Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Доволни ли сте от екипа на Калдата?

Featured Replies

Точно Вас двамата Ви уважавам! При все това,ако проверите дали ще разберете кой Ваш колега ми затри без обяснение акаунт със вече супер оценки...

• Отговори 840
  • Прегледи 73,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

И предупреждаваме по няколко пъти преди да пристъпим към наказание. Разбира се при много груби нарушения се действа моментално. Мислете за нас като за полицаи

Не е коректно да се говори от името на всички.

Може пък някой да не е съгласен.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Възможно е разбира се. Но това е истината :) и ако я отричаме или я наричаме с друго име то това няма да я промени. Освен професионалисти в някоя насока ние сме тук за да опазваме реда

Мислете за нас като за полицаи

Нещо не ми се струва много удачна тази аналогия.

По-скоро модераторът трябва да е вид съдия, който с работата си гарантира да се спазва редът.

Нещо не ми се струва много удачна тази аналогия.

По-скоро модераторът трябва да е вид съдия, който с работата си гарантира да се спазва редът.

приемете го като смес от юрисдикция и юриспруденция. И сме полицаи и сме съдии. Но "гарантирането" става със силови методи, защото известна част от съфорумците смятат че могат да подхождат безотговорно и да не спазват правилата. Само в последния час се наложи да забърша 3 поста заради шльокавица...

Само исках отговор...нищо повече! Какво повече да доказвам в мислите си далеч над мироглед недостъпен някому...

Кен!

Напълно коректно е каквото е написал "carnemo" защото знаеш ли - много често модераторите се консултираме един друг, когато предприемаме някои действия. Няма да ти цитирам наши постове /между модераторите/ за да видиш, че даже и когато мислим за затваряне на тема, се консултираме дали това ще бъде най правилното решение.Забранено е от правилата на форума. А за грубите нарушения, обиди и още повече псувни и всякакви такива, няма и смисъл да се консултираме. Ако беше и ти на моето място, би постъпил по същия начин. Не ми е ясно едно! Какво очаквате като действия от страна на модераторския екип, когато в този форум има много хора заслужили БАН за вечни времена.За да искате толерантно отношение от екипа, първо ползвателите трябва да го изразят.Модерираш примерно 3-4 раздела сам, на доброволни начала и на главата ти са 1500-2000 човека! Може понякога да сме и по остри или взискателни, но един човек /в случая модератор/ не може да угоди на всекиго.Не защитавам ничия страна. Погледнете как е примерно в "Замунда". Ставаш "професор" и ти закриват дипломата с БАН! Това ли ви харесва повече? Възможностите тук са много повече и по-големи и от двете страни.Виждаш ли, че на всеки трети човек правиме забележка да прочете правилата на форума? Ами сещаш ли се, че за период от 2004 година досега съм направил 1000000 такива? Дали ще можеш да издържиш само на това? Вие виждате само вашите права, а ние трябва да се съобразяваме и с Вашите и нашите! 30 срещу 200000!То и да се плащаше, много хора не биха се занимавали с модериране из форумите и сайтовете. Любовта, привързаността и знанията, ни придържат към този сайт и форум.Поне за мен е така - за ВАС - НЕЗНАМ!

Цялата тая история модератори-потребители е леко тъпоъгълна. Не знам що определени индивиди смятат форумите за изолирано общество, в което не съществува реален свят с неговите правила и социален статус на биологичната единица! Защо това място, създадено за хора с еднородни интереси, които да общуват с определена цел, понякога се превръща в типичната селска кръчма. Глобални, Астрални, Субмодератори, Випове, юзери с рейтинги (ГОРДОСТТА НА ФОРУМА), всички сме еднакви, едни по-знаещи други по-незнаещи, заради това сме тук, да споделяме, да учим и де се учим. Тук сме защото ни е интересно и защото има какво да дадем и съответно да вземем. Нека всеки си зададе въпроса - Аз ли съм бог? Има ли по-велик и знаещ от мен в областта? Невероятен капацитет съм а, всъщност, кой съм? Не вярвам да има интелигентен човек, който да се смята за вездесъщ и всемогъщ ( с изключение на старите моми :D ), освен ако коефициента му на интелигентност е равен на този на градинската лейка. "Болните мозъци" ги изключвам. Та в тоя ред на мисли, модератор или юзер все тая, важното е всеки да знае границата. Безспорен е факта, че има доста ценни хора, но все пак ако някой смята, че може да даде нов ход в еволюцията, пътя е отворен и той едва ли минава през форума на Калдата. Иначе казано да слезем на земята, едни допринасят повече за обществото други по-малко, кой както може, така е устроен света, няма "идеално". Модераторите имали много работа, било тежко, било не знам си к'во. Ми отказвайте се бе чорбаджии, незаменими и вездесъщи няма. Ако не е тоя мод, след него идва друг, също толкова ценен човек, който ще върши същата работата. Никой никого на сила не държи, нали? Някои потребители пък ще се изтрепат да блеснат, а когато някой мод или пък не дай си боже друг юзер им оспори, мани гледай екшън, готов е да разпали трета световна. Тук е и местото да споделя един бисер на Давид Хилберт: "Всеки човек има някакъв определен хоризонт. Когато той се свива и става безкрайно малък, се превръща в точка. Тогава човекът казва "Това е моята гледна точка" Има и една друга група потребители "Гламавите" ама те са си специален случай. Има ги навсякъде в доволно количество. Oт тях спасение няма. Имам предвид тези с шльокавицата, темите Pleees help! и изречението роман. Доволен ли съм от екипа на Калдата? Ами за година и малко престой никога не съм имал проблем с някой от екипа, и смятам, че си вършат задачите съвестно, което съвсем не означава, че няма какво да се желае относно отношението. Щом посещавам форума с интерес, значи съм доволен. Обратното би ме отказало от посещаването му. Естествено никой не би плакал за мен, както и на мен грам не би ми пукало за нещо, което не харесвам още по-малко за някой, който не познавам.

И предупреждаваме по няколко пъти преди да пристъпим към наказание. Разбира се при много груби нарушения се действа моментално. Мислете за нас като за полицаи

Да ... :D като за готени полицаи !

Ще се потретя...не е точно така! И пак...аз принципно знам кой е възможният не-модератор с права. Но не мога да твърдя нещо без обосновка! Ами живей с тази грешка...дано станеш по човек :D

Ще се потретя...не е точно така!

И пак...аз принципно знам кой е възможният

не-модератор с права.

Но не мога да твърдя нещо без обосновка!

Ами живей с тази грешка...дано станеш по човек :scared2:

Няма не-модератори с права. Има ВИП-ове, които имат малко повече възможности в чуждите теми и доста повече възможности в своите, а също и няколко души от екипа, които по едни или други причини не са си сложили съответната табелка. Това притеснява ли те?

Благодаря на модератора,за светкавичната реакция! Поздрави от мен! :shy11:

• 3 месеца по-късно...

Не съм доволен от доктора с помията,която е излял и ще се постарая той повече да не бъде глобален модератор.

Не съм доволен от доктора с помията,която е излял и ще се постарая той повече да не бъде глобален модератор.

То и аз не съм доволен от твоето поведение и постоянните ти провокации, като стана дума...

Коя точка от правилата наруших,че не разбрах.Къде е забранено ползването на повече от един акаунт.Чрез бана се отнема правото на мнение.Съд със светкавична присъда.Че бях нападнат,че съм бил смешен на целия форум.И аз да си мълча.Искате форум без конфликти-утопия или демагогия?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.