Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Разговора е завършил с това, че пилотите не са видели нищо за което да осведомят диспечерите. Това доказателство за какво точно е?

Недей вяра че това са оригиналните записи от черните кутии, официално нищо ще не е изкарано на бял свят, а наш мирча нека се пъне ....Официално само руснаците изкараха доказателства за присъствието на военни самолети на украйна до боинга,  радарните контроли показват това, както и че по същото трасе преди този полет е минал руския номер едно с Путин на борда....  останалото са западни фалшификации и замазваници, както и укро пропаганда ....

Комисията официално разследваща случая си мълчи .... разни агенцийки като тази която уж цитира наш мирча, се изпляскват от време на време усложливо само... и то пак без никакви крайни резултати....

П.С Не че ще има официален доклад в скоро време де, поне не и краен.. то е ясно защо, защото не е в интерес на запада ;)

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Наскоро, УНИАН се изпляска, че доклада доказвал, как руснаците са свалили самолета. И веднага, един от пишещите в тамата, го пусна. Та се наложи, да му показвам, че е украинска лъжа това. :D  Както каза, едва ли ще видим резултат, от разследването. Защото вината е в Киев, и господарите им.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Официално само руснаците изкараха доказателства за присъствието на военни самолети на украйна до боинга,  радарните контроли показват това, както и че по същото трасе преди този полет е минал руския номер едно с Путин на борда...

Ех.. решили сте да разказвате вицове, добре :)

Абсолютно нищо не мога да отговоря, просто защото на вицове не се отговаря, а се смее човек, нали :)

Комисията официално разследваща случая си мълчи .... разни агенцийки като тази която уж цитира наш мирча, се изпляскват от време на време усложливо само... и то пак без никакви крайни резултати....

Абе вие думата "предварителен доклад" чували ли сте до сега ?

ИЗлезе миналата година, и си е официален , а не пропаганден или изфабрикуван документ. КАкви "агенцийки" сънувате , не знам :)

Не е и окончателен разбира се, те си продължават следствието.

Окончателен казаха ще излезе края на годината или другата.

Просто изкараха записите на черните кутии и обстановката около самолета каква е била.

Наистина ме изумявате с реакциите си :)

Ама ако ще си разказвате вицове, аз няма да се меся .

И ти, прочете ли го? Или само пляскаш постове, за бройка? И да можеш да се отчетеш, пред който трябва? Предварителния доклад, не обвинява Русия. ;)  Така е написан, че нищо не казва. И се чака да завърши разследването. Схвана ли?

И ти, прочете ли го? Или само пляскаш постове, за бройка? И да можеш да се отчетеш, пред който трябва? Предварителния доклад, не обвинява Русия. ;)  Така е написан, че нищо не казва. И се чака да завърши разследването. Схвана ли?

Да, прочетох. Идори цитирах по горе неща от него , които казвате че "ги нямало" в него :)

https://www.youtube.com/watch?v=dX25PDBb708

Чел чел, ама нищо не прочел. :D  Поне има забавни хора, в стремежа си да защитават 'демокрацията', стават клоуни. :) Като за танковете, дето уж няма ли на въоръжение. Па се оказа, че имат над 1000 броя, украинците.

Путин: Взехме си Крим, за да не го потопят в кръв подкрепяните от САЩ и ЕС превратаджии в Киев

Имахме информация, че украинските радикали готвят там големи терористични провокации с много жертви

Часове преди да бъде излъчено интервюто по тв канала Россия 1 тази вечер в чест на годишнината от присъединяването на Крим от Русия с президента Владимир Путин, който не се е появявал публично повече от седмица, РИА "Новости" публикува откъси от него. Още в началото Русия знаеше, че реалните „кукловоди“ зад държавния преврат в Украйна са САЩ, въпреки че официално украинската опозиция подкрепяше Европа, казва Путин.

"Имахме информация, че могат да бъдат извършени терористични атаки, а радикално настроените украински ръководители, в т.ч. и силовите структури са готови да извършат турористични провокации, свързани с големи човешки жертви", обяснява Путин.

