Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сорос: ЕС е към своя край

Featured Replies

Ето какво се случва в едно немско училище, не и без заслуги от баба Меркел, към която наш Бойко гледа с възхищение. За тези, които се надяват на ценностите на мултикултурализма и вноса на елементи от други култури, за да има бъдеще Европа. Има някои проблеми, както сме чували. Но принципът винаги е, "на агресията органите на реда трябва да противодействат с повече търпение и повече пренебрегване", или как беше ""courageous restraint" ("храбро себевъздържане"). С тази разлика, че американците в Афганистан, са агресор, и си търсят куршума, но това не е така за немците в Германия, или българите в България. При нас също циганите бият и учители, и полицаи. Има какво да научат от нас немците. Поредно признание за Борисов.

https://voiceofeurope.com/2018/03/german-primary-school-99-migrants-now-needs-security-guards-explosion-violence/

Spoiler

Berlin’s Spreewald primary school has decided to hire guards for its children and personnel, after more than 30 violent incidents took place in the past year. dren are attacked frequently. The school environment is now so aggressive that security guards need to be present from 7:30 am until 4 pm to maintain order.

“Within the past year, violence has increased so much that we now have to take this measure”, headmistress of the school, Doris Unzeit, told Germany’s Bild newspaper.

She adds: “The security service should ensure that everyday school life for the children can proceed without disruption and violence. That’s very important.”

According to the school’s inspectorate there were more than 30 violent incidents between children, teachers and even parents last year. The increasing security costs for the school are becoming problematic: 1,719 euros is being spent on the measure every week.

Но по-важно е "да не се бият жените" и да не се дискриминират обратните (като се приеме ИК, все едно нямаме вече закони касаещи тези проблеми, които просто не се прилагат), докато циганската и друга ненаказана престъпност е в съвсем друга категория, и следователно е маловажна. Там, в интерес на истината, държавата си върши добре работата, както и немската - да мачка, подтиска, малтретира, ограбва, сплашва, онеправдава коренното население чрез разни "богопомазани" малцинства. Само не знам полицаите какво правят в тая схема, на която и те самите са потърпевши, ако искат да си вършат работата... освен ако не приемем, че вършенето на работа за тях е да пазят циганите и престъпниците.

Да живее "Европейското семейство" (преди съвсем да е умряло)! Националистите в Германия да се скрият в дупките си (докато им съсипят държавата)! Чакаме новите био- и други германци да предефинират известното Made in Germany.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 168,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А сега какво правят Западните и Европейските инвеститори в България бе колега??? Изнасят капиталът ни, който в размер на десетки милиарди лева!  Защо ме дразниш? В завода (на известна немска комп

• "Дойче веле": Източноевропейците да напуснат ЕС, щом не им харесва, а само го доят!   Източноевропейците, видите ли, не слушкали, отгоре на всичко забивали нож в гърба на чистата като сълза

• Аз съм потресен! За разбеснелите се араби няма полиция и недостигат хора, а за нормалният германец има водни струи и сълзотворен газ. Какво нещо е голяма държава, като Германия да се откаже от своя су

Публикувани изображения

на 2/6/2018 в 21:22, Мойра написа:

Основателката на една от асоциациите за подпомагане на бежанците в Германия - Ребека Зомер, предупреди за скорошно преселение на немци към Полша заради наводнилите Германия мигранти. Шефката на Arbeitsgruppe Flucht + Menschenrechte заяви това в интервю за полското списание Do Rzeczy, съобщава в. "Сега".

Там разказва, че мигрантите-мюсюлмани заплашват обичайния начин на живот на немците. "Немските граждани са готови да се преселват в Полша, защото ситуацията става непоносима. Ако Полша и Унгария не отстъпят от позицията си по проблемите с миграцията, то те могат да се превърнат в острови на стабилността в Европа" - смята Зомер.

По време на работата си с бежанците активистката се разочаровала във възможността за тяхната интеграция в европейското общество. "Аз мислех, че средновековните им възгледи с времето ще се променят (...) Но това, което наблюдавах като доброволка, ме принуди да призная, че мюсюлманските бежанци са израсли със съвършено други ценности. На тях са им промивали мозъците от деца, (...), те не се канят да приемат нашите възгледи. Нещо повече, те гледат на нас, неверниците, с презрение." - разказва бившата доброволка.

