Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доволни ли сте от екипа на Калдата?

Featured Replies

Мисля, че проблемът е в мен... Май не се изразявам, както трябва. Къде в цялата история за истината стои това, Тя да зависи само от един човек, в конкретния случай от един модератор? П.П Отговорът е за @capnemo.

Редактирано от deyan4 (преглед на промените)

• Отговори 840
  • Прегледи 73,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Къде в цялата история за истината стои това, Тя да зависи само от един човек, в конкретния случай от един модератор?

Ами тогава защо да има правила на форума :biggrin:

Като цяло съм доволен. Не ми харесва организацията на форума за Операционни системи и Програми - Проблеми и Дискусии ... по-точно идеята на 100странични теми от сорта "Еди какво си .. проблеми препоръки" и пр. На практика това са 99/100 спам заради липсата на наблюдение от модератори там. Отделно че в същите е почти невъзможно човек да се ориентира и да намери вече дискутирано решение. Нищо лично към никой и всичко най-свежо. :biggrin:

Мисля, че проблемът е в мен... Май не се изразявам, както трябва. Къде в цялата история за истината стои това, Тя да зависи само от един човек, в конкретния случай от един модератор?

П.П Отговорът е за @capnemo.

Да, така е, така е и в живота. На младини човек зависи от родителите си, по-късно от съпругата/съпруга, началника си, после от децата си. Неминуемо е да зависиш от някого. И е нормално всеки човек (нека не забравяме че и модераторите са хора) тълкува правилата в някакви граници, но по свой тертип. Нима това е лошо? Нима всички трябва да сме абсолютно еднакви?

Като цяло съм доволен.

Не ми харесва организацията на форума за Операционни системи и Програми - Проблеми и Дискусии ... по-точно идеята на 100странични теми от сорта "Еди какво си .. проблеми препоръки" и пр. На практика това са 99/100 спам заради липсата на наблюдение от модератори там. Отделно че в същите е почти невъзможно човек да се ориентира и да намери вече дискутирано решение.

Нищо лично към никой и всичко най-свежо. :biggrin:

Веднага ти давам идея: почваш да пишеш ръководства за често срещани проблеми и ние с удоволствие ще насочваме хората към тях :biggrin:

Да, така е, така е и в живота. На младини човек зависи от родителите си, по-късно от съпругата/съпруга, началника си, после от децата си. Неминуемо е да зависиш от някого. И е нормално всеки човек (нека не забравяме че и модераторите са хора) тълкува правилата в някакви граници, но по свой тертип. Нима това е лошо? Нима всички трябва да сме абсолютно еднакви?

Съгласен съм да има "обществен договор" (това е за часа по философия :biggrin: ), но нека не е грубо, безцеремонно, затова говорят хората за божественото начало на модераторите. Погледни също така по какъв начин отговаряш на човека, който се опитва да подобри форума.

Аз съм много доволен. Само дето липсва раздел за конзоли като PSP,PS3,PS2,NINTENDO,XBOX и т.н. Ако се направи такъв раздел,с радост ще помагам.

Редактирано от vesssko95 (преглед на промените)

Съгласен съм да има "обществен договор" (това е за часа по философия :help: ), но нека не е грубо, безцеремонно, затова говорят хората за божественото начало на модераторите. Погледни също така по какъв начин отговаряш на човека, който се опитва да подобри форума.

Не разбрах с какво тона ми или стила ми на писане Ви е засегнал или обидил. Опитвам се да отговоря сериозно, като на голям човек.

П.П. Мога ли да помоля да цитирате къде е "грубо, безцеремонно"?

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Аз имам оплакване от тима на Калдата и по специално модераторската,и администраторската част на форума.

Става дума за "чадъра" над потребителя v2.0. Ако този човек не беше познат на хората с власт, досега щеше да има поне 200 бана. То не стига, че е с връзки, ами и най-нагло си го демонстрира, и постовете му са заядливи и обидни. То бива шуробаджанащина, но това е прекалено.

Уважаеми г-н Коритаров, благодаря ти, че не ми писа директно на мен, а пусна донос тук.

