Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

Някой пак се е объркал с форуматака  :):)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

• Автор
Цитат

Каудер добави, че в настоящата ситуация отделните държави не могат да се справят с охраната на ЕС. "Гърция, например, не е в позиция нито логистично, нито финансово да осигури границите си. Това трябва да се промени напълно".

Той коментира, че агенцията за защита на границите "Фронтекс" трябва да еволюира в независима институция "възможно най-бързо". Сега организацията има за задача да координира националните гранични служби, но правомощията ѝ са ограничени.

Повечето от бежанците, идващи от Сирия и Афганистан, влизат в ЕС по краткия, но опасен път през Средиземно море. Вчера германският кабинет одобри въвеждането на лични карти за търсещите убежище, а междувременно броят им надмина 1 млн.

От месеци Ангела Меркел е обект на остри критики от сестринската партия на ХДС - баварския Християнсоциален съюз (ХСС) и коалиционния партньор - социалдемократите, заради политиката си спрямо бежанците.

Съюзник на Меркел:Европейските държави да са готови да се откажат от суверенитет

на 8.12.2015 г. at 20:44, miro20 написа:

А кой ще брани българските интереси  , и защита от мафиотски олигархични монополни продфажни лобисти  ?? Такива като теб ли ? които се прехласват по руските интереси и си мечтаят за България като русская губерния ??

Не, мерси ...

A ти как ги браниш, мацко? Разтваряйки задни бузки- отбрана та дрънка!

преди 1 час, язе написа:

A ти как ги браниш, мацко? Разтваряйки задни бузки- отбрана та дрънка!

Не знам къде видя от мен да "разтварям задни бузки" ... дори да се абстрахирам от образното ти гаменско  сравнение, бих искал все пак да се обосновеш кога съм възхвалял някого , или съм се прекланял , че да ме обиждаш ?

И другото което е по важно - огледай се колко други с "разтворени бузки" има образно казано, които са поставили чужди интереси пред българските , колко са си сложили чужди символи , знамена , лентички и портрети на чужди диктатори пред които се възхищават. ? 

И кокло още други подобни се прехласват по чужда агресия и интереси  абсолютно субективно, отново загърбвайки българските ?

Мноооого сте, наистина...

Миро, ясно е че в наши дни България няма как да играе сама. Все под нечие крило трябва да бъдем...

Няколко много по-големи и мощни от нас държави се опитаха последните 20 години да се разграничат от Запада и стана мазало, в което умряха много много хора. Ирак си бяха много по-добре под диктатурата на Садам Хюсейн. На кого беше нужно да убиват Кадафи? Конфликтите в Сирия, Ирак и Либия бяха създадени изкуствено. Както Кадафи предупреди да не бомбардират Либия - стената между Европа и Африка, която спира бедните хора от онези региони да налазят ЕС. Но не... дай да правим "демокрация" в ислямска страна. На ти демокрация сега... вече е нормално да бъдат взривени мирни граждани в центъра на Европа...

Та, в този ред на мисли... по-добре да сме с християнска Русия, отколкото ЕС и "демократите" да ни натресат няколко десетки хиляди (някъде се говореше и за 100 000) "бежанци". Те сега германците ще си отсеят образованите сириици. Ще инвестират в тях и до някаква степен може да се интегрират. А останалите 80%, които са като първобитните номадски племена?

Та май е по-добре 16-та руска, отколкото арабски халифат? А? Нямам против исляма, но да ми го налагат и да ми заповядват. Няма как да стане братя :).

По времето на Тодор Живков не е имало нито една руска база или чужд войник на нашата територия. Да знаете...

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

преди 53 минути, baner4ooo написа:

Миро, ясно е че в наши дни България няма как да играе сама. Все под нечие крило трябва да бъдем...

Няколко много по-големи и мощни от нас държави се опитаха последните 20 години да се разграничат от Запада и стана мазало, в което умряха много много хора. Ирак си бяха много по-добре под диктатурата на Садам Хюсейн. На кого беше нужно да убиват Кадафи? Конфликтите в Сирия, Ирак и Либия бяха създадени изкуствено. Както Кадафи предупреди да не бомбардират Либия - стената между Европа и Африка, която спира бедните хора от онези региони да налазят ЕС. Но не... дай да правим "демокрация" в ислямска страна. На ти демокрация сега... вече е нормално да бъдат взривени мирни граждани в центъра на Европа...

