Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Anne - моите болести.История, нови оплаквания.Съвети и лечения.

Featured Replies

Ама вие верно ли й се връзвате на глупостите ?! 

• Отговори 372
  • Прегледи 45,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Anne стига си стояла пред компютъра, дрънкайки всевъзможни небивалици ! Излез, разходи се навън, виж се с приятели/приятелки, обиколи някой магазин и разгледай нещо интересно, отиди напазарувай, намери си някакво хоби.. абе измисли си нещо за правене,и стига си се депресирала с тези твои проблеми ! Не си малка за да ти вливаме акъл, нали така. Вкарваш се само в някакви филми, макар и ти самата да не знаеш защо ! Тоя Невробекс ли какво е не знам за какво помага, но имаш нужда да забравиш за този начин на мислене.

Хайде успех, и стига с тези глупости ! :);)

Радвам се, че ви е така смешно, защото на мен не ми е! Успях да поспя само два часа, а като се събудих, се уплаших, че съм била оставена за малко сама, защото като си отворих едното око, не виждах добре. :(

Тези болки са ми от август, когато имах конюнктивит, мислех, че е от това. Но конюнктивита изчезна, а болките си останаха. Не мога да го давам по - спокойно, защото няма да си простя, ако се окаже ретробулбарен неврит и съответно ако е симптом на МС. :(  Такива неща четох за този неврит...........искам да предотвратя ослепяването,  искам да се лекувам адекватно, а не лекарите да се сетят чак когато стане късно. Зрение не може да се връща, за съжаление. :(  В момента съм в пълна депресия, иска ми се да изключа неврит на очния нерв, но не знам той с какво се открива, Трихо сам си каза, че се открива трудно. :(  От прочетеното навързах куп неща според логиката - отскоро не мога да си спомня  някои наглед обикновени неща, понякога залитам по стълбите (но аз принципно имам проблеми със равновесието), оплитам думи като искам да кажа нещо и е съвсем неволно. Днес със майка ми ходихме за закуска в магазинче до нас, виждам един куп питки с кренвирши  и искам да попитам "Питките с кренвирши ли са?", а вместо това излезе "Питките с кашкавал ли са?". :(  Бъркам терлици с пантофи, мозъкът ми иска едно да каже, а става друго, дори не знам как, от миналата година имам схващане и адски болки в краката, но мислех, че е от болестта ми (вродена миопатия).  Като си разтрия около очите и челото, леко ми се замъглява зрението, а попринцип не е така,  като си разтрия врата отзад - същото. От лятото нещо слънцето вече не го търпя никак, а сега си давам и сметка че най - много ме боли именно в по - топли дни. :(  Лежа, почивам, не гледам телевизия и не чета нищо, но пак имам болки, пак ми пари адски и ме сърби. :(  И болки във венците и неизвадените зъби имам, болката почва от носа, минава през дясното ми око и продължава към главата назад...........Поякога не мога да спя от болка, не мога да спя от страх, много се притеснявам да не загубя зрението си, докато спя или съм самичка, вече ме е страх да стоя сама вкъщи. :(  Понякога ръката като хвана мишката на компютъра, хич не ме слуша ръката. :(

Въобще сега съм в депресия, страх ме е и ми е тъжно, а Трихо го няма да каже силен ли е невробекса, потиска ли едни евентуални симптоми на ретробулбарен неврит и мс? :(

Лелееее бях се затъжил, че Анчето не се е оплаквала от 1-2 седмици от някой медицински проблем :shock11: . А иначе неВрит е възпаление на нерви - да не се бърка неФрит.

Успях да поспя само два часа, а като се събудих, се уплаших, че съм била оставена за малко сама

Чакай малко - да не би да плащаш за детегледачка а

Не, майка ми беше излязла за малко. Тя работи сутринта, а баща ми е на смени. Но това не ви засяга!

Не, майка ми беше излязла за малко. Тя работи сутринта, а баща ми е на смени. Но това не ви засяга!

