Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доволни ли сте от екипа на Калдата?

Featured Replies

Не съм доволен. И то специално от тези, благодарение на които има подобни неща : http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=147436 Интересно ми е, тези празни постове дали се включват към общата бройка.

• Отговори 840
  • Прегледи 73,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Доволен съм като цяло! Само в един от подразделите стана много хлабав, като понижиха mihnev_sz.

Редактирано от plamen_dikov (преглед на промените)

А позволено ли е да се посочват конкретни лица от екипа, защото ми се струва най-справедливо всеки да си отговаря по заслуги, някак си е глупаво да се прибързва с цялостния аршин за всички от екипа?

даже ми се струва,че е задължително условие да се споменават имена.така ще стане ясно за всички кой колко е кадърен.особено,когато мнението (критиката)бъде подкрепена с факти.

чета няколко раздела,които ме образоват.там всеки си тежи на мястото.уви,в празните приказки нещата са други.

аз също не харесвам отношението на част от екипа.трябва доста да се поразровя,но няма да бъде невъзможно да се намерят непристойни разговори от хора в екипа.за съжаление те са малко,затворено общество,което се подкрепя.потребителите са много,но няма кой да ги организира.

Trichocephalus с отношението си винаги е отблъсквал хората.не говорим за жени все пак.с тях е друго.прекалено вулгарен и неестествен.

Aragorn(Elesar)- е момче,което също се взима на серизно без да е показал каквото и да е покритие на самочувствието си.крепи го само табелката.

това са хората,които са ми направили лошо впечатление.

хайде сега,атакувайте ме с минуси,за да сте доволни.

до довечера очаквам поне 10

Trichocephalus с отношението си винаги е отблъсквал хората.не говорим за жени все пак.с тях е друго.прекалено вулгарен и неестествен.

:headphones: интересно как пък реши първият ти написан пост от 2006 година насам да е този ? :help:

Айде - аман от "резервни никове", пишещи от прокси-сървъри, само и само да не те разберем кой си в същност !

Като ще говорим с имена - пищи от основния си акаунт - защо се криеш зад проксита и фалшиви акаунти ?!

Лицемери Публикувано изображение

:headphones: интересно как пък реши първият ти написан пост от 2006 година насам да е този ? :help:

Айде - аман от "резервни никове", пишещи от прокси-сървъри, само и само да не те разберем кой си в същност !

Като ще говорим с имена - пищи от основния си акаунт - защо се криеш зад проксита и фалшиви акаунти ?!

Док, тя ревнува че не си й обърнал внимание :help:

За Арагорн съм съгласен на сто процента, то, и в data.bg няма такива keyboard warriors като него, и мен лично ме е заплашвал (с вързани ръце да съм, пак няма да ме е страх от него на живо).go6o_kara е нещо подобно, повърхностни знания и изключително голямо самочувствие, плюещ по хора, надминаващи го в пъти.От останалите модератори hardware съм с много добри впечалтния, но спрях да пиша там-такива, дето ще ми хвърлят кал, както прави go6o, ме накараха да спра да помагам, а преди доста се раздавах.По отношение на Trichocephalus, тук вече много сериозно НЕ съм съгласен.Винаги се е владеел много добре, възпитан, отзивчив, когато го помоля да се намеси, когато някой спамър с обиди и off-topic петни мен и темите ми, реагира мигновено, често пъти след по-малко от час.Докато други модератори не си мърдат пръста, дори и по няколко пъти, през няколко дни да съм сигнализирал.Не говори отвисоко и надменно на другите, като робовладелец на роби, както прави ostavime, да речем, както и много други.Не е нужно да му обясняваш (на Tricho) кое как е, явно има чудесна памет и добре знае кой спамър и кой плевел какъв е, така не изглежда, че крадецът вика - дръжте крадеца...Заради един про-ДПС модератор пък бях отнесъл banana, хем не бях нарушавал каквито и да е правила...Май Калдата заприличва на БГ по времето на триглавата ДПС ламя-създадоха си закони, че, който предложи подкуп, отнася наказание...И в Калдата май вече е така-а си се защитил или си си потърсил правата-а " са те изплющяли " Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Може просто да те е чел... Като го подкрепям за отношението ти към женската част...

