Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доволни ли сте от екипа на Калдата?

Featured Replies

Не мисля да се подмазвам на никой.Казвам си истината не съм доволен от Кал не защото ми е намалил репутацията или нещо друго ,но е много краен.Каквото стане и веднага затваря,трие,намаля репутация.Ако всички бяха такива тук нямаше да има теми.Мен лично ми намалиха репутацията ,защото съм написал "Програма за правене на обяви" и не сам сложил RQ или Търся.Е добре де ама във правилата пише "RQ:името на програма или Търся : Името на програмата" ами като не знам името?!?!?И неразбирам какво му е неточното!Няма значение сега сигурно още куп хора ще ми намалят репутацията,но знам ,че съм си казал истината! Edit:Да кажеш да съм нарушил правилата много пъти ,но това е за първи път даже имам +1 за спазване на правилата!

Редактирано от trabant4e (преглед на промените)

• Отговори 840
  • Прегледи 73,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Споко и на мен ми беше намалена репутацията, като сто пъти предварително се извинявах че в момента съм под Линукс и търсех съвет как да мина на кирилица. Нямах друг компютър под ръка, хората ми отговориха веднага какво да правя, но някой ми намали репутация и след това нямах възможност да прочета един важен пост, защото изискването било да нямам отрицателна репутация. И стана малко като в омагьосан кръг, и се наложи пак да се регистрирвам, да направя мнения, че да мога да видя каквото ме вълнуваше. Освен това не съм от тези дето играя на асоциации, познай за другия, кажи за аватара и незнам си кво само и само да правя брой мнения.

Хубаво де... аз директни и ясни критики не видях?

Едва ли е щото няма какво да се критикува - винаги има.

Не мисля, че трябва да ви е страх да си заявите позицията и да си кажете ясно и честно мнението.

Няма кой да критикува. Няма и защо да се изненадвате - всеки, който имаше различно мнение по един или друг начин му беше показано или директно казано в прав текст, да си обира крушите, щом не му харесва.(Не съм в това число)

А когато някой изказваше недоволство, бързо темата се затваряше, изтриваше, беше му лепван етикет, на който нямаше как да отговори.

Тука минаха да гастролират сумати и народ - я като модератори, я като новинари.

В момента в екипа има хора, които много уважавам. Но късно...

Ето и една критика - научете новинарите, че е коректно и колегиално да пишат източника на новината, която публикуват.

Аз лично, а мисля и колегите винаги ценим чуждото мнение.

Ето един цитат, които казва по-ясно това, което искам да кажа:

"Може да не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш."

Волтер

Волтер е бил доста опърничав и труден характер, дотолкова, че края на живота си е прекарал самотен. Сигурен съм обаче, че ако днес пишеше във форума откъси от неговите Есета, то те щяха да бъдат модерирани, а в крайна сметка изтрити или заключени :whist:

А относно истинността на мисълта по отношение на kal, достатъчно е да се видят няколко поста в негов стил, и човек до гроб ще ги помни. Признавам живописни са, но пък нямат нищо общо с горепосочената мисъл. (Ха сега, някой да почва да събира мат'риал за да защити вожда-учител).

Истината момчета е, че трябва да се уважавате повече! КАКТО АДМИНИСТРАТОРИТЕ НА калдата (подминавайте с мълчание) към потребителите, така и обратно! Бъдете здрави!

Хубаво де... аз директни и ясни критики не видях?

Едва ли е щото няма какво да се критикува - винаги има.

Не мисля, че трябва да ви е страх да си заявите позицията и да си кажете ясно и честно мнението.

Аз лично, а мисля и колегите винаги ценим чуждото мнение.

Fifa, - 1 репутация, не тук е мястото за директни критики, а за мнение относно вашият екип, така че директни критики - недей да искаш ;)

Отворени са достатъчно такива теми, които в които се дискутира, критикува и т.н. или по скоро тема "Какво ви харесва" и друга "Какво да променим" ще бъде по - актуална.

Не мисля че тука има хора, които биха заявили "П****си гадни недни, з*вр*те си този форум отзад....

И това прави www.kaldata.com по-различен от останалите. И поради причината, че сте го постигнали и хората тук комуникират свободно, всеки в който раздел на форума желае, без да се изпада в груби словосъчетания, граничещи с крайна простотия, води до следнто:

"Екипа е супер", "Работите страхотно", "Давайте в тази посока" ......

