Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

Ама вие наистина демонстрирате завидна фантазия относно думите и имената. Публикувано изображение

Произходът на името Авраам иде от вавилонското Аби-раму, което в превод означава бащата е издигнат.

Е сега Вавилон ли е по-старо от ВЕДА?... И то сега няма артефакт за "Вавилонската" кула?...

Месопотамия е смесица от арйанските брахмини и извънкастовите дравиди.

Кое е по-близко сега "А-Брахам" и "Сара" до Брахма и Сарасвати или Фашата вантазия?.. :)

"И-брахим: до Не-Брахмин, което е същото А-Брахман!

А, Вие, някак си избегнате предния ми КОНЦЕПТУАЛЕН въпрос?

.....как така, "мусулман" ще има смислово като 'смирен', като КУР Анната му диктува следното?.. :baby:

"Allah was not just satisfied with killing the unbelievers. He enjoyed torturing them before killing them..." Taste ye the Penalty of Burning!" 22:19-22

"Allah forgiveth not that partners should be set up with Him; but He forgiveth anything else, to whom He pleaseth; to set up partners with Allah is to devise a sin Most heinous indeed." 4:48

Let not the believers Take for friends or helpers Unbelievers rather than believers: if any do that, in nothing will there be help from Allah 3:28

"slay them wherever ye catch them". (Q.2:191)

In the verse 8:65, Allah tells his prophet:

"O Prophet! rouse the Believers to the fight. If there are twenty amongst you, patient and persevering, they will vanquish two hundred: if a hundred, they will vanquish a thousand of the Unbelievers."

In the verse 8:65, Allah tells his prophet:

"O Prophet! rouse the Believers to the fight. If there are twenty amongst you, patient and persevering, they will vanquish two hundred: if a hundred, they will vanquish a thousand of the Unbelievers."

These two antagonists dispute with each other about their Lord: But those who deny (their Lord),- for them will be cut out a garment of Fire: over their heads will be poured out boiling water. With it will be scalded what is within their bodies, as well as (their) skins. In addition there will be maces of iron (to punish) them. Every time they wish to get away therefrom, from anguish, they will be forced back therein, and (it will be said), "Taste ye the Penalty of Burning!" 22:19-22

Quran tells Muslims to kill the disbelievers wherever they find them (Q.2:191), to murder them and treat them harshly

(Q.9:123), fight with them, (Q.8:65) humiliate them and impose on them a penalty tax if they are Christians or Jews, (Q.9:29) and slay them if they are Pagans (Q.9:5). The Quran takes away the freedom of belief from all humanity and tells clearly that no other religion except Islam is accepted (Q.3:85). That Allah would relegate those who disbelieve in the Quran to Hell (Q.5:11) and calls them najis (filthy, untouchable, impure) (Q.9:28). I was shocked to learn that Allah orders the Muslims to fight the unbelievers until no other religion is left other than Islam (Q.2 :193), or that he says that the non-believers will go to hell and will drink boiling water (Q.14:17), and asks the Muslims to slay or crucify or cut the hands and the feet of the unbelievers, that they be expelled from the land with disgrace. And as if this were not enough, that "they shall have a great punishment in world hereafter" (Q.5:34).

"As for the disbelievers, for them garments of fire shall be cut and there shall be poured over their heads boiling water whereby whatever is in their bowls and skin shall be dissolved and they will be punished with hooked iron rods" (Q.22:9).

The Quran also prohibits Muslims to befriend their own fathers or brothers if they are not believers (Q.9:23), (Q.3:28) and that actually Muhammad encouraged his followers to kill their own family in the battles of Badr and Uhud and asks the Muslims to "strive against the unbelievers with great endeavor (Q.25:52), and be stern with them because they belong to hell (Q.66:9).

The Quran saying: "strike off the heads of the disbelievers" then after making a "wide slaughter among them, carefully tie up the remaining captives" (Q.47:4).

