Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доволни ли сте от екипа на Калдата?

Featured Replies

Завишено ниво на цензура в калдата няма и няма да има. Завишено ниво на спазване на благоприличие има и ще продължава да има. Хубаво е да си имаш твърда позиция, но не и такава, каквато ти изразяваш. Обезателно, че твоята е правилна, а на другите - НЕ. За да не съм голословен, погледни в репутацията си. Погледни и в репутацията на LYUDMIL. В рамките на 1 минута си разменяте отрицателни репутации, само за това, че не приемате това , което на другия не изнася. Ако си забелязал и други изразяват мнение, че се налагаш с твоето над всички. Коментирайте си, защото хората има какво да научат и от ТЕБ. Но нека е с уважение, един към друг. По твоята аналогия, аз не бих търпял мненията на никой, защото имам повече трудов стаж, отколкото ти си на години. Взаимно да се уважаваме - нали става така? И ще си доволен и ти от всички останали.Опита ти е ценен и те съветвам и за напред да го споделяш.А с LYUDMIL си оправете репутацията и отношенията.

Аз неговата репутация не съм я пипал,за мен е бебешка работа подобна караница.По отношение на трудовия стаж,моят също е дългогодишен,и знаеш какво работя.Знаеш,че един техник вярва на онова,което е видял.След като си видял слабо представяне от страна на някои захранвания,едва ли може някой да те убеди,че не е така,това имах предвид.Вземам си забележка от твоите думи,тъй като винаги си постъпвал образцово и неутрално :rolleyes::wub:

• 3 години по-късно...
  • Отговори 840
  • Прегледи 73,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не, на произвола на модераторите! Силно съм недоволен от @dindi и най-вече от @Trichocephalus. Провокирани от @dindi, коментарите тук поеха в различна посока от темата. Не на избирателната цензура! Грозно, арогантно отношение. Не само вие господа, модератори можете да се шегувате. Бих искал да приемете оплакването ми креативно, защото иначе се обезсмисля идеята на форума.

Не, на произвола на модераторите! Силно съм недоволен от @dindi и най-вече от @Trichocephalus. Провокирани от @dindi, коментарите тук поеха в различна посока от темата. Не на избирателната цензура! Грозно, арогантно отношение. Не само вие господа, модератори можете да се шегувате. Бих искал да приемете оплакването ми креативно, защото иначе се обезсмисля идеята на форума.

Коментарът на Динди беше поднесен в шеговита форма, и не виждам в него нищо обидно. Това, че някои хора възприемат нещата прекалено сериозно и се обиждат за щяло и нещяло, си е техен проблем. Колкото до Trichocephalus, именно това е човекът, който най-много се занимава с опазването на реда и добрия тон във форума, като отделя немалко време от и без това натовареното си ежедневие, така че подобни критики към него са меко казано безпочвени...

За Tricho не знам, но преди месец бях цензуриран от Capnemo. За 5 години откакто пиша в Калдата не бях виждал лично цензура, защото винаги спазвам благоприличието. И не става въпрос за модериране във връзка с нарушаване на правилата. В случая макар и моят негативен (но обоснован) пост да предизвика флейм от лесно запалими индивиди, не смятам че това беше основателна причина за цензура! В крайна сметка, ако потребителите са сдържани и поне малко културни, то дискусията би била много по-интересна и цялостна, когато се позволят и негативните отзиви. Иначе ако ще публикуваме само позитивните мнения в този форум - дайте да раздаваме и по чифт розови очила на участниците, та да не знаят че всяка монета си има две страни и всички да си мислят че света им е в краката... :P Уви в стремежа си да "спазва благоприличието" екипа понякога се поувлича с косачката и потребителите нямаме много избор освен да се оплачем на армейския поп.

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Коментарът на Динди беше поднесен в шеговита форма, и не виждам в него нищо обидно. Това, че някои хора възприемат нещата прекалено сериозно и се обиждат за щяло и нещяло, си е техен проблем. Колкото до Trichocephalus, именно това е човекът, който най-много се занимава с опазването на реда и добрия тон във форума, като отделя немалко време от и без това натовареното си ежедневие, така че подобни критики към него са меко казано безпочвени...