Благо бе дал един хубав линк с хронология на много събития

http://ivo.bg/2015/12/08/%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B0%D1%89%D0%B8-%D0%B2-%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD/

Виж си твоя  часовник, защото ми се струва имаш доста за сверяване :)

Знам че най удобно е да се плюе "злия запад" и най вече злите хамериканци.. но ...

преди 55 минути, baner4ooo написа:

Та, в този ред на мисли... по-добре да сме с християнска Русия, отколкото ЕС

И какво ще ти даде "християнска РФ"  повече от ЕС  /освен ресурси и то монополни и на високи цени както е сега / ??? Бих казал че са небе и земя :) - РФ с най голямата джамия в Европа, и със войните си срещу християнски държави и народи - Грузия, Украйна ? И които ползват чеченските си мюсюлмански главорези в тези конфликти ??

преди 59 минути, baner4ooo написа:

Та май е по-добре 16-та руска, отколкото арабски халифат? А? Нямам против исляма, но да ми го налагат и да ми заповядват. Няма как да стане братя :).

По времето на Тодор Живков не е имало нито една руска база или чужд войник на нашата територия. Да знаете...

Не е имало ли :):) хехе :) още една атакистка опорна точка :)

Ми то цялата държава си бе под контрола на Москва бре :) И служби и военни.

Последно вземи се определи - СССР ли ще възраждате ? или просто си искате да предадете България ? Ей така - даром.С оправдание - ми ние си искахме СССР. :)

Pro%2BRussian%2BEuropean%2BParties.PNG

А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева! 

Защо ме дразниш? В завода (на известна немска компания) в България, в който работи приятел взима 500лв. (250 еврА), а в Германия се вземат 2500 еврА в същата компания при почти същите цени на горивата, храната, енергията!?!?!?!?!??!?! Нали и ние и те са в ЕС???!? Айде обясни ми го това? Разбира се там има много данъци и такси, но айде... поне 1000лв да даваха... АМА НЕ. Това са поробители! Ето отговор на въпросите ти. НАРИЧА СЕ БЯСНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ И ПОРОБВАНЕ НА БЕДНИЯ И ОГРАБЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД!

Редактирано от baner4ooo (преглед на промените)

преди 18 минути, baner4ooo написа:

А сега какво правят "Западните" и "Европейските" инвеститори в България бе колега??? Изнасят капитала на България, който в размер на десетки милиарди лева! 

Защо ме дразниш? В завода (на известна немска компания) в България, в който работи приятел взима 500лв. (250 еврА), а в Германия се вземат 2500 еврА в същата компания при почти същите цени на горивата, храната, енергията!?!?!?!?!??!?! Айде обясни ми го това? Разбира се там имам много данъци и такси, но айде... поне 1000лв да даваха... АМА НЕ. Това са поробители! Ето отговор на въпросите ти. НАРИЧА СЕ БЯСНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ И ПОРОБВАНЕ НА БЕДНИЯ И ОГРАБЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД!

Пич, не се ядосвай с тоя англосаксонски трол - не си струва.

преди 16 минути, baner4ooo написа:

По принцип не е лошо да има всякакви гледни точки, но да имат обосновка.

на 08 декември 2015 г. at 20:57, upili написа:

Има една кандска компания ВВМ (сега е с друго заглавие), занимава се със златодобив.

За целта плаща 0,75% консигнация за добитото злато.

На хранилката на споменатата компания са ГЕРБ„ ДПС и сие.

Които е на власт цица. Ако Атака дойде на власт и тя ще е тъй.

А такива ями бол у нашата "държава".

Мда, причината за всички неволи на българина е демокрацията и Западът.

Как пък все на нас. Светът си върви по пътя, развиват се хората, тук на дрипльовците все някой виновен.