Това не може да е вярно, германците да бягат от Германия. Това е най-развитата европейска икономика (колко бяха трилионите евро/марки само за ГДР?), най-заможната, богата и добра за живеене европейска страна, притегателен център за Европа и света! Тази глупава активистка как не проумява, че европейските ценности диктуват приемането на ценностите/порядките на малцинствата и на имигрантите - пък били и те малко по-крайни и нереформирани, дори в основата си джихадистки, войнствени идеологии. Това е светлото бъдеще на Германия и ЕС, начертано от Фрау Меркел, и нека активистката не бъде черногледа, а да има малко повече вяра и всичко ще дойде на местата си! И ще имаме една прекрасна нова Германия, пък дори и без етнически германци! Напук на Хитлер, който е искал да им запази етноса и расата. Нека се смесват с афганци, турци, африканци, нека не останат германци освен австрийците! Но да пребъдат новите идеологически постановки на ЕС, и нека европейците, макар и унищожавани, да бъдат "морални победители". Пък мюсюлманската и друга световна младеж ще пази спомена за тях в сърцата си, за
приемането, състраданието, и глупостта им!

И малко по-сериозно, може би това е бъдещето на германците - да избягат (да, истински бежанци!) на място, където става за живеене, докато нещата в територията им се нормализират, и един ден да се завърнат да населят земите на дедите си. Иначе мое и наистина да ги няма, на ниво самосъзнание най-малкото, ако не и физически. И това ще направят нормалните и нетолерантните измежду германците, пък другите кучета (или мигранти) ги яли. Естествен подбор в действие.

Лошото е, че при тях вкарват мигранти, защото са си нямали, малцинства си внасят, докато при нас имаме етнос, подобен, който гледат да произвеждат, по-точно ВЪЗпроизвеждат - циганския. Очевидно характеристиките на циганския етнос са по за предпочитане от тези на българския и по тая причина, като добри стопани, онези ги избират и размножават, според нуждите си, на наш гръб и за наша сметка. И кои сме ние да възразим против волята на управниците и господарите си? Дори да ни изтребват, ще им се покланяме и ще им вярваме, нали така? Това малко като парафразиране на библейския пасаж...

Въобще европейският път на България изглежда чуден. Вече се говорили официално за "България след българите" и ние трябва да приветстваме такива слова?

преди 1 час, Lumberman написа:

Ето какво се случва в едно немско училище, не и без заслуги от баба Меркел, към която наш Бойко гледа с възхищение

а Станишев щот не гледа към нея, чак се премести да живее при нея - влюбени гълъбчета

преди 26 минути, Lumberman написа:

Лошото е, че при тях вкарват мигранти, защото са си нямали, малцинства

трябваше им евтина работна ръка

Миро, твоите хора що не отговарят на поставените въпроси? Ама то и ти си същата работа? Сякаш нещо гузен, неподготвен хамериканецът? Брей, брей. Че и лелката модераторка ли, домакинка ли е, гледа да смете въпроса под килима? Позната история. То и под носа ни стават подобни работи, когато някой повдигна неудобни теми и въпроси, нали Миро?

преди 3 минути, Lumberman написа:

Миро, твоите хора що не отговарят на поставените въпроси? Ама то и ти си същата работа? Сякаш нещо гузен, неподготвен хамериканецът? Брей, брей. Че и лелката модераторка ли, домакинка ли е, гледа да смете въпроса под килима? Позната история. То и под носа ни стават подобни работи, когато някой повдигна неудобни теми и въпроси, нали Миро?

Ами те отговориха. Журналистката обаче се е навила да си плямпа глупостите. Много "геройски" , няма що :)

Те така се правят "новини" . Като досаждаш , нахалстваш и се опитваш да правиш от нищо скандал :)

• Автор

Нинова: Жозеф Дол разделя българското общество

Не съм гласувала за БСП, но няма как да не одобря реакцията на г-жа Нинова в отговор на обидното изказване на Дол.

Гнус ме е от подобни самозабравили се господа! :mad:

Точно пък от БСП да говорят за  провали и да критикуват... няма лошо , но  това   наистина е гнусно... :)

• 2 седмици по-късно...

