Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

преди 5 часа, miro20 написа:

Кой израз на Чърчил ? Че договор с руснаците не струва и хартията на която е написан ли ?

:)

Правилния израз е .. "разпределиха ни"  в сферата на СССР.

За съжаление.

И днес нямаше да има ни БСП, ни ГЕРБ, а още по-малко ДПС и ДОСТ:) Но политиците ни винаги са били маскари, тъй че загубата не е толкова голяма.

При тоя случай Мирко щеше да е страстен путинофил, а ние обикновени русофили:) Нямаше да има ни Ран, ни Ът, а също и Сорос:)

Щяхме да имаме икономика (ама не е много сигурно).

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

преди 6 часа, karadzha написа:

И днес нямаше да има ни БСП, ни ГЕРБ, а още по-малко ДПС и ДОСТ:)

Разбира се че нямаше да ги има. Щеше да има на подобие на партиите в ЕС които са сега. И хората нямаше да се интересуват от тях, и да "бленуват" за вождове, месии, за младостта от соц време която ще им я върне някой... а дори нямаше да се интересуват от тези партии.

Просто защото щяхме да сме на едно много по добро икономическо ниво и социален статут.

преди 6 часа, karadzha написа:

При тоя случай Мирко щеше да е

Спести си квалификациите какъв "щял да съм".

Взъможно е пак да съм си русофил, какъвто съм и сега, но никога фен на вождове, диктатори и рашистки фюрери.

преди 2 часа, miro20 написа:

Взъможно е пак да съм си русофил, какъвто съм и сега, но никога фен на вождове, диктатори и рашистки фюрери.

Да ти се ненадява човек на русофиството:D

преди 3 часа, miro20 написа:

Разбира се че нямаше да ги има. Щеше да има на подобие на партиите в ЕС които са сега. И хората нямаше да се интересуват от тях, и да "бленуват" за вождове, месии, за младостта от соц време която ще им я върне някой... а дори нямаше да се интересуват от тези партии.

Просто защото щяхме да сме на едно много по добро икономическо ниво и социален статут.

Спести си квалификациите какъв "щял да съм".

Щот сега не си фен на белия вожд Обама:) Или туй е зарад цвета му:D

• Автор

Двоен шамар за Европейския съюз

Цитат

Европейският съюз се плъзва все повече към дъното на кризата: ясното „не“ на холандците за споразумението с Украйна е сериозен удар за Съюза в двоен аспект.

Бежанската криза, конфликтът с Русия, все още неотминалата гръцка драма с дълговете и сега това: холандците отхвърлят с бум и трясък споразумението за асоцииране на Украйна в Европейския съюз.

Източник: Шпигел
Автор: Маркус Бекер
Превод: Юлия Владимирова

Spoiler

Нека да припомним: тук не става въпрос за споразумение за свободна търговия, а за един договор, който през 2013 г. възпали страстите в Украйна. Той доведе до падането на правителството на Виктор Янукович и руските действия в Източна Украйна и Крим. Това, че точно холандците директно отхвърлят този договор има голямо символно значение. Отхвърлянето от страна на холандците е не само победа за руския президент Владимир Путин, но също така победа за всеки, който смята, че ЕС върви към разпадане. Референдумът е валиден, необходимата избирателна активност от 30% е достигната.

Този резултат не е задължително обвързващ за холандското правителство, но не се ли съгласи с него, то ще бъде обвинено, че не взема под внимание волята на народа. Никой не трябва да се заблуждава, че онези 70% от холандците, които не са взели участие в гласуването, имат по-позитивно отношение към Европейския съюз, отколкото останалите. Отказът на Холандия за ратифицирането на споразумението, може да наклони везните в определена посока.

Насинено око или фрактура на челюстта?

