Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бог - Вярвате или не

Featured Replies

Много елементарна логика ... По същата мога да ти кажа , напрмер , че в кухините на някои дървета се срещат блатни таласъми , на Марс живеят зелени човечета с ей такива глави и още една кофа с подобни твърдения ... Само дето две неща ти куцат - даже и да ти е вярна логиката , по нея пак не може да се докаже , че има бог - просто никой не го е виждал ... Само дето за всички вярващи съществуването на бог е неоспорим факт , който не подлежи на съмнение ... Да ама йок ... Дай ми само едно , едничко доказателство , че има и ща призная ... Напротив - не само , че не можете да дадете доказателства , ами даже и библията ви може да се оспори строфа по строфа , както и всичко останало ... Смешно е , и е признак на лабилна психика вярата в нещо което може да ти направлява живота ... Пък и именно тая вяра е гадна , щото разделя както писах , хората много по-успешно от всякакви други признаци , расови , материални , местоположение и др. ... Не само вярата в бог е тъпа работа , ами и бог ако го има както писах е долен изрод и извратеняк ... Човек може да си е добър и без такава глупава вяра ...

• Отговори 647
  • Прегледи 77,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• За сажаление е така...Макар всеки да знае че за нещастията ,войните, болестите и гладните деца сме си виновни само ние-хората...И се сещаме за Бог само когато нас самите ни сполети нещо..И когато няма

• Разбира се че вярвам в бог и има защо.Не изпълнявам всички работи да ходя всяка неделя на църква, но се моля понякога.И немога да повярвам как има хора който отричат съществуването на бог.ЗАЩОТО ТОЙ Н

• В Новия Завет има един такъв стих: И бесовете вярват и треперят.От страх от Бога.Дяволът и неговите служители вярват в Бога и се страхуват от Него, а масовата част от нас, не.Щото може някой да се раз

Публикувани изображения

Ама много смешно се получава тука тази тема,хора които както виждам не са прочели почти нищо като християнска ,езотерична или каквато и да е духовна литература спорят по въпроси които се описват точно там,някак си ми е тъпо .

Все едно аз да отрека всички физични закони ,защото не съм ги прочела и не ги разбирам и да отрека съществуването на атома и на ядрото защото не ги виждам.Айде влезте малко в час тогава да си говорим.

Разни констатации какъв бил Бог при положение ,че не се е прочело нищо по темата ,значи и вие не съществувате ,защото не ви виждам в МОМЕНТА. biggrin.gif Тъпо ,тъпо се получава ,сори ама аз съм до тук по темата.

Редактирано от didi_ts (преглед на промените)

Хахаха , не ме виждаш , ама аз все пак ти пиша нали ... А на теб да не ти говори бог ?:)))))))))) Моля ви не ставайте смешни ... Бог е за низшите духом , на които им трябва духовна патерица , понеже не са уверени в собствените си възможности и с мисълта за бог се успокояват за всички житейски несполуки ... Всъщност - доколкото вярата в бог не пречи на останалите и ви помага да преодолявате по-лесно трудностите - вярвайте си ... Мен пак казвам - дразни ме това , че именно заради тоя бог са се случвали повече магарии отколкото ако никой не беше вярвал в него ... За мен не аз съм сляп , а вие - защото вие използвате бог като бастунче с което си помагате и обяснявате всичко , за което не сте дорасли умствено ...

• 2 седмици по-късно...

В Новия Завет има един такъв стих: И бесовете вярват и треперят.От страх от Бога.Дяволът и неговите служители вярват в Бога и се страхуват от Него, а масовата част от нас, не.Щото може някой да се разтрепери.Ние сме безстрашни, от нищо не ни е страх, ни от смърт, ни от дявол, ни от Бог, само от това да не останем без пари.В края на Новия Завет пак пише: Нашият Бог е огън пояждащ.Но споко, това е християнския Бог.Всички други вярващи да се чувстват спокойни.

Да, вярвам... мисля, че има някаква скрита и непозната сила. Та от древни времена, хората са си измисляли какви ли не Богове и кумири, за да вярват в нещо и да продължават да живеят (:

.................

.Но споко, това е християнския Бог.Всички други вярващи да се чувстват спокойни.

и от какво ,ако смея да попитам се роди това велико прозрение за "другите вярващи"?

