Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Anne - моите болести.История, нови оплаквания.Съвети и лечения.

Featured Replies

Медицината толкова много е напреднала, лекуват се почти всички органи и системи, както и болести. Вече има слухови импланти и слух може да се връща, но зрение не. :(  Защо окото е толкова сложен орган, защо нервите на очите не могат да се лекуват? :(

• Отговори 372
  • Прегледи 45,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

е как да не могат - не си ли чувала за лазерна корекция

http://eyecenterstnikolay.com/?go=ilasik

Ако си сложиш превръзка на едното око и гледаш с другото, да речем 20 години.....

С условието да не е използвана.

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Лекува се според мен не трябва да се отказваш никога трябва да вярваш и силата на мисълта ще ти помогне просто трябва да си заразиш мисленето с тая цел че ще се се управи всичко и да не спираш да го вярваш за секунда и каквото и да правиш само вода да пиесх даже ако вярваш пак може да те излекува тук намерих лечение с мед и му повярвах защото какво беше то житото и пчелната килийка ли структурата на восъка там са изградени по перфектен начин а житния клас издържа много повече от собственото си тегло . За това смятам че написаното лечение с мед може да помогне  http://lechenie.newage.bg/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D0%B4/%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D1%8A%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%B4

....Защо окото е толкова сложен орган.....

Защото въздействието на електромагнитните вълни върху нашите рецептори е най-фино и трудно доловимо в сравнение с други видове въздействия (с кожата си примерно в някаква степен усещаме инфрачервените и ултравиолетовите лъчи).

Когато на времето учените разкрили пълния спектър на електромагнитните вълни и го сравнили със само видимата част от него , един от тях изненадано възкликнал :

"О,Боже! Та ние сме почти слепи....!"

Това никак не пречи днес да можем да "виждаме" опосредствено цялата гама....т.е. имаме рецептори само за жизнено важните въздействия - това също е обяснимо....

П.П. Кой знае защо рядко се споменава , че имаме и орган за усещане на инерционни и гравитационни въздействия - вестибуларния апарат....възможно е също да имаме и такива , които все още не познаваме или пък са закърнели в хода на еволюцията....примерно никой не може да каже за какво точно имаме апендикс (до колкото в природата нищо не става просто ей-така) , а за сливиците само се гадае - аз си живея щастливо без сливици вече повече от 40 години !.... :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Здравейте. 

Извинявам се, че темите ми все са на тема очи, но това ми е болният проблем. :(  Може ли някой да ми каже за какво са сигнал болките в слепоочието и свързани ли са със очите, както и за какво са сигнал болките в главата, ниско долу до враа,  там ли са нервите за очите. И как се лекув преумора на нервите на очите? :( :( :(

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравейте. 

Извинявам се, че темите ми все са на тема очи, но това ми е болният проблем. :(  Може ли някой да ми каже за какво са сигнал болките в слепоочието и свързани ли са със очите, както и за какво са сигнал болките в главата, ниско долу до враа,  там ли са нервите за очите. И как се лекув преумора на нервите на очите? :( :( :(

Болки, преумора, седене пред компа. Неподвижното положение на врата е просто убиец за много неща. А и независимо какви са буквичките - LCD, LSD, BSP, SDS... мониторът е вреден да се заседяваш пред него.

Имам приятел, който не знам, дали беше на нервна основа, но придоби бъг - след пет минути пред монитора и главата го заболява.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Не, а искам ама там не сеходи просто така а според нашите ми няма нищо. :(

и какво според теб ще покаже този ЯМР, че даваш такъв съвет  ?

По далеч от компютъра,повече спорт и моркови(плодове и зеленчуци),и вода,и всичко ще е наред!

А,ако изключиш и месните,и млечните продукти,както и захарта,ще си още по-добре!

За морковите :

Ако нарежем един морков на кръгчета, ще забележим, че парченцата от него приличат на човешко око със зеница, ирис и венички. Морковите съдържат в себе си значителни количества бета каротин – един от 50-те известни каротеноиди, които тялото лесно превръща във Витамин А. Витамин А е необходим на очите, за да могат да поддържат оптималното здраве на клетките в роговицата – прозрачната тъкан, която покрива окото и го предпазва от микроби, прах, възпаления и инфекции, а освен това увеличава потока на кръвта към очите и подобрява тяхната функция.