За Европейския съюз резултатът е двоен шамар, който все още не знаем до какво ще доведе – насинено око или направо фрактура на челюстта. Резултатът от референдума обаче също така показва, че Европейският съюз в Холандия (страна, която до преди няколко години беше една от най-отворените към Европа държави), сега е крайно непопулярен. Резултатът освен всичко останало показва, че около 70% от населението на страната няма интерес по един такъв важен европейски въпрос или просто хората смятат, че гласът им няма тежест. Както ЕС, така и холандското правителство не са невинни. Подкрепата за „НЕ“ със сигурност е засилила дифузни страхове – страхове от масова имиграция на украинци или членство в ЕС на още една икономически слаба, корумпирана и несолидарна източноевропейска държава. Това оказва влияние, независимо, че все още не се дебатира нито присъединяването на Украйна, нито свободното пътуване, нито обмена на работна ръка.

Катастрофалната картина на една дезорганизирана и скарана общност, която Европейският съюз предизвика с гръцката криза, както и оргията на егоизма на източноевропейските държави в бежанската криза, би трябвало да са допринесли за това все повече граждани да не вярват в бъдещето на европейската общност.

Съдбоносен опит за попечителство

Европейската комисия и правителството на Холандия ще трябва да предприемат съдбоносен ход – или да приемат избора на народа, или по-скоро да не го приемат насериозно. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди за „континентална криза“, ако холандците кажат „не“. По-добра подкана за протестни гласове не можеше и да даде. Реакция с подобен характер беше изказването на един от говорителите на Юнкер по-рано тази седмица, който каза: „Европейската комисия не може да каже как да гласуват холандските избиратели“, но може да им кажат „какво е европейското значение на този референдум“.

Но трябва да се отбележи, че холандското правителство направи твърде малко за открития диалог с населението си. Вместо това, холандският външен министър Берт Коендерс се шегуваше, че в случай на „не“, несъмнено ще отвори бутилка шампанско с руския президент Владимир Путин. Вероятно Коендерс е прав за това, което казва, но сред холандците остава впечатление за манипулация. Читател на „Шпигел“ от Холандия ни написа писмо, в което обяснява, че първоначално външният министър на Холандия е бил „за“ споразумението, след това обаче е обърнал позицията си, тъй като е сметнал поведението на правителството за недемократично и е изхождал от това, че то ще игнорира референдума.

преди 1 час, Мойра написа:

Двоен шамар за Европейския съюз

Източник: Шпигел
Автор: Маркус Бекер
Превод: Юлия Владимирова

Затвори скритото съдържание

Нека да припомним: тук не става въпрос за споразумение за свободна търговия, а за един договор, който през 2013 г. възпали страстите в Украйна. Той доведе до падането на правителството на Виктор Янукович и руските действия в Източна Украйна и Крим. Това, че точно холандците директно отхвърлят този договор има голямо символно значение. Отхвърлянето от страна на холандците е не само победа за руския президент Владимир Путин, но също така победа за всеки, който смята, че ЕС върви към разпадане. Референдумът е валиден, необходимата избирателна активност от 30% е достигната.

Този резултат не е задължително обвързващ за холандското правителство, но не се ли съгласи с него, то ще бъде обвинено, че не взема под внимание волята на народа. Никой не трябва да се заблуждава, че онези 70% от холандците, които не са взели участие в гласуването, имат по-позитивно отношение към Европейския съюз, отколкото останалите. Отказът на Холандия за ратифицирането на споразумението, може да наклони везните в определена посока.

Насинено око или фрактура на челюстта?

За Европейския съюз резултатът е двоен шамар, който все още не знаем до какво ще доведе – насинено око или направо фрактура на челюстта. Резултатът от референдума обаче също така показва, че Европейският съюз в Холандия (страна, която до преди няколко години беше една от най-отворените към Европа държави), сега е крайно непопулярен. Резултатът освен всичко останало показва, че около 70% от населението на страната няма интерес по един такъв важен европейски въпрос или просто хората смятат, че гласът им няма тежест. Както ЕС, така и холандското правителство не са невинни. Подкрепата за „НЕ“ със сигурност е засилила дифузни страхове – страхове от масова имиграция на украинци или членство в ЕС на още една икономически слаба, корумпирана и несолидарна източноевропейска държава. Това оказва влияние, независимо, че все още не се дебатира нито присъединяването на Украйна, нито свободното пътуване, нито обмена на работна ръка.