А който търси по-различно, след като не открие тук съмишленици, сам си напуска. Както казват:

"Всяка жаба да си знае гьола"

Мисля малко да доразвия темата за липсата на източници на новините. Искате сайта да е сериозен, надежден. Махнахте заявки за кракове, серийни номера и информацията за такива. Има и наказани потребители за това.

Добре, но има и други аспекти, които правят един сайт професионален. Липсата на източници на новините е белег за ниска новинарска култура, за неуважение, пренебрежение и немарливост по отношение на вас самите, на потребителите ви, както и към колегите ви.

MAGeLAN и Stalik изобщо не признават елементарна етика по гореизложения проблем.

'ма явно никой не му пука'

MAGeLAN и Stalik изобщо не признават елементарна етика по гореизложения проблем.

Дай ми конкретни примери? :)

Мисля малко да доразвия темата за липсата на източници на новините. Искате сайта да е сериозен, надежден. Махнахте заявки за кракове, серийни номера и информацията за такива. Има и наказани потребители за това.

Добре, но има и други аспекти, които правят един сайт професионален. Липсата на източници на новините е белег за ниска новинарска култура, за неуважение, пренебрежение и немарливост по отношение на вас самите, на потребителите ви, както и към колегите ви.

Новините които пускаме с MAGeLAN са преводни. Отколе политика на kaldata е да не упоменава външните си източници, когато преводите са авторски. Още повече - нека работим с отрицателен пример - сайта в който в момента се подвизаваш редовно ти, също не посочва чуждестранните си източници. Така че мисля, че тези "раздвижващи" темите критикарски изяви са малко не на място от страна на хора, които нееднократно са заявили недоволство от този сайт. Щом не им харесва, не разбирам какво още търсят тук...

Ако си бил ощетен от наши (на мен и MAGeLAN) новини еднолично, моля, посочи конкретно, наместо да говориш с мъгляви обобщения, и ще направим възможното да се реваншираме. Ала ако не - недей се изявява като адвокат на трети, при това неизвестни лица, защото не само че не ти прави чест, но дори напротив - показва в една досадно дребнодушна светлина.

Ето сега някакъв мъпет ми взима -1 от репутацията защото съм бил пуснал преди месец тази тема http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...#entry151686,но това е обяснението "Грешно заглавие! Липсва "Търся:" или "RQ:"!!!" Е за какво говорим, значи човек да не смее да попита нещо щото току виж искочил от някъде някой си Мишо и ти резне от репутацията. Защо въпрсният Мишко не е написал в самата тема каквото иска да каже. Какво да обяснявам повече, просто няма нищо за обясняване, то си се вижда, а иначе пускате тема за критика и в момента в който някой критикува веднага му се намалява репутацията, е на какво прилича това. Моята тема за която получих отрицателнба репутация беше преди един месец, нима Мишко чак днес ч е прочел...?

Ето сега някакъв мъпет ми взима -1 от репутацията защото съм бил пуснал преди месец тази тема http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...#entry151686,но това е обяснението "Грешно заглавие! Липсва "Търся:" или "RQ:"!!!" Е за какво говорим, значи човек да не смее да попита нещо щото току виж искочил от някъде някой си Мишо и ти резне от репутацията. Защо въпрсният Мишко не е написал в самата тема каквото иска да каже.

Нарицателното "мъпет" ми хареса много! :P Супер. А сега на въпроса - мисля, че Мишето е имало предвид правилата на раздела:

Потърсих, но не открих подобна тема и за това започвам нова - има ли вече превод на Mozilla Thunderburd 1.5 на български?

-->

Правила на форум "Български преводи на програми", Върни се към форума

Искаме превод (RQ):

1. В заглавието на темата да е упомената думата RQ Превод или Искам Превод. Тема без RQ Превод в заглавието си се трие.

2. Заглавието да е четливо написано (по възможност без смешни правописни грешки).

3. Заглавието да бъде написано както следва:

а иначе пускате тема за критика и в момента в който някой критикува веднага му се намалява репутацията, е на какво прилича това.

???

Защо въпрсният Мишко не е написал в самата тема каквото иска да каже.

Защото според правилата:

Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването ще бъдат трити или редактирани.