The book of Allah says that women are inferior to men and their husbands have the right to beat them (Q.4:34), and that women will go to hell if they are disobedient to their husbands (Q.66:10). It says that men have an advantage over the women (Q.2:228). It not only denies women equal right to their inheritance (Q.4:11-12), it also regards them as imbeciles and decrees that their testimony alone is not admissible in the court (Q.2:282). This means that a woman who is raped cannot accuse her rapist unless she can produce a male witness, which of course is a joke. Rapist don't rape in the presence of witnesses. But the most shocking verse was where Allah allows Muslims to rape the women captured in wars even if they are married before being captured, (Q.4:24) (Q.4:3).

This is why anytime a Muslim army subdues another nation, they call them kafir and rape their women. Pakistani soldiers raped up to 250,000 Bangali women in 1971 and massacred 3,000,000 unarmed civilians when their religious leader decreed that Bangladeshis are un-Islamic. This is why the prison guards in Islamic regime of Iran rape the women and then kill them after calling them apostates and the enemies of Allah.

• Отговори 2k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Е сега Вавилон ли е по-старо от ВЕДА?... И то сега няма артефакт за "Вавилонската" кула?...

Месопотамия е смесица от арйанските брахмини и извънкастовите дравиди.

Кое е по-близко сега "А-Брахам" и "Сара" до Брахма и Сарасвати или Фашата вантазия?.. :)

"И-брахим: до Не-Брахмин, което е същото А-Брахман!

А, Вие, някак си избегнате предния ми КОНЦЕПТУАЛЕН въпрос?

.....как така, "мусулман" ще има смислово като 'смирен', като КУР Анната му диктува следното?.. ;)

...............................

Урко, доказах ти вече доста пъти че ползваш лъжливи източници и преиначен Коран Публикувано изображение , имай срама Курешкоядецо....

Оф,влизам да чета за Ислям,а какво намирм:Веди,веди,Кришни,матрици все същия бълвоч........

Фалшивия Коран се продава в Амазон,ако някой иска ще дам линк.

Издава се от еврейско издателство :)

Има ужасно много фалшиви сайтове с инфо за Исляма,имам мейл с над 50,постоянно се блокват

но излизат други на тяхно място,вкл.на бълг.език,упорито се стремят да представят Исляма в лоша светлина,но не би.

Словото на Аллах сут не може да бъде зсенчено от никой.

Редактирано от Aliah (преглед на промените)

Оф,влизам да чета за Ислям,а какво намирм:Веди,веди,Кришни,матрици все същия бълвоч........

Издава се от еврейско издателство :rolleyes:

Има ужасно много фалшиви сайтове с инфо за Исляма,имам мейл с над 50,постоянно се блокват

но излизат други на тяхно място,вкл.на бълг.език,упорито се стремят да представят Исляма в лоша светлина,но не би.

С новото аватарче на Златото приличаш.Най-фалшивия куран си е оригинала. Публикувано изображение

С новото аватарче на Златото приличаш.Най-фалшивия куран си е оригинала. Публикувано изображение

Публикувано изображение Намерил се кой да определя... човек който дори Библията не е прочел, камо ли Корана Публикувано изображение

Публикувано изображение Намерил се кой да определя... човек който дори Библията не е прочел, камо ли Корана Публикувано изображение

С какви рецептори я получи тая информация? Публикувано изображение:rolleyes:

С какви рецептори я получи тая информация? Публикувано изображение:rolleyes:

Главния рецептор, разума , логиката, четенето на постове Публикувано изображение

Главния рецептор, разума , логиката, четенето на постове Публикувано изображение

С никакъв ,следователно. Публикувано изображение

С никакъв ,следователно. Публикувано изображение

Публикувано изображение За човек на който явно му е малко, да съди за другите че нямат, е просто умно - погледни раздел амеби Публикувано изображение

Публикувано изображение За човек на който явно му е малко, да съди за другите че нямат, е просто умно - погледни раздел амеби Публикувано изображение

Тук съвсем нищо не каза.Според тъй наречената ви логика ,аз съм мюсли по рождение.И каквото и да правя ,алахчето бди над мен.Това е логиката и другите екстри.И за какво трабва да ходя в джамии и да се дупя на стоящите зад мен ?

