Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Ей сега съвсем ме обърка! Усетих как глупостта ми е неизмерима, логиката придоби формата на пара и в главата ми настана следната олелия от борещи се мисли – бббббжжжж жжжббб бж бжбж бббббжжж… дам ли на късо ти ще си виновна! :speak:

Ако някой от тези висши „ДУХОВНИ” същества ми даде обяснението от какво се състои земното им тяло и какво може да изврати до такава степен една личност, че намразвайки дома на душата си го обявява за свърталище на сатаната аз ще им се поклоня!

Има просто и лесно обяснение което психологията може да даде…

Искрено ти благодаря, Maat! Ти си единствената тук, която се опита да ми отвориш очите. Явно не съм достатъчно духовно израсъл за тях, за да ме удостоят с вниманието си… :whist:

E, ставаме двама тогава - такива едни нюню в духовното израстване... :whist:

Религията не е стока и не става за продажба на парче.

Хората отворили сергийка никога няма да се докоснат до Вярата.

И не на последно място не биха имали нищо общо с хора като нас.

Напротив, става за стока и точно в това са превърнати всички религии, губейки първоначалния си смисъл изцяло -

re-ligare вече не е възстановяване на връзката с Бог, каквото означава, а начин на печелене на лесни пари. Такава е ролята не само на църковните институции, а и на всички "духовни школи" - секти - да си ги наречем с истинското име.

Това се прави в цял свят. А на въпроса защо се вързват някои хора и попадат в лапите на мошеници и дребни търговчета, които спекулират с нещастието им с методи, много далечни от духовността, намерили ниша за повдигане на личния си финансов проспретитет, заедно с това и нараненото си его, изживявайки се като висши духовни лидери, както казва Idan, психологията дава отговорите... По-точно психопатологията.

Бог е във всеки един от вас.

Той е вашата душа. И само вие сте способни да достигнете до нея.

Никога никому не позволявайте да съсипе душата ви! Пазете душите си!

Те са връзката ви с Бога!

• Отговори 6k
  • Прегледи 393,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

E, ставаме двама тогава - такива едни нюню в духовното израстване... :)

Напротив, става за стока и точно в това са превърнати всички религии, губейки първоначалния си смисъл изцяло -

re-ligare вече не е възстановяване на връзката с Бог, каквото означава, а начин на печелене на лесни пари. Такава е ролята не само на църковните институции, а и на всички "духовни школи" - секти - да си ги наречем с истинското име.

Това се прави в цял свят. А на въпроса защо се вързват някои хора и попадат в лапите на мошеници и дребни търговчета, които спекулират с нещастието им с методи, много далечни от духовността, намерили ниша за повдигане на личния си финансов проспретитет, заедно с това и нараненото си его, изживявайки се като висши духовни лидери, както казва Idan, психологията дава отговорите... По-точно психопатологията.

Бог е във всеки един от вас.

Той е вашата душа. И само вие сте способни да достигнете до нея.

Никога никому не позволявайте да съсипе душата ви! Пазете душите си!

Те са връзката ви с Бога!

Това, Маат, елементаризиране и вкарване под общ знаменател 83% от зелмяните, обявяващи се за вярващи и принадлежащи към някаква църква, деноминация или секта. Всяка духовна организация, дори и най-мошеническата, играе своята роля за пробуждането на човечеството, или най-малко до спиране на падението и задържане на деструктивните процеси. Иначе отиваме в Осма сфера и от там вече няма спасение.