на 12.12.2015 г. at 17:03, baner4ooo написа:

А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева! 

Защо ме дразниш? В завода (на известна немска компания) в България, в който работи приятел взима 500лв. (250 еврА), а в Германия се вземат 2500 еврА в същата компания при почти същите цени на горивата, храната, енергията!?!?!?!?!??!?! Нали и ние и те са в ЕС???!? Айде обясни ми го това? Разбира се там има много данъци и такси, но айде... поне 1000лв да даваха... АМА НЕ. Това са поробители! Ето отговор на въпросите ти. НАРИЧА СЕ БЯСНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ И ПОРОБВАНЕ НА БЕДНИЯ И ОГРАБЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД!

Атака ! НАпред ! :):)

Няма какво да отговоря на тази простотия, просто защото ти не гледаш по далеч от носа си и каквото ти налеят в главата..

Но ще ти кажа нещо много кратичко - Именно това което описваш и защо сме държава като сега, е заради мислене и манталитет като твоя.

Кратко е , но е дълго за обмисляне, така че не бързай да ми отговаряш.

преди 8 часа, Blago72 написа:

Мда, причината за всички неволи на българина е демокрацията и Западът.

Как пък все на нас. Светът си върви по пътя, развиват се хората, тук на дрипльовците все някой виновен.

Именно.

и все пак не трябва да се отрича,че влизането в ЕС иНАТО си има и своите предимства!то донесе със себе си масови убийства, епидемия от изнасилвания, икономически спад, екологична и хуманитарна катастрофа, рап музика, християнофобия, антиевропейски расизъм, екзотични болести, детска проституция, къри , расово и националнао равенството между половете,гей паради и т.н.т.

сега,вече ни се прокарва и неосманска политика и явно ще станеме свидетели и на източни ценности като- практикуване на средновековни обичаи, обезглавяване,убийства с камъни, религиозни мотивирани убийства!

тука се очертава проблем с приемането на тези ценности,защото малцинството продадени душици го желае неистово,докато мнозинството дрипльовци,не стига че пречи за усвояването на европейската култура,но и бяга от нея като дявол от тамян,докато европейците  вече се усъвършенстват в тези ценности,усвояват фондове,програми и ние пак сме на опашката!

преди 15 часа, glen написа:

и все пак не трябва да се отрича,че влизането в ЕС иНАТО си има и своите предимства!то донесе със себе си масови убийства, епидемия от изнасилвания, икономически спад, екологична и хуманитарна катастрофа, рап музика, християнофобия, антиевропейски расизъм, екзотични болести, детска проституция, къри , расово и националнао равенството между половете,гей паради и т.н.т.

сега,вече ни се прокарва и неосманска политика и явно ще станеме свидетели и на източни ценности като- практикуване на средновековни обичаи, обезглавяване,убийства с камъни, религиозни мотивирани убийства!

тука се очертава проблем с приемането на тези ценности,защото малцинството продадени душици го желае неистово,докато мнозинството дрипльовци,не стига че пречи за усвояването на европейската култура,но и бяга от нея като дявол от тамян,докато европейците  вече се усъвършенстват в тези ценности,усвояват фондове,програми и ние пак сме на опашката!

Ами това не са "ценностите и постиженията на Европа " , нито на НАТО ,  и го знаеш много добре. :)

Но пропаганда да върви, нали :)

преди 5 часа, miro20 написа:

Ами това не са "ценностите и постиженията на Европа " , нито на НАТО ,  и го знаеш много добре. :)

Но пропаганда да върви, нали :)