За месото :

http://www.zemianazaem.com/archives/117

За млякото :

http://www.zemianazaem.com/archives/65

За захарта :

http://www.zdrave.bg/?c=n&id=652

http://hamhum.net/content/view/124/84/

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Извинявайте за минорното ми настроение,  но няма как да не е такова. Оказва се, че всичко е вредно - книгите, телевизията, компютъра, всичко това сваля диоптри.  Слънцето пък се оказа много силно напоследък и ми блести в очите. Опасни течности за чистачки се продават в хипермаркетите, никой не ги глобява и затваря, а хората от немотия са принудени да купуват евтините и опасни боклуци, които предлагат.  На всичкото отгоре няма лек за преуморени очи, за връщане на диотрите (не ми говорете за лазерните операции, знам им аз ползите) няма начин да се връща зрение, чудеса не съществуват..........Каква полза тогава от ученето, забавленията, живота? Обичам книгите, но трябва да се откажа от тях, от всичко..........Не искам да живея повече така! :( :( :(  Толкова ли сложен орган е окото, толкова ли сложно нещо е зрението? Толкова ли не може да се измисли лекарство, с което венозно да се спира намаляването на диоптррите?

Има начин за оправяне на зрението, но трябва постоянство, ето например тук е обяснено как.

Редактирано от elleena (преглед на промените)

и какво според теб ще покаже този ЯМР, че даваш такъв съвет  ?

какво й е на главата

няма ли да покаже а

И аз на моменти мисля, че е нещо на главата, защото пак от време на време ми се обажда шума в ухото, твйърде много не понасям светлината и твърде много ме боли около окото а уж му няма нищо! и главата ме боли, на моменти си губяя думите...........

И аз на моменти мисля, че е нещо на главата, защото пак от време на време ми се обажда шума в ухото, твйърде много не понасям светлината и твърде много ме боли около окото а уж му няма нищо! и главата ме боли, на моменти си губяя думите...........

е аз това и казвам - че трябва да ти се направят изследвания на главата

Ама нашите не щат!

На моменти се чудя дали това не е симптом на сваляне на диоптри или на ослепяване. Освен това лявото ми око почна да трепти.

Ама нашите не щат!

На моменти се чудя дали това не е симптом на сваляне на диоптри или на ослепяване. Освен това лявото ми око почна да трепти.

е какви са тия вашите а

ума ми не го побира

нали си им дете, как може да не искат да си добре

:(

Тя е на 29 години, защо трябва да се допитва до техните? И освен това, човек като има проблеми се допитва до доктор. Тук няма доктори мисля, а и диагноза не се поставя по форуми! Това малко ми прилича на онзи виц: Докторе, боли ме под кръста там дето е входа! - Докато си мислиш, че това е вход все ще те боли!

А знаеш ли един ЯМР колко струва? Да не говорим, че без направление от лекар не става, а според нашите и местния невролог съм била добре. Да, много съм добре от половин година, нема що! Ако е МС, май ще чакат, докато ослепея!

Аз не съм самостоятелна, макар и на 29, живея с нашите! И не разбирам нищо от лекари, лекарства и подобни! Схващаш?

А знаеш ли един ЯМР колко струва? Да не говорим, че без направление от лекар не става, а според нашите и местния невролог съм била добре. Да, много съм добре от половин година, нема що! Ако е МС, май ще чакат, докато ослепея!

Аз не съм самостоятелна, макар и на 29, живея с нашите! И не разбирам нищо от лекари, лекарства и подобни! Схващаш?

Аз имам МС и повярвай ми, няма нищо общо с твоето състояние! И са ми правили ЯМР неведнъж и знам много добре за какво става на въпрос! Ако е МС ти се прави една серия вливания на Кортикостероиди и ти казват това е от нас!

Но тези кортикостероиди спасяват зрението!

Аз не съм самостоятелна, макар и на 29, живея с нашите! И не разбирам нищо от лекари, лекарства и подобни! Схващаш?

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.