Има хора /изключително маско, единици/ които са "Извор на жива вода" по рождение. Те са доброволно въплътили се вече освободени от материята в предишни периоди. Но всички други се нуждаят от помощ и подкрепа по изключително трудният и опасен път Нагоре. Трябва да намерим собственият си път въз основа на актуалното си вътрешно състояние и най-вероятно адеквална информация, помощ и подкрепа. А сам в тези времена, когато тъмните сили са обвили цялата планета в сива пелена от измамни илюзии и капани си е самоубийство. Но всеки сам решава. :P

Това, Маат, елементаризиране и вкарване под общ знаменател 83% от зелмяните, обявяващи се за вярващи и принадлежащи към някаква църква, деноминация или секта. Всяка духовна организация, дори и най-мошеническата, играе своята роля за пробуждането на човечеството, или най-малко до спиране на падението и задържане на деструктивните процеси. Иначе отиваме в Осма сфера и от там вече няма спасение.

Има хора /изключително маско, единици/ които са "Извор на жива вода" по рождение. Те са доброволно въплътили се вече освободени от материята в предишни периоди. Но всички други се нуждаят от помощ и подкрепа по изключително трудният и опасен път Нагоре. Трябва да намерим собственият си път въз основа на актуалното си вътрешно състояние и най-вероятно адеквална информация, помощ и подкрепа. А сам в тези времена, когато тъмните сили са обвили цялата планета в сива пелена от измамни илюзии и капани си е самоубийство. Но всеки сам решава. :)

Предполагам такава единица е твоя милост,нали?И се опитваш да ни светнеш нас непросветените!Може и да си вярваш,ама това не значи че е обективно така.

Много ще се радвам да ми докажеш ,че си прав.На първо време разкажи малко за тъмните сили.Като ги знаем ,лесно ще им разпознаем капаните. Публикувано изображение

Редактирано от infinity1305 (преглед на промените)

Предполагам такава единица е твоя милост,нали?И се опитваш да ни светнеш нас непросветените!Може и да си вярваш,ама това не значи че е обективно така.

Много ще се радвам да ми докажеш ,че си прав.На първо време разкажи малко за тъмните сили.Като ги знаем ,лесно ще им разпознаем капаните.

Не, нео, не съм от тези единици.Те, предполагам, не ходят по форумите. Аз съм тук за да се забавлявам :)

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Да си сам... е относително понятие... И макар принципно да си прав, сам никой никога не е...

Тук хвана бика за рогата...съвършено вярно, в един друг аспект ние никога не сме сами, но си МИСЛИМ така. Винаги смие били, сме и ще бъдем неотменна част от ЦЯЛОТО - от ЕДИНИЯ, нашият Отец. Публикувано изображение

Тук хвана бика за рогата...съвършено вярно, в един друг аспект ние никога не сме сами, но си МИСЛИМ така. Винаги смие били, сме и ще бъдем неотменна част от ЦЯЛОТО - от ЕДИНИЯ, нашият Отец. Публикувано изображение

И тогава къде да видя тук тъмнината, като никак не я виждам...

Редактирано от Maat (преглед на промените)

НЕ са едно! Верно-и Светлината и Тъмата са части на Универсума , но двете същевременно са си и отделни състояния, с два различни пътя, всеки от които ни извежда до различен край.

И тогава къде да видя тук тъмнината, като никак не я виждам...

в нас, във всички нас

...и светлината в мрака свети, но мракът я не схвана.

а който я вижда още извън себе си, още не е прогледнал.

Напълно съгласна, че който вижда извън себе си тъмнината, още не е прогледнал дори... и вижда собствения си мрак.

А сам в тези времена, когато тъмните сили са обвили цялата планета в сива пелена от измамни илюзии и капани си е самоубийство. Но всеки сам решава. :)

;)

Напълно съгласна, че който вижда извън себе си тъмнината, още не е прогледнал дори... и вижда собствения си мрак.

;)

:inlove1:Публикувано изображение честита ти баба Марта и успех в благородната ти професия!

Преди месец два приятелят ми каза че отрил някакво съвпадение в Корана.И ми стана чудно попитах кфо и ето ... водата е опотребена толкова пъти колкото повече е сушата и мн др съвпадения искам относно това някой да ми каже съществува ли или е просто измислица ?

