Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

Е, Али, не само по времето на Кришна(3 хиляд. преди Хр.), но от НЕЗАПОМНЕНИ времена е имало 2 ОСНОВНИ течения във ВЕДА:

1) Лунно- това, което счита, че Бог няма Трансцедентална форма и име, обърни внимание, че 'Кришна', не значи 'Бог', а ИМЕ НА БОГА, а 'алла', 'ях-алла' 'яхве'- това е дума за 'Бог'!. Това са предствителите на извънкастовите с култ към Звездтата, Полумесецът и Хексаграмата на "Шива и майа"

2) Слънчев - те считат, че Бог ИМА ОПРЕДЕЛЕНА ФОРМА И ИМЕ макар и ТРАНСЦЕДЕНТАЛНИ, т.е. 'спуска аватари'('Аватар' на санскрит знанчи 'този който слиза отгоре'. Символи: Кръг с точка в средата, ВИРажна свастика. Това са култовете към Брахма и Вишну.

...така, че сама направи сметкаш ислямът и абрахамизмът, като цяло, дали 'откриват топлата вода' за нещо? .. :lol6:

....така, че не е новост това един дух да се предствя за 'моно' в тъмнината.

"Пророк" е този, който гледа в матрицата с 3-то око на Шива. САМО В МАТРИЦАТА, с циклите и на всякакво ниво, нито дето не може и да си въобразиш, че има и въпреки това пророците НЕ СА ТРАНСЦЕДЕНТАЛИСТИ-да ВИЖДАТ БОГА!

"Пророците" са раджи-риши(мъдреци), те не са СИНОВЕ НА БОГА.Отделен е въпросът, че има и лъже-пророци, така както има Висш-лунен и Низш-лунен култ. Всички пророци КАСАЯТ ЛУННИЯ КУЛТ САМО. Най-голям пророк е гуна-аватарата на Кришна- Шива, който има знанието за матрицата, особено в нейната ДОЛНА част-МИРажът. Шива използва 3-тото си око да вижда в матрицата във времето, което е т.нар. 'хипофизна жлеза' с вътрешна секреция. 3-то око е и женския полов орган -"ЙОНИ", чиято форма знаеш от "Черния камък".

А ти каква версия имаш за Pro-ROCK-ците?.... :rolleyes:Публикувано изображение

ПС: В ислямът втората срещана дума, след Алла Пугачева, е 'РАЗРУШАВАНЕ'. Знаеш ли КОЙ се занимава с разрушИването при Ведическата Тримурти?... Публикувано изображение

Той е наречен още гуна-аватар за най-низшата матер. гуна-ТАМАС, на злото, на мрака, на НЕВЕЖЕСТВОТО.

Никой нищо не може да разруши-то си е вечно, транс-формира се и пак продължава; само, че този, който руши се обрича САМ на още по-ДЪЛГО пребиваване в матрицата, И ТО ОЩЕ ПО-НИСКИ НЕЙНИ НИВА! Познай кой е там?... Публикувано изображение

Бог няма лична форма и не слиза на земята,такова нещо не ми се коментира дори :P

Това за пророците как ти хрумна!?Знаеш ли какво е Пророк?

Сравнението със снимката не може да важи за Господ,колко глупаво .. :)

Проблема със статуйките не е така прост,Хиндуизма е монотеизъм в основата си,което обаче става разтегливо

понятие,ти имаш повече от една статуйка,нали.Всяка си има именце и дрешчици,храниш я и т.н.За какво му е на Кришна твоята храна,нали той е бог?Прочети пак историята за Ибрахим.

Мислиш си,че можеш да сложиш статуйката в джоба и Кришна

ще се всели в нея и ще те пази:това в Исляма се нарича ширк,а ширка води до Огъня.

Мюсюлманите не искаме да ходим в ада и не служим на статуйки,нито на духове

Вече сме объждали тези неща,има ли смисъл пак,тата и така нищо не влиза в русата главица Публикувано изображение

Разрушаването на храмове и статуи се е случило при установяването на Ислямската държава.

Тогава на идолопоклонниците са били дадени 4 месеца да напуснат страната или да приемат Исляма,

по-дълъг срок за пребиваване са имали при сключен договор.