Катастрофалната картина на една дезорганизирана и скарана общност, която Европейският съюз предизвика с гръцката криза, както и оргията на егоизма на източноевропейските държави в бежанската криза, би трябвало да са допринесли за това все повече граждани да не вярват в бъдещето на европейската общност.

Съдбоносен опит за попечителство

Европейската комисия и правителството на Холандия ще трябва да предприемат съдбоносен ход – или да приемат избора на народа, или по-скоро да не го приемат насериозно. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди за „континентална криза“, ако холандците кажат „не“. По-добра подкана за протестни гласове не можеше и да даде. Реакция с подобен характер беше изказването на един от говорителите на Юнкер по-рано тази седмица, който каза: „Европейската комисия не може да каже как да гласуват холандските избиратели“, но може да им кажат „какво е европейското значение на този референдум“.

Но трябва да се отбележи, че холандското правителство направи твърде малко за открития диалог с населението си. Вместо това, холандският външен министър Берт Коендерс се шегуваше, че в случай на „не“, несъмнено ще отвори бутилка шампанско с руския президент Владимир Путин. Вероятно Коендерс е прав за това, което казва, но сред холандците остава впечатление за манипулация. Читател на „Шпигел“ от Холандия ни написа писмо, в което обяснява, че първоначално външният министър на Холандия е бил „за“ споразумението, след това обаче е обърнал позицията си, тъй като е сметнал поведението на правителството за недемократично и е изхождал от това, че то ще игнорира референдума.

Преувеличават с това насинено око или фрактура на челюстта. Обаче някой може ли да ми обясни за какво са и на Европейските страни такава държава като Украйна? Крадци и разбойници са тия украинци. Излъгаха ги за да създадат напрежение с Русия и сега ще има да берат негативи с години напред.

Лично мнение:В случая САЩ излъга и ЕС и Украйна ...Едва ли на ЕС им трябва Украйна,по-скоро им трябва на НАТО...Само дето сега е ни в Русия,нито  в Европа...

преди 8 минути, nikssi написа:

Обаче някой може ли да ми обясни за какво са и на Европейските страни такава държава като Украйна? Крадци и разбойници са тия украинци.

По същата причина  , колкото и "харесват"  нас .

Не знам обаче откъде измисли че са крадци и разбойници. Да не си го чул по рашаТВ ? :):)

преди 35 минути, miro20 написа:

По същата причина  , колкото и "харесват"  нас .

Не знам обаче откъде измисли че са крадци и разбойници. Да не си го чул по рашаТВ ? :):)

Какво е това раша ТВ? Мнението ми е от преки лични наблюдения не от медии там както при тебе.

О да :) забавлявам се как всички с "лични впечатления" и особенно едни таквиа с руски символики , путниски аватари , лентички ,  сталинистки символики и т.н... ползващи обаче гугъл транслейт за превод на руските новини , да ми обясняват какви са патриоти русофили ... :) и как имат преки лични впечатления ... :) 

вицове... :)

преди 28 минути, miro20 написа:

О да :) забавлявам се как всички с "лични впечатления" и особенно едни таквиа с руски символики , путниски аватари , лентички ,  сталинистки символики и т.н... ползващи обаче гугъл транслейт за превод на руските новини , да ми обясняват какви са патриоти русофили ... :) и как имат преки лични впечатления ... :) 

вицове... :)

Този пост го приемам,като отговор на моя понеже е след моят отговор към тебе.

- Кажи ми къде ми е лентичката на аватара?

- Случайно да си забелязал,че твоят аватар е на руски а не моят? Не?

- Кога съм ползвал преводач на гугъл за превод от руски?

- Кога съм говорил,че съм русофил? И защо пък трябва да съм? Нещо бъгяса с това деление на русо фили-фоби.

- Преки впечатления ... мда. Правилно. Имам приятели в Русия, Армения , Украйна , Белорусия , Литва и един руснак живеещ в Израел.

За съжаление  няма как да се видиш отстрани. Няма да ти хареса картинката.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Кое да приемем за вярно? От какво/кого ни е освободила?

Ако приемем за вярно, че интереса клати феса.

А, от какво ни е "освободила" не знам, да кажем, че понякога тази дума се използва като заместващ термин за събитията през 44-та година.

