Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доволни ли сте от екипа на Калдата?

Featured Replies

1.Стараете се да бъдете полезни. 2.Давате свобода.Посещавах форум за автомобили, където модераторите банваха най-компетентните. 3.Не толерирате простащината. ........................................ 4.Малко ми е мъчно за кракчетата. :baby: Успех на вас и на аудиторията! :clap:

• Отговори 840
  • Прегледи 73,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

1.Стараете се да бъдете полезни.

2.Давате свобода.Посещавах форум за автомобили, където модераторите банваха най-компетентните.

3.Не толерирате простащината.

........................................

4.Малко ми е мъчно за кракчетата. ;)

Успех на вас и на аудиторията! ;)

Благодаря ти за любезността ;) .Тук модератори са много свестни хора(нямам думи) поддържат ред и възпитание във форума!!! :bye:

Редактирано от Sladi4ak (преглед на промените)

Потребителското ти мнение скъпи kayovas следва един по детски наивен идеализиран модел. Уви, нещата не са така прости. И ако вместо да се занимаваше с 3D се занимаваше с правенето на новинарски портали и/или активното писане на новини, ако познаваше някои основни положения и принципи в българското онлайн пространство, щеше да го знаеш. Етиката се формира от членовете на даден "кръг" (най-общо казано) или на общност. Т.е. те са съобразени с основни принципи и положение вътре в тази общност и неспазващите ги или са губещи (в един или друг смисъл) или биват отритнати от останалите. И в двата случая последствията не са в тяхна полза. Но да се вадят готови шаблонни синтетични етически норми и да се прилагат от една среда в друга (литература>IT новинарство) - това не спазва линията на основните принципи на едната и другата среда. За повечето мюсюлмани поведението на болшинството християнски жени е крайно неморално (етиката е наука за морала и вариациите му в културен план). Но уви - тези етически норми не са приложими за нас. Същото (по мое лично мнение) и то съзнателно правиш и ти. Мисля, че всеки занимаващ се сериозно с IT новини в България знае защо нещата са така. Съгласен съм с подобна критика от страна на новинари от други сайтове (които спазват тази практика) или създатели/собственици на такива сайтове. ОК. На четири очи винаги съм готов за такъв дебат. Съжалявам, но не признавам по-нискостоящ апелационен съд от компетентния.

По-долу казах, че може и друг пример да се даде, не само от там. Но държах да има и от там.

Другите сайтове са важни. Защо? Защото въпросът беше "Етично ли е?" По-долу ще разясня защо са важни. А конкретно на въпроса ти "вие прави ли сте" - да, поред етиката на българското уеб пространство, прави сме. В следващия отговор ще се поясня.

Скъпи kayovas, ти въобще не съжаляваш. Да започнем от там. Но това е друга тема. Аналогията ти с Шекспировите преводи е несъстоятелна. Абсолютно и категорично. Занимавам се с три неща, които ти засегна:

- IT новини; (чат-пат)

- етика;

- литература; (не че има общо с темата, но все пак...)

Потребителското ти мнение скъпи kayovas следва един по детски наивен идеализиран модел. Уви, нещата не са така прости. И ако вместо да се занимаваше с 3D се занимаваше с правенето на новинарски портали и/или активното писане на новини, ако познаваше някои основни положения и принципи в българското онлайн пространство, щеше да го знаеш. Етиката се формира от членовете на даден "кръг" (най-общо казано) или на общност. Т.е. те са съобразени с основни принципи и положение вътре в тази общност и неспазващите ги или са губещи (в един или друг смисъл) или биват отритнати от останалите. И в двата случая последствията не са в тяхна полза. Но да се вадят готови шаблонни синтетични етически норми и да се прилагат от една среда в друга (литература>IT новинарство) - това не спазва линията на основните принципи на едната и другата среда. За повечето мюсюлмани поведението на болшинството християнски жени е крайно неморално (етиката е наука за морала и вариациите му в културен план). Но уви - тези етически норми не са приложими за нас. Същото (по мое лично мнение) и то съзнателно правиш и ти. Мисля, че всеки занимаващ се сериозно с IT новини в България знае защо нещата са така. Съгласен съм с подобна критика от страна на новинари от други сайтове (които спазват тази практика) или създатели/собственици на такива сайтове. ОК. На четири очи винаги съм готов за такъв дебат. Съжалявам, но не признавам по-нискостоящ апелационен съд от компетентния.