Да не би от поста преди твоя,където беше цитирана сура от Корана?Да занеш случайно,че "Аллах" означава "Бог" и праверните мюсюсмани (стига да са богобоязливи,и да спазват заветите на Мохамед) са толкова праведни в очите на бога,колкото и ти?

Ще перефразирам малко...

Боже, колко атеизъм има на този свят, боже! angry.gif

Когато някой ми покаже черно на бяло, че бог няма, ще му пожярвам!

и от какво ,ако смея да попитам се роди това велико прозрение за "другите вярващи"?

Да не би от поста преди твоя,където беше цитирана сура от Корана?Да занеш случайно,че "Аллах" означава "Бог" и праверните мюсюсмани (стига да са богобоязливи,и да спазват заветите на Мохамед) са толкова праведни в очите на бога,колкото и ти?

Да поясня.Аз не изповядвам идеите на Аллах, залегнали в Корана, нито признавам неговият пророк Мохамед за такъв, нито се идентифицирам с последователи те му, както и те с такива като мен..Хората, които се определят като вярващи в тази книга, този Бог, този пророк, за мен са други вярващи, несподелящи моите убеждения.Не казвам, че са по-лоши или по-добри, просто вярват в други неща и имат други убеждения.Сега ясен ли съм?Не мога да приравня последователите на тази реглия, с тези на Христос по никакъв начин, подобно смесване е глупаво и нелогично.Ся, никъде не съм казал, че аз или ние сме дявол(и).Исках да кажа, че това същество има съзнание за Бога и поради тази причина има и страх от Него.Но човек, нито има съзнание за Бога, нито страх от Него.Това е.Простата следствие е, че ако човек има съзнание за Бога, ще има и резлутат от това, може да се каже , страхопочитание или поне малко уважение.И да drahshta, честно казано ме е страх от Бога.Не съм паниран, нито треперя, но Бог не е за подиграване.Този Бог, за когото говоря е описан на страниците на Библията.Той не кореспондира с този от Корана, книгите на Ведите и т.н.Той казва: Да нямаш други Богове, освен Мене.Очевидно не може да става дума за произволни равенства.Надявам се, да съм бил ясен за всички засегнати.Nice weekend.

Да поясня.Аз не изповядвам идеите на Аллах, залегнали в Корана, нито признавам неговият пророк Мохамед за такъв, нито се идентифицирам с последователи те му, както и те с такива като мен..Хората, които се определят като вярващи в тази книга, този Бог, този пророк, за мен са други вярващи, несподелящи моите убеждения.Не казвам, че са по-лоши или по-добри, просто вярват в други неща и имат други убеждения.Сега ясен ли съм?Не мога да приравня последователите на тази реглия, с тези на Христос по никакъв начин, подобно смесване е глупаво и нелогично.Ся, никъде не съм казал, че аз или ние сме дявол(и).Исках да кажа, че това същество има съзнание за Бога и поради тази причина има и страх от Него.Но човек, нито има съзнание за Бога, нито страх от Него.Това е.Простата следствие е, че ако човек има съзнание за Бога, ще има и резлутат от това, може да се каже , страхопочитание или поне малко уважение.И да drahshta, честно казано ме е страх от Бога.Не съм паниран, нито треперя, но Бог не е за подиграване.Този Бог, за когото говоря е описан на страниците на Библията.Той не кореспондира с този от Корана, книгите на Ведите и т.н.Той казва: Да нямаш други Богове, освен Мене.Очевидно не може да става дума за произволни равенства.Надявам се, да съм бил ясен за всички засегнати.Nice weekend.

Май си се развихрил нещо.

Май ние христианите само ще отидем в рая,другите хора са само пълнеж на тази земя.Който не е христянин май е обрече на вечни мъки !

Май си се развихрил нещо.

Май ние христианите само ще отидем в рая,другите хора са само пълнеж на тази земя.Който не е христянин май е обрече на вечни мъки !

В рая ще отиде този който го заслужава.Можете да го наричате както си искате но бог си е един, просто различните религии го наричат по различен начин, а бог като сила си е само един.И не трябжа да се страхуваме от него, а напротив да вярваме в него!Страха не помага никому, но това е друга тема.

В рая ще отиде този който го заслужава.Можете да го наричате както си искате но бог си е един, просто различните религии го наричат по различен начин, а бог като сила си е само един.И не трябжа да се страхуваме от него, а напротив да вярваме в него!Страха не помага никому, но това е друга тема.