Бомжующий Европейский союз

%D1%83%D1%86%D0%B5%D1%88%D0%B6%D0%B4%D0%

Есть в Ев­ро­пей­ском союзе такая непра­ви­тель­ствен­ная ор­га­ни­за­ция как Ев­ро­пей­ская фе­де­ра­ция на­ци­о­наль­ных ор­га­ни­за­ций по работе с без­дом­ны­ми (FEANTSA). Это круп­ней­шее объ­еди­не­ние за­ни­ма­ю­ще­е­ся про­бле­мой без­дом­но­сти, фе­де­ра­ция ос­но­ва­на в 1989 г. и на данный момент со­сто­ит из 130 ор­га­ни­за­ций из 30 стран, вклю­чая одну из России. Так вот, се­год­ня опуб­ли­ко­ван третий отчёт о бом­же­ва­нии в ЕС, где ди­рек­тор фе­де­ра­ции Фрек Спин­не­вейн (Freek Spinnewijn) прямо го­во­рит, что "почти во всех стра­нах Ев­ро­пей­ско­го союза неуклон­но растёт без­дом­ное на­се­ле­ние". О как, "Европа растёт, цветёт и про­цве­та­ет", а бомжей ста­но­вит­ся всё больше и больше. Ниже данные по стра­нам.

В виду осо­бен­но­стей ме­то­до­ло­гии и ста­ти­сти­ки от­дель­ных стран ЕС, вы­ве­сти некий общий кри­те­рий без­дом­но­сти не пред­став­ля­ет­ся воз­мож­ным, но глав­ная суть в том, что в по­след­ние годы в "бо­га­тых" ев­ро­пей­ских стра­нах число без­дом­ных растёт, и растёт очень боль­ши­ми циф­ра­ми.

Англия с 2010 по 2016 г. + 169%
Гер­ма­ния с 2014 по 2016 г. + 150%
Ир­лан­дия с 2014 по 2017 г. + 145%
Бель­гия с 2008 по 2016 г. + 96%
Ав­стрия с 2008 по 2016 г. + 32%
Ис­па­ния с 2014 по 2016 г. + 21%
Фран­ция с 2016 по 2017 г. + 17%
Литва с 2015 по 2016 г. + 16%
Ни­дер­лан­ды с 2011 по 2016 г. + 11%
Дания с 2015 по 2017 г. + 8%.

Кар­тин­ка:

321714_original.jpg

В Гер­ма­нии в 2016 г. на­счи­ты­ва­лось около 860 тыс. бомжей, но тут тре­бу­ет­ся по­яс­не­ние. Дело в том, что в этом отчёте впер­вые начали учи­ты­вать лиц из числа бе­жен­цев и ми­гран­тов, а это 440 тыс. без­дом­ных. Если их убрать, то число бомжей в Гер­ма­нии вы­рос­ло на 25%, с 335 тыс. в 2014 г. до 420 тыс. в 2016 г., что очень стран­но для такой "раз­ви­той" страны.

В Англии на­счи­та­ли 4751 без­дом­ных, но это только те, кто спит на улице. Однако, по данным бла­го­тво­ри­тель­ной ор­га­ни­за­ции "Убе­жи­ще" (Shelter), в Англии на­счи­ты­ва­ет­ся около 255 тыс. без­дом­ных, эта цифра вклю­ча­ет оби­та­те­лей ноч­ле­жек и других мест вре­мен­но­го про­жи­ва­ния, а также тех, кто живёт на улице.

Можно спи­сать рост числа без­дом­ных в ЕС на бе­жен­цев и ми­гран­тов, но как от­ме­ча­ет "Немец­кая волна", глав­ная при­чи­на - это уве­ли­че­ние рас­хо­дов на жильё.

В любом случае, без­дом­ность это боль­шая про­бле­ма и точка на­пря­же­ния, если она на­рас­та­ет, значит наши вы­нуж­ден­ные соседи идут пра­виль­ной до­ро­гой. Ещё воз­ни­ка­ют во­про­сы к Мер­кель. Какого чёрта за­зы­вать в ЕС ми­гран­тов, если не можешь обес­пе­чить людям нор­маль­ные усло­вия?

Вла­ди­мир Маслов

Източник:  https://aftershock.news/?q=node/628927

Една карикатура от 2016 г. , която днес е още по-актуална...