Поясни, моля, с какво липсата на източник на преводни новини засяга многоуважаемите потребители? Действително ми е любопитно. Няма общо с техническата част, няма общо с модерирането и отношението към тях, с реакцията при проблеми (технически или други)... Не виждам как това им пречи.

Приключих със "спора", ако въобще е имало такъв! Но ми е много приятно да чета мненията ти! Истински ме радват и забавляват. Може да си сигурен, че няма друго място където мога да се насладя на такъв високопарен стил.

Обаче хубавите, красиви неща се казват с обикновенни, прости думи.

PS: Извинявай, все забравям, че тука има много VIP...и за тях са обида простите слова:)

А екипа на Калдата доволен ли е от напускането/изгонването на доста стойностни потребители за последните 4-6 месеца?

А екипа на Калдата доволен ли е от напускането/изгонването на доста стойностни потребители за последните 4-6 месеца?

Най-напред да кажа, че говоря от свое име, но предполагам, че и голяма част от екипа е на това мнение. Изгонени биват потребители, които нарушават правилата. kaldata е доволна от изгонването на всеки, който системно ги нарушава и проявява неуважение, било то към потребителите, било то към екипа. Правилата на форума задължават вас, потребителите, но задължават и нас, администрацията. Ако някой нарушава правилата, той бива изгонен така, както би бил изгонен всеки друг на негово място, без значение дали му се придава статут "стойностен потребител" или не. Правилата са за всички.

Колкото до потребителите напуснали по своя воля - не би следвало да имаме отношение към личния избор на хората.

Най-напред да кажа, че говоря от свое име, но предполагам, че и голяма част от екипа е на това мнение. Изгонени биват потребители, които нарушават правилата. kaldata е доволна от изгонването на всеки, който системно ги нарушава и проявява неуважение, било то към потребителите, било то към екипа. Правилата на форума задължават вас, потребителите, но задължават и нас, администрацията. Ако някой нарушава правилата, той бива изгонен така, както би бил изгонен всеки друг на негово място, без значение дали му се придава статут "стойностен потребител" или не. Правилата са за всички.

Колкото до потребителите напуснали по своя воля - не би следвало да имаме отношение към личния избор на хората.

Уважението е процес взаимен.

Ние не сме доволни.

Абе хора. Вие виждали ли сте толкова организиран и спретнат сайт! Стига сте ги критикували! :P Който е трябвало да бъде изгонен е бил изгонен. Чудесно си вършат работата да продължават в същия дух. :)

• Автор

Абе хора. Вие виждали ли сте толкова организиран и спретнат сайт! Стига сте ги критикували! :yanim: Който е трябвало да бъде изгонен е бил изгонен. Чудесно си вършат работата да продължават в същия дух. ;)

Ама има и работи за критикуване

:clap: Не само плюсове

не с лошо мнение ама има

Не съм доволен!

Има прекалено много реклами и прекалено много "смешни" новини, препечатани от разни вестници, който са всичко но не и IT.

Другото, което ми прави лошо впечатление е давността на новините - често се оказва, че тази новина(без загубата на смисъл и откровенните глупости при превода) съм я чел преди близо седмица в Google News, и новината е "нова" за мен, само, защото съм я забравил или информацията е страшно изопачена.

Често пъти се случва и сериозни новини да бъдат "проспивани" от екипа, а вместо тях ни се предоставят разни съмнителни статии.

Сега да кажа и няколко добри думи, че току-виж ми прогорили името от родословното дърво с магическа пръчка. Публикувано изображение

Познавам този сайт от доооста време, бях един от малкото(<10) на първата срещата.

Всеки ден го посещавам поне по 2 пъти и това само по себе си говори много.

Харесват ми много от новините, особено в раздел Други,

както и много мнения на компетентни потребители(не знам дали са от екипа или не).

Сайтът обаче като че ли прекалено порастна.