Той допълва, че е бил уверен в това, имайки предвид етническия състав на населението в Крим, че там нещата са щели да бъдат по-лоши отколкото на Евромайдана в Киев. "Ние трябваше да реагираме, за да предотвратим такова негативно развитие на събитията, за да не допуснем трагадии като тази, която се разигра по-късно в Одеса, когато бяха изгорени десетки живи хора. В никакакъв случай не биваше да допуснем кръвопролитие", казва той.

"Формално опозицията поддържаше преди всичко европейците, но ние прекрасно знаехме – не просто съзнавахме, а знаехме, че реалните кукловоди са нашите американски партньори и приятели. Именно те помогнаха на националистите, те помогнаха за подготвянето на бойните отряди“.

Според Путин подготовката на отрядите се е провеждала и в други страни, включително Полша и Литва. „Как постъпиха нашите партньори? Помогнаха за извършването на държавен преврат. Това означава, че са започнали да действат от позицията на силата. Не мисля, че това е най-добрият начин за действие“, казва още Путин.

Путин не осъжда решението на бившия украински президент Виктор Янукович да не използва оръжия по време на държавния преврат в Киев, въпреки че според него бездействието е довело до по-тежки последствия:

„Не искам да давам оценки за работата на Янукович. Той каза:

„Не мога да подпиша заповед за използване на оръжия. Не ми дава сърце“. Може ли да го съдим за това? Не знам. И не възнамерявам да го правя. Не смятам, че имам правото да го съдя. Дали е било за добро или лошо – от бездействието последствията станаха по-тежки. Това е очевидно“

Според Путин организаторите на преврата в Украйна са искали и физическото отстраняване на Виктор Янукович.

Президентът на Русия уверява, че ако ситуацията с Крим се повтори, той ще вземе същото решение и ще действа по същия начин, както и през пролетта на миналата година.

http://www.blitz.bg/news/article/325121

Чел чел, ама нищо не прочел. :D  Поне има забавни хора, в стремежа си да защитават 'демокрацията', стават клоуни. :)

Напротив :) видях че вие не сте го чели , дори разбрах че ама въобще не сте чували че съществува такъв официален доклад :)

И че има стенограми на разговорите публикувани и данни за полетите наоколо :)

но иначе си  разказвате вицове :)

Да, май някой е клоун, но не съм аз :)

„Не мога да подпиша заповед за използване на оръжия. Не ми дава сърце“. Може ли да го съдим за това? Не знам. И не възнамерявам да го правя. Не смятам, че имам правото да го съдя. Дали е било за добро или лошо – от бездействието последствията станаха по-тежки. Това е очевидно“

Да, ама снайперистите разстреляли към 100-на човека на кого бяха ?

Разследванията сочат че са били именно по заповед на управляващите.

Ама видиш ли , не бил давал заповед :)

Трогнах се

Разследващи, и кой го казва? Някоя украинска медия ли? Или някой наш форумен 'експерт'? УНИАН, цитира 'доклад' на холандците. И после се оказа, че е поредната лъжа. Та и този 'доклад' е същият. Това което излезе официално, като предварителен доклад, не посочва виновник. Това, разбра ли го? Ако не си, не е мой проблем. ;)  Оперните точки, издишат. Трябват нови, иначе ставате за смях.

Разследващи, и кой го казва? Някоя украинска медия ли? Или някой наш форумен 'експерт'? УНИАН, цитира 'доклад' на холандците. И после се оказа, че е поредната лъжа. Та и този 'доклад' е същият. Това което излезе официално, като предварителен доклад, не посочва виновник. Това, разбра ли го? Ако не си, не е мой проблем. ;)  Оперните точки, издишат. Трябват нови, иначе ставате за смях.

Повторена лъжа 100 пъти става истина , така ли ?

Добре де, не мен , гугъл можеш ли да ползваш ?

Потърси от миналата година.

Никаква УНИНИНАНАНАН не е източник, а една камара световни медии, позоваващи се на този доклад.

Това че ти не знаеш че земята е кръгла, не означава че е плоска, дори да повториш тази лъжа 101 пъти :)

Да, ама снайперистите разстреляли към 100-на човека на кого бяха ?