La imagen puede contener: texto
  • Автор

The Local (Германия): Поредица от нападения с хладно оръжие в Германия отново разпалиха дебатите за бежанците

Цитат

Непрекъсваща поредица от кървави нападения с хладно оръжие през последните седмици засили още повече тревогите от нарастващите престъпления от този тип, извършени от бежанци. Фактът че получилите убежище тийнейджъри са най-честите извършители на подобни престъпления наля вода в мелницата на крайно-десните критици на настоящото германско правителство, пише германската редакция на електронното издание The Local.
Във вторник сутринта, животът на 24-годишна жена продължава да виси на косъм, след като тя бе намушкана в събота в град Бугведел в Долна Саксония. След направената й спешна спешна операция, тя бе поставена в изкуствена кома.
Жената и нейното гадже са влезли в разправия с трима тийнеджъри от Сирия. Когато ситуацията започва да излиза от контрол, жената се опитва да се намеси, но един от младите бежанци вади нож и я пронизва.
В същия ден, 15-годишен ученик е наръган по време на масов бой на около 20 тийнеджъри в Бохум. 16-годишен сириец е арестуван по случая.
Един ден по-рано, на централната гара във Визбаден спор прераства в побой между две групи мъже. Един от тях вади нож и наръгва трима от противниците си. Оказва се, че нападателят е от Афганистан.
Серията от кървави инциденти през уикенда включва и две убийства чрез наръгване, а поне едно от тях е мотивирано от ревност.
„Ножовете стават все по-дълги, а нападателите все по-млади. Броят на нападения с нож, извършени от получили убежище нараства постоянно“, констатира Алис Вайдел, един от лидерите на парламентарната група на „Алтернатива за Германия“, чрез съобщение във Фейсбук.
Говорителят на германския полицейски съюз Дитмар Шлиф заяви пред ДПА във вторник, че все повече млади бежанци се движат с ножове.
„Ставаме свидетели на опасна тенденция – сега за части от секундата може да се развие заплашваща живота ситуация“, заяви той.
„Трябва да сме наясно, че подобни атаки се случват изключително често и трябва да знаем кой е най-честият им извършител, за да можем да реагираме по-адекватно“, когато това се случи, добави Шлиф.

Докога ли ще търпят Меркел?

на 28.03.2018 г. в 18:24, Мойра написа:

През 1990 г. унгарската полиция задържа няколко българи за кражби на коли.
В шифрограма на нашето посолство се споменава и лицето Бойко Борисов, бивш служител на МВР.
Сред арестуваните тогава е и някой си Иво Каменов. (ТИМ).

на 22.03.2018 г. в 16:42, Филипов написа:

Бомжующий Европейский союз

%D1%83%D1%86%D0%B5%D1%88%D0%B6%D0%B4%D0%

Есть в Ев­ро­пей­ском союзе такая непра­ви­тель­ствен­ная ор­га­ни­за­ция как Ев­ро­пей­ская фе­де­ра­ция на­ци­о­наль­ных ор­га­ни­за­ций по работе с без­дом­ны­ми (FEANTSA). Это круп­ней­шее объ­еди­не­ние за­ни­ма­ю­ще­е­ся про­бле­мой без­дом­но­сти, фе­де­ра­ция ос­но­ва­на в 1989 г. и на данный момент со­сто­ит из 130 ор­га­ни­за­ций из 30 стран, вклю­чая одну из России. Так вот, се­год­ня опуб­ли­ко­ван третий отчёт о бом­же­ва­нии в ЕС, где ди­рек­тор фе­де­ра­ции Фрек Спин­не­вейн (Freek Spinnewijn) прямо го­во­рит, что "почти во всех стра­нах Ев­ро­пей­ско­го союза неуклон­но растёт без­дом­ное на­се­ле­ние". О как, "Европа растёт, цветёт и про­цве­та­ет", а бомжей ста­но­вит­ся всё больше и больше. Ниже данные по стра­нам.

В виду осо­бен­но­стей ме­то­до­ло­гии и ста­ти­сти­ки от­дель­ных стран ЕС, вы­ве­сти некий общий кри­те­рий без­дом­но­сти не пред­став­ля­ет­ся воз­мож­ным, но глав­ная суть в том, что в по­след­ние годы в "бо­га­тых" ев­ро­пей­ских стра­нах число без­дом­ных растёт, и растёт очень боль­ши­ми циф­ра­ми.

