Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

....ще ангажираш ли чичо Алла(Пугачева) за тази цел?.... :wors:Публикувано изображение

Aзи пък че бегам.... Публикувано изображениеПубликувано изображение

Вземам си КУФАРИТЕ и на бегом се изнасям.... Публикувано изображение

Точно сега ми се ще действието изобразено на картинката да стане реалност Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Али, да те питам аз тебе, къде беше преди 7-6 години с твоите професионални пиротехнически умения, а?... :angry: Хората гътваха Мавзолея на Георги Димитров, някакви аматьори, ореваха орталъка-бомбиха на посоки, без никаква професионална насоченост! :huh:

Къде се потавайше бе, Али с твоите 40 доверени лица?. :) .. Щяхме да ви платим двойно отколкото на тези аматьори! Язък!

Поне Доганката да беше-той има бая опит от оная гара там му бе бойното кръщение, но после заряза бизнеса и влезе в голямата игра, където произвеждат ТринитроТулоула, а не ползват само. ;)

....слушала ли си този албум PYROMANIA? от 1983-та тогава бях тийн.. там са 3 Стрекци и певецът-Лъв ;)

Моля?

Я пак ако обичаш

Моля?

Я пак ако обичаш

Уркото пак нещо си прави негови си асоциациии Алиа, не се кахъри...

Урко, да беше ме повикал мен Курешкоядецо, имам и опита и знанията, щях да ти гръмна така омразния Мавзолей от раз, и то по всички правила на инженерната наука, без странични щети :angry:

И тогава нямаше да си толкова травмиран психически може би... ( особено ако знаех че ще се пръкнеш такъв тука в калдата с твоите комплекси ) Публикувано изображение

Уркото пак нещо си прави негови си асоциациии Алиа, не се кахъри...

Урко, да беше ме повикал мен Курешкоядецо, имам и опита и знанията, щях да ти гръмна така омразния Мавзолей от раз, и то по всички правила на инженерната наука, без странични щети :)

И тогава нямаше да си толкова травмиран психически може би... ( особено ако знаех че ще се пръкнеш такъв тука в калдата с твоите комплекси ) Публикувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображениекакво е виновен Исляма пък сега!? Публикувано изображение

Публикувано изображениеПубликувано изображениекакво е виновен Исляма пък сега!? Публикувано изображение

Ми как, за Курешкоядците, всички ние сме само разрушители Публикувано изображение

П.С А на мен , това ми е част от рпофесията дори Публикувано изображение

Хи-хи,Diin-той Ю-рата го е страх от мене-крехката девойка,за теб да не говорим Публикувано изображение

човек когато го е старх напада,

инак не си обяснявам не свързаните излияния на г-на в темата Ислям за любопитни

Публикувано изображение

Хи-хи,Diin-той Ю-рата го е страх от мене-крехката девойка,за теб да не говорим Публикувано изображение

Публикувано изображение

:P Така е сестро.. така е....

Публикувано изображение

Сестро, скрий ме, молят се от Ба'ат Дийн-ката, много е лош, по цял ден гърми и плаши гаргите. Вече и швейкЦАРя не ни иска! :P

http://frognews.bg//index.php?option=com_c...&Itemid=290

Сестро, виж по-долу, имам предложение от брат Абдула как да конвъртна оъ вишновка към мюсли?..

Как ти се се струва, а?.. Публикувано изображение

Welcome ISKCON Muslims

by Bhakta Abdula

I would like to invite all the Rtviks to join the Muslim religion. It is plain to see that amongst the Vaisnavas your philosophy is not being accepted. However, in the Muslim world we will understand your ideas with no problem. The simple fact is that Mohammedanism and Rtvikism are practically the same. So why waste your time propagating your new religion amongst those that are deaf to your words? Join us Muslims on the Haj, the yearly pilgrimage to Mecca. Sit down and break bread with your Muslim brothers over here in Saudi Arabia.

In our religion, Mohammed is known as the “seal of the prophets”. That means that after Mohammed, prophet-hood is sealed, i.e., finished. In Islam we are faithful to our founder and do not believe in the arrival of any prophets in the future. You also believe the same. No more gurus in the future. “Allah is the only God, and Mohammed is his prophet.” This epithet mirrors your Rtvikism. You also believe in just one prophet and discount all prophets that are yet to come.

