Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

Опааа... Кой създава ЕС? Шуман или ЦРУ?

Euro-federalists financed by US spy chiefs

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/1356047/Euro-federalists-financed-by-US-spy-chiefs.html

оФФ, То било старо, сори.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

То не се знае колко са влезли, пък камо ли това... И какво значение има? Знае се за десетки случаи на сексуално посегателство в лагерите - някои се съобщават, други - не.

• Автор
преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

интересно ми е по плодовити ли са от нашите цигани

също ми е интересно такава класация да знам за колко време ще ни превземат

Възрастов състав

(2009)

• 0-14 години: 13,7%
  • 15-64 години: 66,1%
  • над 65 години: 20.3%

това са данни за германци

защото на доста притеснителни данни попадам http://bg.theglobaleconomy.com/rankings/Birth_rate/

Данните наистина са притеснителни, изявлението на Ердоган също.

• Автор

Невероятно, но факт!

ZBOGOM EBROPSKOJ UNIJI: Odluka doneta, Srbija ušla u Evroazijsku Uniju

Превод: СБОГОМ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ: Решението, Сърбия влезе в Евразийския съюз

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 1 час, Мойра написа:

Невероятно, но факт!

ZBOGOM EBROPSKOJ UNIJI: Odluka doneta, Srbija ušla u Evroazijsku Uniju

Превод: СБОГОМ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ: Решението, Сърбия влезе в Евразийския съюз

Какъв е фактът? Аз много не разбирам сръбски, ама в статията не пише ли просто, че Евразийския съюз е взел решение да почне преговори за някакво споразумение със Сърбия?

• Автор
преди 3 минути, flare написа:

Какъв е фактът? Аз много не разбирам сръбски, ама в статията не пише ли просто, че Евразийския съюз е взел решение да почне преговори за някакво споразумение със Сърбия?

Доколкото разбрах от гугъл преводача, Сърбия е взела решение да се присъедини към Евразийския съюз и започват преговори за присъединяването и.

Странно защо българските медии не отразяват събитието?

току що, Мойра написа:

Доколкото разбрах от гугъл преводача, Сърбия е взела решение да се присъедини към Евразийския съюз и започват преговори за присъединяването и.

Странно защо българските медии не отразяват събитието?

Аз не видях никъде Сърбия като действащо лице в тази статия. Цитира се министърка на Евразийския съюз. И никъде не видях да пише влизане в съюза. Пише "споразумение за свободна търговия" и "единен режим на търговия". Единствено заглавието, но никъде в статията не се споменава друго. Също никъде в статията не се споменава Европейски съюз. И според сайта на EU нещата със Сърбия не са спрени, след като Хърватска си оттегли ветото миналата година.

на 30.05.2016 г. at 18:59, Без умствен капацитет написа:

интересно ми е по плодовити ли са от нашите цигани

също ми е интересно такава класация да знам за колко време ще ни превземат

Възрастов състав

(2009)

• 0-14 години: 13,7%
  • 15-64 години: 66,1%
  • над 65 години: 20.3%

това са данни за германци

защото на доста притеснителни данни попадам http://bg.theglobaleconomy.com/rankings/Birth_rate/

Нас никой не ни бройка за... споко, човек. Сякаш кофти номер готвят на гърците. Конспирацийка, ама зловещо. Иначе хората на Запад имат стратегия за демографската си криза и това, че има позиции, които много западняци просто не искат да заемат. В същото време... дръпнат ли им кранчето на помощите, онея излизат на протести и кой откъде е... Та нас въобще ни няма в цялата схема. Само не ми е ясно откъде знаят тея колко е зле в икономическо отношение страната ни. Чак пък по-зле от Афганистан да сме - не сме. Пък нещат афганците да идват и това е. Даже Динко писа в сурат-тефтера, че отива да връзва свински опашки по унгарско, че тука мъка...

"интересно ми е по плодовити ли са от нашите цигани"

Има цигани и цигани. Има цигани-християни с по две деца и много други, де са си обикновени хора, ама има едни с тея незаконните къщи, дето не могат да броят и те не знаят колко имат. Пък мигрантите са от най-различни държави. Афганците са многодетни, африканците не знам, Ирак - май са с по много деца, а сирийците - като европейците, ама пак зависи... Има инженери-бежанци и фермери от нейде си в Африка. Как да ги определиш....

