересно - защо всички вярващи живеете в повечето случаи като нормални хора , а не се оставите бог да ви помага за всичко ??? Или леко перифразирано ... Ако един човек вярва в бог - това би му било достатъчно за да живее , защото ще знае , че след като умре и ще иде в рая да пие боза и да си свирка на някое облаче с арфа ... И прогреса ще иде на кино ... Дали бог ме спаси от смът , или доктора с неговите знания и инструменти когато ме оперираха ... И да не би да е излязло , че според бог аз е трябвало да умра от апандисит , а доктора - Юда ми е направил мечешка услуга като ме е спасил ... А защо вие вярващите ходите на лекари ??? Нали ако се разболеете , значи бог е поискал така ... Или ако имате деца и някой пиян дивак убие с колата си детето , той няма да е виновен , защото просто е бил оръдие в ръцете на бог и всъщност истинския убиец е бог ??? Извинете ме , ама мислите много плоско и елементарно ...

Редактирано от Mavrudi (преглед на промените)

Хех ... дали имало Бог ... Ако има - мерси от такъв бог - по-добре да си горя в ада - Дявола поне ти дава нещо в замяна когато си правиш договор с него , за разлика от Бог който само иска ... Ама и Бог е егати комичната личност ... Той трябва да е англичани с това негово черно чувство за хумор ... Защото откакто има бог , лошите хора живеят по-добре от добрите ... Някой се беше изцепил , че хората се разболявали и умирали защото били лоши и това заслужавали ... Много ми е хикс какво лошо е причинило едно новородено за да умре ... Ако има бог , защо той му е дал живот за да го отнеме веднага без да му даде даже за минутка да бъде живо ??? Ами егати гаврата честно ... Такъв бог да го обесиш на най-вискоия стълб и да го целиш с камъни ... Ами задето в божието име са убивани милиони ??? Ами че дето именно тая тъпа религия ни разделя хората много повече отколкото парите примерно ??? Ама голям смешник трябва да е тоя бог - да седи отгоре и да се подхилва мазничко как се избиваме в негова чест , пък той да си трае две хиляди години и повече и да не се покаже един път аз цвят поне ... Цялата работа е там , че Бог е измислен за да може неукия човек да си обясни всички необясними тогава а него неща ... А религията е измислена за да държи в подчинение масите със заплахите за божие наказание ... Пък колкото до Библията - пълна с противоречия и скучна като четиво ... Абе тъпа работа е бог ... и да го има и да го няма - за нас ще е все тая ... Той си е корумпиран и такъв ще си остане ... Пък хората като им е толкоз акъла - нека вярват ... така е по-лесно ... Само дето нито от бог , нито от вярата зависи дали един човек ще е добър или не ... Един може да убива хора именно заради вярата си в него и с името му на уста , а друг неверник може да спасява животи защото има съвест ....Както беше казал Ал Пачино в един филм - Бог много обича да се шегува ... Дава ни инстикти ама ни забранява постоянно да ги използваме ... Ама колкото и да се пънете - бог - йок ... колкото и ви е мъчно - приемете го като факт каквото е това твърдение ... Другото са празни приказки и лаф да става :)Между другото ми е интересно - защо всички вярващи живеете в повечето случаи като нормални хора , а не се оставите бог да ви помага за всичко ??? Или леко перифразирано ... Ако един човек вярва в бог - това би му било достатъчно за да живее , защото ще знае , че след като умре и ще иде в рая да пие боза и да си свирка на някое облаче с арфа ... И прогреса ще иде на кино ... Дали бог ме спаси от смът , или доктора с неговите знания и инструменти когато ме оперираха ... И да не би да е излязло , че според бог аз е трябвало да умра от апандисит , а доктора - Юда ми е направил мечешка услуга като ме е спасил ... А защо вие вярващите ходите на лекари ??? Нали ако се разболеете , значи бог е поискал така ... Или ако имате деца и някой пиян дивак убие с колата си детето , той няма да е виновен , защото просто е бил оръдие в ръцете на бог и всъщност истинския убиец е бог ??? Извинете ме , ама мислите много плоско и елементарно ...

Много добре казано подкрепям те на 100%.

Но според мен факта че допускаш в мисълта си подобни въпроси е факт ,че ти вече търсиш отговори и това е много хубаво ,особено ако до момента определяш себе си като атеист.

Майка ми е силно религиозна личност вярва на всички глупости. Когато бях малък ми беше промила мозъка и бях вярващ което означава ,че знам това онова за религията. С времето очите почнаха да ми се отварят когато започнах да трупам познание за света около мен и допусках в мисълта си подобни въпроси(за коийто ти викаш ,че чак сега си ги задавам) и реших сам да открия отговорите по логически начин с доказателства от точните науки физика,.... и сега сам на 21 години и съм натрупал знаие и опит и ще трупам още човек се учи докъто умре и колкото повече научи човек вижда колко още повече незнае. Тоес след като откриеш един отговор изкачат минимум още един въпрос и тн...