Русия,тази колосална страна  винаги е стояла на пътя и е разваляла бруталните плановете на Вашингтон, Берлин, Лондон и Париж ,които винаги са планирали да контролират и да ограбят цялата планета.в повечето случаи, Русия  наистина е нямала друг избор.така нареченият цивилизован свят в твоите уста ,този, който изгражда своите театри и училища в реки от кръв и трупове на други народи!ако се възхищавате на богатствата,възхода,постиженията на запада и сащ-това е точното определение-върху кръвта и труповете на други народи защото те нямат граници за своите кражби и унищожение!
за щастие, Русия съществува,от Русия идва надеждата на света!Русия не може да бъде победена,има много причини за това.
на Запад няма цености,те се държат като престъпници, а  останалата част от света трябва да бъде изиграна и ограбена, Запад не са съюзници, те не разполагат с чувствата а имат само интереси и винаги, когато светът и неговото оцеляване са били застрашени, Русия винаги се изправя, възмутена, плашеща, но и изключително красива в своята ярост и решителност!
ние,нашата държава също спада към тези разграбени и унищожени държави,а след това вкарани в дългово робство!ние  сме стара,древна държава и си имаме собствени национални ценности,които никой на Запад не признава,толкова са размити,че вече ги забравяме и това донякъде се дължи на национални предатели,които за жълти стотинки ни проповядват погейчване,подобно на някои в миналото,които доброволно са се потурчвали и гърчеели!

приятелски съвет -пускай си СВ-та,все отнякъде ще излезне почтенна работа!

преди 6 часа, glen написа:

Русия,тази колосална страна  винаги е стояла на пътя и е разваляла бруталните плановете на Вашингтон, Берлин, Лондон и Париж ,които винаги са планирали да контролират и да ограбят цялата планета.в повечето случаи, Русия  наистина е нямала друг избор.така нареченият цивилизован свят в твоите уста ,този, който изгражда своите театри и училища в реки от кръв и трупове на други народи!ако се възхищавате на богатствата,възхода,постиженията на запада и сащ-това е точното определение-върху кръвта и труповете на други народи защото те нямат граници за своите кражби и унищожение!
за щастие, Русия съществува,от Русия идва надеждата на света!Русия не може да бъде победена,има много причини за това.
на Запад няма цености,те се държат като престъпници, а  останалата част от света трябва да бъде изиграна и ограбена, Запад не са съюзници, те не разполагат с чувствата а имат само интереси и винаги, когато светът и неговото оцеляване са били застрашени, Русия винаги се изправя, възмутена, плашеща, но и изключително красива в своята ярост и решителност!
ние,нашата държава също спада към тези разграбени и унищожени държави,а след това вкарани в дългово робство!ние  сме стара,древна държава и си имаме собствени национални ценности,които никой на Запад не признава,толкова са размити,че вече ги забравяме и това донякъде се дължи на национални предатели,които за жълти стотинки ни проповядват погейчване,подобно на някои в миналото,които доброволно са се потурчвали и гърчеели!

приятелски съвет -пускай си СВ-та,все отнякъде ще излезне почтенна работа!

мдаааа.. пропагандата върви та пуши чак :):)

Как ги измисляте тези помпозни простотии не знам... но .. вие си знаете...

нали разбираш че дори няма нужда да казвам че цитираното е пълна лъжа и откровенна простотия за зомбиран червен електорат ? :)

А за България, хубаво е да почетеш малко повече история, и най вече колко пъти руснаците са ни спъвали

• 3 седмици по-късно...

Reuters: Камерън даде старт на разпада на ЕС

20160105.czqxxrxavm.jpg

Британският премиер разреши на министрите си да агитират за излизане от общността

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън разреши на министрите си да участват в кампанията за излизане от Европейския съюз преди предстоящия референдум, предаде агенция Reuters. Това ще позволи на евроскептичните министри да не напускат правителството, ако искат да подкрепят лагера против ЕС.

Цитат

"Ще има ясна правителствена позиция, но отделните министри ще могат да заемат друга лична позиция, макар че са част от кабинета", заяви Камерън.

Докато премиерът се опитва да договори за страната си компромиси от Брюксел, той заяви, че не изключва самият той да участва в лагера за излизане от общността, ако не успее да промени отношенията между Лондон и ЕС.

В своя реч пред Камарата на общините Дейвид Камерън "даде силен сигнал", че принципът на колективната отговорност на кабинета няма да се прилага при кампанията за референдума, а само докато текат преговорите с европейските лидери.

Темата за Европа разделя британските консерватори от три десетилетия и изигра важна роля при падането на консервативните предшественици на Камерън Маргарет Тачър и Джон Мейджър.