""Сърбия е взела решение да се присъедини към Евразийския съюз и започват преговори за присъединяването и. ""

Сърбия в Евразийския съюз, звучи като Израел - европейска държава.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 44 минути, flare написа:

Фактите са, че това е прекрасна новина и показва колко сме далеч в защитаване на Българските си интереси от Сърбия.

Търговско сътрудничество и свободна търговия с Русия, Казахстан, Белорус и балканските страни.

Сърбия показаха среден пръст на ЕС и дефакто това ще повлияе много на ембаргото наложено на Русия.

Да му мисли Обама и Меркел. :D

Споко. Ще им спретнат, една 'демократична' революция, на сърбите. :D Сръбски Мейдан или нещо от сорта.

Аз съм споко. Цялата работа е заради Косово, естествено. И войната в Югославия, разбира се.

И без това Сърбия пострада най-много от нея.

Не знам кой ще е споко, ако Путин реши да закара няколко установки с ракети среден обсег на действие.

Ко праим тогава?

преди 39 минути, momolord написа:

Сърбия показаха среден пръст на ЕС и дефакто това ще повлияе много на ембаргото наложено на Русия.

Ама министърката им върл предател се извъди, м?

http://www.nspm.rs/hronika/jadranka-joksimovic-do-kraja-juna-poglavlja-23-24-i-5.html

преди 2 часа, momolord написа:

Фактите са, че това е прекрасна новина и показва колко сме далеч в защитаване на Българските си интереси от Сърбия.

Търговско сътрудничество и свободна търговия с Русия, Казахстан, Белорус и балканските страни.

Да му мисли Обама и Меркел. :D

И кой ти пречи да търгуваш с РФ ??

Скъсахте се да пропагандирате сума ти лъжи за важността на търговията с РФ, на която всеки път повтарям - и СЕГА никой не ти пречи.

Оборота ни с ЕС е около 30-40 млрд, а с РФ тотално дисбалансиран откъм внос и износ - внасяме за няколко милиарда /скъпи/  суровини , а износ 0.3-0.5 млрд  меса, млека, лекарства, и др. продукти които дори НЕ са под забранителния списък !

Реално загубите са някакви мижави 11 млн които съставят около 0.2-0.3 % , като отдавна фирмите изнасящи забранителни продукти като селскостопанска продукция, плодове, зеленчуци, са се ориентирали другаде.

Още за това с интересни цифри :

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/05/08/2528937_kolko_e_strashno_ruskoto_embargo/

• Автор

Турция отзова посланика си в Берлин

Цитат

Бундестагът гласува резолюция единодушно, осъждаща арменския геноцид

Турция отзова посланика си в Берлин, след като Бундестагът гласува почти единодушно резолюция за арменския геноцид. Само един депутат се въздържа и един гласува против при приемането на документа, с който Германия за първи път официално споменава термина геноцид. Резолюцията се казва "Спомен и възпоменание за геноцида над арменците и други християнски малцинства преди 101 години" и бе внесена за гласуване още миналата гоидна от парламентарните групи на мнозинството - ХДС/ХСС и Германската социалдемократическа партия, както и от опозиционните Зелени. Между 800 000 и 1,5 милиона арменци загиват при прогонването им от пределите на Османската империя през 1915 година.

Турция се опита да окаже натиск ида спре приемането на резолюцията, като обяви, че съжалява за масовата смърт на християни, но отказва прогонването да бъде окачествено като геноцид.

Още в сряда турският президент Ердоган обяви, че приемането на подобна резолюция ще има тежки последствия за икономическите, дипломатическите, обществените, политическите и военните отношения между Германия и Турция. Заплахата му бе изпълнена беквално минути след гласуването на резолюцията. Турция привика за консултации посланика си от Берлин и покани на разговор представителя на германската държава в Анкара.

На гласуването не присъстваха тримата най-важни политици в Германия – канцлерът Ангела Меркел, вицеканцлерът Зигмар Габриел и външният министър Франк-Валтер Щайнмайер. И тримата се оправдаха с програмата си, но е практика програмата на политиците да се променя при важни гласувания в Бундестага, на които те искат да присъстват. И тримата обаче обявиха задочно, че подкрепят текста на документа. Щайнмайер е единственият, който досеаг си позволи да предупрежадава, че в този момент обтягане на отношенията с Турция не са изгодни. Пред чуждестранни кореспонденти в понеделник обаче той заяви, че всеки парламент има право да разглежда исторически въпроси и гласуването на тази резолюция не е прецедент.