Езотеричната литература дава най- добрите дефиниции и обяснения за това какво е Душата,научно ,физично и логически обяснено и подкрепено с доказателства.

Подомни литератури според мен са гавра с науката ,дори писани от професори по физика или друго те изказват невероятни теории някой изглеждата правдоподомни и доказанаи от тук от там ,в смисал ,че 10% са доказани от теоричта останали 90% педположение. За да буде истина нещо трябва да буде доказано на 100%. Наскоро гледах научно пополярен филм за тайните на водата искаха да докажат ,че водата има памет и ,че физичната структурата на молекулите променят свойствата и. Сумати бяха доказани едно от тях е ,че структурата на водата се променя от вибрации с различна чистота и по този начин някои неини свойства се променят. Доказателсвото беше ,че в Япония има една оранжерия в която растения се поливат с структорирана вода и раждата по големи и биологично но-здрави плодове от колкото тези който се поливат и торят с химия или растения подложени на генна модификация. Това беше факт но защо е така неможаха да докажат и наговориха глупости на 90% от всичко. Нямаха просто знаението да разберат точно защо е така само гадаеха и незнаеха. Подобно на това гадаене от сорта на какво е породилило Големи взирв. Дано си разбрала какво имам на предвид. Замисли се за квантовата физика. Говори се ,че Аинщаин зачудил защо като хвърлиш зарчето 100 пъти се пада примерно 37 пъти 3. Той е искал да открие смисъла на безмисленото тоес намесата на свръкестествена сила. и какво представля това. И заради това се провалил и към края на живота си решава всико в квантовата физика която е създал е грешно и почнал да пише против нея като я отрича и да доказва в какво е сгрешил но е умрира преди да завърши труда си. Намесваики свърх естественото най-големия за мен физик се проваля. Какво осзначава това:

наука + религия = прасе + космос или 2 х 2=10.

А за това че има много безверие сред новите хора -грешиш, точно обратното е.

От личен опит 70% от приятелите ми са атеисти а 90% от по възрастните ми роднини и познати +15-30 години по стари от мен вярват в бог. Пък и вече атеистите не ги горят на клада в християнските държави. За разлика в мюсулманските. Замисли се защо повечето мюсулмански държави са в африка и живеят в мизерия се едно е 18 век там а ако нямаше нефт незнам какво щяха да правят. Религияра не върви заедно с прогреса няма нужда да се спори за това е факт. Виж до каде стигат промитите мозъци - стигат до англия и се взривяват в метрото заради вярата си в бог и живота след смърта. Радвам се ,че живея в християнска дуржава кадето конституцията забранява да ми буде промивам мозъка. Имам един приятел като малък са му промивали мозака в една християнска секата (не и помня името) ,му тоя човек и брутално изпаткал. Стигаме до началото на една пешеходна пътека и случайно извенъж светва зелено за пешеходците и ние продължихме да вървим без да чакаме светора а той казва:

-Виж господ път ни прави. :P незнам ама като го чух т'ва какъв смях не напуши немога да обесня ,а по интонацията и начина по каза и израза на лицето съдя ,че на 100% си вярваше.

Въпреки ,че докато тартора им пее и им дрънка с вълшебното дейре ,той си дава половината заплата за сектата. :P И въпреки за толкова неща му е ял глава. Аз атеистатът сам 10 пъти по голям късметлия от него ;).

Аз пък псувам,псувам,псувам,майки,бащи и богове и пак го намирам защото съм опорит. :P

Това за мен не е доказателсво нали :)??

пп

Писъх ти да ми обесниш за душата за да разбера какво те крепи за да го вярваш ,какви са твойте причини да вярваш в нея. Аз от своя страна обясних защо я отричам.

Редактирано от darkwonderer (преглед на промените)

Не се хаби много - ако ще да изкараш не 100 ами 200% доказателства , че няма бог , някои хора пак ще си вярват в него ... Мен само едно ме дразни - защо в училище НАСИЛА започва да си изучава религията ??? Наново искат да промиват мозъците на децата от малки ли ? Ми да се върнем в средните векове направо и да бесим вещици и атеисти на клада и да си правим кръстноносни походи срещу мюсюлманите , щото нашия бог бил по-вели от техния ( а всъщност да си завладяваме нови зземи ) ... Тъпо е ! И бог е тъп ако го има ... гаден извратеняк ... Ако го хвана ще му скубя брадата косъм по косъм ... Пълен кретен и тъпанар ... Егати ... докато го пусвах чаках да ма тресне нещо ... ма йок ... тоз бог освен садист си падал и по мазохизма ... Ае чао :angry:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.