Оценявам стремежа ти да се подмажеш на @Trichocephalus. Никой нищо не е вземал прекалено на сериозно, просто, когато другите отговориха включително и аз в шеговита форма ни беше направена забележка, а след това и изтрита темата. Също така, ако не ни бяха изтрити/изтрит моят коментар щеше да видиш, че нищо не съм казал вън от нормалното, добрия тон, правилата на форума. Ако това не е произвол, здраве... Не бих се заемал да защитавам който и да е, при положение, че не познавам конкретната ситуация...

Оценявам стремежа ти да се подмажеш на @Trichocephalus. Никой нищо не е вземал прекалено на сериозно, просто, когато другите отговориха включително и аз в шеговита форма ни беше направена забележка, а след това и изтрита темата. Също така, ако не ни бяха изтрити/изтрит моят коментар щеше да видиш, че нищо не съм казал вън от нормалното, добрия тон, правилата на форума. Ако това не е произвол, здраве... Не бих се заемал да защитавам който и да е, при положение, че не познавам конкретната ситуация...

Радвам се, че подмазваческите ми стремежи не са останали незабелязани... Разкрит съм :P

Висш пилотаж е, когато човек сам признае грешките си... Ако иронизираш, освен подмазвач, не си и никакъв мъж... Спирам да отговарям.

Така понеже гледам споменавате името ми ви отговарям в кратце и приключвам темата. Модераторите също си имат мнения по темите. Когато го изкажем по-остро веднага ще се намери някой, който да говори за модераторски произвол. Мои мнения са трити от колеги и не помня някога да съм се сърдела. За това пък съм била псувана от този и онзи и не съм отвръщала със същото(сети се защо).А, че си имам няколко "почитатела" съм напълно наясно, със или без модераторска табелка отношението ми ще бъде същото. Това, че нямате чувство за хумор не е мой проблем, това, че сте се взели много насериозно - също. Тази тема за мен е приключва нямам намерение да водя дълги диалози, които не водят до никъде. П.П Не знам какво сте писали след последния ми пост, защото не бях пред компа.

Така понеже гледам споменавате името ми ви отговарям в кратце и приключвам темата. Модераторите също си имат мнения по темите. Когато го изкажем по-остро веднага ще се намери някой, който да говори за модераторски произвол. Мои мнения са трити от колеги и не помня някога да съм се сърдела. За това пък съм била псувана от този и онзи и не съм отвръщала със същото(сети се защо).А, че си имам няколко "почитатела" съм напълно наясно, със или без модераторска табелка отношението ми ще бъде същото.

Това, че нямате чувство за хумор не е мой проблем, това, че сте се взели много насериозно - също.

Тази тема за мен е приключва нямам намерение да водя дълги диалози, които не водят до никъде.

П.П Не знам какво сте писали след последния ми пост, защото не бях пред компа.

Това, че модераторите имат право на мнение съм съгласен, за това вземам темата толкова на сериозно, защото дадох моето и затова бях изтрит, нахокан и поучаван. Какви почитатели имаш не ме интересува. Чувство за хумор имам и с такова отговорих на твоя коментар, за което и ми натресоха модераторския чук. На мен също не ми се водят безсмислени разговори. Когато обаче 10 човека ми кажат, че проблема е липсата на хумор, което е точно обратното на случилото се, как модераторите имали право на мнение, което никой не е коментирал, нито отричал. Просто се намирате на приказка. Това, което исках да кажа е, че в един форум основното е правото на мнение и добрия тон. Нито едно от двете не наруших. Накрая, когато процеса е еднопосочен модератор-потребител и е само такава, просто няма да стане. Нека чуваме какво казва всяка страна и да има разбиране... За справедливост пея...

Висш пилотаж е, когато човек сам признае грешките си... Ако иронизираш, освен подмазвач, не си и никакъв мъж... Спирам да отговарям.

