Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Че ти какъв героизъм търсиш без кауза. През ВСВ са се жертвали, за да опазят страната и семействата си и да ликвидират  и Хитлер и възможността поне в близко бъдеще в Германия или където и да е да се възстанови нацистко управление с всичките последстия от което. След края на тази война, във всички следващи конфликти, за чего се бият? А помисли дали янките мишоци, които се бият за пари, са кой знае колко нещо смели и героични, а за воинските умения, те са просто професионализъм , учат се и толкова, не са нещо което трябва да се връзва със силата на духа на героите. Като че не се насират янките от нищо и никакви прихващания от летящ наблизо до караба им самолет. Това ли е героизъм? Еле пък професионализъм :D Който се бие за пари е *ибан наемник, често и *ибана откачалка, взела оръжието да си начеше маниакалната краста да убива. Не заслужава нищо друго освен да стане леш.

http://lifestyle.ibox.bg/news/id_549481374

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Наистина ли изпитваш такива трудности да разбираш написаното?Това не е добре.

Ще обясня по-елементарно.ЕС е изправен пред големи икономически проблеми и по този път ,по който са тръгнали,проблемите изглеждат почти нерешими.Нали сам беше започнал да разсъждаваш по макроикономически въпроси,значи трябва да имаш някакви познания ,за да разбереш написаното.

!

Не бе, ти нещо друго се опитваше да кажеш. Някакви дефлации и инфлации ти се повториха няколко пъти в едно изречение, като най-малкото можех от тях да заключа, че на ЕС му било зле.

Да те питам няколко неща:

1. Ходил ли си някога в Западна и Централна Европа?

2. Последно, ЕС и САЩ са добре, защото с ограбили колониите или не са добре, въпреки, че са ограбили колониите?

3. Къде е разпределенто богатството на света (имаше образователно филмче по темата) - в Европа, САЩ или?

4. Къде ражда според клюките гаджето на г-н Путин:

А. Санкт Петербург

Б. Самара

В. Лвов

Г. Швейцарска клиника

А де, ето това е командир. За Сталин имам предвид. А Обама едва ли би имал нещо против. Имперските армии, без значение в съвремието или в древността , са били насърчавани от своите командири и ръководители да грабят, изнасилват и убиват. Ти даваш пример в моя полза.

Че ти какъв героизъм търсиш без кауза. През ВСВ са се жертвали, за да опазят страната и семействата си и да ликвидират и Хитлер и възможността поне в близко бъдеще в Германия или където и да е да се възстанови нацистко управление с всичките последстия от което. След края на тази война, във всички следващи конфликти, за чего се бият? А помисли дали янките мишоци, които се бият за пари, са кой знае колко нещо смели и героични, а за воинските умения, те са просто професионализъм , учат се и толкова, не са нещо което трябва да се връзва със силата на духа на героите. Като че не се насират янките от нищо и никакви прихващания от летящ наблизо до караба им самолет. Това ли е героизъм? Еле пък професионализъм :D Който се бие за пари е *ибан наемник, често и *ибана откачалка, взела оръжието да си начеше маниакалната краста да убива. Не заслужава нищо друго освен да стане леш.

Не бе, има факти. Дай първо да определим чия армия се е била по-мъжествено и професионално.

Искаш ли списъка на немските авиационни асове? На танковите им асове? На героичните подвизи на армията, успяла почти да надвие многократно превъзхождащ я противник, в брой и въоръжение.

Това, че Хитлер е бил идиот, не променя другото.

Тъжно е, че руснаците никога не успяват да се противопоставят на Сталин, който избива като скотове много повече от тях.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

А де, ето това е командир. За Сталин имам предвид. А Обама едва ли би имал нещо против. Имперските армии, без значение в съвремието или в древността , са били насърчавани от своите командири и ръководители да грабят, изнасилват и убиват. Ти даваш пример в моя полза.

Това ти изказване ме подсети за един стар виц.

Чукчата си отслужил годините в казармата и се връща у дома.

Питат го : Как беше в казармата ?

Той отговаря : Имаше един много глупав руснак. За две години не разбра, че не съм жена.