Турският премиер обяви обаче резолюцията за нищожна и предупреди германците, че правят сериозна грешка. „Няма събитие в нашата история, което може да ни кара да свеждаме глава от срам”, заяви Бинали Йълдъръм.

Предстои ни да изпитаме гнева на Ердоган върху гърбовете си.

По всяка вероятност като начало ще залее ЕС с милиони мигранти.

• Автор
току що, Без умствен капацитет написа:

според мен нищо няма да направи

Дано, но Ердоган е много отмъстителен.

преди 3 часа, miro20 написа:

Оборота ни с ЕС е около 30-40 млрд, а с РФ тотално дисбалансиран откъм внос и износ - внасяме за няколко милиарда /скъпи/  суровини , а износ 0.3-0.5 млрд  меса, млека, лекарства, и др. продукти които дори НЕ са под забранителния списък !

Или казано по-просто сме загубили пазара в Русия. Кой е губещия , койтое загубил пазара си или който не е? Кой губи от ли намален износ на продукция? Износителя или вносителя?

преди 3 часа, miro20 написа:

Реално загубите са някакви мижави 11 млн които съставят около 0.2-0.3 % , като отдавна фирмите изнасящи забранителни продукти като селскостопанска продукция, плодове, зеленчуци, са се ориентирали другаде.

Дори и така да е пак е налице загубата на пазар. дори един клиент да загубиш пак си на загуба.

КАк може да загубиш нещо дето го е нямало ?

:)

Ми хайде - произвеждай, изнасяй. Санкционната продукция е едва 0.2 или 0.3 %.  Никой не ти пречи за останалото ,  повтарям го това за 1001 път.

И което е по важно - защо трябва да губим цивилизован регулиран , що годе честен пазар на ЕС , и да се ориентираш към неизгоден друг ?

Само за "червената идея" ли ? :)

преди 7 минути, miro20 написа:

КАк може да загубиш нещо дето го е нямало ?

:)

Ми хайде - произвеждай, изнасяй. Санкционната продукция е едва 0.2 или 0.3 %.  Никой не ти пречи за останалото ,  повтарям го това за 1001 път.

И което е по важно - защо трябва да губим цивилизован регулиран , що годе честен пазар на ЕС , и да се ориентираш към неизгоден друг ?

Само за "червената идея" ли ? :)

Айде значи си против вожда а?

Цитат

"Сега е време за санкции. От една страна са санкциите срещу Русия, от друга - контра санкциите на Русия срещу ЕС. От тази ситуация губят всички. Санкциите не могат да донесат нищо добро на нито една държава", казва Борисов Копирано от standartnews.com

преди 1 час, nikssi написа:

Айде значи си против вожда а?

За разлика от много тук, аз нямам вождове. Тиквоча се опитва да угоди на всички , опитва се да балансира със всички и това е очевидно  в много случаи .

Лобитата също са с огромен натиск.

В много ситуации е личал този неформален натиск.

Същото ще кажа и на него - изнасяй Бойко , изнасяй за РФ , кой ти пречи ??

Не виждаш ли и ти че не говори с цифри ? Казва - принципно , санкциите са вредни за дъжавата, ама колко , и как .. ?

Аз  обаче цитирах някои цифри , например тези загуби, оценени на 0.2 - 0,3 %

преди 2 часа, miro20 написа:

Тиквоча се опитва да угоди на всички

Нямало обиди а? :min07:

Пресен пример как нашите водещи политици говорят през пръсти и нищо не казват.

А добре де нали уж добър бил що пък тиквоч веднага? Или е пропаганда това което говорят?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

:) Колко пъти да повтарям че аз нямам "вождове" , и не сега, а много отдавна бях казал , ако трябва ще ти го намеря по назад някъде, че в момента в който си изберем някой политик, в следващия момент хората трябва да изискват и да критикуват.

Това е принципа на нормалните граждаснки общества, в които няма вождове и месии , и хората си стачкуват,  протестират, независимо Германия ли ще е , Франция ли .. и т.н..

Второ - някъде са съм го хвалил Тиквоча ?

"Тиквоча" е умишлено и саркастично споменато от мен, насочено към тези които приемат епитетите към политиците едва ли не за лична обида.

Визирам как някои се дразнят и приемат лично   споменаване на епитети и негативи  на путинситката  олигархия, и на нашите червени соц мафиоти

И последно - нещо за цифрите да кажеш ?