In our religion, we accept just the Qua’ran. We do not accept any other books. What is the need of any other words when we have the Qu’ran? Similarly, you believe that your founder’s books are the only books of relevance. We see that you also reject the Vedas, as they do not expound the new initiation ritual of your religion. We Muslims also reject the Vedas, so you will be most comfortable with us.

In our religion we have the “house of peace” and the “house of war”. The house of peace is where the Muslims are in predominance. The house of war is where the infidel non-Muslims are in predominance. It is the unavoidable duty of all Muslims to convert the house of war into the house of peace. We create peace all over the world by engaging in war, thus spreading Islam all over the world. The Qu’ran or the sword is our preaching tactic. We also do not believe in philosophy and logic, as do you Rtviks. The Qu’ran must be surrendered to without question, or else one gets the sword. We see that you also have divided the world into “the house of Rtvik” and “house of the Parampara”. Right now the house of Rtvik may be no bigger than a postage stamp, but we see a great fanatical zeal to convert the house of Parampara to the house of Rtvik. However, you are losing all your debates because you are using your odd logic and weird interpretation. We suggest you join us Muslims and then you can fully give logic and use the sword. We have spread all over the world by the use of the sword. You can do the same.

So dear ISKCON Muslim brothers, do not be sectarian. Join us on the Haj. We are the same. Come and we shall agree more and more as we practice our common religion, fighting the infidel parampara. Feel welcome in Saudi Arabia. Phone ahead of your arrival and we will personally see that you are not stoned to death at the airport or publicly beheaded later on.

Welcome,

Abu Ali Akbar Abdula

Бе човек да не си вземе почивен ден... Затварям я че сега съм за малко, като се върна и я почистя, пак ще си лафите. Може до тогава да решите да е по темата...

• Автор

Много излишни простотии са се изписали в тази тема.. :P

Много излишни простотии са се изписали в тази тема.. :speak:

Мамма Донна, все си мисля, че 'форум' има елемент на неформалност. Не е бизнес или партийно отчетно събрание с "адженда" straight to the point.............? :P ....все така си мисля... :)

ПС: Е, бъди малко по толерантна, де?... Публикувано изображение Не си спомняш преди 30 години кви ги вършеше?...

http://www.geocities.com/rackenoff/20-mado-na.jpg

Ти какво виждаш Инфи?... Публикувано изображение

Инфи, аз досега в историята на салама не съм видял нищо друго освен демонизъм. Нали знаеш, че съм търпелив и за в бъдеще-

...знаеш, че Христос е казал, че "добро дърво не дава лоши плодове" и обратно?...

Виждам това - при кришнарите /чийто представител си за момента/ кръвожадието не е по-малко от онова на някои ислямисти.

Доказване, наказване, присъди. Цел??

Да не забравяме, че тук е темата за исляма.

Но Бог Кришна не само, че не яде месо, но и не иска месо да ми се предлага, като жертва.

"Бог е Етер"! Публикувано изображение Може и "Етър" или "Алтай", почти като "Кока Кола". Публикувано изображение

Яде, яде... от плътта на заклеймените от теб.

Слава Богу никой човек не знае що е Бог всъщност...

:P

О, и аз помня вкуса на алтая. Обезгазирано пепси, но пък бе по-добро от лимонадата. Пък и в хоремага /колко подходящо име/ нямаше друго.

Яде, яде... от плътта на заклеймените от теб.

Слава Богу никой човек не знае що е Бог всъщност... ;)

О, и аз помня вкуса на алтая. Обезгазирано пепси, но пък бе по-добро от лимонадата. Пък и в хоремага /колко подходящо име/ нямаше друго.

?... :P

Сериозно?... Публикувано изображение

Друг път ще зная да се придържам строго към тема, без излишни неща. Публикувано изображение

Виждам това - при кришнарите /чийто представител си за момента/ кръвожадието не е по-малко от онова на някои ислямисти.

Доказване, наказване, присъди. Цел??

Да не забравяме, че тук е темата за исляма.

Личи си, че изпитваш сетивна наслада от слупане на МеталиЦЦа. Публикувано изображение

Сетивна наслада и от ментална спекулация.

Eating meat makes you dream. Публикувано изображение

Виждаш ли U.Ra колко лошо впечетление правиш :P

Ако успееш да престанеш със спама ще направиш един вид лична революция,ха ха

Искам да ти кажа,че в писмото от този дето те призовавал към Ислям прочетох няколко...странни неща.

Изглежда си прибавил неща от теб,защото цялата работа звучи НЕправоверно.

