Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

На прага ли сме на 3-та световна война или 2-ра студена война?

Featured Replies

Не ме поучавай бе, не ти вярвам бе! кво ми досаждаш само? на 31 съм, но не съм наивна! :angry:

• Отговори 2,4k
  • Прегледи 126,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако Русия дойде, ще видим сметката на предателите и ще си оправим страната. Такива като Борисов или ще избягат о България или ще се самоубият, за да не бъдат убити от гневния народ.

Гладна кокошка, просо сънува.

Пиши си комунистическите безмислици и отживелици, но се крОтни малко, за да не се крОтнеш без да можеш да пишеш във форума.

От две седмици ти се говори едно и също - престани с тези призиви за биене, бесене, убиване, унищожение и т.н.

Знам, че не си добре, но колкото и да не си добре всичко си има граници.

Разбра ли ме, другарко?

Благодаря пред- и следварително.

Дойде ли, едни хорица ще запеят друга песен. Та какво викаш, само разруха. А нещо по-конкретно, или  ей тъй общи приказки?

Една украинска сентенция ми хареса от фейсбук /която няма как да се види в руски медии/  :

10314508_929431297096418_533505299025662

Една украинска сентенция ми хареса от фейсбук /която няма как да се види в руски медии/  :

10314508_929431297096418_533505299025662

Чак от 1471 ли почват. Леле, страхотно доказателство. :D  А направи ли си труда, да провериш за Англия, Франция, или някой друга по-стара морска държава? Или не ти стига..... времето? :D  Та, с тази велика украинска 'мъдрост'. освен да покажеш колко дълга история има Русия, какво постигаш? Нищо. И да, няма да се види, защото си учат историята в училище. Не ти успя номера.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

ИЗвинявай, ти попита не за други , а за руснаците :

"Дойде ли, едни хорица ще запеят друга песен. Та какво викаш, само разруха. А нещо по-конкретно, или  ей тъй общи приказки? "

А по предното ми  беше

"Аз не се сещам пример в който да е отишла някъде при съседите си ,  и да донесе нещо друго освен геноцид, разруха, война."

И аз ти казах /показах

:)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

ИЗвинявай, ти попита не за други , а за руснаците :

"Дойде ли, едни хорица ще запеят друга песен. Та какво викаш, само разруха. А нещо по-конкретно, или  ей тъй общи приказки? "

И аз ти казах /показах

Кое? Онова подобие на анализ, дело на 'буден' украински ум ли?

Много се надявам, ако нещо стане, да не успееш с бягството. Ако братушките дойдат с навирен щик, ти свалям бермудките и те подавам с гръб към тях, на който ще е написано: Да Ви е Благо :D

Споко, братушките ще ги чакаме другаде, на мушка ;)

Няма нужда трети път да опитваме в съвременната история, по-добре този път да опитаме да се браним.

А какво да кажем за  Великобритания, която от създаването си като държава, не е воювала само с 2-3 държави в света! :(

Тоест воювала е с целия свят, без 2-3 държави, не едновременно разбра се!

Но иначе е главен демократ и морализатор в света. :speak:

Чак от 1471 ли почват. Леле, страхотно доказателство

Да, дори това е много, защото до 1721г. няма официално Русия. има московско княжество.

Но , хайде, приемаме че вече се наричат руснаци след около лето 1400...

Едва ли. :)  Само мечти са това. На малко хора.

Аве що не дадете историята на Египет да видите колко войни са се водили? Откакто свят светува има войни. Това е заложено в човешката същност.

Сега обаче въпроса опира не толкова дали ще има някаква войнаили локален конфликт а въпроса опира до това,че напрежението е достигнало до такава точка на кипене,че един такъв конфликт може да прерастне в глобален такъв. А след него няма да има нищо. Ни Русия ни Америка.