Англия с 2010 по 2016 г. + 169%
Гер­ма­ния с 2014 по 2016 г. + 150%
Ир­лан­дия с 2014 по 2017 г. + 145%
Бель­гия с 2008 по 2016 г. + 96%
Ав­стрия с 2008 по 2016 г. + 32%
Ис­па­ния с 2014 по 2016 г. + 21%
Фран­ция с 2016 по 2017 г. + 17%
Литва с 2015 по 2016 г. + 16%
Ни­дер­лан­ды с 2011 по 2016 г. + 11%
Дания с 2015 по 2017 г. + 8%.

Кар­тин­ка:

321714_original.jpg

В Гер­ма­нии в 2016 г. на­счи­ты­ва­лось около 860 тыс. бомжей, но тут тре­бу­ет­ся по­яс­не­ние. Дело в том, что в этом отчёте впер­вые начали учи­ты­вать лиц из числа бе­жен­цев и ми­гран­тов, а это 440 тыс. без­дом­ных. Если их убрать, то число бомжей в Гер­ма­нии вы­рос­ло на 25%, с 335 тыс. в 2014 г. до 420 тыс. в 2016 г., что очень стран­но для такой "раз­ви­той" страны.

В Англии на­счи­та­ли 4751 без­дом­ных, но это только те, кто спит на улице. Однако, по данным бла­го­тво­ри­тель­ной ор­га­ни­за­ции "Убе­жи­ще" (Shelter), в Англии на­счи­ты­ва­ет­ся около 255 тыс. без­дом­ных, эта цифра вклю­ча­ет оби­та­те­лей ноч­ле­жек и других мест вре­мен­но­го про­жи­ва­ния, а также тех, кто живёт на улице.

Можно спи­сать рост числа без­дом­ных в ЕС на бе­жен­цев и ми­гран­тов, но как от­ме­ча­ет "Немец­кая волна", глав­ная при­чи­на - это уве­ли­че­ние рас­хо­дов на жильё.

В любом случае, без­дом­ность это боль­шая про­бле­ма и точка на­пря­же­ния, если она на­рас­та­ет, значит наши вы­нуж­ден­ные соседи идут пра­виль­ной до­ро­гой. Ещё воз­ни­ка­ют во­про­сы к Мер­кель. Какого чёрта за­зы­вать в ЕС ми­гран­тов, если не можешь обес­пе­чить людям нор­маль­ные усло­вия?

Вла­ди­мир Маслов

Източник:  https://aftershock.news/?q=node/628927

60 000 са руските проституки в Германия.
Пропада Запада, загнива...

П

Пропада Запада, загнива...опада Запада, загнива...

http://www.economy.bg/world/view/31349/Franciya-iska-da-stane-hyb-za-izkustven-intelekt

прихваща от  наш бойко

като няма истински интелект 

се прибягва до хъб с изкуствен интелект.

преди 33 минути, Yvan Sergeev написа:

http://www.economy.bg/world/view/31349/Franciya-iska-da-stane-hyb-za-izkustven-intelekt

прихваща от  наш бойко

като няма истински интелект 

се прибягва до хъб с изкуствен интелект.

Цитат 

Цитат

„Изкуственият интелект е технологична, икономическа, социална и дори етична революция. Тази революция няма да се случи в рамките на 50 или 60 години. Тя се случва сега. Има много възможности и изборът е наш дали да последваме иновациите, или не“, разказа Макрон.

https://www.24chasa.bg/novini/article/6791617

Цитат

Изкуственият интелект (ИИ) може „тотално да убие демокрацията“ ако бъде оставен без контрол, заяви президентът на Франция Еманюел Макрон в интервю пред списание Wired, предава Politico.

• Автор

Орбан: Унгария и Полша ще защитават християнските си отечества

Цитат
Унгария и Полша са заедно в борбата за защита на християнските си отечества, заяви унгарският премиер Виктор Орбан в петък по време на откриването на монумент в памет на самолетната катастрофа през 2010-а година, при която загина полският президент Лех Качински и други политици, предава "Ройтерс", цитирана от "Фокус".

„Вярваме, че поляците и унгарците имат общ път, обща борба и обща цел: да изградят и защитят отечествата си във формата, която им харесва... Християнска и с национални ценности“, заяви Орбан.