нито е професия, нито е благородна, нищо не е........ Публикувано изображение

преди малко-катастрофа между Долни и Горни Дъбник.Пиян младеж на 20 години с "пежо 107" излиза изневиделица на главен път София-Русе, и връхлита върху "Шкода", в която се возят майка и двете и деца.Двете коли се превъртат и се забиват в крайпътните дървета.На пежото се отварят еърбеците и на пияния му няма нищо-само одраскан по ръката.Пътуващите в шкодата нямат такъв късмет.Майката е със счупени шийни прешлени, едното дете със счупен череп, а другото охлузено..... Пияният "шофьор" се държи нагло и вика "вие сте длъжни" да ми окажете помощиначе ще ви съдя-тия защо не гледат къде карат и ми съсипаха колата, и скача да бие едното дете.....

кажи ми -това светлина ли е, мрак ли е, професия ли е да гледаш в очите на убийци и да се отнасяш безпристрастно към тях? Наитина съм длъжен, да му "окажа" помощ.На човек който е зачернил семейство и посяга да бие беззащитните.

Моята безпристрастност какво е-светлина или мрак?

като помогнеш на убиец-ставаш ли убиец и ти?

преди малко-катастрофа между Долни и Горни Дъбник.Пиян младеж на 20 години с "пежо 107" излиза изневиделица на главен път София-Русе, и връхлита върху "Шкода", в която се возят майка и двете и деца.Двете коли се превъртат и се забиват в крайпътните дървета.На пежото се отварят еърбеците и на пияния му няма нищо-само одраскан по ръката.Пътуващите в шкодата нямат такъв късмет.Майката е със счупени шийни прешлени, едното дете със счупен череп, а другото охлузено..... Пияният "шофьор" се държи нагло и вика "вие сте длъжни" да ми окажете помощиначе ще ви съдя-тия защо не гледат къде карат и ми съсипаха колата, и скача да бие едното дете.....

кажи ми -това светлина ли е, мрак ли е, професия ли е да гледаш в очите на убийци и да се отнасяш безпристрастно към тях? Наитина съм длъжен, да му "окажа" помощ.На човек който е зачернил семейство и посяга да бие беззащитните.

Тъжен е този свят.

В такива случаи приемам, че се налага да изкупя някое старо свое престъпление и това ми помага да понеса наглостта и арогантността на нещастника.

Нещастник, защото утре ще трябва и той да си плати с лихвите свинщината, като ще е на моето място и ще трябва да търпи и помага на друг развилнял се нещастник...

"...прости им Господи, те не знаят какво правят..."

А ти кой си, че да съдиш?!

Твоята безпристрастност се нарича дълг, колега. И ти - само ти, никой друг няма да ти го плати.

Много правилно са ти казали - ДЛЪЖЕН СИ!

Всички сме длъжници на тази земя. И не на някой друг, а не себе си. На себе си сме длъжници!

Като се разплатим, ще ни олекне. Но най-напред трябва да се научим да не съдим.

А ти кой си, че да съдиш?!

Твоята безпристрастност се нарича дълг, колега. И ти - само ти, никой друг няма да ти го плати.

Много правилно са ти казали - ДЛЪЖЕН СИ!

Всички сме длъжници на тази земя. И не на някой друг, а не себе си. На себе си сме длъжници!

Като се разплатим, ще ни олекне. Но най-напред трябва да се научим да не съдим.

питам друго, maat-друго питам. Ставам ли съучастник или не. От коя страна се намирам.От светлата или тъмната? .Това питам.

p.s.въпросният "човек" преди малко счупи стъклото на залата и успя да удари едната санитарка.В момента при мен са полицаите да го озаптят.

Тъй като напоследък, странно защо станах редовен посетител на тази секция и ми се искаше да чуя вашите религиозни виждания.