За много малка част от модераторите съм с добро впечатление.По-скоро съм доволна от потребителите :) Гадно е да се мислиш за нещо повече от другите, само защото носиш табелка "Модератор".Всички сме хора ;)

За Арагорн съм съгласен на сто процента, то, и в data.bg няма такива keyboard warriors като него, и мен лично ме е заплашвал (с вързани ръце да съм, пак няма да ме е страх от него на живо).go6o_kara е нещо подобно, повърхностни знания и изключително голямо самочувствие, плюещ по хора, надминаващи го в пъти.От останалите модератори hardware съм с много добри впечалтния, но спрях да пиша там-такива, дето ще ми хвърлят кал, както прави go6o, ме накараха да спра да помагам, а преди доста се раздавах. 

Рапорт приет :)

Искам нещо да те питам, така чисто информативно. Да разбирам ли че съм започнал да ти хвърлям кал откакто съм станал модератор? Че ти не си спрял да помагаш, тъкмо четох темата за двуядрената 4850, добре се справяш. Ето, аз като не мога да помогна не пиша. Нещо ми подсказва, гадателят в мен, че под "хора, надминаващи го в пъти" визираш себе си. Така де, да си кажа правичката, нищо не разбирам, дращя си там, да трупам постове, че ми доставя удоволствие. Позовавайки се на точка 2.14 от правилата казвам:

Моля те, продължавай да пишеш, постовете ти са радост за очите ми, внасят радост в душата ми, просветление в малкият ми живот. Готов съм да спра да пиша в Хардуер, ако ти започнеш да пишеш поне по десет поста по темите там всеки ден. Ако заради мен спреш да пишеш няма да го преживея лесно, честна дума.

Аз пък ще кажа точно обратното за Trichocephalus. Неговите постове колкото и да твърдите че са вулгарни са били винаги на място и това че вие не можете да разберете духа и стила му на изразяване не означава че човека е вулгарен. Самите вие в старанието си да бъдете "праведни" не показвате това което сте в действителност. Другия човек на който искам да благодаря е kal за това че винаги се е мъчил да помогне и за това че отделя от времето си за да ни информира постоянно за обновления нови програми и прочие.

Не но са справедливи към всички потребители .... :) Към едни са така, към други иначе .. И се отнасят с голяма насмешка към онези дето не знаят ... кво да прайм не всички сме велики умове:)Нали затова сме тука, за да ни се помогне ... то ако можем всичко сами, нямаше да има такива форуми и т.н П.П Изключвам прекалено простите хора дето не знаят откъде се включва компютъра ;)

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Аз пък ще кажа точно обратното за Trichocephalus. Неговите постове колкото и да твърдите че са вулгарни са били винаги на място и това че вие не можете да разберете духа и стила му на изразяване не означава че човека е вулгарен. Самите вие в старанието си да бъдете "праведни" не показвате това което сте в действителност. Другия човек на който искам да благодаря е kal за това че винаги се е мъчил да помогне и за това че отделя от времето си за да ни информира постоянно за обновления нови програми и прочие.

Аз също не съм съгласен, че е вулгарен. По-скоро арогантен и субективен. От модераторите единствен @capnemo бих похвалил...

Редактирано от deyan4 (преглед на промените)

Не но са справедливи към всички потребители .... :baby: Към едни са така, към други иначе .. И се отнасят с голяма насмешка към онези дето не знаят ... кво да прайм не всички сме велики умове:hush:Нали затова сме тука, за да ни се помогне ... то ако можем всичко сами, нямаше да има такива форуми и т.н

П.П Изключвам прекалено простите хора дето не знаят откъде се включва компютъра :cool:

Едва ли някой от екипа се е смял на незнанието на потребител. Е ... има такива които няма как да не те залеят от смях ... но те са единици и повечето отиват в коша. Съгласи се че теми от сорта на - "Иконите ми на десктопа станаха 90 пиксела и как да си сверя часовника" са характерни за спама в дейта.бг , и тук не се толерират. :)

Едва ли някой от екипа се е смял на незнанието на потребител. Е ... има такива които няма как да не те залеят от смях ... но те са единици и повечето отиват в коша. Съгласи се че теми от сорта на - "Иконите ми на десктопа станаха 90 пиксела и как да си сверя часовника" са характерни за спама в дейта.бг , и тук не се толерират. :help:

Писах горе изключенията .. и твоите примери спадат към тях :help: Айде стига спам, аз казах мнението си.Повече толератност! :headphones:

Понекой път спамят, лиготят са и верно са дръжат арогантну, рииш ле - поичи от нас - ей те туй ако ней наглост. Иначи кат цело па и на половинки винаги сам бел на акъла чи модернаторити и администрацията стаат само за бой и е*ани - ней задължително у тоа ред.

