Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кошче на раздела

Featured Replies

Хийт Леджър посмъртно номиниран за "Оскар"! "Странният случай с Бенджамин Бътън" е първенец тази година и ще се бори за статуетка в 13 категории Точно година след смъртта си Хийт Леджър получи посмъртна номинация за "Оскар" за ролята на Жокера в "Черният рицар". Филмът се бори за награда в общо осем категории. Номинациите за 81-вите награди на Американската киноакадемия обяви актьорът Форест Уитакър. Най-добрият филм ще бъде избран между "Четецът", "Милк", "Фрост/Никсън", "Странният случай с Бенджамин Бътън" и Slumdog Millionaire. Първенец тази година е "Странният случай с Бенджамин Бътън", който се бори за статуетка в общо 13 категории. Той е екранизация по едноименната книга от Франсис Скот Фицджералд, която сега излиза на български от изд. "Интенс". Slumdog Millionaire е с 10 номинации, а също с осем е "Милк", който е посветен на гей активиста Харви Милк. Превъплъщава го Шон Пен, който се конкурира за статуетката за главна мъжка роля с Брад Пит, Мики Рурк, Франк Лангела (като експрезидента Ричард Никсън) и Ричард Дженкинс. Рурк, който триумфира на фестивала във Венеция миналата година, се включва в надпреварата за "Оскар" за първи път с "Кечистът". При дамите в главна роля номинирани са Мерил Стрийп (за 15-и път!), Анджелина Джоли с "Подмяната", Ан Хатауей, Мелиса Лео и Кейт Уинслет, но не с филма на съпруга й Сам Мендес Revolutionary Road, а с "Четецът". Робърт Дауни-джуниър продължава триумфалното си завръщане с номинация за поддържаща мъжка роля в комедията "Тропическа буря". Номиниран за "Оскар" с ролята на Чаплин от едноименния филм на Ричард Атънбъроу (1992 г.), преди време той прекара 12 месеца в затвора за притежание на наркотици, но наскоро беше избран за личност №1 в шоубизнеса за 2008-а от сп. "Ентъртейнмънт уикли". Актьорът ще мери сили с Джош Бролин ("Милк"), Филип Сиймур Хофман (в предпремиерния "Съмнения"), Майкъл Шанън (Revolutionary Road) и покойният Леджър. video Тропическа буря - трейлър video Slumdog Millionaire в откъси и интервюта video Down To Earth - песента на Питър Гейбриъл от WALL-E video Странният случай с Бенджамин Бътън - трейлър Испанският филм на Уди Алън "Вики Кристина Барселона" също се включва в надпреварата с номинацията на Пенелопе Крус за поддържаща роля. Героинята й там е прекалено темпераментна испанка, която заформя любовен триъгълник с героя на Хавиер Бардем и младата американка Кристина (Скарлет Йохансон). При анимациите за "Оскар" се борят "Гръм", "Кунг-фу панда" и фаворитът "УОЛ.И", кандидат и в категорията за оригинален сценарий. Силна конкуренция има в режисьорската категория. Номинирани са Дейвид Финчър за "Странният случай с Бенджамин Бътън", Рон Хауърд за "Фрост/Никсън", Гюс Ван Сант за "Милк", Стивън Долдри за "Четецът" и големият победител на "Златните глобуси" Дани Бойл със Slumdog Millionaire. Европейският хит "Гомора", създаден по книгата на Роберто Савиано, не попадна в борбата за чуждоезичен "Оскар". Академията не го включи и в първоначалната селекция, когато бяха избрани деветте филма с шанс да попаднат в списъка на номинираните. В очакване на статуетка след месец ще тръпнат екипите на израелския "Валс с Башир" - документална анимация за войната в Ливан, японската продукция Okuribito, австрийския Revanche, френския "Класът" (Entre les murs), който спечели "Златна палма" в Кан, и Der Baader Meinhof Komplex ("Комплексът "Баадер Майнхоф") от Германия. България не успя да пробие, въпреки че възлагаше големи надежди на Явор Гърдев с неговия "Дзифт". В категорията за оригинална песен борбата ще е неравна. Slumdog Millionaire е номиниран два пъти с индийските песни Jai Ho и O Saya, а другият възможен победител е Питър Гейбриъл с Down to Earth към анимационния "УОЛ.И". Романтичната драма "Австралия" с Никол Кидман и Хю Джакмън има само една номинация - за костюми. "Оскар"-ите ще бъдат раздадени на 22 февруари - по традиция в "Кодак тиътър". Водещ на церемонията е Хю Джакмън. netinfo.bg Гледам, че нова тема за всичко което се сети човек е отворена, и реших да я уважа.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 124,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Старите ми дружки, пак тук! Бях се затъжил за вас, ве, ХОРА! Що не драснахте поне едно ЛС? Мириам, мириам... ДС, ДС...Да се изиграя аз, да чакам цял ден за едно кафе! Морфейчо, излъгаха ме горкия мен Публикувано изображение Зачервих се като морков на плажа, а даже и една лимонада не ме почерпиха Публикувано изображение Бе нямаше да чукам Публикувано изображение

