Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

• Автор

Чиновниците, начело на Европа, са напълно неподготвени за тази война

Автор: "Фигаро"
Цитат

"Когато Европа беше ръководена от хуманисти, вярващи, офицери и войници, които са срещали смъртта, революционери, военноначалници, борци за свобода, дисиденти или писатели, често смачкани от историята и свикнали с нейния трагичен характер, без да забравяме съзнанието за собствената им ограниченост, тогава войната беше нещо сериозно, а международните отношения - бойно поле. Способни ли са юристите, чиновниците и технократите, които ни управляват, професионалистите по политика и административно право, които са ходили само в големите столици и са срещали само техните лидери в големи хотели, които не четат и никога не са воювали, които гледат на религията като на дреболия, и нямат историческо съзнание, способни ли са те да воюват с “Ислямска държава” и да спорят със Саудитска Арабия, Ердоган или Башар ал Асад? Това е истинският въпрос, защото те не са били избрани за това, а за да бдят за запазването на пенсиите и социалните плащания".

Интервю за "Фигаро" с Пиер Вермеран,  специалист по история на съвременния Магреб, професор в Университета Париж-I Пантеон-Сорбона и член на Института за африканския свят (IMAF ). Той е живял в Мароко, Египет и Тунис. Последните му публикувани трудове са “Шокът на деколонизацията” (Le choc des décolonisations, 2015 г.) и “Франция в земята на исляма - Колониална империя и религии, ХIХ-ХХ век” ( La France en terre d'islam - Empire colonial et religions, XIXe-XXe siècles).

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

Цитат

„Правителството постигна ръст на икономиката, стабилни финанси, спад на безработица, хазната ни е пълна с пари, не пипаме дълга – не харчим парите“, обясни премиерът.

Той подчерта, че е имало под 1% усвояемост на европейски фондове, а сега достигат почти 100%.

Да му мисли ЕС. Ние си цъфтим и връзваме. Даже започваме да изнасяме газ. До 5 години всеки 5-ти Българин милионер. Минимум :D

• Автор
преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

не ви ли се струва странно че Немците НЕ реват от Меркел

Немците са народ, който не реве постоянно като нас и същевременно не прави нищо за да промени нещото, което предизвиква рева.

Те ще действат твърдо и безкомпромисно когато му дойде времето.

• Автор
преди 31 минути, Без умствен капацитет написа:

всички страни реват от емигрантите а Германците си траят а ги заляха също и там стават доста неща покрай емигрантите - ибаси откачената работа

Такива са си, мълчат и действат.

Националистическите движения в Германия набират сила с всеки изминал ден, но не го афишират.

Цитат

Европейските социалисти успяха да убедят 28-те държави в ЕС да приемат документ за нова общоевропейска Гранична полиция, която да охранява границите и да осигури по-строг контрол на външните граници на сююза. Скандалното в разговорите за нова версия на "Фронтекс" е това, че държавите-членки от Шенген не желаят страни като България, Хърватия и Румъния да участват. Този абсурден казус, при положение, че страната ни е фактически външна граница на ЕС, показва пренебрежителното отношение на европартньорите и липсата на стратегия за справяне с бежанската криза и тероризма, това коментира в студиото на "Факторът Кошлуков" Илияна Йотова.

Създаването на Обща Гранична полиция и обща охрана на външните граници е добра инициатива, но България трябва да бъде част от нея, в това е убедена Илияна Йотова. Евродепутатът обясни, че вече са внесени 100 страници текст за това как трябва да бъде изградена нова агенция на базата на Фронтекс, но с много по-широки правомощия. "Те ще опитат да създадат общоевропейска гранична полиция, но без участието на България, Румъния и Хърватия, алармира Йотова.

Тя обясни, че проблемът с терористите, отраснали в сърцето на Европа, е това, че много европейски страни са отглеждали отделни държави в държавите си.

"Белгийската полиция дори не иска да влезе в тези квартали с арабско население. Брюксел не е Ню Йорк. Там има два квартала с арабско население, където не се говори нито френски, нито фламандски. Всички знаят, че в тамошните джамии се прокламират ислямистки идеи. Държавата не иска да се занимава с тези квартали, тъй като в тези квартали живее евтина работна ръка", заяви евродепутатът.

http://epicenter.bg/article/Iliyana-Yotova-hvarli-bomba-Novata-obshtoevropeyska-granichna-politsiya-ne-iska-Balgariya-/96677/2/48

Ами...това е положението.

Ще трябва да пазим границите си сами.

Абе, Мойра, можеш ли да пуснеш пост без линк в него :)

Ебати наглостта е в тази Калдата, направо е без дата. Чиста Кал.

• Автор
преди 4 минути, Blago72 написа:

И защо влизаш тогава?

Сигурно шефа ти е наредил, защото Калдата е най-посещавания форум и може някой да се излъже и да прочете нещо писано от теб по негова поръчка? :D

преди 2 часа, Blago72 написа:

Абе, Мойра, можеш ли да пуснеш пост без линк в него :)

От както го налазиха такива платени тролчета като теб, Миро и др. подобни екземпляри, започна да мирише.Защото ако не си разбрал, това е сайт за обсъждане и споделяне на новости и проблеми в областта на хардуера, софтуера и др. производни.