Не бе, има факти. Дай първо да определим чия армия се е била по-мъжествено и професионално.

Искаш ли списъка на немските авиационни асове? На танковите им асове? На героичните подвизи на армията, успяла почти да надвие многократно превъзхождащ я противник, в брой и въоръжение.

Това, че Хитлер е бил идиот, не променя другото.

Тъжно е, че руснаците никога не успяват да се противопоставят на Сталин, който избива като скотове много повече от тях.

Ти не искаш факти, ти искаш някой да обяви фашизма за правилният път на развитие на човечеството и чистата раса за "майка" на герои - професионалисти. 

Не бе, ти нещо друго се опитваше да кажеш. Някакви дефлации и инфлации ти се повториха няколко пъти в едно изречение, като най-малкото можех от тях да заключа, че на ЕС му било зле.

Да те питам няколко неща:

1. Ходил ли си някога в Западна и Централна Европа?

2. Последно, ЕС и САЩ са добре, защото с ограбили колониите или не са добре, въпреки, че са ограбили колониите?

3. Къде е разпределенто богатството на света (имаше образователно филмче по темата) - в Европа, САЩ или?

4. Къде ражда според клюките гаджето на г-н Путин:

А. Санкт Петербург

Б. Самара

В. Лвов

Г. Швейцарска клиника

За разлика от теб не се чувствам притеснен от никакви въпроси и въпреки ,че моите са някъде назад без отговор,аз ще ти отговоря.Първото ти изречение показва колко разбираш от икономика.

1.Ходил съм в Западна и Централна Европа и какво от това,трябва да съм толкова впечатлен,че да променя целия си мироглед ли?

2.Те все още са добре продължавам да твърдя по тази причина,но вече се родиха нови силни икономики и света не е такъв какъвто беше преди 50г.Това е причината да се забелязват притеснителни явления и чести рецесии.Темата е дълга,но засега спирам,за да ти отговоря и на другите въпросчета.

3.Не гледам образователни филмчета,а ако го направя не приемам всичко за истина,предпочитам сам да правя анализите си,има достатъчно публична и официална информация

4.Ама въобще не ми пука къде е раждала някоя си и не мисля ,че това е важно за човечеството.

Хайде бъди и ти коректен и дай една оценка с едно изречение на бомбардировките в Япония!Благодаря!

Може, и в София са влизали, ама май това остана безвъзвратно в миналото.

Могат да влязат в рецесия като гледам, ще им е доста по-лесно.

Апропо, не знам от къде идва тезата за героизма и силата на Руския войник - не се наблюдават много доказателства по темата.

Ако използваме ВСВ за пример, то там героизмът и професионалните качества на немските войници са далеч по-изявени.

Ни Афганистан, ни Чечня са примери за някакви особени войнски постижения.

Може би са показали чудеса от храброст във войната на СССР с Финландия  :)  :)  :)

Като че не се насират янките от нищо и никакви прихващания от летящ наблизо до караба им самолет. Това ли е героизъм? Еле пък професионализъм :D

Айде пак преповтаряме фейкове и руски лъжи :)

http://www.stopfake.org/lozh-ekipazh-amerikanskogo-esmintsa-ispugalsya-rossijskogo-istrebitelya/

Ти не искаш факти, ти искаш някой да обяви фашизма за правилният път на развитие на човечеството и чистата раса за "майка" на герои - професионалисти.

Интересно... светът за теб винаги ли е толкова черно бял ? ако не си рашист и безпрекословен фен на Путин, то ти си фашист нацист ???

:)

А де, ето това е командир. За Сталин имам предвид.

Престъпника Кобо , казваш е най добрия командир ? който е избил толкова милиони , и то свои, колкото никой друг диктатор на света ??

хм... я пак помисли кой пропагандира античовешки идеологии?

За героизма във войната... само едно ще те питам.. думата "загранотряди" откъде се е появила... ?

немска дума ли е , френска ли е , шведска ли, финландска ли, турска ли , гръцка ли ?

Апропо, не знам от къде идва тезата за героизма и силата на Руския войник - не се наблюдават много доказателства по темата.

Ако използваме ВСВ за пример, то там героизмът и професионалните качества на немските войници са далеч по-изявени.