За някакво безразборно рушене не може да става дума,тъй като живеещите мюсюлмани напр.в Малайзия

се подчиняват на законите на страната и ако те се нарушат ще се счита за престъпление

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бог няма лична форма и не слиза на земята,такова нещо не ми се коментира дори :)

Това за пророците как ти хрумна!?Знаеш ли какво е Пророк?

Сравнението със снимката не може да важи за Господ,колко глупаво .. :rolleyes:

Проблема със статуйките не е така прост,Хиндуизма е монотеизъм в основата си,което обаче става разтегливо

понятие,ти имаш повече от една статуйка,нали.Всяка си има именце и дрешчици,храниш я и т.н.За какво му е на Кришна твоята храна,нали той е бог?Прочети пак историята за Ибрахим.

Мислиш си,че можеш да сложиш статуйката в джоба и Кришна

ще се всели в нея и ще те пази:това в Исляма се нарича ширк,а ширка води до Огъня.

Мюсюлманите не искаме да ходим в ада и не служим на статуйки,нито на духове

Вече сме объждали тези неща,има ли смисъл пак,тата и така нищо не влиза в русата главица Публикувано изображение

Разрушаването на храмове и статуи се е случило при установяването на Ислямската държава.

Тогава на идолопоклонниците са били дадени 4 месеца да напуснат страната или да приемат Исляма,

по-дълъг срок за пребиваване са имали при сключен договор.

За някакво безразборно рушене не може да става дума,тъй като живеещите мюсюлмани напр.в Малайзия

се подчиняват на законите на страната и ако те се нарушат ще се счита за престъпление

Да ,да ,точно така е!Преди няколко години талибаните в Афганистан взривиха статуи на Буда,това е било преди установяването на ислямска държава ,според теб?Статуите бяха на повече от 2000 години,за мен това си е чист вандализъм,каквито и сладкиши да ми предлагаш,няма да ти повярвам на лъжите. Публикувано изображение

Публикувано изображение в Хората,покланящи се на идоли се наричат мушрикин-и.

Ти,Ю-ра си типичен мушрик.

.

Шърк, Ширк, Цирк!

Му-Шморок или Му-Жик-Един?.... Публикувано изображение

....цялата мюсли терминология се въри около това да се отрекат Девите и Богът и да се приеме някакъв без-образен и без-именен дух от тъмното, чиито плодове ги виждаме в ежеднвието си всички -и 'куфари' и чанти. Публикувано изображение

Ето какво представлява една молитва :help: към Алла Пугачева- нещо като хеви-метал концерт- нактая цялата зала е строшена:

:shake_puter::rolleyes::beat::super:

Всички идоли, цялата материя- ПО НОЖА!

:lol6:

А ти защо не си пишеш в твоите теми или няма кой да пише в тях, а? ;):lol6:;);):ass:

Като няма кой да ти пише в темите идваш тук да спамиш, защото виждаш, че тук се пише и завиждаш. Публикувано изображение

Айде бегай си в твоя раздел! Публикувано изображение

Ако според теб да направиш забележка на човек, който си хвърля боклука от терасата е завиждане - да, завиждам.

Вместо да крадеш от "Празни приказки" , защо не си пишеш там ?

Явно там обаче не е толкова пртестижно. Друго си е в "религия" нищо, че пак са празни приказки.

Малко съм учуден защо никой не обръща вниумание, но пък какво ли ме интересува.

Ами тя не е виновна че яде баницата,нали имаше такава приказка?Спомняш ли си преди година и нещо ,Кен,кой превърна раздела в готварско-празно-приказен? Публикувано изображениеПубликувано изображение

А ти защо не си пишеш в твоите теми или няма кой да пише в тях, а? ;):lol6:;);):ass:

Като няма кой да ти пише в темите идваш тук да спамиш, защото виждаш, че тук се пише и завиждаш. Публикувано изображение

Айде бегай си в твоя раздел! Публикувано изображение

Туки,наистина вече съвсем се забрави.Не че ще ме чуеш,ама да ти го кажа. Публикувано изображение

Спомняш ли си преди година и нещо ,Кен,кой превърна раздела в готварско-празно-приказен? Публикувано изображениеПубликувано изображение

Честно казано не, но дано не съм бил аз :rolleyes:

Честно казано не, но дано не съм бил аз :rolleyes:

Що се гъбаркаш,естествено че не беше ти! Публикувано изображение

Абе,защо толкова хора се смениха като автори на кошчето?Не че има значение ,ама моя беше идеята! Публикувано изображение

О, не сме забравили - създадено е по твоя идея. Но модераторите на раздела могат да го ползват, въпреки че е заключено от автора.