"Доволни ли сте от екипа на Калдата?" - да, отличен екип е събрал @kal. Форума е това, което е, благодарение на нас, десетките активни потребители, но нямаше да ни е комфортно да пишем тук, ако модераторите не си вършеха добре работата. Е, имам една-две забележки, но не са от голямо значение и няма да се оплаквам :headphones:

И аз нещо да напиша по темата...

В началото, като бях съвсееем "пресен" потребител, веднага с регистрирането си тук, си избрах един човек от Екипа и без много-много да му мисля, се обърнах към него с ЛС (Тогава все още не осъзнавах колко полезна и удобна може да бъде търсачката). Както и да е... Човекът нито се разлюти, нито ме игнорира - чисто и просто, най-любезно ми помогна. Държа да кажа, че не само него съм тормозила на лични...Публикувано изображение (Май тука е моментът за извинение)

Моето мнение: Екипът е много добър, хора със солидни познания и умения, които най-любезно споделят с нас - тези, които не знаем. Колоритни личности - кой шегаджия, кой по-сериозен, трети по- така. Хора разни, но с общ интерес - да споделят знания и да помагат. Това е важното.

За недоволните само ще кажа, че винаги ги има, без тях не става и няма да е интересно, но наистина, изказвания, които целят да обидят и оплюят някого, било то и обикновен потребител, не им правят чест. Винаги съм казвала "на който не му оттърва хавата, да потърси вратата".

Към Екипа: Останете си със здраве и продължавайте в същия дух!

ПП: Колко правилно го каза: djagi...нямаше да ни е комфортно да пишем тук, ако модераторите не си вършеха добре работата"Публикувано изображение

Редактирано от icicle_78 (преглед на промените)

Макар да съм имал проблеми с някои членове на управата на форума преди, сега мнението ми е по-скоро положително. Вероятно защото рядко пиша тук, а предпочитам само да чета. Има членове на екипа, успяващи да се покажат като интелигентни и разумни хора, но има и такива, които, поне според мен, не са на ниво. Няма смисъл да давам примери - смятам, че всеки, прекарал известно време наоколо може сам да прецени кой какъв е. А пък и това е личното ми мнение, базирано единствено на наблюденията ми през изминалите две години и нещо от регистрацията ми тук.

Ами всички са си супер със изключение на арагорн[елесар] или както е.Но не сме ли всички екипа - който е дал е помогнал секи помогнал става часто от екипа?

Понекой път спамят, лиготят са и верно са дръжат арогантну, рииш ле - поичи от нас - ей те туй ако ней наглост.

Иначи кат цело па и на половинки винаги сам бел на акъла чи модернаторити и администрацията стаат само за бой и е*ани - ней задължително у тоа ред.

малко е офф, но да питам: ти така си говориш или само така пишеш?

Тцъ...аз не съм доволна. Има раздели в които редовно докладвам. Тези раздели си имат модератори, а единствено доктора и капнемо вземат отношение по въпросите. Ми дайте всичко на глобалните, тогава. Що има модератори ?! :)

Не, не съм доволен.

Аз имам оплакване от тима на Калдата и по специално модераторската,и администраторската част на форума.

Става дума за "чадъра" над потребителя v2.0. Ако този човек не беше познат на хората с власт, досега щеше да има поне 200 бана. То не стига, че е с връзки, ами и най-нагло си го демонстрира, и постовете му са заядливи и обидни. То бива шуробаджанащина, но това е прекалено.

Също така и модераторите се държат като крале. Трябва да им се кланяш едва ли не. Единици са модераторите, които са ми оставили добро впечатление като хора. Болшинството се държат като господари на света и смятат, че останалите са длъжни да им лижат подметките(друга дума мислех да използвам, но от мен да мине).

Преди време бях редовен потребител, но след неправомерния бан, който получих с предишен акаунт преди доста време вече не посещавам форумната част толкова много. Въпреки това лошото ми мнение от време на време го затвърдявам, особенно по първата част на поста ми.

Лека вечер!

deyan4, не се хаби излишно. Виж какво съм написал по-горе за модераторският състав. Хората не живеят редом с простосмъртни и затова нищо не можеш да им кажеш.

