Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на цифров фотоапарат (2)

Featured Replies

Здравейте ! Искам да купя фотоапарат който да ми върши работа и като камера за записвнане на видео . Да е до 300 лв. (тялото) и да има възможност за смяна на обективи и филтри . Засега съм се спрял на тази обява http://olx.bg/ad/kato-nov-nikon-d-60-s-chanta-kalahari-ID5fopG.htmlи на тази http://olx.bg/ad/prodavam-fotoaparat-nikon-d60-tyalo-ID5cIUa.html

• Отговори 687
  • Прегледи 79k
  • Създадено
  • Последен отговор

Наистина няма функция за видео запис на този модел!А модела е старичък,но добър.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Гледам, че се обсъжда фотографска техника, та да запитам и аз.Скоро ми попадна един CANON 10D. Какво ви е мнението, и не е ли малко стар модел.Обектива му е 50mm 1/1.8.Прочетох, че не особено сполучлив.Някакъв съвет какъв да потърся.Няма да снимам луната  ;) а само пейзажи, макро и някое животинче.Благодаря.

Ами какво да ти кажа - старичък е :) . Това са ранните модели DSLR на Canon, по реда на обявяване:

802221.jpg

Не ти го препоръчвам. Дори и само заради факта, че не можеш да му слагаш EF-S обективи

Canon EF 50/1.8 II не е нищо особено, нито като оптика, нито като изработка. И ще ти е доста трудно само с него да снимаш пейзажи, животинчета, и особено макро.

Насочи се към някой по-нов модел, но по-нисък клас. Гледай да е колкото се може по-евтин. Обектив - като за начало нека да е 18-55 IS, някоя от версиите.

Имам предвид да има видео запис чрез фотоапарата

До 300 лв си потърси някой D3100, той е първият модел от ниския клас, който може да снима видео.

ПП. Корекция на печатна грешка  :shy11:

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Имам предвид да има видео запис чрез фотоапарата

Попаднал си на точното място, на което да питаш. Приеми сериозно съветите на хората, които ще те консултират тук и ти гарантирам, че няма да сгрешиш. Наистина разбират много от тези неща. :)

Здравейте! Решил съм да си купувам цифров фотоапарат. Търся фотоапарат нещо от средния клас но същевременно да прави сравнително добре снимки и видео до цена 300 лв.

Спрял съм се на тези двата вида но не знам кой да избера:

http://www.technopolis.bg/bg/Cameras---compact/Camera-SONY-DSC-WX80B/p/394880

http://www.technopolis.bg/bg/Cameras---compact/Camera-OLYMPUS-SZ-17-BLACK/p/397504

Редактирано от толчо (преглед на промените)

От двата,бих предпочел Олимпуса,понеже има значително по-добро оптично приближение,което е по важно от цифровото.Също има по-добра характеристика за видео запис(30FPS) 

Аз също подкрепям потребителят от горния пост. Освен изброеното от него, искам да добавя, че олимпуса имат и по-дълъг живот, поне при мен беше  така.

И двата модела са евтини китайски боклуци, с малки матрици, кофти обективи, и лошо качество на снимките. За видеото няма да коментирам.

• Автор

Здравейте! Решил съм да си купувам цифров фотоапарат. Търся фотоапарат нещо от средния клас но същевременно да прави сравнително добре снимки и видео до цена 300 лв.

Спрял съм се на тези двата вида но не знам кой да избера:

http://www.technopolis.bg/bg/Cameras---compact/Camera-SONY-DSC-WX80B/p/394880

http://www.technopolis.bg/bg/Cameras---compact/Camera-OLYMPUS-SZ-17-BLACK/p/397504

1. Има специална тема за избор на камери и вашата се добавя към нея

2. Потвърждавайки горното мнение (на Рудбой): в този ценови диапазон фотоапарат се избира по красота и външен вид. И ако имате някакъв опит с предишни цифрови камери: по разположение на бутони и контроли по камерата

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Втора употреба до 50/60 лева-да имам просто да си снимам от време на време-разглеждах в OLX, но не разбирам много и поне да ме насочите към марка или нещо, за да знам кое е по-добро? Гледам и снимки правени с различни модели и марки, но не мога да преценя кой е по-добър

• Автор

Втора употреба до 50/60 лева-да имам просто да си снимам от време на време-разглеждах в OLX, но не разбирам много и поне да ме насочите към марка или нещо, за да знам кое е по-добро? Гледам и снимки правени с различни модели и марки, но не мога да преценя кой е по-добър

За толкова пари камера се избира по външен вид. Или просто ползвайте телефона си. А и има толкова много модели от най-ниския клас...

• 1 месец по-късно...

Бихте ли ме посъветвали при избора между тези апарати:Canon Powershot SX 160 IS,Fujifilm FinePix S8600,Olympus SP-620 UZ,Olympus SZ-15,Kodak PIXPRO AZ251, или нещо подобно.Благодаря!

Извинявам се за канона имах предвид този:

Canon PowerShot SX400 IS Black

Редактирано от Дико (преглед на промените)

Една прекрасна стара японска машина - Panasonic TZ4 .

Преди 6-7г. един приятел (IT-специалист) ни беше направил страхотни снимки в Рим точно с тази камера. Когато ми ги изпрати направо не вярвах на очите си какви снимки беше изкарал. Явно теоретичната подготовка му е помогнала, защото не е фотограф и не се увлича от това изкуство, но очевидно и качествата на камерата са допринесли за добрите снимки.Запомнил съм модела, защото снимките ми направиха силно впечатление. 

Редактирано от NNNNIKKKK (преглед на промените)

Кажете нещо за този канон:

CANON POWERSHOT SX400 IS 

Дали има по-добър вариант на неговата цена, или някой с опит с този модел да сподели дали му харесва?

Дали има по-добър вариант на неговата цена, или някой с опит с този модел да сподели дали му харесва?

Дали има по-добър вариант на неговата цена,няколко поста по нагоре съм други за сравнение или ще ми препоръчате друго.

Какво да ви кажем? :)  Евтино компактно апаратче, с много зуум, и качество на снимките като от GSM. За тази цена и в тази категория няма големи разлики.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.