Унгарският лидер, който отива на избори тази неделя, увери, че Полша може да разчита на Унгария в сблъсъците с Брюксел.

Адмирации към Орбан!

Всъщност, е хубаво да  се поинтересуваш от прословутата смоленска катастрофа  и най вече към кого сочат последните версии на разследващите.

Знаейки червенодачковската окраска  на "гласове " и твоите предпочитания , мисля няма да ви харесат.

https://korrespondent.net/world/3943410-smolenskaia-katastrofa-v-polshe-zaiavyly-o-dokazatelstvakh-vzryva

http://glavred.info/mir/smolenskaya-katastrofa-v-ssha-nashli-novye-dokazatelstva-vzryva-samoleta-kachinskogo-490798.html

• Автор

Дойче Веле: Как Западът сам погази ценностите си в случая "Скрипал"

Цитат
Докато не е намерен виновникът, цялата история ще се носи по течението на предположенията. Неоспорими доказателства досега не могат да представят нито научните лаборатории, нито Организацията за забрана на химическите оръжия. Това са все химици, а не следователи. За да излезе истината на бял свят, тайните служби трябва да огласят своите информации. Ако изобщо имат такива.
Spoiler

Да, използван беше „Новичок". Това поне е сигурно. Но откъде точно се е взело веществото, с което бяха отровени бившият шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря – това досега никой не може официално да потвърди. Въртят се само различни твърдения. Русия е виновна?Възможно е, дори много вероятно, ако си припомним различни случаи от миналото. Но досега никой не го е доказал еднозначно.

И тъкмо това е проблемът: докато не е намерен виновникът, цялата история ще се носи по течението на предположенията. Неоспорими доказателства досега не могат да представят нито научните лаборатории, нито Организацията за забрана на химическите оръжия. Това са все химици, а не следователи. За да излезе истината на бял свят, тайните служби трябва да огласят своите информации. Ако изобщо имат такива.

След такъв атентат с бойно отровно вещество правовата държава първо събира фактите и провежда разследване, което завършва с някакъв окончателен резултат. Когато имаш доказателства в ръцете си, тогава без проблем можеш да наложиш санкции на Русия. Но държавите от ЕС, както и НАТО, прибързано изгониха руските дипломати и по този начин потъпкаха собствените си основни принципи и ценности. Защото в Европейската конвенция за човешките права е вписана презумцията за невиновност, според която всеки се смята за невинен до доказване на обратното.

ЕС сам се вкара в конфузна ситуация

С прибързаното изгонване на руски дипломати ЕС сам се вкара в конфузна ситуация. Евросъюзът пусна в ход спиралата на дипломатическите конфликти, което пък даде възможност на руското правителство да се представи като невинен агнец. От това Владимир Путин трупа вътрешнополитически точки, защото убедително представи изгонването на руските дипломати като „враждебен акт" срещу Русия.

Да, ясно е, че Великобритания бързаше да намери виновника. За министър-председателката Тереза Мей случаят Скрипал беше добре дошла възможност да загърби многобройните лоши новини, свързани с Брекзита, и за пръв път от много време да се покаже в положителна светлина и демонстрира сила. Германия и други държави от ЕС също продължават да твърдят, че за деянието сигурно са виновни руснаците, защото всичко останало би означавало дипломатически да си плюят в лицето. В Берлин и в други европейски столици очевидно предпочитат да запазят солидарността с Лондон и да не допуснат разцепление в Европа – нищо, че еднозначни доказателства няма.

Цитат

Който има доказателства – нека ги сложи на масата. Така че в мистериозния случай Скрипал предположенията най-сетне да останат на заден план, а истината да излезе наяве.

Едва ли истината ще излезе наяве.

преди 39 минути, Мойра написа:

тайните служби трябва да огласят своите информации

И какво ще им е тайно тогава ?

Доган занесе списъците с нашите разузнавачи в турското посолство, и вече немаме тайни.

Други пък , които само доноснечеха, топяха комшии , и т.н. и до ден днешен са им "тайни" досиетата.