Гледайки досието на въпросния потребител (бих публикувал копие да го видиш и ти, но не е коректно спрямо него и останалата част от екипа), смея да твърдя, че ако той има "чадър", то той е скъсан. Аз лично съм се записал 3-4 пъти. Относно думата "бан" - предполагам ти си имал просто забрана за публикуване, защото наказанието "бан" те лишава от достъп до форума и няма практика то да се отменя.

Понекой път спамят, лиготят са и верно са дръжат арогантну, рииш ле - поичи от нас - ей те туй ако ней наглост.

Иначи кат цело па и на половинки винаги сам бел на акъла чи модернаторити и администрацията стаат само за бой и е*ани - ней задължително у тоа ред.

Не схванах всичко, но постът ти ме кефи. Представих си Краси Радков в ролята на Бацо Гацов... Към останалите ще кажа само - благодарение на твърдата модераторска намеса, постовете на такова "ниво" могат да се преброят на пръстите на ръката на стругар с 30 години стаж и 3 трудови злополуки...

И преглеждайки последните 5 страници се развива една тенденция - негативните мнения са само от потребители, които са били наказвани (изключение прави само Q-tech). Малко повече самокритика няма да ви навреди, не може грешката винаги да е в другия... :eek:

Ха само наказани се оплаквали е тогава да не разваляме закономерноста Ами ашрина е различен това е което не ми харесва верно има много хора в екипа които са компетентни ама има и такива дето запълват броика явно има недостиг на кадри в областа на раздели като празни приказки та такива спамари от въпросния раздел в последствие вип персони а сега и модератори чета станали и модераторки аве кервана си върви кучетата лаят на кои му пука какъв е екипа в тая криза

И ас да сам малко оффффффф иле аххххххх - пиша тук таме - не само тука - и пиша тъй чи да мий кеф, да мий забавно - когат си ща. Когат ни ща - мое да сам си и сириозен и да сам по правописа. Нарочно са позабавляах и ас да погледам модернаторскити тенденции у таа тема покрай мойта "критика" - кученцито над мене през един пост мое да поеми изречението си "Малко повече самокритика няма да ви навреди, не може грешката винаги да е в другия..." и за себе си - нале ша сми обективне. Другото дет забелязах е чи ем поемати тас критика - ма сам сигурен чи червенити точици са баш от модернаторити дет шляпат скрити по джапанки из темата. Мене ма не бъркат - ама погледнах и назаде и тенденциятай критицити да са червосани сите - ни сам Гошо врачката ма мое погадая от кой. Ни сам и наказван - ощи. И ни сам казал чи конкретно тука модернаторити ни стаат - казвам кат цело впечатленията ми чи модернаторската табелчица никогаш не мое да та напрай праф - а по скоро смешен - къдет и да си модернатор.

Ха само наказани се оплаквали е тогава да не разваляме закономерноста

Ами ашрина е различен това е което не ми харесва

верно има много хора в екипа които са компетентни ама има и такива дето запълват броика явно има недостиг на кадри в областа на раздели като празни приказки

та такива спамари от въпросния раздел в последствие вип персони а сега и модератори чета станали

и модераторки

аве кервана си върви кучетата лаят на кои му пука какъв е екипа в тая криза

Надявам се разбираш няколко факта:

1. Колкото и да не се вярва на някои - модераторите са хора и е възможно да сгрешат...точно както грешат и немодераторите. При количеството работа, която те извършват (защото доста от вас дори не осъзнават колко спам и нарушения има всеки ден), грешките са незначителни.

2. Относно аршина - модераторските действия зависят от много променливи - от тежестта на нарушението, от това колко често конкретният потребител нарушава правилата (затова е и нивото на предупреждение, което всеки от вас вижда за себе си) и от самия модератор като човек (някои са по-толерантни, други по-строги). При мен играят освен тези фактори и още един - колко полезен е нарушителят за останалите потребители. Със сигурност наказанието за някой, който по цял ден само спами и се заяжда с останалите, ще бъде по-тежко от това на потребител, който е компетентен и отзивчив и си е позволил стъпка встрани по една или друга причина. И отново стигаме до момента, че всеки сам определя аршина, с който го мерят!

3. Относно бройката - не, няма бройка, която трябва да се попълва. А споменатите от теб раздели трябва също да се модерират и за целта модераторите трябва да "идват" от тези раздели. Ако мен някой ме накара да модерирам "Празни приказки", ще си прекратя договора за интернета.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.