Старите ми дружки, пак тук! Бях се затъжил за вас, ве, ХОРА! Що не драснахте поне едно ЛС? Мириам, мириам... ДС, ДС...Да се изиграя аз, да чакам цял ден за едно кафе! Морфейчо, излъгаха ме горкия мен Публикувано изображение Зачервих се като морков на плажа, а даже и една лимонада не ме почерпиха Публикувано изображение Бе нямаше да чукам Публикувано изображение

Видях те, но нали знаеш, спасението на удавника обикновенно е в неговите ръце.. аз само гледах какви ги мъдриш пак Публикувано изображение , мислех да те подбутна, но нали си ми стар познайник, викам айде да не хапя :P

стига бе хора

и без това се носи лоша слава на подфорума :)

стига бе хора

и без това се носи лоша слава на подфорума :cheers:

Скъпа Али! Винаги ги подбираш перфектни аватари. ;) Този аватра ми прилича на медицинска сестра от някое медицинско списание! да не е Барбара Страйзант, ма си крие носа и не мога да го видя. :)

Единствено бъркам Лайза Минели с Барбара по носа. Ти да ни си я избрала по името 'БарбаРа', царят на Брадата?... :beer:

:) Разболял съм се от любов, а не от хвърляне на :) снежки камъни... :ill::clap:

ПС: песента е готина, за първи път я чух 1983та - брат ми плаваше по корабите и се върна от рейс с много плочи и записи. албумът бе записан на касета "хромдиоксид" ...еййййййй, какви времена бяха на касетки и плочи! Публикувано изображение

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Хм..някой казва ,че мюсюлманките са с мустачки Публикувано изображение.Дрън дрън, Ю.ра как може да говориш така :ph34r:.Сигорно си виждал няколко мюсюлманки с брадичка,и говориш общо за всички :P ! Недей така,първо се увери и виж фактите,защото когато фактите говорят и боговете малчът ;) !

Ти ли, бе?! Как ще се разболееш от любов, като не ти дават да прайш секс? Голяма мъка ще е това? Пък и коя дама ще се съгласи да бъде с някой, който не ще да прай секс с нея? Трябва и да е някоя кришнарка като теб. Е, коя е голямата любов - някоя, която си срещнал в сектата на Любимия Кришна Вишна ли?

....секс прая само с праскови в саксии без к-ака ибат-ко! :ph34r:

Ти научи ли да правиш кекс без месо?... :P

Пфф,да не милисш ,че всички мюсюлманки са с ферджета напротив,като ходя на село гледам мюсюлманкиte са исключително красиви без ферджета и бради Публикувано изображение. :ph34r:

Редактирано от Half_Blood_Prince (преглед на промените)

Бе не го слушайте Ю-рата

колкото разбира от Ислям,толкова и от мюсюлманки и жени въобще

не,пардон:от жени-души разбира!

ама тогава какво имаш против булата вишнаво,нали жената е душа!?

Тука имаше едно красиво момиче Блухавай,но Юрата явно я уплаши нещо Публикувано изображение

не знам колко са черни мюсюлманките,идете в Иран,Сирия,Турция

и вижте дали са смугли и брадати

Пфф,да не милиспш ,че всички мюсюлманки са с ферджета напротив,като ходя на село гледам всички мюсюлманки са исключително красиви без ферджета и бради Публикувано изображение. :P

Да, м'юслиманките са готини, като са гладко-избръснати. Публикувано изображение ....Али да каже от кюхнята на неща.... ;):ph34r:

Офф, Ю.ра в момента въобще не мислиш какво говориш,даже бих казал ,че говориш само и само да кажеш нещо.Вярно е,че има мюсюлманки които са с бради както и християнки :ph34r:.Но незначи ,че всички са такива.Moля те...

Публикувано изображение

Редактирано от Half_Blood_Prince (преглед на промените)

Верно бе! :huh:

Точно Гео бе, но щом е "Гео" не може да не земна зодия! Я да видим.... :P

Георги Мильов Касабов, известен като Гео Милев

Роден: 15 януари 1895

Радне махле, България

Починал: след 15 май 1925

София, България

опаааааааа :beer: Кози. Е как да не мечате за май, след като е роден в дните на газовата криза с Русия и Украйна?... Публикувано изображение

Самоосъзнавам се- току що ударих една порця и си почувстах корема. После ще напиша едно стихотверение, а после ще отида да родя нещо в тоалетната. Но нали знаеш, че мъжете колкото и да се напъваме не можем да родим повече от онова около което се събират мухите?.... :clap:

....самоосъзнавам се...трудно е, нема леко, еееееееейййй! :ph34r:;)

:PПубликувано изображение

Момче, някаква хигиенистка ми е изтрила поста, та да си го повторя - поемата "Септември" е от Гео Милев, ако нямаш нищо против, а не от Пеньо Пенев. Важно е да го знаеш - помага за самоосъзнаването.