Не знам за какъв "чадър" става дума, но явно ти пречат хората, които не се страхуват да изказват мнението си свободно, па било и то неугодно на част от останалите. Относно броят на бановете ми - не, не са 200, но сигурно 150 ще докарам, ама това си е цената да не си мълчиш. Не обичам старата българска (уж) мъдрост "наведена главя сабя я не сече" и реагирам както смятам всеки нормален човек би трябвало да реагира - без маска и с чувство, но винаги оправдано. Откакто се регистрирах (беше неотдавна) съм си докарал множество не само банове, но и публични предупреждения и други наказания, а както виждам - и обичта на потребители като теб. Но си нося кръста и си го нося сам! Не познавам НИКОГО от екипа, а дори често споря разпалено и с тях. Наричай ме както искаш, обиждай ме и ме обвинявай в каквото си щеш, но само не ми говори за шуробаджанащина. Тук съм, за да си комуникирам с малкото свестни в моите очи хора, който за моя радост не ми се дразнят колкото ти, тук съм и за да помагам доколкото мога. А с бан, без бан, в тоя или в оня форум - няма значение, животът си продължава и има много по-важни неща.

Искрено ти пожелавам много положителни емоции и успех в живота, а ако продължавам толкова много да те дразня, следващия път ми пиши директно на мен, а не на kal и модовете, па аз може да реша да сменя форума и да ти направя кефа, сериозно ти говоря, не ми пука особено какво пише на логото вляво на хедъра.

Аз съм докладвала негови постове и винаги е бил наказван.В този ред на мисли не смятам, че има чадър :help:

Ти си била значи!! Публикувано изображение

@capnemo, други имах предвид, не се засягай. Ето това е правилната точка, до която трябваше да се стигне. Нека има диалог. Не знам защо сте против хората да се оплакват. Дано Вие-то ти не е иронично. Пичът казва, че в определен раздел има нужда от повече модераторска ръка, ти го пращаш да пише ръководства.

Редактирано от deyan4 (преглед на промените)

Ти си била значи!! Публикувано изображение

Мхм. И пак ще цъкам на репорт,щом влизаш с рогата в темите :help: Никой не е длъжен да ти търпи настроенията.

@capnemo, други имах предвид, не се засягай. Ето това е правилната точка, до която трябваше да се стигне. Нека има диалог. Не знам защо сте против хората да се оплакват. Дано Вие-то ти не е иронично. Пичът казва, че в определен раздел има нужда от повече модераторска ръка, ти го пращаш да пише ръководства.

Не, Вие е въпрос на уважение. И го пращам да пише ръководства защото това е май-простия начин да не обясняваме стотици пъти едно и също нещо. А ако темите се разбият на по-малко проблема няма да се намали, даже е възможно да се увеличи.

П.П. Освен това аз предлагам метод за решаването, нека и други да предложат и да преценим кое е по-подходящото

Не, Вие е въпрос на уважение. И го пращам да пише ръководства защото това е май-простия начин да не обясняваме стотици пъти едно и също нещо. А ако темите се разбият на по-малко проблема няма да се намали, даже е възможно да се увеличи.

П.П. Освен това аз предлагам метод за решаването, нека и други да предложат и да преценим кое е по-подходящото

Не е нужно да се говори на Вие, за да се покаже уважение към някого. За ръководствата съм съгласен, но предлагано ли е преди момчето да го постави като въпрос/проблем?

Не е нужно да се говори на Вие, за да се покаже уважение към някого. За ръководствата съм съгласен, но предлагано ли е преди момчето да го постави като въпрос/проблем?

Не съм обръщал внимание, но идеята ми се струва добра. Имено това е и една от причините да драсна няколко ръководства (на английски) в една друга общност в която участвам

Да ,доволна съм.В повечето случаи получавам необходимите за мен отговори и съм се справяла с проблеми благодарение на този екип.Така ,че надали в другите форуми са по експресни със пост-отговор/лична преценка/

Живи и здрави и пак да се възползвам от темата да благодаря на отзивчивите хора от екипа.

Ранен поздрав от мен "genatraikova" :)

Не съм обръщал внимание, но идеята ми се струва добра. Имено това е и една от причините да драсна няколко ръководства (на английски) в една друга общност в която участвам

Друга, мисля добра практика е... Всяка тема да е по конкретен проблем и при решението му в самото заглавие на темата да има едно [Решено], често срещано е по техническите форуми. Разбира се с обяснението в края как е решен. От една страна потребителите да споделят как са решили проблема, от друга модераторът да "финализира" темата като промени заглавието. Така без някой да трябва да сяда да пише ръководство, отделните теми, по естествен път биха били едни мини ръководства. Като се натрупат теми от сходен вид, може да се направи раздел и т.н.

