Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

16 Blocks - с Брус Уилис.

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 161,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колко е голям като мегабайти...

• Нищо не е като големина... Или през скайпа си го пуснете или ако са ви кофти връзките дай ми го да го кача в дата-та...или да им го перна аз през скайпа... Поне връзката ми е пърфектли като скорости

• Ю велкоме...

Публикувани изображения

"Дяволът носи Прада"-

Мерил Стрийп както винаги е страхотна ;)

Обичам я много :wors:

"Борат"

Смяяяяяях голям! biggrin.gif

• 4 седмици по-късно...

"Къщата край езерото" (Lake House)

със Сандра Бълок и Киану Рийвс ;)

Save the last dance 2

определено ми хареса :speak:

Step up - невероятно филмче!!!

Wild Things-як е ааама така са заплетени нещата че... :clap::angry:

Бумер (Баварец), също и Showtime (2002) "Шоуто започва" с Еди Мърфи и Робърт де Ниро

Дони Дарко

и Патрик Суейзи участваlaugh.gif

The Punisher

Хареса ми мисълта, която цитираш! Мисля, че успешно се свързва с последния филм, който гледах - Apokalypto :clap:

Апокалипто angry.gif

Не се лъжете!!!!

Не разбирам защо коментарът ти е толкова негативен! Не мислиш ли, че просто може да не си осмислил филма? Понякога е необходимо да прочетем или гледаме нещо няколко пъти, за да го разберем. за мен това е поредният успех на Мел Гобсан като режисьор.

She's the man - Супер смешна комедийка!!

Mini's first time - прилича на Wild Things и не е нищо особено

The Illusionist !!! Страшен е ... много ми хареса :ph34r:

Прераждане

с Никол Кидман :)

днес гледах "Crank"

как може да има такъв край??!

"The Cutting Edge" - 2ра част

Не разбирам защо коментарът ти е толкова негативен! Не мислиш ли, че просто може да не си осмислил филма? Понякога е необходимо да прочетем или гледаме нещо няколко пъти, за да го разберем. за мен това е поредният успех на Мел Гобсан като режисьор.

:offtopic_s::):offtopic_s: Да осмисля филма, че той беше повече от елементарен. С елементарни препратки и символики и абсолютна бозъъъъъъъъ, без грам оргиналност. И за да не ме разбереш грешно, защото аз защитавам тезата, че всеки има право на вкус и да гледа каквото си иска...само ще те накарам да си помислиш за сюжета на филма.

Един герой! Ама естествено в комерсиалките Рамбо винаги е един и няма друг, който да му се изпречква в лентата и да бъде пич като него. Ей, този тип ще направи чудеса от храброст включително и да тича пет дни без да спира в джунглата. Всъщност Ягуарската лапа ли се казваше вече не помня, не беше достатъчно копие в това отношение той по - скоро е представител на онези образи, на които случайността им помага. Не, че не беше храбър обаче нека си признаем, че когато станеше напечено все се намираше някакво късметлийско обстоятелство, което го измъкваше. Дори накрая и най - големия гадняр не го уби той а оставения капан...Като стана въпрос за случайности нека си поговорим за символиките...Когато ги плениха как се отърваха? Със затъмнение естествено, точно онзи когато цъфна на олтара имаше затъмнение...голямо клише...А още по - голямо клише беше вождът на враждуващото племе, който беше по - скоро смешен от колкото страшен, дрънкаше ги и той едни глупости, на които всеки един днешен политик би му завидял...

Хареса ми посланието на филма, оцеляването в името на любовта, това, че ако нещо крепеше дългокосия грозник беше мисълта за жена му и детето му (междудругото в началото на филма беше отделено твърде малко внимание на отношенията между двамата съпрузи, което е поредната грешка на бозавия сценарии). Всъщност това май беше единственото качествено нещо в целия филм и както казах прекалено изтъркано показано. Естествено, че заваля точно когато той беше близко до дупката и жената точно тогава реши да ражда - повече от банално. Но честно да си кажа върха на простотията дойде с новите нашественици, е то бива, бива локуми ама това си беше пълно подигравка. Иде реч, че пича се е отървал от едни луди, за да попадне на други...Дори и край нормален нямаше...