Въпроса опира до това,че в стремежа към господство и ограбване на природните ресурси понеже те намаляват главоломно САЩ си правят войнички навсякъде но не и в своята градинка. Представете си обаче такъв сценарий. Вследствие на природен катаклизъм към кого ще се обърнат прословутите америкоси? Или обратното? Живота не е само война в различните сфери на живота има и обич и разбирателство. Що не си седнат на задниците и да спрат да се предизвикват,защото накрая идва момент когато някой трябва да отстъпи. Да ама на каква цена и дали ще го стори?

В случая САЩ се набутаха яко. Направиха преврата в Украйна и сега запомнете - чудят се накъде да се измъкнат. Ама измъкване няма. Баси дивотията.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Едва ли. :) Само мечти са това. На малко хора.

На мен не ми е мечта, но да допълним мечтата на колегата с правилна представа какви биха били нещата при една малко вероятна реалност.

Аве що не дадете историята на Египет да видите колко войни са се водили? Откакто свят светува има войни. Това е заложено в човешката същност.

Сега обаче въпроса опира не толкова дали ще има някаква война. Локален конфликт а въпроса опира до това,че напрежението е достигнало до такава точка на кипене,че един такъв конфрикт може да прерастне в глобален такъв. А след него няма да има нищо. Ни Русия ни Америка.

Въпроса опира до това,че в стремежа към господство и ограбване на природните ресурси понеже те намаляват главоломно САЩ си правят войнички навсякъде но не и в своята градинка. Представете си обаче такъв сценарий. Вследствие на природен катаклизъм към кого ще се обърнат прословутите америкоси? Или обратното? Живота не е само война в различните сфери на живота има и обич и разбирателство. Що не си седнат на задниците и да спрат да се предизвикват,защото накрая идва момент когато някой трябва да отстъпи. Да ама на каква цена и дали ще го стори?

В случая САЩ се набутаха яко. Направиха преврата в Украйна и сега запомнете - чудят се накъде да се измъкнат. Ама измъкване няма. Баси.

Битува из книгите, едно понятие за златния милиард. Дали не се работи, по темата?

Сега обаче въпроса опира не толкова дали ще има някаква война. Локален конфликт а въпроса опира до това,че напрежението е достигнало до такава точка на кипене,че един такъв конфрикт може да прерастне в глобален такъв. А след него няма да има нищо. Ни Русия ни Америка.

В случая САЩ се набутаха яко. Направиха преврата в Украйна и сега запомнете - чудят се накъде да се измъкнат. Ама измъкване няма. Баси.

Все пак, трябва да мислим и логично. 

1. Те седнаха (Русия, Англия и САЩ) на масата и сключиха договор с който гарантираха териториалната цялост на Украйна. И Украйна се съгласи да си премахне ядрените оръжия.

2. Сега Русия скъса договора и нахлу в Украйна.

3. Действително САЩ и Англия са в доста неловка ситуация в момента.

Няма нужда трети път да опитваме в съвременната история, по-добре този път да опитаме да се браним.

Щото иначе "Курица не птица, Болгария не заграница." Превеждам - Кокошката не е птица, България не е чужбина.

Все пак, трябва да мислим и логично. 

1. Те седнаха (Русия, Англия и САЩ) на масата и сключиха договор с който гарантираха териториалната цялост на Украйна. И Украйна се съгласи да си премахне ядрените оръжия.

2. Сега Русия скъса договора и нахлу в Украйна.

3. Действително САЩ и Англия са в доста неловка ситуация в момента.

Ами разширяването на НАТО на изток? Това удобно ли го пропускаш? Ти имаш ли си представа ако бяха оставили ядреното оръжие на Украйна какъв хаос щеше да има? Имаш ли си представа тия какви са разбойковци? Щяха да продадат всичко на разни съмнителни купувачи не,че сега не продават полученото оръжие от американците на талибаните.

Русия ако американците не бяха направили преврата в Украйна нямаше да направи тази стъпка. Какво трябваше да направи да не мисли за защита на собствената си държава ли? Айде стига глупости писа. Логики. Много добре знаете всички защо и как е станало всичко ама нали трябва да крякате и да пляскате.