Така че мисля, че тези "раздвижващи" темите критикарски изяви са малко не на място от страна на хора, които нееднократно са заявили недоволство от този сайт. Щом не им харесва, не разбирам какво още търсят тук...

Може би ги задържа нещо, което лично ти не подозираш.

Ясно, Сталик, мерси за уточнението, все пак потребителят Мишито малко е закъснял с корекциите(само 1 месец, дано да не се връща към постингите ми от нова година), защото съгласете се че е безумно тъпо да имам отрицателна репутация, само поради факта че съм забравил някакво си RQ, защото отрицателната репутация ме възпрепятства да чета някои скрити постинги.

Дай ми конкретни примери? :)

:P Провери новините от датата на моя пост. Няма да се ровя из новините - проблема не е мой и засяга изключително и само вас. Решението му е само във ваши ръце...

Новините които пускаме с MAGeLAN са преводни. Отколе политика на kaldata е да не упоменава външните си източници, когато преводите са авторски.

"Авторски преводи" - уби рибата. По твоята логика Валери Петров е автор на Шекспировото творчество в преводния му вариант на български; въобще защо са писали друг автор освен г-н Петров? Вярно и вашите преводи са като поезия.... Пък и никой в БГ не би трябвало да пише източник, защото колко от ИТ новините са с чисто български характер и не са преводни?! Хаиде стига глупусти!

Относно политиката за липса на източник - има правилна и грешна политика. Вие си решавате какво правите по въпроса!

Още повече - нека работим с отрицателен пример - сайта в който в момента се подвизаваш редовно ти, също не посочва чуждестранните си източници. Така че мисля, че тези "раздвижващи" темите критикарски изяви са малко не на място от страна на хора, които нееднократно са заявили недоволство от този сайт. Щом не им харесва, не разбирам какво още търсят тук...

Пиша тук в ролята си на потребител на този форум! Ако имам забележки към друг форум и към друг екип, ги пиша там. Толкоз просто и логично! А не да измествам темата. Освен това посещавам доста повече форуми. Радвам се, че следиш къде пиша - няма нужда, не се натоварвай.

Основния въпрос е: дали критиката ми има основание, дали липсата на източник на новините е правилно, етично! Всичко друго е бягане от темата, защото е неприятна за теб.

Пък това, че гониш потребител никак не ме учудва, само че имам една молба: погледни мотото изказано от fifa (който много уважавам, заради възгледа му и усилията да го наложи)

Ако си бил ощетен от наши (на мен и MAGeLAN) новини еднолично, моля, посочи конкретно, наместо да говориш с мъгляви обобщения, и ще направим възможното да се реваншираме. Ала ако не - недей се изявява като адвокат на трети, при това неизвестни лица, защото не само че не ти прави чест, но дори напротив - показва в една досадно дребнодушна светлина.

Кои са тия трети лица? Къде видя, че адвокатствам? Или ти се иска, за да можеш по-лесно да се онивиниш в собствените си очи? Винаги изказвам и защитавам собственото си мнение, за разлика от повтарянето на мантрата: Щом не ти харесва - чупка!

Редактирано от kayovas (преглед на промените)

"Авторски преводи" - уби рибата. По твоята логика Валери Петров е автор на Шекспировото творчество в преводния му вариант на български; въобще защо са писали друг автор освен г-н Петров? Вярно и вашите преводи са като поезия.... Пък и никой в БГ не би трябвало да пише източник, защото колко от ИТ новините са с чисто български характер и не са преводни?! Хаиде стига глупусти!

Относно политиката за липса на източник - има правилна и грешна политика. Вие си решавате какво правите по въпроса!

Пиша тук в ролята си на потребител на този форум! Ако имам забележки към друг форум и към друг екип, ги пиша там. Толкоз просто и логично! А не да измествам темата. Освен това посещавам доста повече форуми. Радвам се, че следиш къде пиша - няма нужда, не се натоварвай.

Г-н Петков, двойният Ви стандарт е забележително позьорски и лицемерен (обективна оценка; без лоши чувства). Не съм видял (поне в един специален форум) да отправяте подобна критика. Любопитно. Там не е нужно, тук обаче е. Това си е двоен стандарт, като че изобретен специално за нас. Екипът ни е поласкан разбира се. Ако греша - с радост ще се задоволя с линк на ЛС (ама специално за специалния форум!...). Тъй че, дали пишете или не като потребител на този форум в тази светлина на нещата няма значение. Въпроса е че позицията ви е доста непостоянна - нагажда се според средата като че ли. Много интересно, много...