На Порошенко и тайфа. С която тайфа напоследък се поскараха до степен, да се стрепят помежду си.

http://www.dnes.bg/redakcia/2014/09/09/malaiziiskiiat-samolet-v-ukraina-e-bil-svalen-ot-mnojestvo-obekti.238316

И какво пише в доклада? Свален от множество обекти. И няма посочен виновник. Колко пъти, да се повтаря това. ;)  Ама кой да чете и мисли. Важното е, да се показват 'доказателства' :D  Я танкове, я самолети. Елементарно, драги ми Уотсън. Ако бяха руснаците, журналята да са ни продънили ушите вече. Ама е на. И Меркел мъчи, и Обама. ;)

Да, точно така - това е принципа на поразяване на ракета БУК.

Ама да не се повтарям... доклада си е доклад, и виждам с се научил да чукнеш в гугъл  за инфо :)

За виновник естествено че няма как да кажат :)  нали и аз това казах по назад че окончателен такъв ще има края на годината или догодина.

Какво неясно има в това  ???

Радвам се за едно - че вече се поограмотихте малко и не ревете с истеричен смях че това е украиснка фалшифка  и поредна някаква си партенка :)

Доволен съм

Брех тези военни експерти бре. :D  И от ракети Бук разбират. :D  Дам, ама само това, което им кажат от Ройтерс. ;)  Множество обекти, означава и стрелба с оръдието на самолета. Има снимки на отломките, с ясни следи от картечен огън. И за 'експертите' ще кажа, ще ракетите въздух-въздух, също имат елементи, за поразяване. Тоест носят шрапнели, да се изразя ясно. Иска се четене, и мислене. Ама и двете куцат, за някой.

Ама и двете куцат, за някой.

Тук си абсолютно прав :) Дори си нямаш на идея колко :)

Стига де, питам сериозно. Защото е важно дали Путин е жив и дали в Русия има преврат.

нещо го е заболял гърба,сигурно много бачкане около тия кризи,майдани!!! :)

http://m.kurier.at/politik/ausland/wiener-arzt-soll-wladimir-putin-wegen-rueckenbeschwerden-behandeln/119.579.544

Тези, дето се тревожат за Путин, да спят спокойно, и да си оправят ерекцията. :D Нищо му няма. Само нашите форумни 'експерти' плямпат едно и също.

Какво стана с Путин ?

Няма ли новини от "Путин сегодня" ?

Чете по форумите,да види кой го подкрепя и кой е против него,кат са оправи с Хамерика ще погне тия по форумите...

Тези, дето се тревожат за Путин, да спят спокойно, и да си оправят ерекцията. :D Нищо му няма. Само нашите форумни 'експерти' плямпат едно и също.

По телевизора ли го дадоха ?

Добре, г-н Песков.

Успокоих се :)

И пак казвам, Не си тревожете вътречерепния орган. :D  Че ще се поболеете.

Разследването за Боинга се води все още,  и официално ще има резултати края на тази година или другата.

КАк да се крие нещо, което официално не еприключило ?

Не че не знаем какви ще са изводите...

Кои са руските доказателства за Боинга,  че нещо ми се губят такива :) :)

Дето е свален от украински изтребители ли  ? :)

Айде пос ериозно .. това същоотдавна е опровергано :)

Няма да повтарям за 4-ти или повече пъти, те руските войски сами се хвалят и снимат :)

Попитах за клипчето за което толкова говорите ?

Аз намирам примерно такива клипове :

https://www.youtube.com/watch?v=Pr7qgP7ED9I

дори от миналата година http://vbox7.com/play:cb798f7a5f

Все "доброволци опълченци"  и руски туристи, дошли на танковете си и с оръдията си :)

То в РФ всеки уважаващ се мъж си има танк, с който ходи на море :)

Миро, ако искаш да те приемат сериозно трябва да представяш сериозни доводи!

Да видим какво си дал като доказателства за наличие на танкове на РФ на територията на Украйна!

