Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доволни ли сте от екипа на Калдата?

Featured Replies

'' Ние ви обичаме, обичайте се и вие ! ''

• Отговори 840
  • Прегледи 73,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

'' Ние ви обичаме, обичайте се и вие ! ''

Да, да, ама не всички обичат всеки и не всеки обича всички :P Съвсем нормално.Тука сме се събрали много хора и всеки със своя уникален характер."Разни хора, разни идеали".Едно ни липсва .. повечко толератност. :)

Да даааааа много добри и мили хора ;) малко незаинтересувани от проблемите на хората ама като цяло стават особено в разделите със забава :offtopic_s::newspaper::)

Повечето модератори да супер точни и на мястото си, показват висок професионализъм, но има и такива, които не знаят за какво са тук, и за какво се борят. Имена няма да споменавам. Безкрайно съм разочарована от авторитарните и неадекватни решения на администрацията.

Повечето модератори да супер точни и на мястото си, показват висок професионализъм, но има и такива, които не знаят за какво са тук, и за какво се борят. Имена няма да споменавам.

Безкрайно съм разочарована от авторитарните и неадекватни решения на администрацията.

Кратко точно и ясно

и аз точно това исках да кажа

или с мои думи

всяка жаба да си знае гюла

най малко за всеки раздел да има някакъв тест за модератор а не да се слагат хора по симпатии или натегачи

:) гюла - роза

гьол - локва

п.п. Нямам оплаквания нито към модераторите, нито към потребителите! Пиша си и се шегувам с хората които ми допадат!:)

Лека вечер!

Кратко точно и ясно

и аз точно това исках да кажа

или с мои думи

най малко за всеки раздел да има някакъв тест за модератор а не да се слагат хора по симпатии или натегачи

Може да ги пращаме преди това 3 години и на училище за модератори. Само не зная какъв да бъде тестът за Празни приказки и за пубертетския раздел. Имам обаче един въпрос към втората версия и Изабел - как критикувате модератор, който в момента на критиките е от няма и един ден с права, който все още разучава модераторските функции и не се е осмелил да ги ползва? От къде са ви впечатленията за него колко добър или лош МОДЕРАТОР е? И искам да изключите субективния факт, че не се понасяте като хора. Защото той може за вас и вашето разбиране да е кръгла нула, но за останалите 169531 потребители (към момента) той да е добър модератор или пък съвсем различен човек.

В случая ми идва на ум само да ви попитам още каква е разликата между батерия от волт и половина и вас? Разликата е, че тя има и положително заредена страна, а вие сте май само негативно заредени. Дайте шанс на човека, а като се осери, елате в темата и кажете "Видяхте ли...!" До момента на няколко човека са били отнемани правата ;)

Сега кажи кой е въпросът, който аз "умишлено подминах", за да ти отговоря на него и да приключи участието ми в тая сапунка. Относно затвореното общество - аз лично нямам впечатление да има такова, не съм се чувствал по този начин и преди 4 години, когато се регистрирах. Пак ми се струва, че търсим вината за собствената неспособност да се приобщим в останалите! Или искаш да ми кажеш, че всичките 50 човека от "обществото" са криви, само ти си правата?

въпросът за обидите на потребителите от страна на екипа.арогантното му държание(на част от хората разбира се).всички го виждат.както казах,не виждам друг да си позволява да нарича който и да било ЛИЦЕМЕР.

никога не ъсм казвала,че съм права.не изкривявай думите ми през твоята призма,просто защото така ти изнася.и когато влизаш в спор,изчитай всичко до край.не само нещата,които те устройват.не бъди сляп за очевидното.

ето го въпроса и ще те помоля да дадеш отговор:

защо не изтри поста на Трихосефалус,в който има обиди.кой друг има право да нарича някой лицемер?

неговият пост е номер 255 в темата.

обърни му внимание и коментирай тогава отношението.и недей да казваш,че търпите критики.(нека бъде ясно,че тук не говоря за критика от сорта на това,да бъде създаден раздел,или да се отстрани технически проблем).то се вижда,че изобщо не търпите лична критика!в момента в който кажеш,че не си доволен от някой и споделиш име,ти се нахвърлят поне 3-4-ма модератори именно от това затворено общество.а е доказуемо.както се вижда,доста хора го направиха.доказаха твърденията си.така че не са просто писаници.ако искаш да ги изброявам.и не казвай че няма чадър(и това е нормаклно,до някъде).все пак и ножа и хляба са у вас.каквото очакваш.когато на мен не ми харесва нещо,няма какво да направя.и не ме пращай при администрацията.тя не иска да се занимава,което е съвсем нормално.да въртиш форум е едно и гласувано доверие на модераотирте.администраторите се занимават със сайтове.както сигурна съм е и тук.хората не са слепи.