Или да приемем на юнашко доверие че .. 30-40 млрд оборот с ЕС е много лошо , и давай да изнасяме и вдигаме тези няколкостотин милиона с РФ и др региони :)

Ей боже, то бива тъпа манипулация, ама тоя се олива. :D Мята едни цифрички, дето нито разбира, нито ще разбере. Защото България има отрицателен търговски баланс. Внася в пъти повече, от колкото изнася. Нека погледнен само, кога сме яли български плодове или зеленчици.

Трябва да се вземе предвид и къде се плащат тия данъци /ДДС и данък печалба/, кои и какви фирми участват.  Има едно нещо, наречено вътрешно-общностна търговия. Купуваш тук кола, ама плащаш ДДС другаде. А основното перо в нашата държава, са преките и косвени данъци. Тъй като производството ни е миниатурно и много малка част, от икономиката.

Защото и енергетиката генерират огромен оборот, ама парите се изнасят по схеми, към компанията майка извън България. И реално ние с цената на тока, финансираме други страни. Та нека тоя се спре, с хвърлянето на едни цифри, без подробен анализ.

Ама нали трябва да се лъже и манипулира.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

• Автор

Превратът срещу Ердоган - неизбежен

Положението на Турция става все по-лошо и по-лошо, смята аналитикът Майкъл Рубин

Цитат

Турците и турската армия все повече започват да осъзнават, че Реджеп Таийп Ердоган води Турция към пропаст, смята аналитикът Майкъл Рубин.

Положението на Турция става все по-лошо и по-лошо. Дългът заплашва да излезе от контрол, туризмът никога не е бил по-лош, а турската валута пада. Протестите в Гези през 2013 г., президентските избори през 2014 г. и парламентарните избори през 2015 значително притиснаха турската икономика, смята Рубин, който е експерт от Американския предприемачески институт и е бивш служител на Пентагона.

Икономическият растеж, който в продължение на десетилетия е около 4,5%,

падна до 3% през последните четири години. Икономистите предупреждават, че забавянето на структурните реформи и икономически планове на Ердоган натикват държавата в криза, смята анализаторът познавач на Близкия и Среден Изток.

В началото на януари Ердган бе сниман да казва, че Хитлеристка Германия е пример за президентска страна, и то за ефективна президентска система - във видеото горе

Президентът Реджеп Ердоган е извън контрол.

Той атакува опозицията, арестува противниците и цензурира медиите. Той многократно заплашваше, че ще разпусне Конституционния съд. Всичко това се случва в момент, когато Турция е изправена пред сериозни проблеми със сигурността заради тероризма. Поради тези събития турската войска отново се появява на политическата сцена след дълги години на маргинализация под властта на Ердоган, смята експертът.

Колкото по-скоро свалят Ердоган, толкова по-добре не само за Турция, но и за Европа.

преди 44 минути, AntiAlGor написа:

Ей боже, то бива тъпа манипулация, ама тоя се олива. :D Мята едни цифрички, дето нито разбира, нито ще разбере. Защото България има отрицателен търговски баланс. Внася в пъти повече, от колкото изнася. Нека погледнен само, кога сме яли български плодове или зеленчици.

Трябва да се вземе предвид и къде се плащат тия данъци /ДДС и данък печалба/, кои и какви фирми участват.  Има едно нещо, наречено вътрешно-общностна търговия. Купуваш тук кола, ама плащаш ДДС другаде. А основното перо в нашата държава, са преките и косвени данъци. Тъй като производството ни е миниатурно и много малка част, от икономиката.

Защото и енергетиката генерират огромен оборот, ама парите се изнасят по схеми, към компанията майка извън България. И реално ние с цената на тока, финансираме други страни. Та нека тоя се спре, с хвърлянето на едни цифри, без подробен анализ.

Ама нали трябва да се лъже и манипулира.

А ти измежду философстванията си , някакви цифри каза ли ?

Освен празни приказки не видях дори елементарен анализ с какво РЕАЛНО трябва да се обърнем към пазара на изток, кой  да го направи, как да се стимулира и т.,н.

Само общи пенсионерскиприказки , как злия ЕС ни дои, колко е лош / с "мижавия" търговски оборот от над 30 млрд/  , и как сме загърбили "матушка Русия" която само това чака да ни прегърне и изкупи всичко и вся :)

Малко "успехи" на гей армията. Чудех се в коя тема да го постна и тази ми се видя подходяща :)

http://www.businessinsider.com/nato-tank-competition-2016-5

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.