на 7.04.2016 г. at 19:52, Blago72 написа:

Ако приемем това за вярно, как оценяваш тезата, че Руската армия ни е "освободила" през 1944 година?

преди 6 часа, Blago72 написа:

Ако приемем за вярно, че интереса клати феса.

А, от какво ни е "освободила" не знам, да кажем, че понякога тази дума се използва като заместващ термин за събитията през 44-та година.

Ако приемем за вярно, че интереса клати феса, то оценявам тезата, че Руската армия ни е "освободила" като несъстоятелна и за лъжовна.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

• Автор

Орбан предлага план за защита на ЕС от мигранти

Не се съмнявам, че планът е добър, но имам чувството, че няма да бъде одобрен и приет.

• Автор

Турция на Ердоган се превръща в заплаха за Европа

От Станислав Иванов

Цитат

Станислав Иванов е водещ научен сътрудник в Института за световна икономика и международни отношения (IWEIR) и в Института по ориенталистика на Руската академия на науките. Геополитически анализaтор в международното издание Journal-neo.

Чудесен геополитически анализ!

• Автор

Чехия отхвърля квотите за бежанци, системата не работи

Чешкото правителство прави това, което е добро за Чехия и така трябва.

А нашето се чуди на кого да угоди, без да се съобразява с интересите на България.

на 3.04.2016 г. at 23:36, miro20 написа:

.....Има доста оценки за тогавашните събития,  а моето скромно мнение клони към... това...

Филмът разкрива много истина !

НО е ограничен и непълен , и е само за конкретното време и място (4-5 години) ! А Хитлер , че е джудже сравнен със Сталин то е ясно - само ръжен в ръцете на други .....играчи .....

За придобиване на цялостна представа , следва да се започне още поне 50 години по-рано (да се мине през цялата ВОСР и Ленин) , или даже още от времето на Петър І-ви , та през Маркс и т.н. по реда си....

Тогава може да се разбере и проследи цялата игра и истината за нея !

Днес същата игра продължава , като и този път никак не е в полза на Германия  , още по-малко в полза на Европа. Като днес може да се прибави и целия останал свят....А играчите са същите !.....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Залитането ти към една някаква "обща шапка" на "световна конспирация" на "играчите" , според мен е .. прекалено удобна.... но и наивна.

За мен "играчите" са равнопоставени , не като такива, а в смисъл че според зависи, всички са имали възможност да станат "играчи" , дори без "шапката" на някаква конспирация.

Гения, изверга , т .н. не му трябва "шапка"  под която да действа.

Да, някои са подпомагани неофициално ,  дори от враговете си , както Хитлер е бил снабдяван с колометрични влакови композиции , до самия ден на хитлеристкото нападение над СССР.

но това не означава някаква кой знае каква "конспирация"

Мисля, малко смесваш игрите и на някои със някаква велика конспиративна причина.

А за филма конкретно , и преди съм казвал за него - можеш да се абстрахираш от внушенията, АКО виждаш такива.

И да се замислиш над фактите които показва, и които никой не оспорва.

Има мноооого такива.

• Автор

Орбан: Не приемам плана на ЕС демографската криза да се решава с внос на мигранти!

Орбан както винаги е прав.

Недопустимо е от Брюксел да налагат решаването на икономическите и демографските проблеми в страните членки на ЕС да става чрез миграция.

Всяка държава от ЕС трябва да има правото да решава проблемите си, ръководейки преди всичко от националните си интереси.

Босът на Формула 1 разбуни духовете: Путин трябва да управлява Европа

http://vchas.net/239717/босът-на-формула-1-разбуни-духовете-пут/?ref=last

И този ли е "рашист"?:)

Босът на Формула 1 разбуни духовете: Путин трябва да управлява Европа

http://vchas.net/239717/босът-на-формула-1-разбуни-духовете-пут/?ref=last

И този ли е "рашист"?[emoji4]

Може ли цитата от смислен източник?