абе,вие съвсем за луди ли ни мислите наистина?или когато пишем нещо,което не ви каресва,значи не сме добре.100% ни обсъждате постоянно,а ако ние решим да го направим,темите се заключват,потребителите се наказват и съм сигурна,че дори сега,когато просто споделям мнение,ще бъда засипана с коментари.

вижда се наглостта на някои.вижда се от нас разбира се.за вас всичко си е в реда на нещата.

неговият пост е номер 255 в темата.

обърни му внимание и коментирай тогава отношението

А аз все още държа на мнението си и ти заявявам, че си лицемер поради факта, че използваш този си акаунт и пишеш от прокси за да не те разберем кой/коя си.

Мисля, че с действията си обиждаш не само мене ( защото ме клеветиш) , ами и всички останали във форума !

Trichocephalus с отношението си винаги е отблъсквал хората.не говорим за жени все пак.с тях е друго.прекалено вулгарен и неестествен.

@redeemed, не те знам кой/коя си, но горното изказване никак не ти прави чест.

Trichocephacus е един от най-толерантните модератори тук, ерудиран, интелигентен човек, с неподправено чувство за хумор. Но най-важното е, че си върши работата професионално !

Редактирано от LadyCruella (преглед на промените)

А аз все още държа на мнението си и ти заявявам, че си лицемер поради факта, че използваш този си акаунт и пишеш от прокси за да не те разберем кой/коя си.

Мисля, че с действията си обиждаш не само мене ( защото ме клеветиш) , ами и всички останали във форума !

Хайде сега , значи аз ако вляза в калдата през прокси и аз ще съм лицемер

мисля че трябва да си формулираш по по ясно отговора

мога да ползвам прокси по куп причини и последната или никоя от тях да не е че ти или екипа ще знаете кои съм

виж ако ползвам два акаунта и с единия те подкрепям а с другия те критикивам е нещо съвсем различно и тогава може да кажеш че еди кои си е лицемер

но че някои ползва прокси ... не смятам така а и не съществува такова понятие "анонимен в интернет" въпрос на средства време и приоритет

Та iovi мисля че темата ако беше похвалете модераторите които заслужават похвала щеше да разбереш и позитивната ми прилика с батерията

макар че не виждам причина че трябва да съм позитивен към някои които всъщност си върши добре работата защото ще изляза някои натегач а всъщност той за това е сложен там защото може да я върши а не в потребителя да изниква въпроса "тоя и тои ли модератор стана"

аз например като видях преди време "арагорн" "динди" от скоро "го6окара и иво23" че то лично мнение ама освен да редактират и трият постове да речем в разрез с правилата не виждам с какво повече може да са в полза на екипа макар че и тая работа я правят избирателно

та да обобщя мисля че трябва да се набляга на качество а не на количество

училище за модератори не е задължително освен ако някои не почва от 0 но някои които е учил вече мисля че едно тестче няма да му доиде в повече

поне в потребителя ще се оставя впечетление че има някакво покритие за раздела в които е

добре че ако не компетентни модератори има поне компетентни потребители и компенсират вакума в раздели за програмни езици например

докато в празни приказки има в излишек

Хайде сега , значи аз ако вляза в калдата през прокси и аз ще съм лицемер

мисля че трябва да си формулираш по по ясно отговора

мога да ползвам прокси по куп причини и последната или никоя от тях да не е че ти или екипа ще знаете кои съм

виж ако ползвам два акаунта и с единия те подкрепям а с другия те критикивам е нещо съвсем различно и тогава може да кажеш че еди кои си е лицемер

но че някои ползва прокси ... не смятам така а и не съществува такова понятие "анонимен в интернет" въпрос на средства време и приоритет

Погледни хубаво профила на въпросния/та redeemed - създаден е през далечната вече 2006 година, а от него всичко на всичко има 4 поста -и то и четирите през последната седмица, в тази тема.

Още с първия пост, който е написан след 3 годишно мълчание той/тя/то се заяж да лично с мен.

Ясно е като бял ден, че този профил е създаден като "резервен" - ако те баннат от единия - да си пишеш от другия.Или да се заяждаш с някого от единия без да могат да те свържат с другия ти профил.

Заради това аз казвам,че въпросната особа е лицемер - не защото си крие IP-то (дреме на мен за IР-то на някого тук) ами самоличността, под която го/я познаваме тук.

На такова поведение аз му казвам лицемерие.

Ако някой от вас му вика доблест и честност - не е мой проблем Публикувано изображение

Уоууу ... уоууу ... хора, спрете се.В момента това не прилича на нищо друго освен на "Лична драма".