Виждаш ли U.Ra колко лошо впечетление правиш :beer11:

Искам да ти кажа,че в писмото от този дето те призовавал към Ислям прочетох няколко...странни неща.

Какво е това писмо? :blow out candles:

Виждаш ли U.Ra колко лошо впечетление правиш :P

Скъпа Али,

съжалявам, ако съм се изложил пред тебе!

Честно да ти кажа, се надявам да съм направил не чак толкова лошо пичитление колкото "салаамът" на мене: Публикувано изображение

"Неверника убий с двете си ръце" islam(kill some)

По едно време беше сложила един розов балон за подпис: "Allah is Love"?... :rolleyes:

"Ален Делон, ах този зелен балон", слушала ли си тази песен на зелените "Щурците"?....

Ма гледам мюслитата започват от кравата.... и оттам вече нещата се прехвърлят върху куфарите...

Моят 'спам' в сравнение с тива- ряпа да яде.

Публикувано изображение

Една гатанка: Що е "липса на късмет"? -Липса на късмет е да се родиш крава или куфар в саламска страна. Публикувано изображение

Ха, сос здоровье!

...и колкото се може по-малко салааам.... Публикувано изображение

• Автор

Мамма Донна, все си мисля, че 'форум' има елемент на неформалност. Не е бизнес или партийно отчетно събрание с "адженда" straight to the point.............? :rolleyes: ....все така си мисля... :rolleyes:

ПС: Е, бъди малко по толерантна, де?... Публикувано изображение Не си спомняш преди 30 години кви ги вършеше?...

http://www.geocities.com/rackenoff/20-mado-na.jpg

Съгласна ..ама след двайсетина подобни постове забравям каква е била темата...Или то тва от възрастта ще е...нали чукнах петдесетака преди няколко месеца Публикувано изображение

Майката е бодхисатва. Ако е с пробудена Искра, излъчването й се предава на детето.

Мисля, че ми се случи по време на сън, след като си отиде.

Ако не друго, поне майка ми се казва Искра.

И аз тогава ще ви подам нещо по темата:

12 октомври 2006

Днес в нашето общество се чувства силно духовният вакум и духовната неориентираност, предизвикани от годините на държавен атеизъм. Всякакви религиозни учения се опитват да привлекат вниманието на обществото и да използват липсата на християнска култура у държавните служители, за да проникват подмолно под вид на етически учения, на здравословен начин на живот, на "част от българското духовно наследство" и др.под. в училища, университети, държавни институции, обществени организации.

Публикувано изображение

Паневритмията представлява съществена част от окултното учение на "Бялото братство", създадено от Петър Дънов (11 юли 1864 - 27 декември 1944). Тя присъства в интернет-страниците на "Бялото братство" като един от неговите методи (виж http://beinsadouno.org и http://bratstvoto.net).

Учението на П. Дънов отрича или изкривява всички основни истини на християнската вяра. То е култ, изпълнен с идеите на изтока за прераждането на душите, за кармата и за "космическите закони". Всичко това е поднесено в християнска терминология, но няма нищо общо с християнството.

Българската православна църква многократно, още от появата на това учение до днес е изказвала своето богословско становище за неговия окултен и антихристиянски характер*.

* Даниил Т. Ласков († 1922 г.) – "Петър Дънов и неговото учение",

Манастир "Св.вмчк Георги Зограф" – "Истината за учението на Петър Дънов",

Д-р Свилен Тутеков - "Дъновизъм под маската на християнството" и мн.др.

"Бялото братство" осъществява внедряване в обществото на паневритмията, като първо стъпало към последващото приемане и на самото окултно учение на П. Дънов. За целта то използва сдружение "Паневритмия", а по-късно фондацията "Институт за изследване и прилагане на Паневритмията" и др. под. Чрез тях се провежда масова агитация главно сред децата и младежите. Правят се опити да се въведе обучение по тази религиозно-окултна практика в училищата, прикрито като система за лечебна танцова гимнастика. Същевременно на Православната Църква не се разрешава православно вероучение в училищата. Правят се опити да се забранят в тях православните молебени и водосвети. Но Църквата не прикрива религиозните си практики под друго име и под други форми, като напр. "обучение по здравословно хранене", "лечение с хляб и червено вино" или "подобряване на здравето с елеотерапия".