Пак ли този договор. И дали Крим, влиза в границите на Украйна? ;) И Крим е автономия, а го няма в договора. ;)

Съединените американски щати, Руската федерация, и Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, потвърждават отново ангажимента си за
Украйна, в съответствие с принципите на Заключителен акт на ОССЕ
[Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа], да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна.

Няма Крим. А според  http://www.cross.bg/krim-ykraiina-sustava-1443797.html#axzz3UIrRdKK2  даже не е в границите.  Та къде е истината?

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Съдба, започвам да чета тази книга http://www.helikon.bg/books/62/-%D0%A6%D1%8F%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0_141643.html и какво се оказва, сюжета много подобен на сегашната ситуация в света.А книгата е излязла от печат 2008, ако някой си направи труда и има възможност да я прочете, нека сподели открива ли прилики? :)

Ами разширяването на НАТО на изток? Това удобно ли го пропускаш? Ти имаш ли си представа ако бяха оставили ядреното оръжие на Украйна какъв хаос щеше да има? Имаш ли си представа тия какви са разбойковци? Щяха да продадат всичко на разни съмнителни купувачи не,че сега не продават полученото оръжие от американците на талибаните.

Русия ако американците не бяха направили преврата в Украйна нямаше да направи тази стъпка. Какво трябваше да направи да не мисли за защита на собствената си държава ли? Айде стига глупости писа. Логики. Много добре знаете всички защо и как е станало всичко ама нали трябва да крякате и да пляскате.

Договор съгласно който Украйна да се разоръжи, а Русия, САЩ и Англия да и гарантират териториалната цялост за сметка на това имаше ли ?

Имаше

Украйна разоръжи ли се ?

Разоръжи се.

Русия, след като Украйна се разоръжи, нахлу ли в Украйна ?

Нахлу.

Кой наруши в такъв случай договора. И как по друг начин освен, чрез санкции и максимално затягане на обръча около Русия, правителствата на САЩ и Англия биха могли да се опитат да повлияят на безумното управление на Путин да не нахлува в съседни държави ?

За Крим и глупостите дето хамериканците направили преврат...

За голяма ваша изненада, ще цитирам е украински, не западен , а изцяло руски пропаганден източник , признаващ , да не кажа, хвалещ се как се е провела операцията в Крим :

— То, что ЧФ был и остался, послужило основой для последующих после 23 февраля прошлого года действий. Можно сказать, что ЧФ подготовил плацдарм, офицеры знали, что творится вокруг, где расположены украинские части, сценарии развития событий прорабатывались на картах. То есть Черноморский флот со своими задачами справился — были доставлены "вежливые люди", с 27 на 28 февраля был взят Верховный совет Крыма.

— И все-таки "вежливые люди", кто они?

— "Вежливые люди" — это армейский спецназ.

— Можно все-таки приоткрыть завесу таинственности и рассказать про ход операции по блокированию украинских частей?

— Я могу процитировать генерал-полковника Волкова — "было проведено блестящее сосредоточение средств и сил специального назначения в Крыму с применением маскировочных мероприятий, неожиданных для украинцев, а также широкий набор мер по заблаговременной дезинформации противника".

В Крыму разведка НАТО прозевала все, что можно и нельзя. Причины кроются в режиме строгого радиомолчания в период сосредоточения группировки, а также в умелом использовании севастопольской базы, транспортных боевых средств, которые доставляли вооруженные силы в Крым.

— Откуда шли корабли?

— Шли из Новороссийска, и войска доставлялись по воздуху. Можно было ожидать все что угодно, Крым был наводнен войсками Украины.

Они же никуда не ушли, просто сдались. У некоторых из них оставалось оружие, но без боеприпасов, так как это было первым, что забирали "вежливые люди".

— Неужели украинцы ничего не знали?