Да не те питам ,защо искаш да се биеш с ножове?И ти ли така ще си колиш децата ,ако Айшето реши да се развежда? Публикувано изображение

Баат Дийн, да те питам нещо като приятел, симпатичен си, въпреки, че си мюсли, има един комсомослки плам в тебе, който винаги съм харесвал, независимо от безсмислието, Публикувано изображение .....казваш: РАЗ-Ума цениш?.. :rolleyes:

Два въпроса, ще позволиш ли?: Публикувано изображение

1) Защо ме заливаш с ниска страст, от рода .....там си я знаеш. ;) Смяташ, че ще започна и аз ли да те обиждам, че да се стигне до 'премерване на шпаги'?.... Публикувано изображение

2) КУР Анната за 'най-висока летва' -РАЗ-Умът ли взема?.. Съмнявам се, но ако ръчиш да инициираме разумен диалог ще ти кажа защо ти задавам тези въпроси.

Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Тук съвсем нищо не каза.Според тъй наречената ви логика ,аз съм мюсли по рождение.И каквото и да правя ,алахчето бди над мен.Това е логиката и другите екстри.И за какво трабва да ходя в джамии и да се дупя на стоящите зад мен ?

Да не те питам ,защо искаш да се биеш с ножове?И ти ли така ще си колиш децата ,ако Айшето реши да се развежда? Публикувано изображение

Публикувано изображение Явно пак си чел недочел, чул недочул , аз за какво те съветвам да погледнеш в раздел амеби Публикувано изображение

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Т.е. : КУР Анната е upgrade version на Иблията ли?... :rolleyes: така ли да се разбира?.... ;)

Издава се от еврейско издателство ;)

Златна Моя Маска! Публикувано изображение Не си ли чела КУР Анната от позицията на Нострадам Ходжа? ;) .. Не искаш ли да видиш как изглежда КУР Анната от позицията на Камб Боджа?... Публикувано изображение

Публикувано изображение Явно пак си чел недочел, чул недочул , аз за какво ти съветвам да погледнеш в раздел амеби Публикувано изображение

Пак нищо не каза ,братец.Сега да не ми се обидиш,ама Дийн ми на помня на Дийн Рийд и неговите песни,но ти явно си свежо попълнение и тия неща едва ли ти са ясни.Иначе исляма ми е любимата религия,честно.Вече се замислям и да го приема официално.Такива бонуси другаде няма да намеря!!!Пък за амебите,не те разбирам.Ти амеба ли си?Ясно е че е така ,ама искам да чуя твоя отговор. Публикувано изображение

Пак нищо не каза ,братец.Сега да не ми се обидиш,ама Дийн ми на помня на Дийн Рийд и неговите песни,но ти явно си свежо попълнение и тия неща едва ли ти са ясни.Иначе исляма ми е любимата религия,честно.Вече се замислям и да го приема официално.Такива бонуси другаде няма да намеря!!!Пък за амебите,не те разбирам.Ти амеба ли си?Ясно е че е така ,ама искам да чуя твоя отговор. Публикувано изображение

:yanim: Аз говоря ясно, за тия които могат да ме разберат.. Но явно за теб съм непозната книга Публикувано изображение

:yanim: Аз говоря ясно, за тия които могат да ме разберат.. Но явно за теб съм непозната книга Публикувано изображение

Ха -ха!Ако така ти изнася да мислиш,няма да ти руша илюзиите.Прекалено си ми позната книга ,точно това ти е проблема.Преди време ми бе съквартирант един сладур,дето мислеше точно като теб.Нещата които ми каза тогава ме втрещиха.Няколко години след това се случи възродителния процес.Затова съм сигурен ,че У .Ра има правилна визия по въпроса,а не ти. Публикувано изображение

С тази маска ми приличаш по-скоро на будистка в Индо-Китай, отколкото мусла в Индонейзия! Публикувано изображение

Нали стана дума, че КУР Анната е писана с цел да заблуди. Всичко, което е казано там е с реципрочен знак не само за санатана-дхарма(Шайви-служението), но и за "ваишнава а-дхарма".