Ни Афганистан, ни Чечня са примери за някакви особени войнски постижения.

Ще те помоля, малко повече да са запознаеш с тази тема. Че отново, глупости пишеш. ;)  Достатъчно примери, за героизъм и професионални качества има. Стига, да имаш желание да ги разбереш. А това което изпляска като теза, все едно да кажеш, че нашата армия, ги няма. Но не бих се и изненадал, ако го кажеш. Все пак, говориш според, опорните точки. :D Отнася се, и за другите 'експерти', 'икономисти' и 'ракетостроители'. Първо чете, и си повише общата култура, пък тогава говорете.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Така ли?

Как стигна до това заключение?

Интересно... светът за теб винаги ли е толкова черно бял ? ако не си рашист и безпрекословен фен на Путин, то ти си фашист нацист ???

Е, не ама вие твърдите точно обратното.  Образно казано: Не даваш ли да те таковат янките, значи даваш на руснаците. 

Ще те помоля, малко повече да са запознаеш с тази тема. Че отново, глупости пишеш. ;) Достатъчно примери, за героизъм и професионални качества има. Стига, да имаш желание да ги разбереш. А това което изпляска като теза, все едно да кажеш, че нашата армия, ги няма. Но не бих се и изненадал, ако го кажеш. Все пак, говориш според, опорните точки. :D Отнася се, и за другите 'експерти', 'икономисти' и 'ракетостроители'. Първо чете, и си повише общата култура, пък тогава говорете.

Не разбрах - тъй като нашата армия има качества, но влиза в моето определение, затова то е невярно ли?

Това ли искаш да кажеш?

Сподели по същество, номерата ти ги разбрахме - само два са, не четеш и не мислиш.

Май говореше за някакви памперси, та те предизвиквам да дадеш примери къде руската армия се е била много кораво.

Аз ти дадох примери за немската - виж авиаторите и танкистите им. Виж колко време издържат в Сталинградския Котел, виж Курската дъга.

Не разбрах - тъй като нашата армия има качества, но влиза в моето определение, затова то е невярно ли?

Това ли искаш да кажеш?

Сподели по същество, номерата ти ги разбрахме - само два са, не четеш и не мислиш.

Май говореше за някакви памперси, та те предизвиквам да дадеш примери къде руската армия се е била много кораво.

Аз ти дадох примери за немската - виж авиаторите и танкистите им. Виж колко време издържат в Сталинградския Котел, виж Курската дъга.

Ще издържат ами. Нямат избор. Руснаците идват да ги е*ат от изток, а на запад ги чакат SS командите, да ги ликвидират за дезертьорство ако побегнат. 

Боже. :)  Определено, историята и ракетостроенето ти куцат. :D  Има библиотеки, има исторически книги. Чете му е майката. За мислене, е късно. И колко пъти да казвам, че всеки път щом някой ме цитира, сам показва, че нищо не чете, камо ли да мисли.

Е, не ама вие твърдите точно обратното.  Образно казано: Не даваш ли да те таковат янките, значи даваш на руснаците. 

Що за глупости :) някога някъде до момента споменавал ли съм САЩ ???

Сами повтаряте като "мантра" за злите хамериканци , злия ЕС и НАТО, после - ама ти се таковаш с янките...  :) :)

а на запад ги чакат SS командите, да ги ликвидират за дезертьорство ако побегнат

Това си е руски патент :)

докато ние ги чакаме да се изпотрепат в трета световна,те се затрупаха от още повече пари,на всички снимки са полудели от щастие,няма значение от коя държава са,важно е да се трошат пари за въоръжение!докато вземат парите-студена война,после гореща!днеска в украйна,утре африка,други ден южна америка!навсякъде едни и същи Путин,Меркел,Обама и некой арабин за цвет!

http://foreignpolicy.com/2015/03/06/the-death-merchants-do-abu-dhabi/

These days, business is booming. The conflicts tearing apart the region — from Iraq to Syria, from Yemen to Ukraine — have helped drive up military budgets across the globe. By Paramount Group’s estimates, defense spending grew 12.1 percent in the Middle East last year, to $120.6 billion. Faced with a resurgent Russia, NATO countries are also under pressure to reach the alliance’s mandated 2-percent-of-GDP target for military spending, even in places such as Bulgaria and Italy, where economies are stagnant. The United States is also joining the spending spree: President Barack Obama requested a 7 percent boost to the defense budget this year.