Един съвет - "Убии глупака с мълчание".Защо навлизате толкова дълбоко .. леле имам чувството, че никога няма да излезнете.Пишете си мнението и край, който иска да се съгласява, който не иска, ако иска!Спестете си лъскателствата към модовете и админите, с цел изтъкване.Нещо шуро-баджанащина ли надушвам?!А когато ги критикувате е достъчно само веднъж да се отбележи, те ако са точни и разбрани, ще разберат.

iovi добре е намислил, тука няма градивна критика, ами деградивна .. провокирате се, обиждате се ... Грозна картинка.

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Погледни хубаво профила на въпросния/та redeemed - създаден е през далечната вече 2006 година, а от него всичко на всичко има 4 поста -и то и четирите през последната седмица, в тази тема.

Още с първия пост, който е написан след 3 годишно мълчание той/тя/то се заяж да лично с мен.

Ясно е като бял ден, че този профил е създаден като "резервен" - ако те баннат от единия - да си пишеш от другия.Или да се заяждаш с някого от единия без да могат да те свържат с другия ти профил.

Заради това аз казвам,че въпросната особа е лицемер - не защото си крие IP-то (дреме на мен за IР-то на някого тук) ами самоличността, под която го/я познаваме тук.

На такова поведение аз му казвам лицемерие.

Ако някой от вас му вика доблест и честност - не е мой проблем Публикувано изображение

е това е доста по ясен отговор

все си мисля че ти трябва да си почти сигурен кой е въпросния ник явно е че имате някакви видни несъгласия по някои въпроси щом е такава работата

мисля че тая тема трябва да се превърне в анкета и в нея да гласуват за или против потребители с поне даречем 200 поста които малко или много имат впечатление за екипа и всеки месец един които печели анкетата за най критикуван от екипа да си тръгва и да влиза друг на негово място като естествено се предлага и алтернатива  

Иначе за отрицателно време два минуса в предния пост то ясно до първите четери от къде ще са

има едно "само че" мен не ме интересува какво мислят за мен а аз какво за тях

явно някои сериозно се е притеснил за теста

все си мисля че ти трябва да си почти сигурен кой е въпросния ник

И не само той е сигурен, а и половината форум вече...Но това е една друга тема.

Спрете да се обиждате и да си изкарвате кирливите ризи, че на никого не прави чест, цялата тази история.

Свят широк, хора различни. Имате пет пръста на едната си ръка и петте различни. Как така искате, ние тук толкова много хора да ситгнем до едно общо мнение и до някакъв консенсус ?!

И аз си казах мнението по-напред в темата, но никого не съм обиждала. Не смятам и да го направя.

Недоволни, винаги ще има...И потребители по отношение на модераторите и модератори, по отношение на други модератори.

Мисля ,че тука се отразява личностната симпатия или антипатия към дадена персона отколкото действията му/й като модератор.По темата,никога не съм имал оплаквания към екипа на Калдата .Разбира се е затова, че пиша само в несериозните и глупавички теми а и се старая да не съм ненужно груб с тези с които не съм съгласен Публикувано изображениеНо винаги съм мислил следното:ако толкова не ми харесва как действат този или онзи ,просто няма да влизам повече.Не мисля ,че ще е конструктивно ако постоянно мрънкам колко съм онеправдан.....ще кажа веднъж -два пъти и ако нещата си продължат по старому ,просто няма да влизам.Публикувано изображение

въпросът за обидите на потребителите от страна на екипа.арогантното му държание(на част от хората разбира се).всички го виждат.както казах,не виждам друг да си позволява да нарича който и да било ЛИЦЕМЕР.

никога не ъсм казвала,че съм права.не изкривявай думите ми през твоята призма,просто защото така ти изнася.и когато влизаш в спор,изчитай всичко до край.не само нещата,които те устройват.не бъди сляп за очевидното.

Защо Док те е нарекъл лицемер, вече разбра. Не съм редактирал поста му, тъй като той самият е глобален модератор, който вече е доказал, че главата на раменете не му е само за да я подстригва и знае кога какво и защо казва. Аз нямам чувството да съм влязъл в спор с когото и да е тук, нямам намерение и да го правя, но повярвай ми прочел съм достатъчно за да се включа в дискусията, което обаче не може да се каже за теб (поне това се вижда в заядливите 4 поста от историята ти в Калдата). Смятам с това въпросът ти за отметнат!

izabel1, никой не те кара да бъдеш натегач, подмазвач, или какъвто и да е, завършващ на "aч". Просто ми стана смешно, защото темата не е "Харесвате ли Иво като човек", нито "Дайте да плюем на Иво в човката". И както вече казах, критиката ви към него като МОДЕРАТОР е неуместна, необоснована и прибързана. Не казвам, че той със сигурност ще отговаря на изискванията ви за мод (които така и след 23 страници не разбрах какви са), но и вие на този етап не може да знаете дали става или не за такъв. Ако не е така, поправи ме :cool:

Той да си оправи неграмотния правопис, като на циганче, ходещо на училище, за да скатае закуските, и тича да проси, и тогава да джавка.Какъв модератор, като той има нужда от прогимназия...Темата наистина натежа.