Пишача-дхарма за млечха не освобождение от Шива, а -противопоставене на Шива. Т.е. : няма 'карма', няма 'прераждания'- вместо това се измисля императивен дух от тъмното и всичко друго се обявява за 'идоли'. :yanim: Намирисва на революция. Публикувано изображение

Хитро!... Публикувано изображение ....но не знам до кога ще върши работа?... Публикувано изображение

Публикувано изображение

The Quran also prohibits Muslims to befriend their own fathers or brothers if they are not believers (Q.9:23), (Q.3:28) and that actually Muhammad encouraged his followers to kill their own family in the battles of Badr and Uhud and asks the Muslims to "strive against the unbelievers with great endeavor (Q.25:52), and be stern with them because they belong to hell (Q.66:9).

9:23 О, вярващи, не взимайте за ближни своите бащи и братя, ако са предпочели неверието пред вярата. А които от вас се сближат с тях, те са угнетителите.

9:24 Кажи: “Ако вашите бащи, синове, братя и съпруги, и родът ви, и имоти, които сте придобили, и търговия, за която се плашите от застой, и жилища, които харесвате, са ви по-любими от Аллах и от Неговия Пратеник, и от борба по Неговия път, то чакайте, докато Аллах даде Своята повеля! Аллах не напътва нечестивите хора.

25:52 И не се покорявай на неверниците, и чрез него [-Корана] води срещу тях велика борба!

какво означават тези сури от Корана?

сура номер 9 Покаянието от Корна се разказва за идолопоклонниците живели в Мекка и техния последен Хадж там-поклонение в Кааба,което извършвали заедно с мюсюлманите.

кратки факти:

* 13 години Аллах сут не е разрешил война срещу идолаторите

* когато Мухаммад саус получва такова:

1.дава се на идолаторите 4 месечен срок да напуснат страната

2.остават ако имат предварително сключен договор,в рамките на договора.

3.остават,ако приемат Исляма

4.на жените,приели Исляма,но омъжени за идолатори,се дават още 4 мес да призовават съпрузите си към Исляма

5.на идолатор,приел Исляма се разрешава да се върне при семейството си,независимо,че те не са мюсюлмани

6.мюсюлманите са задължени да придружат решилите да напуснат Кааба неверници и да ги защитават по пътя

така идолаторите са изгонени от Кааба не,че мюсюлманите не са могли да ги убият всичките,след безбройните интриги и опити за убийство на Пророка саус

7.след изтичането на срока останалите идолатори мюсюлманите са имали право да ги убият където ги срещнат.Какво става обаче?Мюсюлманите предпочели да наемат учените от тях за учители на децата по четмо и писмо,останалите са роби.Ако мюсюлманин се ожени за робиня-тя става свободен гражданин,независимо от религията.

какво става в Ислямската държава?

*хората не приели Исляма се задължават да плащат данъка Джазия

както ние плащаме данъци

какво е Джазия:това е част от богатството,което не мюсюлманите трябва да платят на управника

в замяна на защита от общината.

какво е била джазията за Пророка саус:

4 златни дирхама годишно-за богатите хора

2 златни дирхама -за хората с доходи

1 дирхам -за малко изкарващите хора

бедни,жени,сираци-не са плащали

за какво безразборно избиване става въпрос??

,,предпочелите неверието пред вярата''-това се тълкува по следния начин:един мюсюлманин винаги трябва да предпочита са съподвижници и приятели други мюсюлмани пред неверници.

Ако брат ти е християнин,а съседа мюсюлманин,трябва да предпочетеш съседа за довереник.

Това не означава да не уважаваш брат си,напротив:хубаво е да му даваш добър пример и говориш за Ислям.