Мантрата е 'злите' руснаци. :D  На 5 човека тук. Те друго не знаят. А и не четат. Та викам, да се придържаме към темата. Успешно я оспамихте. Предполагам, това беше и целта де.

Мантрата е 'злите' руснаци. :D  На 5 човека тук. Те друго не знаят. А и не четат. Та викам, да се придържаме към темата. Успешно я оспамихте. Предполагам, това беше и целта де.

Никога не съм наричал руснаците "зли" . Едва ли ще ми повярваш , но аз съм русофил.

Но не съм путлерист.

ного малко хора правят разлика между двете неща.

НЯмам нищо против руснаци, нито украинци. Но диктатори - не,  блаодаря :)

НЕ виждам да е голям спама - забелязах че обикновенно ти си генератора на такъв :)

Защото сблъсъка на "путлеризма" и запада е пряко по темата за нова студена война или реална бъдеща такава.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Спаме не от мен. ;)  Много им се иска, на някой, но не е. :D

Кметът на Токио Йети Масудзое по време на посещението си в сибирския град Томск заяви пред журналисти, че Япония е приела антируските санкции под натиска на САЩ и това далеч не е независимо решение на японската управляваща класа

https://alterinformation.wordpress.com/2014/09/08/984912484/

Външния министър на Русия припомни, че не руските войски са на границата на САЩ, а напротив – НАТО струпва войските си в Източна Европа и по руската граница, което Лавров определи като „недопустимо нарушение“ на договореностите алианса да не се разширява на изток от Берлин от средата на 1990-те

https://alterinformation.wordpress.com/2014/09/13/98491295/

В момента независимо от тяхната актуална кондиция, последно препятствие пред изграждания от САЩ нов световен ред са Русия, Китай и Иран. От тях обаче, благодарение на своята ядрена мощ, наследена от СССР, само Русия е глобално военно препятствие пред силовото налагане на хегемонията на Вашингтон. За да неутрализира Русия, Вашингтон наруши договореностите между Рейгън и Горбачов и разшири НАТО в бившите страни от Варшавския договор. Последната атака е срещу Грузия и Украйна, за да бъдат вкарани в НАТО, и блокът да излезе на границите на Русия.

https://alterinformation.wordpress.com/2014/03/03/5106/

Целта винаги е Русия. Без нея, никоя друга държава, няма да може да се противопостави на САЩ. В миналото, и Франция и Германия, се опитаха да я покорят. И не успяха. Сега няма да успее, и черния човек, от бялата къща. :D

Целта винаги е Русия. Без нея, никоя друга държава, няма да може да се противопостави на САЩ. В миналото, и Франция и Германия, се опитаха да я покорят. И не успяха. Сега няма да успее, и черния човек, от бялата къща. :D

Да мислим логически. Стига с тази пропаганда. Как така немският и френският войник сиреч еврогейците ще покажат такъв непрофесионализъм и ще търпят такива поражения. Това просто не е вярно. Стига с тази пропаганда моля ви.

Как така руският смотан войник ще си пие чайчето и водката в Берлин и Париж? Това просто не е вярно. Пълна измислица.

Да мислим логически. Стига с тази пропаганда. Как така немският и френският войник сиреч еврогейците ще покажат такъв непрофесионализъм и ще търпят такива поражения. Това просто не е вярно. Стига с тази пропаганда моля ви.

Как така руският смотан войник ще си пие чайчето и водката в Берлин и Париж? Това просто не е вярно. Пълна измислица.

А тръгнат ли с 'За родину' и току  виж, сельотката на моравата пред бялата къща, във Вашингтон, ще си ядът. :D

Разследването за Боинга се води все още,  и официално ще има резултати края на тази година или другата.

КАк да се крие нещо, което официално не еприключило ?

Не че не знаем какви ще са изводите...