"The only way to get rid of illusion(maya) is to surrender to Krishna".

"Вие, които влизате тук, надежда всяка оставете." Гениално го е измислил флорентинецът Алигиери в своята La Divina comedia - в ада надежда няма. Там тя е мъртва. На небето също няма надежда - там тя е изпълнена. Надежда има само на земята.

Прекалено заземяващо е да храниш надежда за каквото и да било.

Казандзакис е отлъчен от църквата заради романа си "Последното изкушение" и е погребан отделно на хълма Мартиника в родния си град. Там, върху кръста, стои епитафия:

"Не се надявам на нищо, не се страхувам от нищо. Свободен съм!" За мен свободен се превежда като самоосъзнат.

Пак ли яде леща? Публикувано изображение

кога съм казвал, че съм ял леща?... :whist:

Тук ще разгледаме нашите отношения с Бог.Това се нарича самоосъзнаване.

Аз съм един от боговете, така че внимавайте със самозалъгванията по разни други мои конкуренти.

Истината е само при мене и при никой друг.

Вервайте ми, и ще ви направя щастливи. Ще ви излекувам херпеса ви и др.

Ако заслужавате (били сте послушни) ще ви позволя да спечелите от лотарията един милон лева.

А да ви скивам сега как ще докажете че не съм бог, като вярвате че има богове.

Офф, Ю.ра в момента въобще не мислиш какво говориш,даже бих казал ,че говориш само и само да кажеш нещо.Вярно е,че има мюсюлманки които са с бради както и християнки :whist:.Но незначи ,че всички са такива.Moля те...

Публикувано изображение

Е, да де, но те си имат и горни мустаци и долни бакембарди мюслиманките.... Публикувано изображение

Което си е- си е! :yanim:

http://www.geocities.com/rackenoff/mustache-musliwoman.jpg

http://www.tache-off.co.uk/2006/tacheoff06...eWasInvente.jpg

Важното ,е че умее да работи с фотошоп :huh: ! Публикувано изображение

не бе, това е фотото на шопа... :love: шопкиня до новата джамия в Сф. Публикувано изображение

Мисля, че продължителните сексуални пости определено не се отразяват добре на U.Ra.

не пипа но гледа..

това не знам угодно ли е на Кришна,съмнявам се

много даже

ю-ра-картинките на линк ако обичаш!

Ти си нищожество.

Всъщност, още една цел.

Не ми харесва аватара ти. Махни го.

Кой си ти, за да даваш заповеди и мнения кой каъв е? Имаш ли документ?

А нещо да кажеш за "Драмите на Ма'ад"?.... :baby::P

Публикувано изображение

Ахахахааааа, това си е чиста проба провокация. Искаш да ти разкрия имената на членовете на т.нар. "Контактна група" ли? Ахахаах, това е невъзможно. Тях ги пази клетва. Книгата Урантия е съставена от тези хора в началото на 20-ти век. Подробностите по съставянето й знаят само те. Клетвата е била с цел да не се превъзнасят тези хора от идните поколения и да не се благоговее пред имената им, както сега това се случва с името на богоравния Дънов.

Публикувано изображение

А за Урания, ако искате да знаете нещо повече от това, което пише из разни уикита, прочетете "Скитски разказ" на Херодот и ще разберете имената на всички скитски богове и тяхното съответствие при гърците, които леко са изплагиатствали боговете си от скитската теогония.

А нещо да кажеш за "Драмите на Ма'ад"?.... :speak::wors:

Публикувано изображение

Че кво му трябва ад на извисения Харен Кришнав на М`У. Ра`д? :clap:

Че кво му трябва ад на извисения Харен Кришнав на М`У. Ра`д? ;)

ахахахахаа, :lol6: М'дааааа ... .мУр Ад очень Рад с дамите на Маат! Публикувано изображение

Харен Криш(н)а духа! ;)

Би ли казал защо си прибавил това за индианеца към подписа си? Защо се отъждествявяш с индианец? Нали шаманите служели на нагите?!

....каквото и да кажа, ще се използва против мене в съда. Ти НЕ си тука да научиш нещо, а да учиш някого. :sobbing:

Не, бе! Кажи! Няма да те критикувам. Обещавам! ;) Е?! Публикувано изображение:sobbing::)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

В един друг форум ,в тоя случай се казва: Леле/Баси/ как я нахрани! :friends1::idea::lol6:Публикувано изображение:)

Мелодрамите на Тукси...Чакам да ми попаднат скоро в завършен вид. :P

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.