Германският канцлер Ангела Меркел призова Европа да „сподели бремето” с Турция, по отношение на сирийските бежанци. Междувременно стана ясно, че Анкара е изпълнила по-малко от половината от изискванията на Европейския съюз за въвеждане на безвизов режим за краткосрочни пътувания на турски граждани. Това заяви директорът на Департамента на Европейската комисия по миграция и вътрешни работи Марит Сиган.Анкара е постигнала пълна или почти пълна реализация на 35 от 72-те условия“, отчете тя пред Европейския парламент.

Според сключеното на 18 март споразумение, между ЕС и Турция, на 4 май Европейската комисия ще представи доклад за либерализиране на визовия режим, който ще бъде придружен със законодателно предложение за прехвърлянето на страната в безвизовия списък. Това обаче ще стане само ако турските власти са изпълнили всичките 72 условия.

Турски писател, обвинил Ердоган в лъжа, намерен мъртъв

Цитат

Писателят Ергюн Пойраз, който заяви публично, че президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган няма висше образование и поради тази причина заема незаконно поста си, е намерен мъртъв, съобщават турските медии.

• Автор

Орбан: ЕС се предаде на Турция

Цитат

Кризата с бежанците се задълбочи под влиянието на Ангела Меркел и това може да има непредвидими последици, не спести критиките си към германския канцлер унгарският премиер Виктор Орбан.

Той даде интервю за германския седмичник „Виртчафтсвохе" в деня, когато Меркел и няколко европейски лидери са в Турция на деликатна визита „с надеждата да смажат механизмите на споразумението за мигрантите, което Анкара заплашва, че повече няма да спазва", отбелязва АФП.

„С това споразумение между Брюксел и Анкара, подтикът за което до голяма степен дойде от Меркел, ние се предадохме на Турция. Подобно нещо никога не е на добре”, смята Орбан, който вдигна бариера от бодлива тел срещу мигрантите и бежанците на границите на Унгария.  - Сигурността на Европейския съюз не може да е в ръцете на страна извън ЕС.”

Орбан разкрива, че в замяна на съгласието на Турция да приеме всички мигранти, влезли незаконно в Гърция след 20 март, европейците се ангажираха да й платят 3 милиарда евро, да активизират преговорите за присъединяване на страната към ЕС и да ускорят процеса на либерализиране на визите за турските граждани.

Анкара обаче поиска три милиарда евро допълнително до 2018 г. и твърди, че не е задължена да спазва споразумението, ако до юни не бъде въведен безвизов режим за турските граждани в ЕС. 

Всички членки на ЕС вече платихме три милиарда на Турция, скоро ще дължим още три милиарда.

Невъзможно е да се предвиди кога това ще спре, посочва Орбан, който обаче не се противопостави на постигането на споразумение с Турция. - Подкрепих турската стратегия само при условие, че в допълнение има система за защита на границите на ЕС.”

Според него Брюксел е направил грешка като се е съсредоточил върху разпределението на бежанците, а не върху защитата на границите, категоричен е унгарският премиер, чиято позиция често се различава от мнението на другите европейски лидери.

Още по темата: Тома Томов: България търси своя Орбан

Цитат

„Иска ли България това, което се случи в Анкара и Париж, да се случи и тук?", попита Томов. „Бих се радвал, ако политическата ни класа излъчи един Орбан - човек, който да може да удря по масата", посочи журналистът. „В действията на Европа трябва да има определена логика. Няма как да дойдат всички страдащи хора. Мислете за Ефрат като нова линия на Сайкс-Пико, там мирът е невъзможен. Не виждам бъдеще за Сирия с този лидер. Милосърдие и външна политика са несъвместими. Дори най-силната държава не успя да се справи с този проблем. Въпреки събитията няма да има кой да свали Меркел в Германия", убеден е Тома Томов.

Да, крайно време е политическата ни класа да излъчи един Орбан!

преди 1 час, Мойра написа:

Орбан: ЕС се предаде на Турция

Да, крайно време е политическата ни класа да излъчи един Орбан!

Нито трябва , нито пък може.....то няма и кой ! Когато му дойде времето ....както каза Оня ! А това време вероятно никога няма да дойде или поне не в близкото бъдеще... :)

Съвсем друго е да искаш.... !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.