Кои са руските доказателства за Боинга,  че нещо ми се губят такива :) :)

Дето е свален от украински изтребители ли  ? :)

Айде пос ериозно .. това същоотдавна е опровергано :)

Няма да повтарям за 4-ти или повече пъти, те руските войски сами се хвалят и снимат :)

Попитах за клипчето за което толкова говорите ?

Аз намирам примерно такива клипове :

https://www.youtube.com/watch?v=Pr7qgP7ED9I

дори от миналата година http://vbox7.com/play:cb798f7a5f

Все "доброволци опълченци"  и руски туристи, дошли на танковете си и с оръдията си :)

То в РФ всеки уважаващ се мъж си има танк, с който ходи на море :)

Колкона руски танкове колко смешно Украйна всичко танкове в украйна са руски не го ли разбрахте досега. 

Да не би украйна да има патент за производство на танкове? Мисля че не!

Нов проблем за F-35 – бомбите не се побират в самолета

http://bgnews.me/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-f-35-%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0/

http://www.dodbuzz.com/2015/03/10/f-35-will-not-reach-full-close-air-support-potential-until-2022/

Ф-35 няма да получи софтуерен ъпдейт, който да му позволи да използва новия тип прецизна бомба чак до 2022г, съобщава military.com

Мilitary.com съобщава също, че се е установил нов проблем с новия тип прецизни бомби с малък диаметър (Small Diameter Bomb II – SDB II) – боеприпасите не се побират във вътрешния отсек на варианта на изтребителя за морската пехота, без да се направят модификации на отсека..

От военния департамент на САЩ все пак са решили да изчакат влизането на въоръжение на F-35B (модела за морската пехота), преди да се направят съответните модификации на вътрешния отсек. Дотогава оръжието е безполезно, понеже не е наличен и софтуер за неговото управление.

Различните системи на Ф-35 изискват над 10 милиарда реда софтуерен код.
Самият код е разделен на няколко части. Софтуерът който ще позволи на самолета да използва новия тип бомби ще е готов през 2022г. Окончателния вариант на софтуера за всички системи се очаква да е готов през 2023г.

Това е поредния проблем свързан с бойните системи на Ф-35. По-рано стана ясно, че самолетът няма да може да използва бордовото си оръдие до получаването на софтуерен ъпдейт. Такъв се очаква най-рано през 2019г.

Бяха открити дефекти и със сензорите на самолета, както и проблеми с двигателите, структурата на корпуса и крилата, дефекти в животоподдържащата система (използваната система е същата като при Ф-22, където има случаи на изключване на подавания въздух за пилота), както и факта, че китайските хакери успяха да откраднатняколко терабайта техническа информация за този и други проекти на Пентагона. От Боинг пък излязоха с доклад, че използваната технология за скриване от радарите е безполезна, или най-малкото ще има огромни проблеми срещу модерните руски и китайски радари.

Автор: DesinfoWar

Къде сме ние?

Има ли мистерия около законопроекта за батальона на НАТО в България

http://bgnews.me/%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B0-%D0%B7/

Малко преди да изтече вчера работният ден на деловодството на парламента, Министерският съвет внесе законопроект, с който се узаконява разполагането на батальон на НАТО в България. Новината бе и продължава да е водеща за много електронни издания. Неочаквано обаче тя мистериозно изчезна от сайта на „Дневник“ и други издания, смятани за близки до управляващите. Това е, меко казано, необичайно.....

http://bgnews.me/%D1%85%D0%BE%D1%82%D1%8F%D1%82-%D0%BB%D0%B8-%D1%80%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D1%8B/

В статията си „Кой отвори нов фронт на Московорецкия мост?” предупредих за готвените сценарии, следващи убийството на Борис Немцов. Те са трайно свързани с планирания сблъсък с Русия на територията на Украйна, а в определени случаи и с директното му пренасяне на територията на руската политика /1/.

Две седмици след престъплението и след като беше направена съответната прецизна оценка на действията на руското следствие и прокуратура, част от лидерите на ЕС въведоха в геополитическия сблъсък с Русия нови акценти. Първоначалното декларативно ниво на осъждане постепенно беше трансформирано в институционално.