ами засяга ни, Поли, щом искаш мнението ни и пишеш тук

чакай че още не мога да го асимилирам - искаш да кажеш че ти си на 30 години и за тебе още се грижат като за бебе ли

Да, несамостоятелна съм, колкото и смешно да звучи и не съм на 30 а на 29 все още! Не мога да готвя, нито да чистя, освен това лесно се уморявам, а тежко ми е забранено да вдигам!

Да, несамостоятелна съм, колкото и смешно да звучи и не съм на 30 а на 29 все още! Не мога да готвя, нито да чистя, освен това лесно се уморявам, а тежко ми е забранено да вдигам!

добре извинявай с една година по-стара съм те изкарала

защо не можеш да правиш това - защото не искаш може би, по-лесно е да се грижат за теб като за бебе ли

да сложиш един тиган или една тенджера на котлона не е тежко бе

хайде да си представим че Пепи не е женен а - и сте заедно

та така - този мъж нали се сещаш че трябва да яде, да переш, да гладиш и т.н.

не искам да те нараня, искам да ти помогна

В момента не става въпрос за него, а за това, че заради стреса може да остана без зрение! :( :( :(  Как да и простя на онази докъде ме докара? Как?

В момента не става въпрос за него, а за това, че заради стреса може да остана без зрение! :( :( :(  Как да и простя на онази докъде ме докара? Как?

Ами не винаги можеш да простиш - и аз на много хора не мога да простя - но се продължава.

Въпреки всичко, ставаш и продължаваш пътя си. Твоят път.

Злобата, омразата, и всички негативни емоции те натрисат още повече в блатото, от което няма измъкване.

Както е и при теб.

Всички негативни мисли също водят до там.

Представи си ги че са бумеранг - връщат се пак при теб а ти питаш защо така става.

Не си ли помогнеш сам - и Господ не може да ти помогне.

Той дава - но в кошара не вкарва.

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Поли, ако се събудиш, нищо не те боли и виждаш само бел фон, да знааш, че си умрела !!!! ....докато не стигнеш тва състояние, нема нужда да се притесняваш кога че стане  ;)  .....баси, то бива, бива, ама.......

Не знам за случай, в който някой да е ослепял от стрес.

Анне, понякога имам чувството, че изпитваш удоволствие да чоплиш старите си рани.

Моля те, вземи се в ръце и престани да се връщаш в миналото - не можеш да го промениш.

По-добре се замисли как да направиш живота си по-добър и пълноценен.

Така...........започвам отначало, че скапания компютър се рестартира. Да не говорим, и че ми отнема от ценното зрение. Но искам да изкажа своята огромна болка и възмущение от медицината, която вече не е медицина, а чисто търгашество! Да, търгашество! И геноцид! Не, не съм фенка на теорията на конспирацията, а на чистата ИСТИНА!