Подред.Първи клип, снимана е колона танкове, но къде точно са снимани от клипа не става ясно, да видя някъде някакви пътни знаци, табели или сгради от които да се разбере, че това е на територията на Украйна?Аз не видях, дори забелязах, че умишлено когато се появиха автомобили в кадър камерата беше отместена за да не могат да се видят номерата на колите!Или просто трябва да се доверя на девойката, която е снимала клипа, ми не става, аз не вярвам, да беше снимала нещо реално с което да докаже, че това е на територията на Украйна!

Втория клип, ясно се вижда, че е монтаж от няколко части снимани на различни места!В първите секунди се виждат военни камиони теглещи оръдия и се вижда и бензиностанция която може и да се намира в Украйна, не съм запознат точно какви марки бензиностанции има там, но по никакъв начин не може да се определи какви са тези камиони, не виждам отличителни знаци!В следващите секунди се появят колона танкове снимани на друго място, но както и в първия клип, няма никакви знаци и сгради за да се прецени къде е снимано!И накрая в клипа пак се появяват военните камиони теглещи оръдия струва ми се същите от първата част на клипа, снимани в някакво населено място, може би в Украйна/това може да го потвърди само човек, познаващ мястото/, но и тук не може да се определи на коя армия принадлежат тези камиони, нямат отличителни знаци!

На третия клип, сниман в Луганск се появяват точно 3 танка, които дори не са от един и същ тип без обозначения!Надявам се ще се съгласиш, че е възможно бунтовниците да са завладели 3 танка от Украинската армия?

За четвъртия клип, какво да ти кажа освен:

Росто̀в на Дон (на руски: Росто́в-на-Дону́) е град в Югозападна Русия, център на Ростовска област.

Да, в Русия има танкове на РФ, както и в България има танкове на БА и това не е нарушение!

Та така, от всички представени клипове, нито един не доказва наличието на танкове на РФ на територията на Украйна!

Абе много къса памет имат  западните тролове. И не само те. Западни тролове, сещате ли се за ракетите, които уж бяха свалили малайзиския самолет? Сещате ли се как уж бунтовниците се изтегляли без една ракета, а всъщност се вижда табела на автомобилен салон, намиращ се в град под украински контрол? Отначало голяма врява, как имало доказателства кой бил стрелял по самолета. После никой нищо не продума за тия доказателства, западни тролчета. Всъщност, какво стана с малайзийския самолет, някой има ли информация? Кой го гръмна и с какво? Толкова ли е трудно, една година близо  време, да се изфабрикува една легенда? Явно ще да е доста трудно или...или целите бяха постигнати, защо да се занимаваме с някаква малайзийска компания, на която през месец изчезват самолети? Ама толкова къса памет имате милите ми западни тролчета. Как така едно доказателство не извадихте за вината на Путин? И как така превратаджите в Украйна все прави? Нищо, че цакат българското малцинство там заедно с руското. Какво ги интересува западните тролове някакво си малцинство, което от 300 години не е на българска територия. А запитвали ли сте се западни тролчета изобщо, дали пък тая територия някъде там не е българска, след като стотици години е населявана от българи? Опа. Навлизаме в непозната и непопулярна тематика. Така, очаквам скоро пълно затъмнение в България. Тон за песен даде оная змия Цачева в парламента, изключвайки камерите на БНТ и Българското Национално Радио след като Сидеров взе думата и каза едно изречение за 6 американски кораба в Черно Море. Та така. Ще питаме ли Обама от съседната тема какво мисли по въпроса за ядрените си сили или не. Винаги съм смятал, че Запада предпочита демокарцията и плурализма на мненията. Макар че винаги съм се чудел, защо плурализма съществува или по-точно съществуваше само в България през деветдесетте. И много пъти съм се питал, а дали в България след 1990 година не е настъпила истинска демокрация - такава, каквато трябва да бъде по закон, но каквато няма никъде по света. Някои му викаха свободия, макар че каква е разликата между демокрация и свободия? Може би липсата на правила? А не са ли правилата тия, които унищожават демокрацията и я приравняват на всички други тоталитарни строеве? Въпросчета за размисъл. Моята правота по-права ли е от правотата на другите.  В последно време стана ясно едно. България поема отново по пътя на тоталитаризма, но тоя път контролът е някъде от Запад, скрит, използващ най-модерни средства за подчиняване на свободния човешки дух. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.