На 12 март е насрочено обсъждане на резолюция на Европейския парламент по повод убийството на руския политик. За обсъждане са депозирани цели шест резолюции на съответните парламентарни групи. Най-активно участие в оценките взема и комисарят по външна политика Ф. Могерини. Тя призова руските власти да сложат край на „обстановката на подозрителност, ненавист и отсъствие на толерантност”.

Без да се отправят преки обвинения срещу руското ръководство, на преден план се извежда традиционното вече обвинение към руското ръководство за съзнателно и целенасочено налагане на т.н. „атмосфера на ненавист”. Възстановени са всички конкретни обвинения за преследване и ликвидиране на противници на Владимир Путин в последните 20 години. За българските избиратели ще бъде интересно какво гласуване ще сътворят българските евродепутати в това знаково гласуване.

След убийството на Борис Немцов все по-силни и мощни стават гласовете, които предлагат разширяване на санкциите срещу Русия, без оглед на конкретиката в украинската криза след Минските споразумения от февруари 2015 г. Медийното пространство е в буквалния смисъл задръстено от суперагресивни оценки на полски и прибалтийски политици, които правят сериозен опит да наложат антируските си тези и аргументи на целия ЕС.

Едновременно с това, закономерно нарастват силите, които настояват за европейски реализъм и излизане от капана на наложените срещу Русия санкции. Споразуменията между Русия и Кипърската република, както и посещението на Марио Реннци в Москва, а нака също и знаковата визита на Владимир Путин в Унгария, бяха само последните по време сигнали в това направление/ 2 /

Значително по-интересно се развиха събитията на финансовия фронт, където всички очакваха окончателното решение на МВФ от 11 март за отпускане на заем за Украйна с четиригодишна перспектива. Това трябваше да даде достатъчно гаранции за всички останали европейски и американски донори на режима на П. Порошенко и на сегашното правителство в Киев.

Но както се казва – едно нещо са неофициалните обещания, съвсем друго е суровата цифрова реалност. Директорите на МВФ одобриха четиригодишен пакет от заеми в размер 17,5 млрд. долара /при лансирани в медиите 40 млрд./, като за критичната 2015 г. те са в резмер на 5 млрд., от които 2,7 млрд. са блокирани в Украинската централна банка „за подкрепа на бюджета”.

В същото време Украйна има да предоговаря за настоящата година 11,0 млрд. кредити с различен по време падеж, включително и 3,5 млрд. долара към Русия. Всички сериозни анализатори отбелязват, че подкрепата на МВФ е както за президента Порошенко, така и за споразуменията в Минск./3/

Следователно, на този етап одобрения от Борда на МВФ проект реално подкрепя „замразяване” на украинската криза в съотношенията на силите от зимата на 2015 г., с максимално и ускорено разгръщане на всички налични финансови, геополитически, пропагандни и аналитични ресурси за изтощаване на структурата на власта в Москва и изолацията на президента Владимир Путин в международни организации и структури.

Към всичко това, в тези размирни дни се появи публикацията на аналитичната агенция Стратфорд, в която, на основата на военно-политическото моделиране, бяха лансирани няколко основни тези за развитие на украинската криза в следващите месеци и години.

В три основни раздела са изведени възможностите за бъдещото руско военно настъпление в Украйна, онагледено със съответните карти, както и за конкретния военнен отговор на силите на НАТО на този терен. Анализите и тяхната конкретизация ясно подсказваха вариантите на такова убийствено за Европа решение.

Като потенциална възможност е изведен и друг евентуален вариант на руски отговор на усилващия се евроатлантически натиск. Според неофициални източници, ЦРУ вече стартира сериозна реформа, с която обединява аналитичните с оперативните звена по геополитически направления и конкретни страни. Следователно, всяко подценяване на публикациите на Стратфорд днес и за в бъдеще ще бъде проява на традиционното българско късогледство / 4/.

Предпоставките за готвените военно-политически безумия на европейски терен, свързани с целия комплекс на украинската криза, трябва да допълним с финансовата война с цените на петрола. Те бяха само финален резултат от цялата гигантска трансформация в енергийните баланси на света, в техните специфични компоненти, в спекулациите с фючърсите, както и с огромните запаси, които всички – САЩ, Япония и големите държави от ЕС, натрупаха през тази година. Както твърдят всички наблюдатели – на 100% са запълнени всички възможни петролни складове и хранилища. Ще се наложи да употребя една плашеща характеристика на това явление – „военновременни запаси”.