И каква беше връзката с моя отговор ?

Амин-така да бъде!

Аз не вярвам в бог.Но празнувам празници като Великден и т.н.,защото има хора които вярват в Бог,а и това е друг повод да се събере заедно семейството.

Аз пък вярвам, но не празнувам подобни празници, освен когато ми го налага средата.

Възкресението Христово като събитие от новия завет не е просто някаква историческа случка, а и да е, какъв би бил истинния повод за радост на всяка конкретна дата след колко си там години. Възкресението е процес, който трябва да се извърши в човека и тогава самото то е най-големия празник.

Закотвянето в грубата форма отдалечава от същността.

Дали обаче празнуването има нещо общо с вярата, или е само социален елемент?

Или ако съм боядисал едно яйце, Бог ще гледа с други очи на лицето ми?

Е да, ама Бог гледа на сърце.

Дали обаче празнуването има нещо общо с вярата, или е само социален елемент?

Или ако съм боядисал едно яйце, Бог ще гледа с други очи на лицето ми?

Е да, ама Бог гледа на сърце.

Дай да боядисваме сърца тогава :bye1: (шег. се). Нали знаеш Бог вижда всичко, затова го наричаме висша сила.Празнуването има много общо с вярата, за да празнуваме нещо, значи вярваме в него. :speak:

Добре се шегуваш, но точно това трябва да направим. Сърцето ни сега е оловно-мъртво-сиво, а за да се доближим до Отец, трябва да го боядисаме в златно. Но преди да стане златно, трябва да е бяло. Малко след бялото ще бъде червено, а най-после и златно.

ЦИТАТ(alesys @ 13.08.2007г. в 15:20ч.)

В Новия Завет има един такъв стих: И бесовете вярват и треперят.От страх от Бога.Дяволът и неговите служители вярват в Бога и се страхуват от Него, а масовата част от нас, не.Щото може някой да се разтрепери.Ние сме безстрашни, от нищо не ни е страх, ни от смърт, ни от дявол, ни от Бог, само от това да не останем без пари.В края на Новия Завет пак пише: Нашият Бог е огън пояждащ.Но споко, това е християнския Бог.Всички други вярващи да се чувстват спокойни.

Смяташ ли, че Бог иска да се страхуваме от него? Смяташ ли, че вярата в бог задължително трябва да е придружена със страх? Не смяташ ли, че страхът ни отдалечава от Бог? Бог е любов. Смяташ ли, че страхът към Бог и любовта към него са съвместими? Бог е безкрайно милостив. Смяташ ли, че един безкрайно милостив Бог би желал да се страхуваш от него? Ако сметнеш за необходимо да отговориш на поста ми, моля те да не цитираш Библията....отговори ми ТИ.

Добре се шегуваш, но точно това трябва да направим. Сърцето ни сега е оловно-мъртво-сиво, а за да се доближим до Отец, трябва да го боядисаме в златно. Но преди да стане златно, трябва да е бяло. Малко след бялото ще бъде червено, а най-после и златно.

Не мога да се съглася само с цвета на златото, Бог не би искал да жиди злато, а истинското ни сърсе такова каквото е! Съгласен съм наистина сърцата ни са мъртви и точно за това трябва да ги накареме отнова да забият с пражилен ритам, не случайно е и аватара ми! :P

• 2 месеца по-късно...
Ние вярваме в Бог, а Бог в какво ли вярва...

Сигурно в себе си.

Не, Бог вярва в нас. Вярва в успеха ни, вярва, че ще се поправим някой ден, че ще станем по-добри ...

А замислял ли си се кой си ти и къде се намираш във вселената.

Разбираш ли че ние не сме по значими от мравките в очите на Логоса.

Та нима сме достойни Той да вярва в нас.

А замислял ли си се кой си ти и къде се намираш във вселената.

Разбираш ли че ние не сме по значими от мравките в очите на Логоса.

Та нима сме достойни Той да вярва в нас.

Да, замислял съм се. Но отговор на въпроса кои сме ние и защо сме тук няма. А ако наистина сме негови чеда, то той вярва в нас, както родителите вярват в децата си.

А не бива ли просто да следваме примера МУ/вероятния/ и да вярваме в себе си.

Това е най-дория варианат, да вярваме в бога в себе си.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.