От тук и гореспоменатите 'прекалено много реклами и прекалено много "смешни" новини'

Поздрави!

Оправете лошите си страни, но не разваляйте добрите :bye:

Предполагам бихте приели няколко основателни критики. Мисля си че така само бихте подобрили всичко тук!

Така е. Не съм виждал по-добър форум от този.

И аз така!!! :bye:

Привет на ВСИЧКИ!!! Вече повече от 2 години съм редовно тук - ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, ТУК, НА ТОЗИ ФОРУМ. Всичко, което ме интересува намирам на форума. Ако почна да пиша само хубави отзиви, Всички ще си помислят, че се подмазвам. А погледнете по номера на регистрацията ми и по постовете, колко пъти съм вземал отношение. Не много. Екипа е прекрасен и форума не го заменям за никой друг, даже и да ме изгонят. Аз искам да кажа, че не е необходимо чак толкова да сме критични към администрацията на форума. Те са няколко, а ние Потребителите - ХИЛЯДИ. Не можеш естествено да угодиш на всеки с неговите капризи. Но общо взето, наблюдавам за 2 години, много добър тон от двете страни, което е много радващо. Повече няма да пиша. На ЕКИПА - ЗДРАВЕ, РАДОСТ И ЩАСТИЕ и още много успехи!!! На ЮЗЕРИТЕ - Абсолютно същото пожелавам. Приветствам ВСИЧКИ, и се радвам, че съм все още между ВСИЧКИ ВАС!!!! LZ4JW чичо Стефан!!!! Велико Търново

екипа на Калдата-СТРАХОТЕН екип.Нямам никакви критики относно тях :hush: Посещавам форума и сайта постоянно.Поздравления и за натам в същия дух ! Публикувано изображение

Здравейте, Искам да благодаря на екипа на калдата.сом, за добрата работа която вършат и да ги насърча с няколко добри думи да продължават все така да информират своевременно всички ни! За мен това е Номер 1 сайт в БГ, като чак след това зареждам АренаБГ.сом, Абв.бг и други! Благодаря Ви!

• 3 седмици по-късно...

няма смисъл да пускам нова тема, защото си мисля че сайта и без това е доста известен, но става въпрос за "BGTop" в началната страница на калдата, и по точно линка - отваря се самия сайт bgtop.net, а не както преди директно в 'софтуер', както е по лесно за гласуване :) и все пак да съм по темата: Сайта е перфектен!!!

С едно изключение, за което екипа на Калдата взе мерки със забавяне, това е сайт №1 за мен. "Денят започва с Калдата" - цитирам себе си... :speak::):) :)

• 2 седмици по-късно...

Не! По едно време дишах,сънувах,мечтах и живях за калдата,но се разочеровах от опреселени ДРУГАРИ! Да не казвам имена!

Има си и кусури, не е най-доброто, но по-добър бг сайт едва ли ще намериш :P

• Администратор

няма смисъл да пускам нова тема, защото си мисля че сайта и без това е доста известен, но става въпрос за "BGTop" в началната страница на калдата, и по точно линка - отваря се самия сайт bgtop.net, а не както преди директно в 'софтуер', както е по лесно за гласуване ;)

и все пак да съм по темата: Сайта е перфектен!!!

Всички линкове bgtop водят до автоматичното ти гласуване за сайта. Така че не знам за какъв линк говориш, дето отварял самия сайт, а не категория софтуер. виж това /29 в адреса - това ти е именно категорията

Супер са, защото реагират бая бързо. Само е кофти правилото им, че трябва в подписа да ти е под 20кб/с картинката(ако си сложил), защото съм си правил 2 signatures и 2те като ги намалявам стигам до 40 и надолу вече... Но иначе сичко е супер.

Здравейте! Ето и моето мнение: Ами честно!!!! Аз от 2004 година едва ли съм отварял друг, освен нашата "KALDATA" Какво още да кажа!!!! За мен са прекрасен екип и се радвам. Ако всеки по малко и от нас им помогне, едва ли някой ще се осмели да пише за друг сайт. Живи и здрави на Всички от екипа и на всички юзери. Винаги съм тук, макар и да не ме виждате. чичо Стефан! 73!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.