На практика на мен не ми е известен български сайт спазващ вашите високи претенции, което обаче по вашите думи не Ви пречи да се изявявате в много форуми. Критиката Ви в тази насока отправена там също бих се радвал да видя на линк в ЛС.

Кои са тия трети лица? Къде видя, че адвокатствам?

Третите лица са чуждите източници драги kayovas, чиито права едва ли не защитавате, ако не ви е станало ясно. От позицията на какво обаче така и не ни стана ясно - на лично ощетен или...?

Eхоооо това се превърна във спор а не в тема

Държа да отбележа, че мнението на kayovas по същество е офтопик, тъй като няма (или поне аз не виждам) пряко отношение на засегнатия от него въпрос със отношението и работата на екипа спрямо потребителите (справка - заглавието на темата).

Това мнение неможе да е офтопик, особено ако погледнеш заглавието на темата. Ако е офтопик, значи това нетрябва да е тема, а анкета с два възможни отговора: Да и Не.

• Администратор

Stalik ще трябва да те разочаровам - kayovas като член на група ITL вижда доста повече раздели от теб, като нерегистриран потребител на "специалния" форум. Така че какви критики е отправял там и какви не е няма как да знаеш. И освен това пак бягаш от темата - въпроса не е другите прави ли са, не е 'доволни ли сте от екипите на българските сайтове', а 'вие прави ли сте', 'от вашия екип доволни ли сме'. Оправдания ' другарчето прави така ' са характерни за деца под 14 годишна възраст

Съжалявам, че "разводних" темата и че нещата минаха на лични нападки! За пореден път!

Не мога да проумея защо се занимавате с други форуми? Оставям ви да се поливате с розова вода и да пеете химни и псалми на тема : "Колко сме прекрасни". Нещата вървят напред със самокритичност и критика, към които сте алергични.

@Stalik - Жив и здрав!

Като че ли в работата на екипа се забелязва "ефекта на висшите военни училища" - влизат различни хора , а излизат еднакви.. Иначе сайта все още е по-добър от много други, ако и да позагуби от "гласност", особено в последните 5-6 месеца, което се отрази на форума, което е лошо, тъй като новините привличат посетителите , но форумът ги задържа....

Дали съм доволен от екипа на kaldata?Просто екипа в момента има една регулативна дейност,в която ясно са поставени задълженията им.Всяка следваща самоинициатива да помагат и да търсят новини,било то и от външни източници е добре дошла.А доста хора от екипа го правят,за което им благодаря!Въпросът относно това дали някой е изтрил дадено мнение е доста спорен.След като са имали основание за това... А и доста от потребителите не спазват и малка част от тези правила,въведени в kaldata,били те писани или просто тези от които зависи елементарната прегледност на сайта и форума.Така,че преди да питате дали сме доволни от екипа,питайте дали заслужаваме титлата "най-добрите и най-знаещите потребители" в България

Stalik ще трябва да те разочаровам - kayovas като член на група ITL вижда доста повече раздели от теб, като нерегистриран потребител на "специалния" форум. Така че какви критики е отправял там и какви не е няма как да знаеш.

По-долу казах, че може и друг пример да се даде, не само от там. Но държах да има и от там.

И освен това пак бягаш от темата - въпроса не е другите прави ли са, не е 'доволни ли сте от екипите на българските сайтове', а 'вие прави ли сте', 'от вашия екип доволни ли сме'. Оправдания ' другарчето прави така ' са характерни за деца под 14 годишна възраст

Другите сайтове са важни. Защо? Защото въпросът беше "Етично ли е?" По-долу ще разясня защо са важни. А конкретно на въпроса ти "вие прави ли сте" - да, поред етиката на българското уеб пространство, прави сме. В следващия отговор ще се поясня.

Съжалявам, че "разводних" темата и че нещата минаха на лични нападки! За пореден път!

Не мога да проумея защо се занимавате с други форуми? Оставям ви да се поливате с розова вода и да пеете химни и псалми на тема : "Колко сме прекрасни". Нещата вървят напред със самокритичност и критика, към които сте алергични.