За Арагорн съм съгласен на сто процента, то, и в data.bg няма такива keyboard warriors като него, и мен лично ме е заплашвал (с вързани ръце да съм, пак няма да ме е страх от него на живо).go6o_kara е нещо подобно, повърхностни знания и изключително голямо самочувствие, плюещ по хора, надминаващи го в пъти.От останалите модератори hardware съм с много добри впечалтния, но спрях да пиша там-такива, дето ще ми хвърлят кал, както прави go6o, ме накараха да спра да помагам, а преди доста се раздавах.По отношение на Trichocephalus, тук вече много сериозно НЕ съм съгласен.Винаги се е владеел много добре, възпитан, отзивчив, когато го помоля да се намеси, когато някой спамър с обиди и off-topic петни мен и темите ми, реагира мигновено, често пъти след по-малко от час.Докато други модератори не си мърдат пръста, дори и по няколко пъти, през няколко дни да съм сигнализирал.Не говори отвисоко и надменно на другите, като робовладелец на роби, както прави ostavime, да речем, както и много други.Не е нужно да му обясняваш (на Tricho) кое как е, явно има чудесна памет и добре знае кой спамър и кой плевел какъв е, така не изглежда, че крадецът вика - дръжте крадеца...Заради един про-ДПС модератор пък бях отнесъл banana, хем не бях нарушавал каквито и да е правила...Май Калдата заприличва на БГ по времето на триглавата ДПС ламя-създадоха си закони, че, който предложи подкуп, отнася наказание...И в Калдата май вече е така-а си се защитил или си си потърсил правата-а " са те изплющяли " Публикувано изображениеПубликувано изображение

Фикс не мога да повярвам

споменаваш 4 модератора ама колко точно си ги описал не мога да повярвам

преглеждах темата назад да видя къде е интригата с Док и новака от 06 г и попадам на поста ти

в много отношения сме на различно мнение ама тука сме на едно

е аз само дето не се оплаквам от никои

Определено не съм доволен от толерирането на някои потребители. За сметка на това някой добре се е постарал да ми смъкне рейтинга. Е, аз не съм от хората, дето се притесняват, че ще ги баннат в някой форум. Модераторите явно за пореден път се радват да си използват правата. Това кой как си избива комплексите никак не ме засяга. Та НЕ съм доволен от модераторите.

Определено не съм доволен от толерирането на някои потребители. За сметка на това някой добре се е постарал да ми смъкне рейтинга. Е, аз не съм от хората, дето се притесняват, че ще ги баннат в някой форум. Модераторите явно за пореден път се радват да си използват правата. Това кой как си избива комплексите никак не ме засяга. Та НЕ съм доволен от модераторите.

тънката връзка между ниския ти рейтинг и модерирането на модераторите нещо ми се губи?

тънката връзка между ниския ти рейтинг и модерирането на модераторите нещо ми се губи?

Не само тази връзка .. на мен ми се губи и "от кой и защо не си доволен" ... поредния спам пост в темата гласящ .. да дрисна и аз тука току виж ме забележат

Става въпрос за малоумниците, дето се занимават с антивирусните. Е, те ми свалиха рейтинга, ама модераторите не ги е грижа, че един човек систематично сваля рейтинга на друг. Въпросът е, че трбва да си пълен олигофрен да се заразиш с вирус по скайпа и още по-тъп за да помагаш на такива малоумници. Явно някой не е съгласен с мен, та реши да ме банне, без изобщо да се опита да ме убеди, че не съм прав.

Става въпрос за малоумниците, дето се занимават с антивирусните. Е, те ми свалиха рейтинга, ама модераторите не ги е грижа, че един човек систематично сваля рейтинга на друг. Въпросът е, че трбва да си пълен олигофрен да се заразиш с вирус по скайпа и още по-тъп за да помагаш на такива малоумници. Явно някой не е съгласен с мен, та реши да ме банне, без изобщо да се опита да ме убеди, че не съм прав.

Системата за рейтинг е само в ръцете на потребителите. Модераторите има точно толкова глас, колкото и другите потребители. И след като се дразниш защо влизаш в този раздел? Просто го подминавай

Аз не влизам в раздела, просто гледам от сайта. Въпросът с рейтингите е сбъркан още в самото начало. Освен това да не забравяме, че випчетата пак са с привилегии дори в това отношение. Всъщност мнението ми е, че сайтът беше по-добър преди време. Е, сега е - плащаш си или си с връзки - получаваш бонуси.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.