След промените през 1989г. здравеопазването ни се превърна в чиста търговия! По телевизията, вестниците и списанията, в чакалните на болниците и лекарските кабинети - навсякъде ни залива реклама на лекарства, рекламирани като бонбонки, като чудодейни! Тези цветни и пъстри реклами привличат децата и ги карат да искат да ги опитат! А че в тези лекарства има ГМО, аспартам и кой знае още каква вредна химия,  не споменаване на страничните ефекти, това е вече живо престъпление, което лекарите и аптекарите вършат всеки ден! Лекарите приемат с предимство търговците на лекарства  и взимат пари за това! Изписват без нужда на всеки рекламираното лекарство в момента! Притеснените и емоционални пациенти ги третират като хипохрондрици, истерици и луди, а това са лекари, не психолози или психиатри! И тези лекари са станали безчувствени, безскрупулни и алчни, не се поставят на мястото на пациентите си, всичко човешко им е чуждо! Дразнят се на информираните и образовани пациенти, а ако имат пациент, който е срещу ваксините, почват да го поучават така, все едно е малоумен.Ваксините спасявали живот, премахнали много болести! Да, ама умело се премълчава, че причината днес туберкулозата, тифа и полиомиелита да не са така разпространени е, че след Девети септември в цяла България се изграждат водопроводи и канализация, водата започва да се пречиства във пречиствателни станции, хората започват да спазват хигиена, водата и храната стават достъпни. Всички домакинства се сдобиват със чисти и лесни за поддържане тоалетни и бани, храната започва да се съхранява във хладилници, хубавата храна вече не е лукс, а е достъпна, хората се научават, че мръсните ръце водят до хепатит А и започват да си мият редовно ръцете със сапун и вода, подрязват си редовно ноктите, научават, че разните там плъхове и гадинки са преносители на болести и започват да използват отрови срещу тях,  хората започват да чистят домовете си по - ефективно със прахосмукачки и битова химия,  дрехите се перат по - ефективно с прахове за пране, а медицината става безплатна и достъпна, правят се  редовни профилактични прегледи, хората започват да се хранят по три пъти на ден, отоплението вече не е лукс, хората вече живеят в нормални домове и не са изложени на студ, вятър и влага. Ядат и истинска храна - без ГМО и химия. Затова са и преборени въпросните болести. Но на лекарите им е по - изгодно да си мълчат за това. А многото доказателства за вредата от ваксините, многото увредени деца - те не ги интересуват!

Чета вестници от 15 - годишна, при това сериозни издания като "24 часа",  "Дневен Труд", "Седмичен Труд", "Стандарт" . И постоянно чета за хора, потърсили медицинска помощ в частни кабинети, вярвайки, че частно = качествено обслужване. Не, това не е вярно. Още помня една история за мъж, загубил жена си и бебенцето си заради алчен частен гинеколог. За този мъж няма правосъдие. Той ще страда цял живот, а онзи вероятно още практикува.

Защо пиша всичко това ли? Защото съм бясна! Бясна, понеже е много лесно да се каже, че болката в очите ми е от компютъра или от неправилна поза при спане, заради изкривения ми гръбначен стълб! Извинявайте, но това изкривяване не ми е от вчера, имам го от 14 - годишна и само веднъж съм имала болки заради него и то точно в гърба! Не е и от зъбите ми, защото съм имала болки от възпалени зъби, но те никога не са засягали очите ми, само главата и едното ухо.

Никой не го интересува какво изпитвам аз в момента! Конюнктивита мина и замина, болката остана! Пари ми, сърби ме около дясното око, самото око, слепоочието, главата назад, носа между очите. Понякога не мога да спя на дясната страна от болка, не я понасям тази възглавница! Не понасям и слънчевата светлина!Понякога болката изчезва, после пак се появява и е така от август насам а вече е ноември!Почивам си от компютъра, ходя на разходки, не гледам телевизия, нищо не чета, само наглеждам лейдитата и кученцето и чат - пат хвърлям очо на заглавията в сайта на "24 часа", защото не чувам и радио не мога да слушам! Като стана дума за слуха ми - от 2011 имам шум в ухото, но го отдадох на стрес. Преди беше силен, сега е слаб. Слуха ми ту се връща, ту изчезва, но мислех, че е от стрес. Вече втора година пък понякога се будя внезапно както си спя от жестока, ама ЖЕСТОКА болка, която сковава един от двата ми крака! Направо мускулите се схващат така, все едно крака ми е парализиран, мръдна ли го мъничко - боли зверски! И така за минута, две! Няма значение ден ли е, нощ ли е, спя ли, седя ли на компютъра - тази болка се появява когато си иска! Мислех, че е в резултат на болестта ми (вродена миопатия). За непросветените - при тази болест от 30 годишна възраст насам започва процес на инвалидизация.  А за очите........ни почивка помага, ни компрес от лайка, ни сок от моркови, ни масажи  на очите и главата (от които зрението ми се замъглява). Будя се със леко замъглено зрение понякога. Според нашите било от компютъра. Не казвам, че не може да е от това. Но аз искам да изключа един друг симптом, който в пристъп на човечност, ми даде лекар съфорумец от "Калдата" - че може да е симптом на ретробулбарен неврит, а оттам и на МС. Според очната всичко ми е наред, но разбрах, че неврит не се открива така лесно при обикновен очен преглед, а само със ЯМР. Да поясня - неврит на очния нерв означава, че нещо започва да оголва и разяжда очните нерви, това води и до слепота!  А аз искам да предотвратя точно това! Другото, което ме усъмни, че може да е веврит и първи от симптомите на МС е, че още преди да разбера за тези симптоми, не можах да разпозная шипка и едно цвете по картинка, а аз съм израснала на село, имам майка природолюбител и да не мога да разпозная цвете или билка за мен е повече от странно! Цялата азбука изредих и пак проклетото име "шипка" не идваше в главата ми! Знаете ли какво е дете да ви засрами с отговора? Какво е от дълги години да се занимавате със книги, вестници и списания, да имате богат речник, а в един момент мозъка да не ви слуша. Да искате да кажете едно, а да излиза друго, да не се сещатеза точната дума, да се обърквате........... Не, не се дължи на умора, аз не работя, почивам си достатъчно, спя достатъчно и пак е странно това забравяне и объркване, а не съм на 90! Само на 29 съм!