@Stalik - Жив и здрав!

Скъпи kayovas, ти въобще не съжаляваш. Да започнем от там. Но това е друга тема. Аналогията ти с Шекспировите преводи е несъстоятелна. Абсолютно и категорично. Занимавам се с три неща, които ти засегна:

- IT новини; (чат-пат)

- етика;

- литература; (не че има общо с темата, но все пак...)

Потребителското ти мнение скъпи kayovas следва един по детски наивен идеализиран модел. Уви, нещата не са така прости. И ако вместо да се занимаваше с 3D се занимаваше с правенето на новинарски портали и/или активното писане на новини, ако познаваше някои основни положения и принципи в българското онлайн пространство, щеше да го знаеш. Етиката се формира от членовете на даден "кръг" (най-общо казано) или на общност. Т.е. те са съобразени с основни принципи и положение вътре в тази общност и неспазващите ги или са губещи (в един или друг смисъл) или биват отритнати от останалите. И в двата случая последствията не са в тяхна полза. Но да се вадят готови шаблонни синтетични етически норми и да се прилагат от една среда в друга (литература>IT новинарство) - това не спазва линията на основните принципи на едната и другата среда. За повечето мюсюлмани поведението на болшинството християнски жени е крайно неморално (етиката е наука за морала и вариациите му в културен план). Но уви - тези етически норми не са приложими за нас. Същото (по мое лично мнение) и то съзнателно правиш и ти. Мисля, че всеки занимаващ се сериозно с IT новини в България знае защо нещата са така. Съгласен съм с подобна критика от страна на новинари от други сайтове (които спазват тази практика) или създатели/собственици на такива сайтове. ОК. На четири очи винаги съм готов за такъв дебат. Съжалявам, но не признавам по-нискостоящ апелационен съд от компетентния.

Това мнение неможе да е офтопик, особено ако погледнеш заглавието на темата. Ако е офтопик, значи това нетрябва да е тема, а анкета с два възможни отговора: Да и Не.

Поясни, моля, с какво липсата на източник на преводни новини засяга многоуважаемите потребители? Действително ми е любопитно. Няма общо с техническата част, няма общо с модерирането и отношението към тях, с реакцията при проблеми (технически или други)... Не виждам как това им пречи.

Това обезсмисля темата, тъй като тук не водим рейтинг статистика. Смисъл темата ще има тогава, когато мнението е аргументирано. И в двата случая - положителен и отрицателен. Когато екипа види от какво са доволни и от какво не потребителите, несъмнено ще си вземе бележка, особено при съвпад на мненията (не е възможно да направим сайта индивидуално угоден всекиму).

След 2 страници със суперлативи от сорта на "супер сте, немате грешка, дъ бест" и т.н. самият ти призова за аргументирани мнения независимо дали са положителни или отрицателни. При първото аргументирано отрицателно мнение тонът се изостри (не че аз имам нещо против острия тон).

Поясни, моля, с какво липсата на източник на преводни новини засяга многоуважаемите потребители? Действително ми е любопитно. Няма общо с техническата част, няма общо с модерирането и отношението към тях, с реакцията при проблеми (технически или други)... Не виждам как това им пречи.

Не разбирам какво значение има от какво не е доволен някой. Важното е, че е, и го казва в подходящата тема. Следователно неможе да е офтопик. В противен случай ще трябва да се доуточни от какво може да са недоволни и от какво трябва да са доволни потребителите.

След 2 страници със суперлативи от сорта на "супер сте, немате грешка, дъ бест" и т.н. самият ти призова за аргументирани мнения независимо дали са положителни или отрицателни. При първото аргументирано отрицателно мнение тонът се изостри (не че аз имам нещо против острия тон).

Не разбирам какво значение има от какво не е доволен някой. Важното е, че е, и го казва в подходящата тема. Следователно неможе да е офтопик. В противен случай ще трябва да се доуточни от какво може да са недоволни и от какво трябва да са доволни потребителите.

Защо се изостри тонът ми ти не знаеш. Няма общо с отрицателността на мнението, но за пореден път (намекнах го и горе) - това е въпрос на друга тема... Whatever.

Колкото до това дали темата е подходяща - точно защото темата е за отношенията потребители-администрация има значение кой е доволен и кой не. Затова и въпросът не е по темата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.