Аз преглеждам политическите теми "от любов към спорта" и съм отвратен от такива като теб, Миро и др. ваши сподвижници, хрантутници на "Америка за България".

От както го налазиха такива платени тролчета като теб, Миро и др. подобни екземпляри, започна да мирише.Защото ако не си разбрал, това е сайт за обсъждане и споделяне на новости и проблеми в областта на хардуера, софтуера и др. производни.

Аз преглеждам политическите теми "от любов към спорта" и съм отвратен от такива като теб, Миро и др. ваши сподвижници, хрантутници на "Америка за България".

Ами не, не съм разбрал, защото ниво на обсъждане на "новостите в хардуера, софтуера и производни" и по-точно коментарната им част е на посредствено ниво.

А на кой съм "хрантутник" аз простата ти тиква даже няма идея.

И защо влизаш тогава?

Сигурно шефа ти е наредил, защото Калдата е най-посещавания форум и може някой да се излъже и да прочете нещо писано от теб по негова поръчка? [emoji3]

Мойра, сподели защо непрекъснато, задно с някой си Никишарк постваш линкове към конкретен набор сайтове.

Без елемент на разсъждение - обикновено добавяш по едно кратко изречение и толкова.

За това се плащат супер дребни пари, честно...

преди 7 часа, dedidi написа:

Както вече споменах, за вас трол е всеки, с по различно ниво , разбирания, и аргументиране от вашето .

Да нападаш с личностни простотии хората, само защото няма какво да отговориш, и си "отвратен" ,но от какво , така и не разбрах , не е най правилния начин на дискусия.

Ако почна да пропагандирам малоумни  стари червени соц лозунги и цитати на Ким Чен Ир, украсени  за цвят с псувни за соросоиди и еврогейове, съм сигурен ще имам 1001 лайка :):) 

• Автор

Днес католиците, протестантите и арменците празнуват Великден.

Дано този светъл празник не бъде окървавен!

Редактирано от Мойра
допълване (преглед на промените)

преди 19 часа, Без умствен капацитет написа:

не ви ли се струва странно че Немците НЕ реват от Меркел

Кой казва, че немците не реват? Просто информационното затъмнение по въпроса е толкова зверско, че немците дори и да почнат да се взривяват в знак на протест, до нас пак нищо няма да стигне. За медийното облъчване в обратна посока, няма нужда да отварям дума.

Току що, Без умствен капацитет написа:

за другите страни чувам, това значи че в Германия има диктатура

Разбира се че има! Забрави ли Кьолн? Кой забрани на полицията да се намесва и на медиите да отразяват случая?

И аз се чудя. Ама с тези неща, които и сервират господарите и, няма да изкара още дълго, спокойно. :D

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

ама тази законно е на власт до 2018:eek:

Горката Германия, горката Европа, ако тази бабушкера изпълни мандата си!

• Автор
преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Путлер по дълго управлява

Аз съм русофил, а не Путинист, но това не ми пречи да кажа, че за мен Путин в момента е най-големия лидер в света.

Ще управлява толкова, колкото е нужно.

преди 15 минути, язе написа:

Горката Германия, горката Европа, ако тази бабушкера изпълни мандата си!

Едва ли ще я търпят още дълго.

• Автор
преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

И като е толкоз лошо в Германия, бежанците що се натискат да отиват там, а не идат в Рассия на Путлер ?

Русия не пуска мигранти.

А колкото до германците, част от тях ще потърсят по-добро място за живеене - някои ще се преместят в САЩ, други в Австралия, ЮАР и т.н., а някои ще се установят в Русия.

Колкото хора, толкова предпочитания.

Политиката на Меркел ще прогони германците.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

По-скоро ще я изритат....колкото и да се прикрива случващото се...въпрос на време е...Ако предупрежденията ,от страна на Гърция,се окажат верни, и ние "усетим вкуса" на мигрантите,ще разберем ,в подробности,какво им е на германците....

преди 5 минути, NIKISHARK написа:

По-скоро ще я изритат....колкото и да се прикрива случващото се...въпрос на време е...Ако предупрежденията ,от страна на Гърция,се окажат верни, и ние "усетим вкуса" на мигрантите,ще разберем ,в подробности,какво им е на германците....

Е как какво им е? Обарват им жените и дъщерите... в някои случаи направо си ги насилват, но властта в лицето на бабушкерата обяснява, как били много предизвикателно облечени и така провокирали... животните.:mad:

Дааа...,прав си...същото им е, както е било при нас ....500г..  колелото на "късмета"...историята се повтаря...по спирала....

преди 17 минути, NIKISHARK написа:

Ама то стига да искаш и сега можеш да отидеш в Германия и с очите си да видиш, какво им е на германците. Можеш да отидеш и в руските села и деревни и да видиш, какво им е на руснаците, хем без да приемат бежанци.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.