Паневритмията е форма на "маскиран" дъновизъм, който старателно отрича своята окултна същност. Това се прави сравнително отскоро. В старите книги от времето на Дънов окултният характер на паневритмията изобщо не се прикрива. В книгата на П. Дънов "Паневритмия" - София, 1938 г. и в книгата "Паневритмия – песни на хармоничните движения" - София, 1941 г. ясно се говори за окултизъм, а за някои упражнения се твърди направо, че са "метод за връзка с идеалния свят".

В по-новите публикации относно паневритмията обаче, категорично се избягва темата за "окултния свят на интелигентните духовни същества" и за връзката с тях, както и термините "свещен", "духовен", "окултен", "окултизъм" и т. н. Паневритмията се представя като лечебна музикално-танцова гимнастика, в която се постига лечебен ефект от чисто психологическо естество, съчетан с ефекта от някакви сили на природата – съвсем не разумни, а уж чисто физични.

Пример: статия във в-к "Учителско дело" бр. 24 от 29 юни 2006 г., където няма и намек за окултизъм. Това обаче не променя реалното практикуване на паневритмията. Тя си остава същата езическо-окултна практика, с която нейните учители са (или би трябвало да са) добре запознати.

На срещата по паневритмия в Пловдив (8-9 март 2003 г.) са изнесени доклади, в един от които паневристката д-р Светла Балтова казва:

"Хората, които влизат в кръга на паневритмията неизбежно влизат и в досег с учението на Беинса Дуно (т. е. Учителят Дънов ). Дали ще се задълбочават в това учение или не, е въпрос на техен личен избор, но във всеки случай, не може паневритмията да бъде обявена просто за здравословна гимнастика, каквито опити се правят на места. Не само, че не бива, но просто е невъзможно във века на информацията, когато навсякъде се публикуват книги на Учителя, материали за духовната школа на Беинса Дуно и за панверитмията като един от методите на тази школа, преподаватели по паневритмия да се опитват да я предствят откъснато, като ‘паднала от небето’."

(http://www.bratstvoto.net/panevritmia/Plovdiv_8.htm)

Авторът греши – не само че е възможно, но всъщност точно такава е сегашната официална политика на "Бялото братство" и на обвързаната с него фондация "Институт за изследване и прилагане на Паневритмията". В сайта на "бялото братство" връзките към самите доклади са премахнати. Вероятно те са неприемливо откровени.

От гледна точка на Църквата дейността на въпросното сдружение "Паневритмия", а впоследствие – фондация "Институт за изследване и прилагане на паневритмията", представлява именно пропагандиране и практикуване на религиозна (в случая – окултна) дейност.

При паневритмията се цели масово вербуване на младежи и деца и при успех резултатът би бил – до няколко години – стотици хиляди нови последователи на Петър Дънов. Следователно вредата е двойна:

* окултни практики, сами по себе си опасни за душата на човека;

* улеснен преход към учението на дъновизма.

Като извод изразяваме своето категорично неодобрение спрямо опитите паневритмията да бъде допусната в българските училища, университети и държавни учреждения като официално призната "здравна практика". Заедно с това предупреждаваме за тежките последици, които ще имат подобни действия за нашето общество в дългосрочен план.

Въпреки толерантността, която Българската православна църква винаги е проявявала към другите вероизповедания, считаме за необходимо да изразим становище, че практикуването на паневритмия е в разрез с християнския начин на живот и води хората по път, който ги отдалечава от Църквата. Всеки такъв път неизбежно отдалечава и от истинските, неподправени християнски ценности, което както от опит знаем, се отразява тежко на цялото ни общество.

Алтернативата, която предлагаме е връщане към традиционните православни християнски ценности, издигане на духовността на народа, и чрез това – оцеляването му във времето и занапред. Изход от дълбоката духовна и демографска криза на обществото е въвеждането не на паневритмия, а на вероучение в училищата. Чрез вероучението всеки ученик получава възможност да се преобрази, обнови и да стане носител на светлината в този свят. Православието усъвършенства в добродетелите, затова нека в него да намерим благодат и спасение на душите си!

Пресцентър на Варненска и Великопреславска света митрополия

Град Варна, пл. "Св. св. Кирил и Методий" № 1

Материали: Духовно-просветен център "Св. Архангел Михаил" гр. Варна

Виж също:

* Учението на Петър Дънов. Дъновизъм

* Православната читалня: Православие и инославие

Оттук

Нео,

преди 4-5 дена ТОЧНО

на паметника на цар Калоян

Публикувано изображение

на 200 метра от Метрополията

един православен поп ми каза, че в БПЦ половината четели тайно Дънов, а другата половина били хомосексуалисти от БПЦ.