О, не сме забравили - създадено е по твоя идея. Но модераторите на раздела могат да го ползват, въпреки че е заключено от автора.

Да ама само посветените го знаят това! Публикувано изображение;)

Иновациите в Исляма се считат за харам,религията и нейните закони са напълно завършени

и който прави неща следвайки собствените си страсти и разбирания отива на грешен път.

Самата религия 'ислям' е "ИНОВАЦИЯ на предните религии".

:rolleyes:

Ислямът в кали-йуга действа на мафиотския прицип-"грабене и после легализиране на грабено".

Много къса памет имаш КАК МухаМед е създал ислямът- с шепа обирджии от Мекка на път за Медина. Публикувано изображение

Бе, не ти е интересно като няма с кого да спориш, а??? Публикувано изображение

....за този, на който не му се ДИСКУТИРА, има КЕКС :jumping11: .. Тука е място за дискусия. Публикувано изображение

Бе, не ти е интересно като няма с кого да спориш, а??? Публикувано изображение

хе ,хе

ми той не спори,той е като радио "кришналок" !

Сега съм решил да отида до един кришнар дето проси (на улицата),и ще му купя два хамбургера "биг мак" и ще му направя цяла поредица снимки специално за У.ра-то!

Да видим тогава ,каква ще е теорията му!

Имам два въпроса към теб:

Подозирам, че не си вегетарианка . Тогава?!

Подобно нещо някои твърдят и за домашните животни. Те, със своите нисши вибрации и енергия, бидейки непрекъснато в контакт с човека му пречели да се развие и му пъддържали вибрациите ниски. Дали е вряно?!

От друга страна обаче, животните лекуват - и физически и психически и духовно. Котките добре лекуват физически, пък и успокояват писитата. :)

Тюксю, един доста страничен въпрос и аз да има към тебе?

"Силата на мисълта", :idea: ,според тебе, право пропорционало ли нараства на бройката зададени въпроси в пространство?... :question:

Колкото повече въпроси - толкова по-силна е мисълта ти, така ли? :slap1: .. и колкто по силен удар по-главата-толкква по-силна мисъл ли?... :beat::computer8::angry:

:lol6:

за удара по главата - мога да помогна. :angry: Безвъзмездно. Гарантирам за вибрациите :computer8:

Не съм вегетарианка - с животни не се храня, но си умирам да пия мъжки мозъци. Публикувано изображение

За човека е полезно да се приучава на любов, било към животинчетата, било към цветенцата, било към всичко живо и красиво. А то все някак се отблагодарява на това, така че имат полза и животните, и човека от взаимния си контакт. Аз нямам домашен любимец, откакто овчарката ми Сара умря в големи мъки - някой й беше хвърлил отрова и не успях да го спася. Затова пък, винаги когато мога и с каквото мога, се грижа за бездомните котета и кучета и това ме прави щастлива, а щом някое действие ти доставя удоволствие, то значи то е правилно. На животинчетата им стига съвсем мъничко.

Животните са свързани с астралното тяло на човека. Те, според качествата, на които са носители, се свързват с това, което е най-изявено в астралния свят на човека за момента. Индианците ги знаят тези неща. Растенията, пък, имат само етерно тяло, не и астрално. Човекът се различава от флората и фауната на околния материален свят по това, че е носител и на ментално тяло, а и строител на каузално.

Моят мозък от време на време пикае от шлангче, значи е мъжки! :question:

Публикувано изображение

Ако желаете да пробвате освен вкуса му(на мозъка) и това, що мъжкото му достойнство произвежда под формата на У.Ра-ина(в женски род)?... :angry:

Разкажете ми някоя история за индианци, знаете ли?... :computer8:Публикувано изображение

Ти по-добре внимавай, че голям бой ше ядеш! Аз може и да паса трева, ама ти виждала ли си разярен бик?