Нали се досещаш какво е сбъркано в тази схема ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Автор

Шантал Десол: "Европа, която отрича корените си, за да не обиди новите си гости, ще разгневи бащите си"

Автор: atlantico.fr
Цитат

Въпросът за приема на имигранти е трагичен въпрос, защото включва две основни ценности, които си противоречат: гостоприемството и съхраняването на приемащата култура. Германците имат право да отричат ценността на съхраняването на приемащата култура и да държат сметка само за гостоприемството като ценност. Това е тяхната страна и тяхното решение. Но никой няма право да раздава морални оценки, нито да претендира, че единствената важна ценност е гостоприемството, което не е вярно.

Френският философ Шантал Делсол, създател на Института “Хана Аренд”, е сред дузината европейски интелектуалци, подписали “Парижката декларация”. Този манифест дава представа за “Европа, в която можем да вярваме”, истинската Европа, която не е тази пред очите ни, днешната Европа в плен на сблъсък на цивилизации и на глобализацията.

Spoiler

- “Европа ни принадлежи и ние принадлежим на Европа”. Така започва “Парижката декларация”, манифест за една Европа, в която бихте могли да вярвате, една плътска, въплътена, вкоренена Европа, която се противопоставя на днешната Европа. Каква е връзката между вашия проект за Европа и този на бащите основатели?

- Не мисля, че бащите основатели са предвидили това: Европа, която отрича корените си, за да не обиди новите си гости, и се срамува от това, което е. Бащите основатели имаха различни мнения, но тяхната Европа бе закотвена в своята култура и история, тя не беше административна машинария, активирана от меритокрация.

Миналия септември Еманюел Макрон произнесе реч за Европа в Сорбоната, в която заяви, че трябва “да преоткрием амбицията” на европейския проект, да “сепнем съзнанието си (…) в момента, в който това мракобесие се разпространява в Европа”. Какво ви говори това връщане на защитата на европейския проект на политическата сцена, в момента, в който той е оспорван все по-видимо навсякъде в Европа (последно в Италия, например)? Еманюел Макрон казва това, което трябва да се каже. Това е театър! Думите са прекрасни. Но няма нищо зад тях.

- Европа не би могла да се ръководи от “мултикултуралистка” догма, отговорна според вас за днешното й разпадане. Днес тя трябва да се справи с исляма. Какво място има за исляма в тази Европа, в която вие вярвате?

- Има място за гост, когото посрещаме гостоприемно, когато идва в бедствено положение и от когото искаме да спазва нашите закони и обичаи, както е нормално. Именно защото не изискваме нищо в това отношение, ние позволяваме ксенофобията да нараства опасно. Въпросът за приема на имигранти е трагичен въпрос, защото включва две основни ценности, които си противоречат: гостоприемството и съхраняването на приемащата култура. Когато се поставя трагичен въпрос, само личната съвест трябва да отговори - тук всяка европейска страна дава по съвест свой собствен отговор. Смятам, че нямаме право да определяме имигрантски квоти, които всеки трябва да приеме, а след това да дискредитираме морално онези, които не са направили достатъчно. Германците имат право да отричат ценността на съхраняването на приемащата култура и да държат сметка само за гостоприемството като ценност. Това е тяхната страна и тяхното решение. Но никой няма право да раздава морални оценки тук и там, нито да претендира, че единствената важна ценност е гостоприемството, което не е вярно. 

- Твърдите, че мултикултурализмът е привилегия на империите, докато вие защитавате националната държава като “запазена марка на Европа”. Но как може да се разбие силното влияние на американската ултралиберална империя? Не е ли единственото решение да се пребориш с една империя нейното разпадане, както често е показвала историята?

- Не можем да сравняваме американската империя с великите исторически империи! Това е империя в производен смисъл. Мултикултурализмът принадлежи преди всичко на англосаксонската култура. Франция има друга визия за нещата. Ако приемем мултикултурализма във Франция (което сме напът да направим не поради убеждение, а просто поради  малодушие), то тогава трябва да преразгледаме всичко онова, което изгражда Франция, републиканското училище, например.

- Вие настоявате много за християнските духовни корени и класическите интелектуални корени на Европа. Как да върнем смисъла на тези корени в една все по-дехристиянизирана Европа, в която атеизмът прогресира силно (64 на сто от младите на възраст 19-24 г. във Франция се обявяват за атеисти), и в която гръко-латинската култура е заменена от масовата американска култура?