Четох много за неврита на очния нерв и много плаках. Плача, защото близките ми ме имат за хипохрондричка, а аз искам да изключа че може да е неврит. Ни почивки помагат ни сока от моркови (истински, а не купешки), ни компресите от лайка, нито масажите на очите........Има ми нещо, но явно лекарите чакат да се влоша, та да си размърдат мозъците! Аз не мога без книгите, вестниците и списанията, без телевизията, общуването по скайп и фейсбук с приятели, да виждам изобщо.........Някак си преглътнах загубата на половината слух, който е по вина на лекари, не счели за необходимо да ги информират за този страничен ефект на гентамицина! Но вече няма да приема да загубя и зрението си! Вместо лекарите първо да отхвърлят сериозни симптоми и болести, първо мислят за най - леките! Четох за една жена, която, ако не е била по - настоятелна, е можело скоро след това да ослепее!

Да, не вярвам на лекарите след горчивия ми опит, разбрах, че един "Невробекс" е само хранителна добавка и не помага. Бясна съм, че се чака да стана по - зле..........Че изследванията струват пари............ Че нашите като някакви сектанти ми говорят за позитивните мисли........То все едно, че позитивното помогна много на едната ми баба, която сега е една звездичка в небето. 

Дали лекарите са добри? Дали ги е грижа за хората? Спомнете си сучаите на Гери и Дани,  погледнете увредените от ваксините дечица и там ще намерите отговора на въпроса. Няма осъден лекар, няма правосъдие, лекарите знаят само думата "Дай", приемат си закони, които да ги защитават от справедливия гняв на почеренените близки. Те са като наследниците на Менгеле - ние за тях сме опитни свинчета. Те решават кой да живее и кой да умре, на кой да спасят зрението и кой да го оставят във вечна тъмнина и самота.

На мен ми стигат досегашните здравословни проблеми. Ако имам неврит, а той си стои неоткрит, никога няма да го простя на никого! И единственото, което ще ми се иска е да раздам правосъдие на тези, непогрижили се за мен. Колко млади хора оледуват от тежки болести, принципно запазени за старците и открити им късно - рак, диабет, множествена склероза. Писна ми лекарите да се правят на ощипани..........Писна ми от сектанският позитивизъм..........Едни лекари не си получиха заслуженото, но ако сега ми се случи най - страшното  и ако не е открито навреме, нищо няма да ме спре да убия! Защото ми писна да се чувствам опитно свинче, да се чувствам виновна, че не сме богати като Крез та да не е проблем да ми се направи нужното изследване. Сега не спя, раздирана от страхове,  остана ми само да ходя на църква и да се моля пред копие на чудотворна икона, но дори чудо няма. Чудесен живот имам, няма що. Всичко бих преживяла, не и да ослепея.