— Кое-что, конечно, знали. Мне рассказывали, что украинцы получали информацию о том, что в феврале на Каче была заявлена посадка трех вертолетов, а сели шесть, на Гвардейском заказана посадка одного Ил-76, а сели три, 500 человек. Это были диверсионные подразделения, наводчики, проводники, которые действовали вместе с группировкой флота. Естественно, и морская пехота тоже получили боевые приказы.

Да повтоя ли за НАТО ? - "разведка НАТО прозевала все, что можно и нельзя"

Дори няма да припомням как Путин и всички се кълняха че нямат нищо общо с анексирането , че необозначените "вежливи зелени човечета" не са спецназ.. и т.н. и т.н.. знаем хронологията.. сега те се хвалят с това.
Дори новия руски филм с Путин, дето вървят трейлъри , той самия принзава че това е спецоперация на руските служби, включително евакуацията на Янукович :)

Оставете тези "опорни точки" как САЩ са причина за всичко в Украйна.. Всичко там е под контрола на руските служби, и то много отдавна.
САЩ и НАТО са само зрители. За съжаление.

Договор съгласно който Украйна да се разоръжи, а Русия, САЩ и Англия да и гарантират териториалната цялост за сметка на това имаше ли ?

Имаше

Украйна разоръжи ли се ?

Разоръжи се.

Русия, след като Украйна се разоръжи, нахлу ли в Украйна ?

Нахлу.

Кой наруши в такъв случай договора. И как по друг начин освен, чрез санкции и максимално затягане на обръча около Русия, правителствата на САЩ и Англия биха могли да се опитат да повлияят на безумното управление на Путин да не нахлува в съседни държави ?

Откъде накъде Русия пък е нахлула в Украйна? Ти имаш ли си представа драги ми мислителю ако беше нахлула отдавна вече да е приключил конфликта в Украйна? В тази връзка приди няколко поста дадох едно сравнение под формата на цитат от друг  форум за така нареченият от тебе глодомор в Русия или по точно в Крим. Ми те са в пъти по добре от преди не в пъти в десетки пъти са по добре. И от нас са по добре дори.

Аз пак ще попитам кой КОЙ направи преврата в Украйна? КОЙ го финансира? САЩ!!! сега самите украинци гледат като треснати и се чудят как са се прецакали така лошо. И това впечатление не е от някакви демократични медии ами от реални хора.

Та КОЙ КОЙ КОЙ (сега според ББ е модерен въпрос) финансира и направи преврата в Украйна? Кой е виновен за трагедията в Одеса ? Руснаците ли или фашагите от превратаджийското правителство?

За голяма ваша изненада, ще цитирам е украински, не западен , а изцяло руски пропаганден източник , признаващ , да не кажа, хвалещ се как се е провела операцията в Крим :

Спокойно Обама си призна отдавна.

Да повтоя ли за НАТО ? - "разведка НАТО прозевала все, что можно и нельзя"

Дори няма да припомням как Путин и всички се кълняха че нямат нищо общо с анексирането , че необозначените "вежливи зелени човечета" не са спецназ.. и т.н. и т.н.. знаем хронологията.. сега те се хвалят с това.
Дори новия руски филм с Путин, дето вървят трейлъри , той самия принзава че това е спецоперация на руските служби, включително евакуацията на Янукович :)

Оставете тези "опорни точки" как САЩ са причина за всичко в Украйна.. Всичко там е под контрола на руските служби, и то много отдавна.
САЩ и НАТО са само зрители. За съжаление.

Тоест казваш, това в Одеса си го организираха руските служби? :hush:

Ми те са в пъти по добре от преди не в пъти в десетки пъти са по добре

Дали ?

http://www.bbc.co.uk/russian/international/2015/03/150310_ukraine_nuland_report

http://obozrevatel.com/blogs/73926-kryim-kak-zhivet-poluostrov-s-rossiej.htm

Откъде накъде Русия пък е нахлула в Украйна?