Публикувано изображение

Виждам, че 'силата на мисълта му' започната да сублимира в пяна по устата?... :)

Чувал(а) ли си за "сублимация на нагони", термин от ПсихоАналНизата на чичо-чифо Зиги Фройд?.. Публикувано изображение

Моят мозък от време на време пикае от шлангче, значи е мъжки! :lol6:

Публикувано изображение

Ако желаете да пробвате освен вкуса му(на мозъка) и това, що мъжкото му достойнство произвежда под формата на У.Ра-ина(в женски род)?... :)

Разкажете ми някоя история за индианци, знаете ли?... :grimace:Публикувано изображение

Вашият мозък го видях. Не ми е интересен.

Вашият мозък го видях. Не ми е интересен.

Мъжки е. Публикувано изображение С вкус на праскова. Публикувано изображение

Мътилки не обичам.

А "ментални амалгами"(на ума)?..... :)

....разкажете ми някоя амалгама за някоя индианска история, моля ВИ! Публикувано изображение

А "ментални амалгами"(на ума)?..... :)

....разкажете ми някоя амалгама за някоя индианска история, моля ВИ! Публикувано изображение

Обърнете се към Индиана-Джонс и Кришния кивот.

Обърнете се към Индиана-Джонс и Кришния кивот.

....знаете ли истории с участието на южноамерикански тапири?... :rolleyes:

'Статуите' ли пречат на ислямът или това, че Бог може да влезе в ОПРЕДЕЛНА от НЕГО ФОРМА?.. :magnifier:

Бог е 1, именно защото ОПРЕДЕЛЯ В КОЯ ОТ ФОРМИТЕ, КОИТО Е СЪЗДАЛ Е НЕГОВА ЛИЧНА!

Аз мисля, че второто- абрахамците(не само мюслитата) считат, че 'Бог'='дух'. God=ghost, God-head=Goat-head. Публикувано изображение 'god'-doG.

Те и за това юдеите са разпънали Христос, защото са му казали "че се прави на Бог".

Глупости, евангелията твърдят че под разпятието е стоял надпис "юдейски цар", а не Бог.

Разбираш ли къде е проблемът?...

Така, че смешните плачове на мюслитата, че юдеите разпънали "мюсли-брадъра Иса" са за парлама. Мюсли би Го замерил с камъни, декапитирали или обесили за това негово провъзгласяване- "Син, Аватар на Бога". ;)

Христос не е казал, че е "Пророк на Бога". 'Пророк' може да бъде всеки втОри мангал, тъй като не е Син на Бога.

Разбираш ли ОСНОВНАТА разлика или пак ще си пееш песните за статутии и икони?. Публикувано изображение

Аз бях те питал нещо, но ти не ми отговори по този повод? КОГАТО НОСИШ СНИМКА НА МАЙКА СИ В ДАМСКАТА СИ ЧАНТИЧКА ти КОГО ЦЕНИШ ФОТОХАРТИЯТА ИЛИ МАЙКА СИ?.. :)

Е, Али, не само по времето на Кришна(3 хиляд. преди Хр.), но от НЕЗАПОМНЕНИ времена е имало 2 ОСНОВНИ течения във ВЕДА:

1) Лунно- това, което счита, че Бог няма Трансцедентална форма и име, обърни внимание, че 'Кришна', не значи 'Бог', а ИМЕ НА БОГА, а 'алла', 'ях-алла' 'яхве'- това е дума за 'Бог'!. Това са предствителите на извънкастовите с култ към Звездтата, Полумесецът и Хексаграмата на "Шива и майа"

2) Слънчев - те считат, че Бог ИМА ОПРЕДЕЛЕНА ФОРМА И ИМЕ макар и ТРАНСЦЕДЕНТАЛНИ, т.е. 'спуска аватари'('Аватар' на санскрит знанчи 'този който слиза отгоре'. Символи: Кръг с точка в средата, ВИРажна свастика. Това са култовете към Брахма и Вишну.