Та, да ви попитам вас лекарите във форума - нарочно ли първо не гледате да елиминирате тежки болести? Нарочно ли оставяте пациентите сами да се грижат за себе си? Знам, че собствените си деца не ваксинирате, интересно ми е колко получавате за всяко ваксинирано дете или за всяка предписана хранителна добавка, рекламирана в момента. Плаща ли ви се за слепи пациенти и колко? Ще ме прощавате, но докато искате пари и има случаи като на ангелчетата Дани и Гери, няма да ви имам доверие. Сами не искате да си разчистите стадото, ясно е колко струвате и кое ви е важно - автопарка и личното спокойствие, не хората!

Не, не може! Ама и народа станал един - мързи го да чете, после защо децата не четели книги, защо никой не купува вестници.........Така де, защо да чета "Ромео и Жулиета", когато може да го гледам на филм?

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B8%D1%8F

Ще публикувам това във всяка твоя тема която видя "принцесо"!

За изясняване на неразбралите читатели които се опитват да ти "помогнат"!

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

Ало, дежурните спамерчета, я изчезвайте от тук! Темата е сериозна и не е за вас! А двамата доокторчета тук са се покрили и си трайкат.......Нищо чудничко.

Евала им давам и на двамата че ти отговарят и те консултират. Аз ако съм на тях изобщо няма да те отразям, ама изобщо.

Поля, накратко колегите ти казват, че сама си влияеш на здравето зле. Не лекарите са виновни за това, а състоянието до което си се довела. Преведено с прости думи, вземи се в ръце и почни да се грижиш за себе си. Ти сега, категорично не го правиш!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Тя ги побърква сигурно докторите и затова сигурно пие една шепа лекарства.

Поля, накратко колегите ти казват, че сама си влияеш на здравето зле. Не лекарите са виновни за това, а състоянието до което си се довела. Преведено с прости думи, вземи се в ръце и почни да се грижиш за себе си. Ти сега, категорично не го правиш!

Как не го правя? Всичко правя, а болката не минава!

Спамер, а?

Хипохондрия се характеризира с необоснована загриженост и дори маниакален страх за собственото здраве и нереалистичното убеждение, че физическите белези и симптоми сочат сериозно соматично заболяване, въпреки рационалните уверения, че не съществува подобна болест

Често се наблюдава дори когато лекар е прегледал страдащия от хипохондрия и го е уверил, че опасенията му са неоснователни или неадекватно пресилени.

Някои хора имат натрапчиви мисли и физически усещания, които ги карат често да се съветват със семейството си(форума), с приятели и с медицински лица. Други толкова се страхуват от всякакъв намек за наличие на болест, което води до това да избягват да търсят лекарска помощ дори за малки проблеми, а понякога се стига дотам да оставят сериозно заболяване да се развие, без да бъде диагностицирано.

Дори специалистите да твърдят, че липсва каквото и да е заболяване, страхът и вярването, че съществува такова продължават. Обикновено тези личности използват соматичните симптоми като средство за разрешаване на конфликтни ситуации, способ за избягване на отговорност. Всъстояние на декомпенсация най-често търсят съчувствието и загрижеността на околните, изпитват потребност от внимание и поддръжка. Тяхното поведение всъщност е своеобразно любуване на собствените страдания. Оплакванията се драматизират.

Невероятно точно описание.Сякаш са използвали нея за образец.Непрекъснатото измисляне на болести, постоянното мрънкане и оплакване във форума,фикс-идеята Пепи и ахиврага съпругата му която едва ли си има понятие че това създание съществува...

Лошото е че:

Пациенти с психосоматично разстройство често за резистентни към психиатрично лечение.

тоест скоро няма да се свърши с драмите.Накрая ще си получиш истинската болест но тогава ще е късно някой да ти помогне!

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

Как не го правя? Всичко правя, а болката не минава!

Почваш да хапваш, да пийваш(вода, чай "Добро утро" и т.н.) и преставаш да си мислиш за болести, особено за тези, които нямаш. За тези които имаш, има кой да полага грижи.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.