На дневен ред вече е въпросът ще бъде ли вдигнато ембаргото на износа на суров, включително и шистов петрол от САЩ и как това ще се отрази на балансите и валутите в ЕС, в Русия и в Китай. Защото и това е част от войната … / 5 /

За българското общество остана далечно и неразбрано съдържанието на решенията на НАТО от септември 2014 г. в Уелс. Пренебрегнати бяха и сигналите на различните посещения в страната, в които, наред с логистичната подкрепа за операции на сили на НАТО в Украйна, категорично се  настояваше за увеличаване на военния бюджет и за скоростно превъоръжаване.

Подобен натиск върху българското общество се упражнява от най-високите етажи на властта. Защото, ако за 2015 г. военните разходи възлизат на 1,3% от общия ни бюджет, то в следващите години той трябва вече да се движи към определените ни 2,0%. Предстои да се закупува оръжие, да се сключват нови дългосрочни договори за ремонт и поддръжка на техника. Никой не се съмнява какви са средносрочните планове в това отношение, както във ВВС, така и в другите родове войски.

Остават актуални всички възможни варианти на неустойчивите геополитически баланси на Балканите, които включват, наред с военно-политическите реалности, съществуващи или проектирани бъдещи транспортни и енергийни трасета, двустранни и многостранни търговски баланси, исторически и културни връзки, религия и традиции.

Христоматиен пример за този неустойчив геополитически баланс ще остане в историята на международните отношения декларираното от руската страна изместване на трасето на Южен поток от варненския бряг на турското тракийско крайбрежие. Още по-неясна е съдбата на риверсната газова връзка с Турция, която се проектира вече седма година, и на подобна българо-гръцка връзка, която все още е в състояние на работни планове.

Трудно е дори на български правителства с подчертан евроатлантически профил – тези на С. Станишев и Б. Борисов, да преодолеят фундаментални характеристики на националното съзнание и идентичност. Още по- трудно ще им бъде да формулират все по-откровена антируска позиция със средствата на политически двусмислия и медиен натиск.

Затова, в предаването „Лице в лице” на btv на 10 март т.г., министърът на външните работи Даниел Митов и журналистката Цветанка Ризова трудно преглътнаха резултатите от собствената си анкета с въпрос – „Одобрявате ли политиката на правителството за нови санкции срещу Русия” – Да – 25 %., Не – 75 % /6/.

Цялата наша несигурност, късогледство и цинизъм все пак трябваше да намерят някаква формула, и за пореден път тя се оказа в сравнително кратката реплика на министър-председателя Б. Борисов към депутатите, на финала на обсъждането в парламента по повод оставката на един и утвърждаването на друг министър на вътрешните работи –„Не си играйте с етническата карта „.

Какъв е вторият и третият план на това послание – само той си знае.

Нагъл Путлерист или не?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Нов проблем за F-35 – бомбите не се побират в самолета

http://bgnews.me/%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-f-35-%D0%B1%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0/

http://www.dodbuzz.com/2015/03/10/f-35-will-not-reach-full-close-air-support-potential-until-2022/

Къде сме ние?

Има ли мистерия около законопроекта за батальона на НАТО в България

http://bgnews.me/%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B0-%D0%B7/

http://bgnews.me/%D1%85%D0%BE%D1%82%D1%8F%D1%82-%D0%BB%D0%B8-%D1%80%D1%83%D1%81%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D1%8B/

Нагъл Путлерист или не?

А маневрените характеристики, на Ф-35, се оказват по-ниски от МиГ21. Причината, особеностите за вертикално излитане. Та тая 'кошница', ще се окаже поредния балон. И да не забравим, патента за ф-35 е руски. Но руснаците се отказват, от този модел и го продават на САЩ.

А за натовския батальон, пак сме от страната на булката. В две войни, сме били срещу Русия, и двата пъти сме еб@ни. Сега ще е третия.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.