- Културата на Европа се е променила из основи не заради нейната дехристиянизация. Християнските корени бяха възприети от Просвещението и се развиват по друг начин. Реакцията на силно чувство на вина на европейците след Холокоста показва, че ние не сме загубили нито чувството за човешко достойнство, нито идеята за грях. Що се отнася до масовата култура, тя е не толкова американска, колкото наследница на една зле разбрана или заблудена демокрация. Ако смятате, че демокрацията изисква да изпращаме всички в университета, дори онези, които не са прочели и няма да прочетат нито една книга, така че да раздадем дипломи с отстъпка в цената, тогава вие създавате масова култура. Демокрацията се превръща в демагогия.

Превод от френски: Галя Дачкова

• Автор

Учен: ЕС ще повтори съдбата на СССР

Цитат
Европейският съюз има сходни характеристики с СССР и в течение на едно поколение ще сподели неговата съдба. С такава прогноза излезе почетният професор от Лондонското училище по икономика Гуитиан Принс, пише британското издание The Times, предава руското електронно издание EurAsia Daily, цитиран от Фокус.
„Нарастващото объркване и понижаващият се авторитет“ вече са станали предпоставки за скорошен крах на Европейския съюз, пояснява Принс, затова излизането на Обединеното кралство от Съюза е само началото. „През този месец „проектът“ ЕС навършва 71 години. Отсъствието на възпроизводство на културата говори, че, както и при неговия по-голям брат (Съветския съюз), срокът на неговото съществуване едва ли ще прехвърли един човешки живот“, разсъждава Принс.

Според неговите думи, от началото на 21 век в ЕС текат постепенни процеси на разпад. Недоволството на хората в Съюза се изостря и в отговор се въвеждат все повече инструменти за по-твърд контрол. „Постиженията все по-често се достигат с плащането на много висока цена, защото се наложи за тях да се плаща със социално отчуждение“, предполага професорът. Той твърди още, че лидерите на ЕС са престанали да се съобразяват с интересите на обикновените граждани, а самата организация е започнала да прилича на чудовище. „Този дракон, на който летим, извърна глава и ни гори със своето горещо дихание“, казва Принс.

„Тези неща свидетелстват за неприемането от страна на гражданите, но „проектът“ отговаря на това с още по-голямо ускорение, което явно води Съюза към опасната зона на разпада. И в момента той се намира в точно такова положение – люлее се, но демонстративно не се подчинява, унижава и се подиграва, опитвайки се да сломи волята на британците, за да удържи другите перспективни бегълци и има намерение да ни накаже за нашето независимо решение да излезем от ЕС. Това едва ли може да се смята за признак за увереност в собствените сили“, отбелязва професорът.

Принс е автор на доклада за групата Briefings for Brexit, която беше организирана от привържениците на Брекзит, за да даде научно обоснование за излизането на Великобритания от Съюза. Сред поддръжниците на тази организация са преподаватели от университета в Кеймбридж, включително икономистът Грем Гаджин и почетният професор по история на Франция Роберт Тумс, пояснява The Times.

ЕС съюз определено не върви на добре и ако не се променят някои неща, твърде вероятно е да се разпадне и то съвсем скоро.

на 10.04.2018 г. в 20:06, Мойра написа:

Учен: ЕС ще повтори съдбата на СССР

ЕС съюз определено не върви на добре и ако не се променят някои неща, твърде вероятно е да се разпадне и то съвсем скоро.

Тези псевдоучени които се опитват да обосновават "научно" излизането на Великобритания от ЕС с емигрантски натиск от държавите от бившия источно европейски блок са направо смешни . Не виждат ли че най често използваното име за новородени в Лондон е "типично британското " Мохамед но това не ги плаши . Плашат ги не толкова разглезените като типичния британец българи които отиват там за да си изработят хляба. Обаче тук положението е малко по - разично . Често нашенци се оказват по способни от тях и им подриват авторитета. Друго си е неграмотните азиатци на фона на които такива като автора са върхът на интелекта. :D Та поради такива причини не бих се доверил на подобни "капацитети" . А че ЕС си има проблеми то е ясно на всяко дете , но докато тези проблеми се обсъждат публично и се опитват да бъдат решени заедно а не от 1 провъзгласил се фюрер мисля че има шанс за европа. Примерът който даваш с Орбан е добър значи има политици отстояващи ценностите и интересът на държавата си без да са тръгнали да бягат от ЕС както направи Великобритания под въздействието на "мозъци " подобни на автора.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.