Аз съм последния застъпник на Дънди от гледна точка на Кришна-съзнание, но БПЦ я смятам за свърталище на юдаизъм от най-мойсеев тип. Дънди поне ползва кабала от халдейците.

Знаеш ли този поп-принц Кирил(Ил Кир-ия) какви бакии върти съ съименника си кмет от БСП?... Бизнесмен от най-висш тип, който "не иска да се преражда", а му е добре така! И благославя Исуса за това! Публикувано изображение

Публикувано изображение

В същия сайт на православието една руска еврейка така е оплюла Кришна-съзнание, че не би го сторил по-добре дори и народния плювач-Станчо Трифоня! :rolleyes:

"нямало общо с Изтока учението за Христос" ли?... :rolleyes:Ми как ще има?.. ===НАЛИ ТУКА СА ИМОТИТЕ ИМ?..... Публикувано изображение

И аз тогава ще ви подам нещо по темата:

12 октомври 2006

Днес в нашето общество се чувства силно духовният вакум и духовната неориентираност, предизвикани от годините на държавен атеизъм. Всякакви религиозни учения се опитват да привлекат вниманието на обществото и да използват липсата на християнска култура у държавните служители, за да проникват подмолно под вид на етически учения, на здравословен начин на живот, на "част от българското духовно наследство" и др.под. в училища, университети, държавни институции, обществени организации.

Публикувано изображение

Паневритмията представлява съществена част от окултното учение на "Бялото братство", създадено от Петър Дънов (11 юли 1864 - 27 декември 1944). Тя присъства в интернет-страниците на "Бялото братство" като един от неговите методи (виж http://beinsadouno.org и http://bratstvoto.net).

Учението на П. Дънов отрича или изкривява всички основни истини на християнската вяра. То е култ, изпълнен с идеите на изтока за прераждането на душите, за кармата и за "космическите закони". Всичко това е поднесено в християнска терминология, но няма нищо общо с християнството.

Българската православна църква многократно, още от появата на това учение до днес е изказвала своето богословско становище за неговия окултен и антихристиянски характер*.

* Даниил Т. Ласков († 1922 г.) – "Петър Дънов и неговото учение",

Манастир "Св.вмчк Георги Зограф" – "Истината за учението на Петър Дънов",

Д-р Свилен Тутеков - "Дъновизъм под маската на християнството" и мн.др.

"Бялото братство" осъществява внедряване в обществото на паневритмията, като първо стъпало към последващото приемане и на самото окултно учение на П. Дънов. За целта то използва сдружение "Паневритмия", а по-късно фондацията "Институт за изследване и прилагане на Паневритмията" и др. под. Чрез тях се провежда масова агитация главно сред децата и младежите. Правят се опити да се въведе обучение по тази религиозно-окултна практика в училищата, прикрито като система за лечебна танцова гимнастика. Същевременно на Православната Църква не се разрешава православно вероучение в училищата. Правят се опити да се забранят в тях православните молебени и водосвети. Но Църквата не прикрива религиозните си практики под друго име и под други форми, като напр. "обучение по здравословно хранене", "лечение с хляб и червено вино" или "подобряване на здравето с елеотерапия".

Паневритмията е форма на "маскиран" дъновизъм, който старателно отрича своята окултна същност. Това се прави сравнително отскоро. В старите книги от времето на Дънов окултният характер на паневритмията изобщо не се прикрива. В книгата на П. Дънов "Паневритмия" - София, 1938 г. и в книгата "Паневритмия – песни на хармоничните движения" - София, 1941 г. ясно се говори за окултизъм, а за някои упражнения се твърди направо, че са "метод за връзка с идеалния свят".

В по-новите публикации относно паневритмията обаче, категорично се избягва темата за "окултния свят на интелигентните духовни същества" и за връзката с тях, както и термините "свещен", "духовен", "окултен", "окултизъм" и т. н. Паневритмията се представя като лечебна музикално-танцова гимнастика, в която се постига лечебен ефект от чисто психологическо естество, съчетан с ефекта от някакви сили на природата – съвсем не разумни, а уж чисто физични.

Пример: статия във в-к "Учителско дело" бр. 24 от 29 юни 2006 г., където няма и намек за окултизъм. Това обаче не променя реалното практикуване на паневритмията. Тя си остава същата езическо-окултна практика, с която нейните учители са (или би трябвало да са) добре запознати.