Но да си на ясно,че един немюсюлманин може да те подведе с неговите думи или действия,които не са според ислямските ценности и т.н.

ако напр.се възползваш от богатството на неверници-значи си от тях..

,,велика борба според Корана'': в Корана се казва всичко,което е нужно на един човек да води щастлив живот.

Към какво да се стреми и какво да избягва.В Корана няма нищо не нужно като информация и четейки го,

начина на мислене и действия на човека се променят-това е целта на Корана.

А ,,велика'' защо: защото борбата със собственото АЗ(джихат) е най-трудна,по-трудна и от най-дългата битка

и последно:в Корана се описват исторически събития,които имат своята поука и пример.

Трябва да сме запознати с историята,за да ги тълкуваме.

Посочената сура Покаянието има към 300 стр. обяснения.

С тази маска ми приличаш по-скоро на будистка в Индо-Китай, отколкото мусла в Индонейзия! Публикувано изображение

Нали стана дума, че КУР Анната е писана с цел да заблуди. Всичко, което е казано там е с реципрочен знак не само за санатана-дхарма(Шайви-служението), но и за "ваишнава а-дхарма".

Пишача-дхарма за млечха не освобождение от Шива, а -противопоставене на Шива. Т.е. : няма 'карма', няма 'прераждания'- вместо това се измисля императивен дух от тъмното и всичко друго се обявява за 'идоли'. :rolleyes: Намирисва на революция. Публикувано изображение

Хитро!... Публикувано изображение ....но не знам до кога ще върши работа?... Публикувано изображение

Ми..на все повече хора им върши работа:чупят статуйките и почват да четат Коран,сори!

Прочете ли ми поста бе Ю-ра,разбра ли си цитатите или е по-лесно да ми обидиш аватара,щот няма какво да кажеш

ужасен си

още един пример защо мюсюлманите трябва да стоят далеч от идолатори

...

Ми..на все повече хора им върши работа:чупят статуйките и почват да четат Коран,сори!

Прочете ли ми поста бе Ю-ра,разбра ли си цитатите или е по-лесно да ми обидиш аватара,щот няма какво да кажеш

ужасен си

...

Алийче,много се отнесе.Аватара ти наистина прилича на Азис ,не е наша грешката. Публикувано изображение:rolleyes:

Мюсли прилича на дете, главен герой на песента на А-Це-Де-Це.

Problem Child :wors:

http://www.youtube.com/watch?v=1tg2A7GSxoE

(Caught this?)

I'm hot

And when I'm not

I'm cold as ice

Get outta my way

See me comin'

Step aside

Or pay the price

What I want -I take :wors:

What I don't -I break :rolleyes:

And I don't want you

With a flick of my knife

I can change your life

There's nothing you can do... Публикувано изображение

Cause I'm a problem child

ужасен си

...

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

ооооооох,оправия няма.

Докторе,ела да раздадеш болкоУспокояващите!

Някой да има въпроси относно религията Ислям?

кажи Ю-рата,добре ли са постъпвали мюсюлманите с идолаторите в Мекка?
Точно сега ми се ще действието изобразено на картинката да стане реалност Публикувано изображение

кажи Ю-рата,добре ли са постъпвали мюсюлманите с идолаторите в Мекка?

Али, да те питам аз тебе, къде беше преди 7-6 години с твоите професионални пиротехнически умения, а?... :wors: Хората гътваха Мавзолея на Георги Димитров, някакви аматьори, ореваха орталъка-бомбиха на посоки, без никаква професионална насоченост! ;)

Къде се потавайше бе, Али с твоите 40 доверени лица?. :) .. Щяхме да ви платим двойно отколкото на тези аматьори! Язък!

Поне Доганката да беше-той има бая опит от оная гара там му бе бойното кръщение, но после заряза бизнеса и влезе в голямата игра, където произвеждат ТринитроТулоула, а не ползват само. ;)

....слушала ли си този албум PYROMANIA? от 1983-та тогава бях тийн.. там са 3 Стрекци и певецът-Лъв ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.