Да, иронизирам. Колкото до последното, не си ти човекът, който може да дава такива оценки.

Да, иронизирам. Колкото до последното, не си ти човекът, който може да дава такива оценки.

Нито пък ти, който ще коментира нещо, за което няма и представа...

Не, не съм доволен.

Аз имам оплакване от тима на Калдата и по специално модераторската,и администраторската част на форума.

Става дума за "чадъра" над потребителя v2.0. Ако този човек не беше познат на хората с власт, досега щеше да има поне 200 бана. То не стига, че е с връзки, ами и най-нагло си го демонстрира, и постовете му са заядливи и обидни. То бива шуробаджанащина, но това е прекалено.

Също така и модераторите се държат като крале. Трябва да им се кланяш едва ли не. Единици са модераторите, които са ми оставили добро впечатление като хора. Болшинството се държат като господари на света и смятат, че останалите са длъжни да им лижат подметките(друга дума мислех да използвам, но от мен да мине).

Преди време бях редовен потребител, но след неправомерния бан, който получих с предишен акаунт преди доста време вече не посещавам форумната част толкова много. Въпреки това лошото ми мнение от време на време го затвърдявам, особенно по първата част на поста ми.

Лека вечер!

deyan4, не се хаби излишно. Виж какво съм написал по-горе за модераторският състав. Хората не живеят редом с простосмъртни и затова нищо не можеш да им кажеш.

Редактирано от invio (преглед на промените)

Да, на градивната критика! Това е правилния път!

Става дума за "чадъра" над потребителя v2.0.

Аз съм докладвала негови постове и винаги е бил наказван.В този ред на мисли не смятам, че има чадър :)

Доволна съм от екипа на Калдата. Бих могла да изпиша доста по темата за подмазването,засегната по горе, но е лесно да се качиш едно ниво нагоре. Трудно е да слезеш надолу :)

Не, не съм доволен.

Аз имам оплакване от тима на Калдата и по специално модераторската,и администраторската част на форума.

Става дума за "чадъра" над потребителя v2.0. Ако този човек не беше познат на хората с власт, досега щеше да има поне 200 бана. То не стига, че е с връзки, ами и най-нагло си го демонстрира, и постовете му са заядливи и обидни. То бива шуробаджанащина, но това е прекалено.

Също така и модераторите се държат като крале. Трябва да им се кланяш едва ли не. Единици са модераторите, които са ми оставили добро впечатление като хора. Болшинството се държат като господари на света и смятат, че останалите са длъжни да им лижат подметките(друга дума мислех да използвам, но от мен да мине).

Преди време бях редовен потребител, но след неправомерния бан, който получих с предишен акаунт преди доста време вече не посещавам форумната част толкова много. Въпреки това лошото ми мнение от време на време го затвърдявам, особенно по първата част на поста ми.

Лека вечер!

deyan4, не се хаби излишно. Виж какво съм написал по-горе за модераторският състав. Хората не живеят редом с простосмъртни и затова нищо не можеш да им кажеш.

Напротив... Ето, че хората си казват какво ги боли... Пред истината и справедливостта всички са равни!

Наказван ли? Че той досега трябваше да е изгонен поне 200 пъти за обиди. Случайно да е изгонен? Не, не е! Пиши ти в неговият стил да видиш колко време ще изтраеш тук. :) Едит: Поста е в отговор на Шушито.

Пиши ти в неговият стил да видиш колко време ще изтраеш тук. :)

Едит: Поста е в отговор на Шушито.

Ми не мога да вляза в нова тема и да навикам потребителя, който я е съставил, 'щото на мен не ми е на кеф в момента :)

Както и да е. Сега ще потърся колко пъти е наказван. Но винаги глобален модератор е обръщал внимание на доклада за въпросния.