Около една трета от министрите в кабинета на Камерън имат евроскептично отношение, включително вътрешният и външният министър Тереза Мей и Филип Хамънд.

Референдумът за излизане от евросъюза във Великобритания ще се проведе до 2017 г.

на 18.12.2015 г. at 19:47, miro20 написа:

мдаааа.. пропагандата върви та пуши чак :):)

Как ги измисляте тези помпозни простотии не знам... но .. вие си знаете...

нали разбираш че дори няма нужда да казвам че цитираното е пълна лъжа и откровенна простотия за зомбиран червен електорат ? :)

А за България, хубаво е да почетеш малко повече история, и най вече колко пъти руснаците са ни спъвали

Каква пропаганда имавъв факта, че Русия смля Наполеон? Каква пропаганда има във факта, че СССР спечели цяла световна война, съвсем сам? Каква пропаганда има във факта, че Русия освободи България?.

Да мавчо, хубаво е да четеш история, не да си я измисляш.

преди 58 минути, язе написа:

Каква пропаганда имавъв факта, че Русия смля Наполеон?

Какво общо има РФ с Русия ? И къде е Франция сега, къде е РФ сега ?

преди 58 минути, язе написа:

Каква пропаганда има във факта, че СССР спечели цяла световна война, съвсем сам?

Не е спечелила сама.

/ Русия е в женски род , не ? /

преди 59 минути, язе написа:

Каква пропаганда има във факта, че Русия освободи България?.

... и бяхме употребени едно във Руско-Турската война, и второ  във играта на големите, и всеизвестния факт че Съединението на България се случи ВЪПРЕКИ желанието на Русия, а не благодарение на която.

Битките на българсктие генерали срещу руския ботуш ,  също са факт.

Между другото.. колко столетия , докато се върти светът, и се създават нови държави, други се затриват, локални и глобални конфликти се ескалират, други  се парират... та.. до ккога и до кой век  ще сепкулирате с "освобождението на България от Русия ???

То Русия няма де.. но все пак ... до кога  руско-турската война ще ви е  е дъвка  ?

преди 1 час, язе написа:

Да мавчо, хубаво е да четеш история, не да си я измисляш.

Много си прав. Ти защо не го правиш ?

Миро, да не би да отричаш заслугите на матушка Россия за освобождението ни от Османско иго?

преди 5 минути, Джугашвили написа:

Миро, да не би да отричаш заслугите на матушка Россия за освобождението ни от Османско иго?

Не питай хора,които вместо да са Миро,предпочитат да са Мехмед....или Мохамед за по-голяма достоверност и почитания...Защото щяха да са точно такива,ако не беше Русия,СССР,РФ...или както там им е удобно...

Тони,извинявай за дублажа..май писахме едновременно...

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

преди 22 минути, Джугашвили написа:

Ти възрожденците и борците за свобода на България, чел ли си ги ?

преди 17 минути, NIKISHARK написа:

Не питай хора,които вместо да са Миро,предпочитат да са Мехмед....или Мохамед за по-голяма достоверност и почитания...Защото щяха да са точно такива,ако не беше Русия,СССР,РФ...или както там им е удобно...

Тони,извинявай за дублажа..май писахме едновременно...

Мехмед , Мохамед предпочитат такива сепаратисти терористи като вас.

Мечтаещи за автономни републики , ревизия и връщане на  граници отпреди няколко века...  т.е. възраждане на това което е било тогава - соманската империя.

Аз такива антибългари сепаратисти като вас, не приемам.

преди 19 минути, Тøни написа:

По-скоро съжалява, че не се казва Мехмед сега и не е везир на Ердоган. :D

Да, Ердоган  е ваш човек. консултирай се какво мисли за новоосмании, на равна нога с вашите  новорусии и т.н.

преди 1 минута, miro20 написа:

Ти възрожденците и борците за свобода на България, чел ли си ги ?

Разбира се че съм ги чел. Всеки истински българин и патриот трябва да ги е чел! А и дядо Благоев, Георги Димитров и Тодор Живков пишат доста увлекателно и лесно се четат.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.