Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

Великобритания е троянския кон на САЩ в ЕС. Как ще допуснат да го напусне? С тези заплахи за напускане, просто изнудват Германия, която е икономическия стълб на Европа.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

преди 1 час, язе написа:

Великобритания е троянския кон на САЩ в ЕС. Как ще допуснат да го напусне? С тези заплахи за напускане, просто изнудват Германия, която е икономическия стълб на Европа.

Няма да напуснат Европейския съюз. Клатят само лодката и си гонят тяхните интереси. Като влезе Турция в ЕС ще видят тогава сътресения!

Готов съм да се обзаложа, на каквото и да е с всеки, че Турция никога няма да влезе в ЕС! По- скоро ще приеме християнството, отколкото да бъде приета в Европа. Особено пък, с ердоганския ислямизъм...

Не залагай, чак всичко. С Европа на Шарл де Гол, нямаше да влезе. С Европа на баба Меркел, нищо не се знае. :D

• Автор
преди 3 минути, язе написа:

Готов съм да се обзаложа, на каквото и да е с всеки, че Турция никога няма да влезе в ЕС! По- скоро ще приеме християнството, отколкото да бъде приета в Европа. Особено пък, с ердоганския ислямизъм...

Ердоган няма да остане още дълго на власт, така че има вероятност, макар и малка, Турция да влезе в ЕС, въпреки че това би предизвикало недоволството на част от държавите членки на съюза.

преди 3 минути, Мойра написа:

Ердоган няма да остане още дълго на власт, така че има вероятност, макар и малка, Турция да влезе в ЕС, въпреки че това би предизвикало недоволството на част от държавите членки на съюза.

По- скоро би предизвикало масово напускане на ЕС. Запитай се, дали ако САЩ искаха Турция в ЕС, тя вече нямаше да бъде член?

На САЩ, Турция им трябва като буфер между Близкия изток и Европа, и комшиите ще си останат такъв, поне докато САЩ командват Света. Ако спрат да командват, то тогава самата Европа няма да допусне Турция за член. По- скоро ще приеме Русия...

Редактирано от язе (преглед на промените)

• Автор
Току що, язе написа:

По- скоро би предизвикало масово напускане на ЕС. Запитай се, дали ако САЩ искаха Турция в ЕС, тя вече нямаше да бъде член?

Каквото и да става в Европа, масово напускане на ЕС няма да има.

А в Брюксел са наясно, че приемането на Турция в ЕС в този момент не би довел до нищо добро, и не биха се поддали на натиск, дори да е от страна на САЩ.

• Автор
преди 27 минути, язе написа:

На САЩ, Турция им трябва като буфер между Близкия изток и Европа, и комшиите ще си останат такъв, поне докато САЩ командват Света. Ако спрат да командват, то тогава самата Европа няма да допусне Турция за член. По- скоро ще приеме Русия...

Според мен нещата вървят към рязко подобряване на отношенията на ЕС с Русия, въпреки че не може да се говори за приемането и в ЕС.

И едва ли Русия има намерение да става член на ЕС.

преди 18 минути, Без умствен капацитет написа:

че за какво и е да влиза

получава пари от Европа - няма кой да е контролира как ги харчи защото не е член в ЕС - какво по хубаво от това

нали знаете - винаги се иска повече защото се знае трябва да се каже че прави компромис

И въпреки това, отдавна настоява да стане член на ЕС.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Турция трябва да си приведе законодателството в Европейски вид и тогава!

преди 1 час, Мойра написа:

Каквото и да става в Европа, масово напускане на ЕС няма да има.

Нас не ни питаха ама в други държави имаше референдуми за влизане. Ако народа пожелае ще излязат!

преди 9 минути, _Alex&Vanko_ написа:

КОето няма как да стане просто.

преди 29 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Да бе. На теория е така ама като гледам напоследък сагата ще стане съвсем друго. Както винаги има двойни стандарти. Както и тук ги има.

преди 13 минути, nikssi написа:

Да бе. На теория е така ама като гледам напоследък сагата ще стане съвсем друго. Както винаги има двойни стандарти. Както и тук ги има.

Двойни, тройни... Европа е християнска. Нямаш идея, какви религиозни фанатици са католиците, а половин Европа са католици. Ще настане вой до небесата, само ако бъде поставен въпроса за членство на Турция.

преди 8 минути, язе написа:

Двойни, тройни... Европа е християнска. Нямаш идея, какви религиозни фанатици са католиците, а половин Европа са католици. Ще настане вой до небесата, само ако бъде поставен въпроса за членство на Турция.

Тя Германия начело с Меркел се предаде остана само Франция. Останалите не ги броя - те са сателити.

Католици, колко да са католици? Превръщат катедрали в кафенета. Строят джамии всеки ден. В Париж и не само там, има квартали дето не можеш да чуеш европейска реч. Камо ли да влезеш там.  В Италия, искат да забраняват разспиятието, да се поставя в класните стаи. Защото наранявало чувствата. В коя стана беше, някакви 'бежанци', протестирали че трябва да се ръкуват с учителката си.

Турция разиграва картата на тероризма

Цитат

През 2016 г. вътрешната сигурност стана тема №1 за Турция. Терористичните нападения в Анкара и Истанбул следват едно след друго, тяхната интензивност нараства, което говори, че двете войни, които едновременно води Турция – срещу кюрдските сепаратистки групировки в югоизточните райони на страната и против “Ислямска държава” (ИД), са далече от завършване с победа.