На срещата по паневритмия в Пловдив (8-9 март 2003 г.) са изнесени доклади, в един от които паневристката д-р Светла Балтова казва:

"Хората, които влизат в кръга на паневритмията неизбежно влизат и в досег с учението на Беинса Дуно (т. е. Учителят Дънов ). Дали ще се задълбочават в това учение или не, е въпрос на техен личен избор, но във всеки случай, не може паневритмията да бъде обявена просто за здравословна гимнастика, каквито опити се правят на места. Не само, че не бива, но просто е невъзможно във века на информацията, когато навсякъде се публикуват книги на Учителя, материали за духовната школа на Беинса Дуно и за панверитмията като един от методите на тази школа, преподаватели по паневритмия да се опитват да я предствят откъснато, като ‘паднала от небето’."

(http://www.bratstvoto.net/panevritmia/Plovdiv_8.htm)

Авторът греши – не само че е възможно, но всъщност точно такава е сегашната официална политика на "Бялото братство" и на обвързаната с него фондация "Институт за изследване и прилагане на Паневритмията". В сайта на "бялото братство" връзките към самите доклади са премахнати. Вероятно те са неприемливо откровени.

От гледна точка на Църквата дейността на въпросното сдружение "Паневритмия", а впоследствие – фондация "Институт за изследване и прилагане на паневритмията", представлява именно пропагандиране и практикуване на религиозна (в случая – окултна) дейност.

При паневритмията се цели масово вербуване на младежи и деца и при успех резултатът би бил – до няколко години – стотици хиляди нови последователи на Петър Дънов. Следователно вредата е двойна:

* окултни практики, сами по себе си опасни за душата на човека;

* улеснен преход към учението на дъновизма.

Като извод изразяваме своето категорично неодобрение спрямо опитите паневритмията да бъде допусната в българските училища, университети и държавни учреждения като официално призната "здравна практика". Заедно с това предупреждаваме за тежките последици, които ще имат подобни действия за нашето общество в дългосрочен план.

Въпреки толерантността, която Българската православна църква винаги е проявявала към другите вероизповедания, считаме за необходимо да изразим становище, че практикуването на паневритмия е в разрез с християнския начин на живот и води хората по път, който ги отдалечава от Църквата. Всеки такъв път неизбежно отдалечава и от истинските, неподправени християнски ценности, което както от опит знаем, се отразява тежко на цялото ни общество.

Алтернативата, която предлагаме е връщане към традиционните православни християнски ценности, издигане на духовността на народа, и чрез това – оцеляването му във времето и занапред. Изход от дълбоката духовна и демографска криза на обществото е въвеждането не на паневритмия, а на вероучение в училищата. Чрез вероучението всеки ученик получава възможност да се преобрази, обнови и да стане носител на светлината в този свят. Православието усъвършенства в добродетелите, затова нека в него да намерим благодат и спасение на душите си!

Пресцентър на Варненска и Великопреславска света митрополия

Град Варна, пл. "Св. св. Кирил и Методий" № 1

Материали: Духовно-просветен център "Св. Архангел Михаил" гр. Варна

Виж също:

* Учението на Петър Дънов. Дъновизъм

* Православната читалня: Православие и инославие

Оттук

Друго ли очакваш да пише в тези сайтове. Защо не се запиташ защо толкова ги е страх от Учението на Учителя. Отговора на този въпрос ще ти е по-полезен, мисля.

един православен поп ми каза, че в БПЦ половината четели тайно Дънов, а другата половина били хомосексуалисти от БПЦ.

Аз съм последния застъпник на Дънди от гледна точка на Кришна-съзнание, но БПЦ я смятам за свърталище на юдаизъм от най-мойсеев тип. Дънди поне ползва кабала от халдейците.

Стига ве , :P

верно а ,тъй ти каза попа!

Аз пък след последните разкрития и процеси в Щатите срещу Кришна съзнание, ги смятам за свърталище на педофили !

п.п. хУ.ра-то ,що не ми отговаряш в темата за кришната,там те питах за дискриинацията ,която правят шефовете на ИКСОН-ите

mimito53,

след като подаваш такова важно инфо подай на този приятел(Георги Радев) въпроса ,който зададох на

mecholari!

Или те за последователите на са интересни,щото имам и други ама ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.