Ми както в Крим не си призна, а сега се хвали каква ювелирна спец операция е било... един ден предполагам ще се хвалят как са вкарали същите /че и повече/ "вежливи човечета"  в Украйна.

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/03/11/vreditel-sobaka/

и от ютюба едно добро филмче в три части :

на английски с превод от руски също

за "руските войски дето ги няма" :)

Тоест казваш, това в Одеса си го организираха руските служби? :hush:

Според мен - да.

И не само според мен :

Ето малко анализи http://napaki.livejournal.com/100072.html

http://rychkoff.livejournal.com/194815.html

http://alexzavodyuk.livejournal.com/120052.html

и най вече тази снимка

на която се виждат не украинци а руснаци с коктейли молотов на покрива на блокираната сграда  :

138801_original.jpg

Дали ?

http://www.bbc.co.uk/russian/international/2015/03/150310_ukraine_nuland_report

http://obozrevatel.com/blogs/73926-kryim-kak-zhivet-poluostrov-s-rossiej.htm

Ми както в Крим не си призна, а сега се хвали каква ювелирна спец операция е било... един ден предполагам ще се хвалят как са вкарали същите /че и повече/ "вежливи човечета"  в Украйна.

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2015/03/11/vreditel-sobaka/

и от ютюба едно добро филмче в три части :

на английски с превод от руски също

за "руските войски дето ги няма" :)

Според мен - да.

И не само според мен :

Ето малко анализи http://napaki.livejournal.com/100072.html

http://alexzavodyuk.livejournal.com/120052.html

и най вече тази снимка

на която се виждат не украинци а руснаци с коктейли молотов на покрива на блокираната сграда  :

Прав си на клипчето видях двама руски войника облечени в анцузи и въоръжени с тирбушони, как преследват това невинно девойче! :D И как точно различаваш руснаците от украинците? :)

МАй имате проблем с руския.. гугъл транслейт донякъде помага :)

А сериозно казано - ми чисто и просто няма как на покрива да има украинци.. нали руснаците са блокирани в сградата.. как така  украинец ще влезе вътре в блокирана сграда, която се опитват да превземат неуспешно и подпалват "уж" отвън ??? , че и ще се качи на покрива ???

Не на последно място е важна хронологията на събитията. Подпалването  е само крайния , и изключително кратък резултат от цялата провокация, започната от руснаците.

А за видеото - май въобще не си го гледал, камо ли трите части  :) нито разбрал :)

Гледам в отдела "public relations и маркетинг на европейски ценности" и групата "Не мога да отговарям на въпроси,касаещи човечността и морала" има свежи попълнения.Защо ли се инвестира в губещ ресор?!

Докато ме няма гледам сте се отдали кой на икономика,кой на медицина.Реджеб ефенди се загрижил за здравето на Путин.Благо писал малко за глобалната икономика,но както е характерно за него мисълта му не тече гладко и бързо превключва на друго,но такива са си изтънчените ,гениални личности,не можем да ги виним ;)

Та за какво ще говорим последно?

Ако ще говорим за реални доказателства за руски сили на територията на Украйна,то такива няма.

Ако ще говорим за последното примирие договорено на срещата в Минск,то беше опорочено още докато се обсъждаше и то от САЩ и Порошенко.

Ако ще говорим за икономика ,гледам долара днес е фиксиран от БНБ при курс малко над 1,85лв.Нали знаете ,че лева е обвързан с еврото,та срива е еднакъв и за него.Девалвацията на валутата би трябвало дори да е добре дошла,защото държавите от ЕС от известно време им се налага да се борят с вредната за икономиката дефлация и ЕЦБ така или иначе обсъждаше различни мерки,между които и изкуствена девалвация.Лошото е ,че при налична девалвация,дефлацията продължава.

Сега кое ще коментираме,г-да Евро-атлантици?Дайте да хванем нещо и да го изчистим!Казах ви и преди има хора,които само четат,ще ги заболят главите от този хаос.Нали сте образовани и логични

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.