Но както казах това си е мое мнение, аз лично не бих го гледала втори път, но моля те не ми казвай, че не съм го осмислила...

П.П Нужно ли е да засягам откровено гадните сцени, с които направо ни застреляха поне едно е сигурно Мел Гибсън обича да показва кървища - "Страстите Христови" го доказаха, но за мен това е отвратително. Накратко Мел трябва да стои пред камерата, а не зад нея. Лично аз съм му голям фен!

:ph34r::wors::wors: Да осмисля филма, че той беше повече от елементарен. С елементарни препратки и символики и абсолютна бозъъъъъъъъ, без грам оргиналност. И за да не ме разбереш грешно, защото аз защитавам тезата, че всеки има право на вкус и да гледа каквото си иска...само ще те накарам да си помислиш за сюжета на филма.

Един герой! Ама естествено в комерсиалките Рамбо винаги е един и няма друг, който да му се изпречква в лентата и да бъде пич като него. Ей, този тип ще направи чудеса от храброст включително и да тича пет дни без да спира в джунглата. Всъщност Ягуарската лапа ли се казваше вече не помня, не беше достатъчно копие в това отношение той по - скоро е представител на онези образи, на които случайността им помага. Не, че не беше храбър обаче нека си признаем, че когато станеше напечено все се намираше някакво късметлийско обстоятелство, което го измъкваше. Дори накрая и най - големия гадняр не го уби той а оставения капан...Като стана въпрос за случайности нека си поговорим за символиките...Когато ги плениха как се отърваха? Със затъмнение естествено, точно онзи когато цъфна на олтара имаше затъмнение...голямо клише...А още по - голямо клише беше вождът на враждуващото племе, който беше по - скоро смешен от колкото страшен, дрънкаше ги и той едни глупости, на които всеки един днешен политик би му завидял...

Хареса ми посланието на филма, оцеляването в името на любовта, това, че ако нещо крепеше дългокосия грозник беше мисълта за жена му и детето му (междудругото в началото на филма беше отделено твърде малко внимание на отношенията между двамата съпрузи, което е поредната грешка на бозавия сценарии). Всъщност това май беше единственото качествено нещо в целия филм и както казах прекалено изтъркано показано. Естествено, че заваля точно когато той беше близко до дупката и жената точно тогава реши да ражда - повече от банално. Но честно да си кажа върха на простотията дойде с новите нашественици, е то бива, бива локуми ама това си беше пълно подигравка. Иде реч, че пича се е отървал от едни луди, за да попадне на други...Дори и край нормален нямаше...

Но както казах това си е мое мнение, аз лично не бих го гледала втори път, но моля те не ми казвай, че не съм го осмислила...

П.П Нужно ли е да засягам откровено гадните сцени, с които направо ни застреляха поне едно е сигурно Мел Гибсън обича да показва кървища - "Страстите Христови" го доказаха, но за мен това е отвратително. Накратко Мел трябва да стои пред камерата, а не зад нея. Лично аз съм му голям фен!

Със сигурност не си разбрала филма. Без да се обиждаш, но подробно изчетох всичко, което си написала и явно не си разбрала филма. Има символика, но тя не е в това как той тича или затъмнението. Какво имаш в предвид под израза "клише". Помисли малко над това защо филма се казва Апокалипто?!.

комерсиалките Рамбо
Какво общо имаше филма с Рамбо? Това е филм показващ живота на една цивилизация?! Общо взето филма е за поклон. За "Страстите Христови" - не става въпрос за вкус, това е класика, нещо което обръща всичко в теб и те кара да преосмислиш света, които си мислиш, че познаваш. Натурализма във филмите на М. Гибсън е по-предпочитан за мен отколкото да гледам блудкави истории за това как някоя госпожица си е счупила маникюра, но е дошъл принц... яли, пили и се веселили...

Да определено тук става въпрос за вкус... отново нищо лично, но препоръчвам да гледаш, не чак толкова силни филми, а също така и да не ги коментираш, ако не си сигурна в посланията им...

С уважение...