Само да отбележа, че въпросният потребител е бил наказван, когато се е налагало. Няма "чадъри" и няма и да има. Лесно е да се говори и да се обвинява, когато си от едната страна на барикадата... Но имайте предвид, че модераторите също си имат личен живот, работа, задължения, и не са длъжни нонстоп да висят тук. Правим колкото можем и се стремим да сме обективни. Ясно е, че не може да се угоди на всеки и винаги ще има недоволни, но такъв е животът... И стига с тия глупости за "простосмъртни" и "богоизбрани". Всички сме потребители в този сайт, и от нас зависи той да е едно приветливо и спокойно място, където да можем да дискутираме като цивилизовани хора. За това обаче е нужна търпимост, каквато не всички проявяват.

Аз съм писал с него в една тема и в неговия стил на писане. Равносметката е, че и двата пъти аз го отнесох за 10 дни, а той си остана ненаказан. Макар колкото вина да имах аз, толкова имаше и той. Прост преглед на профила и приятелите му ми дадоха отговора, защо се получи така. :) Имам още много подобни наблюдавани случаи с други хора и винаги той продължава да си пише най-късно след 24 часа. Ако това не е покровителство?! Едит: Стиска ли му на някой модератор да каже с ръка на сърцето, че въпросният потребител не е за изгонване от форума?

Аз съм писал с него в една тема и в неговия стил на писане.

Равносметката е, че и двата пъти аз го отнесох за 10 дни, а той си остана ненаказан. Макар колкото вина да имах аз, толкова имаше и той. Прост преглед на профила и приятелите му ми дадоха отговора, защо се получи така. :)

Имам още много подобни наблюдавани случаи с други хора и винаги той продължава да си пише най-късно след 24 часа.

Ако това не е покровителство?!

Значи става дума за кои правила е нарушил, щом е отнасял за 24 часа наказание. И все пак, даже не си заслужава да го обсъждаме, правим го важен :)

Едит:Аз ако бях, щях да го изгоня. Но не е никак лесно да си модератор, още повече пък обективен ;)

Редактирано от Шушито (преглед на промените)

За търпимост, разбирателство и компромис говоря и аз... Всеки потребител има право да се оплаче, за каквото му душа иска. Основателно или не, затова темите са свободни нека всеки да си даде мнението... Това дразни хората, произвола... Не знам какво общо има личния живот на модераторите... "Едната страна на барикадата" показва, нежеланието от ваша страна да разберете другата... Нека има ясен критерий за триене на коментар/тема...

Нека има ясен критерий за триене на коментар/тема...

В раздел "Игри", коментар: Ходи да се снимаш! Примерно.

Не е ли за триене :biggrin:

За търпимост, разбирателство и компромис говоря и аз... Всеки потребител има право да се оплаче, за каквото му душа иска. Основателно или не, затова темите са свободни нека всеки да си даде мнението... Това дразни хората, произвола... Не знам какво общо има личния живот на модераторите... "Едната страна на барикадата" показва, нежеланието от ваша страна да разберете другата... Нека има ясен критерий за триене на коментар/тема...

Хм, май някой е изпуснал часовете по философия. Иначе щеше да знае че истината е относителна. Няма абсолютна такава. За това и не може да има ясни критерии до такава степен до която Вие искате. Има правила, но те както законите указват общите насоки, след това всеки решава според своя мироглед.

Няма такова нежелание, човече.И аз доскоро не съм бил модератор, и аз съм недоволствал от някои решения, много добре те разбирам. Но и ти трябва да разбереш, че е много по-лесно просто да недоволстваш и критикуваш отстрани, отколкото да поемеш отговорност и да се опиташ да бъдеш обективен и да разрешаваш спорове. Защото НЯМА такова нещо като абсолютно обективен и безпристрастен човек. И е неминуемо, че някои действия няма да се харесат на всички, и винаги ще има сърдити. Усетил съм го върху себе си...

Доволни ли сте от екипа на Калдата?

Аз май само от тях съм доволен. И от още двама-трима потребителя. Все по-рядко прочитам нещо смислено извън постовете на споменатите хора.

П.П. Много спамърчета (не изключвам и себе си от това определение) започнаха да се толерират и в този форум и започна малко да ми заприличва на forums.data.bg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.