Растящият брой на жертвите и икономическите загуби от тези атаки са едновременно и предизвикателство, и благоприятна възможност за президента Реджеп Тайип Ердоган. Той и неговата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) през ноември 2015 г. напълно успешно възстановиха мнозинството си в турския парламент, провеждайки кампания под лозунга, че само ПСР може да обезпечи сигурност и развитие на турския народ.

Всеки взрив в голям турски град противоречи на това твърдение, но в същото време съдейства за по-мащабни политически стремежи на Ердоган.

Макар Ердоган да беше избран през 2014 г. с мнозинство от 52% от гласовете, той явно е недоволен от ограниченията, които конституцията налага на неговата власт. Той се застъпва за промяна на основния закон, за да се сдобие с предаване на изпълнителната власт от парламента на президента. Ердоган вече има на своя страна безпрецедентни пълномощия за взимане на решения – както официално, така и чрез обширна и непрозрачна система на неофициални механизми и връзки.

Турция трябва да изпълни 72 условия ..Не знам как това ще стане.

Отстъпки за Турция няма да има!

Цитат

"Турция ужасно греши"

В Европейския съвет турският премиер Ахмет Давутоглу заплаши, че ако ЕС не изпълни своите обещания от споразумението и не спази план-графика относно отмяната на визовия режим за турските граждани, "то тогава никой не бива да очаква, че Турция ще спази поетите задължения". С други думи: Турция би престанала да се придържа към задължението си за реадмисия на бежанци от Гърция и сключената през март сделка би се провалила. Думите му бяха съпроводени и от още остри тонове от Анкара: президентът Ердоган окачестви като "провокативна" последната критика на Европейския парламент относно нарушенията на човешките права в Турция и обяви освен това, че ЕС се нуждае повече от Турция, отколкото Турция от ЕС. И сякаш за да подчертае това, той позволи на летището в Истанбул да бъде задържан кореспондент на обществено-правната германска телевизия АРД.

"Турция ужасно греши, ако си мисли, че отмяната на визовия режим за нейните граждани ще влезе в сила през юни. Тя трябва да изпълни 72-те точки, по много от които досега не се е случило нищо", заяви депутатът от германския Християнсоциален съюз Маркус Фербер. "ЕП ще се занимае с въпроса едва когато всички точки са изпълнени. Едно е ясно: политически отстъпки за Турция няма да има", подчерта той. Според него, опитите на Анкара да изнудва ЕС няма да ускорят, нито пък изобщо да повлияят на решението на парламентаристите.

• Автор
преди 11 часа, язе написа:

Католиците са католици и не са католици, както би се изразил Реджеп...

С благословията на католиците, които ти наричаш религиозни фанатици, ислямът постепенно завладява Европа.

Дейли Телеграф: ЕС е проект на ЦРУ

Редактирано от Мойра
добавяне (преглед на промените)

преди 20 часа, nikssi написа:

The Telegraph: Евросъюзът винаги е бил проект на ЦРУ!

В това, че САЩ активно противодействат срещу излизането на Великобритания от ЕС, няма нищо чудно, дотолкова, че европейската интеграция изначално е била американски проект, пише The Telegraph. Съгласно разсекретените държавни материали, американското разузнаване е финансирало създаването на Европейския съюз още в средата на миналия век, пише и РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

The European Union always was a CIA project, as Brexiteers discover

Преглеждам темата през почивните дни. Това съм го изтървал. Авторът  AMBROSE EVANS-PRITCHARD го знам като топ журналист, лидер на евроскептиците. 

преди 21 минути, MicraNT написа:

Преглеждам темата през почивните дни. Това съм го изтървал. Авторът  AMBROSE EVANS-PRITCHARD го знам като топ журналист, лидер на евроскептиците. 

И връзката е оригиналната да не пита  пак Благо72  за нея.

• Автор

Орбан: В държавите откъдето идват мигрантите мразят европейците

Цитат

Никой не може да принуди Унгария да приеме мигранти. Моята позиция по въпроса на мигрантите тотално се различава от тази на Европейската комисия. Лично аз не вярвам, че е демографските и икономическите въпроси може да се решат с помощта на миграцията, каза още Орбан.

Орбан е прав.

Да пуснеш мигранти на територията си е все едно да пуснеш вълци в кошарата си.

Редактирано от Мойра
допълване (преглед на промените)

И връзката е оригиналната да не пита  пак Благо72  за нея.

А тази към The Telegraph как е, оригиналната ли е :)

преди 1 час, Blago72 написа:

А тази към The Telegraph как е, оригиналната ли е :)

Питаш за връзката ли?

на 29.04.2016 г. at 14:33, nikssi написа:

Да бе, нали се похвали, за мое успокоение, че си дал линк към оригинала.

Малко по-рано беше дал линк към Блиц, пак с гръмкото име "Телеграф каза". Ама не се притеснявай от мен, кой съм аз да казвам кой какво да поства и как :)

преди 24 минути, Blago72 написа:

Да бе, нали се похвали, за мое успокоение, че си дал линк към оригинала.

Малко по-рано беше дал линк към Блиц, пак с гръмкото име "Телеграф каза". Ама не се притеснявай от мен, кой съм аз да казвам кой какво да поства и как :)

Бях дал връзка към блитц и отдолу връзката към оригинала! Проблем ли има,че цитирам блитц? И ти какъв си,че да ми правиш забележка?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.