Друга, мисля добра практика е... Всяка тема да е по конкретен проблем и при решението му в самото заглавие на темата да има едно [Решено], често срещано е по техническите форуми. Разбира се с обяснението в края как е решен. От една страна потребителите да споделят как са решили проблема, от друга модераторът да "финализира" темата като промени заглавието. Така без някой да трябва да сяда да пише ръководство, отделните теми, по естествен път биха били едни мини ръководства. Като се натрупат теми от сходен вид, може да се направи раздел и т.н.

Това също е вариант, само че страшно рядко може да се намери в темите решението, концентрирано в един пост. А да го добавя някой от модераторите си е почти като написване на ръководство/статия. Освен това често се случва потребителя да е намерил решение извън форума и просто да го заяви без да опише как

Това също е вариант, само че страшно рядко може да се намери в темите решението, концентрирано в един пост. А да го добавя някой от модераторите си е почти като написване на ръководство/статия. Освен това често се случва потребителя да е намерил решение извън форума и просто да го заяви без да опише как

Ами ето, когато модератор напише "решението", нека се "затваря" темата, а потребителите да се подканват да постнат решението и съответно да се добави като правило във форума.

Ами ето, когато модератор напише "решението", нека се "затваря" темата, а потребителите да се подканват да постнат решението и съответно да се добави като правило във форума.

Това с написването на решението е хубаво, но не забравяй че ние "работим" във форума на добра воля, за чест и слава :withballoon2: Невинаги имаме време и/или желание да се занимаване с писане

Това с написването на решението е хубаво, но не забравяй че ние "работим" във форума на добра воля, за чест и слава :withballoon2: Невинаги имаме време и/или желание да се занимаване с писане

[Решението] е по-скоро уверението на този, който е пуснал темата, че някое от предложените му решения е сработило за него. Той само да каже кое и какво е направил. Модераторите най-много да "затворят" темата и евентуално при натрупване на теми с еднороден характер да я преместят, където и е мястото.

[Решението] е по-скоро уверението на този, който е пуснал темата, че някое от предложените му решения е сработило за него. Той само да каже кое и какво е направил. Модераторите най-много да "затворят" темата и евентуално при натрупване на теми с еднороден характер да я преместят, където и е мястото.

Така - да, но потребителите не четат правилата на форума, камо ли да си направят труда да кажат кое им е свършило работа... Иначе няма проблем

Тук не съм съгласен. Да приемем, че количеството информация е едно и също, просто се дублират теми.

Ако темите се разбият на по-малки, когато потребителите ползват търсачката - ще им изкарва всички налични теми (по подразбиране) - завършени от проблем до решение, докато при една единствена тема те ще виждат 1 резултат, който ще ги хвърля в океана от проблеми/решения. Дори да се сетят да изберат опцията резултатите да са по мнения - пак ще се удавят в търсене на началото/края.

Друго нещо, с което не съм съгласен с екипа е за реакцията им към дублиращите се теми с "Използвайте търсачката". Ако потребителите са достатъчно грамотни да я използват (както се очаква от тях), то те биха предпочели Гугъл, т.к. вероятността да намерят решение там е в пъти по-голяма, и повечето изобщо и не биха си правили труда да ползват форума.

Смятам че това и цензурата, за която писах вчера - са достатъчен повод за екипа да преосмисли малко подхода към съдържанието на форума.

Нека ви припомня, че в началото форума дръпна много благодарение на огромното количество недоволни потребители от форумите на Дата и Арена. Затова и искрено се надявам, че в един момент ще спрем да ги гоним по "качество"... :ph34r:

П.П. Повече по мнението ми по въпроса - в друга тема в Калдата.

:baby:

Няма да забравя, как през 2002-ра Хом*лан ми отрязаха наполовина скоростите на интернета (45 лв/м), т.к. съм бил богохулствал по адрес на админа им (Screamer) във форума. Фактът, че въпросният ад-мин ми публикува там потребителското име и паролата на личната поща се оказа "неоснователна причина да съм недоволствал"...

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

А позволено ли е да се посочват конкретни лица от екипа, защото ми се струва най-справедливо всеки да си отговаря по заслуги, някак си е глупаво да се прибързва с цялостния аршин за всички от екипа?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.