...така, че сама направи сметкаш ислямът и абрахамизмът, като цяло, дали 'откриват топлата вода' за нещо? .. ;)

....така, че не е новост това един дух да се предствя за 'моно' в тъмнината.

Ти пак така си я караш - с тъпите фразички.

Няма такова нещо като трансцедентална форма.Дървени камъни не съществуват.

Трансцедентален означава отвъд,надхвърлящ опита и е израз на това как биде мислен обекта.

Това е един виртуален, но и сетивно невъзможен опит.

Ти обаче я докара до там, че придаваш форма т.е същност на бога, без дори да си даваш сметка за абсолютната невъзможност за познаване на която и да е същност - това се нарича трансцендентност.Научи се най-после дека думите "трансдентен и трансцендентален" са с драматично различно значение.Едното касае същността,формата,а другото е рефлексия.

Другият ти въпрос също е пряко свързан със слънчасването ти.

Бог може да ограничи начина си на постигане на резултата,но пак резултатът безусловно ще бъде постигнат,за това е всемогъщ, ама да ограничи битието си напъхвайки се в творението,чието битие е крайно, означава че ти го правиш самоубиец,което е нелепо.

Бог в Исляма е трансцендентен и трансцедентален.Докато при вас вишновките е емпирично достижим,което означава че такъв бог е дело на вашият ум, разбирай измислица, защото онова което може да се опише с помощта на разума не може да е по-голямо от самия разум.

Всичко това точно по Кант.Това което не знаеш че критиките на Кант към разуна и разсъдъка са формулирани 900г по-рано от Абу Хамид.От него през Ибн Халдун се стига до Кант.

Ах! Да! Забравих! Ти беше чел всички философски школи. :no-no:

Али,ти съвсем се увлече!Животните са мюсюлмани!Това е много интересно,значи идеята е да се върнем на дърветата,да си станем пак маймуни.Не мерси,ама няма да се включа.

Алия съвсем точно ти е обяснила,но ти интерпретираш неправилно.Всяко творение по природа е муслим т.е покорно на божията воля.Включително и ти.Човешката свобода е детерминирана в границите на човешката природа.Въпросът е чоешката воля дали е в съгласие с божията.Другото и да искаш и да не искаш е все тая.Можеш, например да пробваш, да не дишаш 15м.

Ура, всъщност в Курана има не една сури, посветени на Христос...

В исляма той е представен като Месия, не пророк...........

Вашия спор не е образователен.

Представен е като пророк - расул.Думата "расул" произлиза от глагола "арсала"(изпращам)

А спора Инфи отдавна не е обраователен,но предполагам не виниш нас за това.

Думата виртуален иде от старолатинската virtualis и има за корен virtus, от "vertu". Буквалното й значение въобще не е действителен, а точно обратното - нереален, недействителен, но възможен, потенциален, предполагаем, мислим, допустим; още - "като истински" - нещо, което няма физична, реална или онтологична база, а е продукт на мислене, за чиято реализация са необходими определени условия. Или с други думи казано... идеален - продукт на идея, на мислене, но не и реален - лишен от формалност. Още по-друго казано - илюзорен...

Думата трансцендент също е с латински корен - transcendens, значението й определя позиция и се превежда като нещо, което е положено отвъд, за разлика от descendens - отстоящ отдолу на нещо, с посока надолу или ascendens- позициран отгоре или отиващ нагоре. Така че, трансцендент се превежда буквално като надхвърлящ и няма нищо общо със зъби.

Основна философска доктрина на Кант е именно трансценденталния идеализъм.

А на какво, мислите, че са продукт горните ви разсъждения. За мен са типичен пример за спекулативен ментализъм.

Май вас ви е праснал някой дървен камък, в резултата на което си измисляте нова лингвистика, виртуално-трансцендента, може би...

Коментирам само малка част от поста ви, останалата логорея ще отмина с мълчание...

Със здраве и от мен.

И умната! За да не изглежда трансценденталността ви като десценденталност.

Добре казано... :P .... но както винаги Уркото ще се измъкне с алабализми, и безпардонно и нахално врътване на опашката пред всички доводи.. Публикувано изображение

П.С Да спориш със самовлюбен в себе си човек, е все едно да спориш с радио..... Дори по-лошо ....

Редактирано от Diin (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.