Последния филм, който гледах беше Пале Роял - Една много забавна френска приказка. Заслужава си да се гледа;)

Със сигурност не си разбрала филма. Без да се обиждаш, но подробно изчетох всичко, което си написала и явно не си разбрала филма. Има символика, но тя не е в това как той тича или затъмнението. Какво имаш в предвид под израза "клише". Помисли малко над това защо филма се казва Апокалипто?!. Какво общо имаше филма с Рамбо? Това е филм показващ живота на една цивилизация?! Общо взето филма е за поклон. За "Страстите Христови" - не става въпрос за вкус, това е класика, нещо което обръща всичко в теб и те кара да преосмислиш света, които си мислиш, че познаваш. Натурализма във филмите на М. Гибсън е по-предпочитан за мен отколкото да гледам блудкави истории за това как някоя госпожица си е счупила маникюра, но е дошъл принц... яли, пили и се веселили...

Да определено тук става въпрос за вкус... отново нищо лично, но препоръчвам да гледаш, не чак толкова силни филми, а също така и да не ги коментираш, ако не си сигурна в посланията им...

С уважение...

Последния филм, който гледах беше Пале Роял - Една много забавна френска приказка. Заслужава си да се гледа:)

Не виждам с какво ти си защитил тезата си?

Като начало само ще кажа, че филма не е по - малко блудкав, от която и да е сапунка...разликата е там, че трае час и нещо, а те няколкостотин серии. Казваш, че показва живота на една цивилизация? И какво показа от нея, да видя да кажем примерно сватбено тържество, как си избират жените или раждане, кръщаване и т.н Какво разбра ти за тази цивилизация, този филм не е с претенцията да разбереш нещо за маите(ако не прочетеш в рецензията едва ли ще се сетиш, че са маи), а да забавлява. Комерсионално клише! И като казах клише та се сетих...филмите, в които ти е достатъчно да видиш само 20 мин. от тях и вече знаеш какво ще се случи са клишета. Тези, които ти си описал също са такива, но аз и не твърдя, че са други...И тъй като моята работа е свързана предимно с анализи ужасно голямо удоволствие ми доставя да гледам трилърчета и да залагам на това, кой е лошия, кой ще ритне камбаната и т.н. Рядко бъркам, а тук можеш да питаш Фифа, който като ми слушаше предположенията мислеше, че съм гледала филма...В киното похватите са едни и същи, топлата вода отдавна е открита, но въпроса е там да бъдеш оригинален и да не подхождаш към нещата така както са го правили преди теб. А лично това със затъмнението имаше преди години една вълна от средновековни приключенски филми свързани с Крал Артур. Почти във всеки един от тях имаше поне по едно затъмнение - смешно е, но в случая сценариста е трябвало да си го изсмука отнякъде. Аз обичам да ме изнендват!

А, филмът се казва "Апокалипто", защото показва края на една цивилизация, но освен от рецензиите, от заглавието и от името това никъде по никакъв начин не се показва. Това е все едно да снимаш две враждуващи индиански племена и да кажеш, че така индианците са изчезнали. Но както казах...типично...гръмко заглавие и никакъв сюжет...Лично аз съжалих, че не гледах нещо друго като "Космическата Коледа" например или "Веселите крачета"...анимациите напоследък наистина ги правят много добри...

Последния филм, който гледах беше снощи по бтв "Изкуплението Шоушенк"- много добро филмче!

П.П Нямам абсолютно нищо против един културен спор, но не е зле а да отидем в подобна тема ако мислиме да продължим.

П.П Междудругото бях ужасно очарована от това как в няколко кадъра червените прашки на един от актьорите приказно лъсваха, наистина мисля, че е несериозно да си вадим заключения за маите от тази лента. По - добре да прочетем нещо в енциклопедията.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

И аз като dindi гледах "Изкуплението Шоушенк".Невероятен филм.

Аз съм му се наканил тази седмица да го гледам!! Вчера не можах - става въпрос за "Изкуплението Шоушенк"!

Последния филм беше - "Мръсни дела"! - Dirty deeds!

:) На dindi думите и ги разбирам така :

Мел Гибсън е вторият Христо Стоичков!! :P :P

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.