Вярвате ли в някоя религия? Какво мислите за останалите? И като цяло какво е отношението ви към религиите като цяло? Има ли смисъл или това е просто човешка заблуда? :beer11:

Библията е свещенна боговдъхновена книга. Бог е търпелив,милосърден с ОГРОМНА ЛЮБОВ ! Когато се обърнеш към Него с чисто сърце,усещаш спокойствие ,любов и мир,все едно никога си нямал проблеми и всичко ти се вижда толкова лесно, това не може да е човешка заблуда.

питам друго, maat-друго питам. Ставам ли съучастник или не. От коя страна се намирам.От светлата или тъмната? .Това питам.

p.s.въпросният "човек" преди малко счупи стъклото на залата и успя да удари едната санитарка.В момента при мен са полицаите да го озаптят.

Нали точно това ти отговорих - на какво да ставаш съучастник....

Не съди! Този човек няма нужда от това сега. Най-малко от съд има нужда. Опитай се да го разбереш. Тогава ще го обикнеш и ще видиш, че той не е убиец. Никой човек не иска да бъде убиец... Във всеки един, дори в най-големия престъпник, има искричка светлинка. Просто има хора, които имат нужда от обич. Много са. На един такъв да помогнеш - стига. "Не си живял напразно"... нали? - ти ми прати като поздрав тази песен, нали... чуй я и ти.

Библията е свещенна боговдъхновена книга. Бог е търпелив,милосърден с ОГРОМНА ЛЮБОВ ! Когато се обърнеш към Него с чисто сърце,усещаш спокойствие ,любов и мир,все едно никога си нямал проблеми и всичко ти се вижда толкова лесно, това не може да е човешка заблуда.Има смисъл от БИБЛИЯТА , чрез нея Бог ни говори и помага.Когато се чувстваш сам и безсилен,когато всичко ти се струва безсмислено,тя ти дава силите да продължиш.

Редактирано от linda (преглед на промените)

Нали точно това ти отговорих - на какво да ставаш съучастник....

Не съди! Този човек няма нужда от това сега. Най-малко от съд има нужда. Опитай се да го разбереш. Тогава ще го обикнеш и ще видиш, че той не е убиец. Никой човек не иска да бъде убиец... Във всеки един, дори в най-големия престъпник, има искричка светлинка. Просто има хора, които имат нужда от обич. Много са. На един такъв да помогнеш - стига. "Не си живял напразно"... нали? - ти ми прати като поздрав тази песен, нали... чуй я и ти.

Аз не съдя бе :speak: Нито за миг и не съм се опитвал да го съдя.Излагам фактите и си мисля.И понеже явно мисленето не ми се отдава-питам и вас, за вашето мнение.

Аз не съдя бе :speak: Нито за миг и не съм се опитвал да го съдя.Излагам фактите и си мисля.И понеже явно мисленето не ми се отдава-питам и вас, за вашето мнение.

Не мисленето, а друго...

На първо време извади човека от кавичките, в които си го сложил... и ще ти текне и то...

човекът вече е в ареста.налетя и на полицаите.2,6 промила алкохол на дрегера.други ще го съдят.аз не.имам си вече други главоболия.мерси все пак.

Съучастник на кого?

Ако безпристрастно помогнеш и на двете страни, тогава си съучастник на буда. Тъмна и светла страна са наши илюзии, според мен.

Понякога помощта може да включва и шамар за опомняне, но това трябва да се случва без гняв.

Като оставим емоциите да ни водят причиняваме много страдания на другите.

Всъщност как са всички? Най-добри пожелания. Дано всички болни да оздравяват бързо.

Всяка ситуация се случва като резултат от събирането на много фактори. Това, което се случва на всеки е резултат от миналите думи, мисли и дела. Сами посяваме причините да се случва, каквото и да се случва. Освен това имаме избор във всяка ситуация. Когато мислите, думите и делата ни носят страдания за другите, резултата е страдания за нас. Причина и следствие.

Уф, лесно ни е да философстваме отстрани, ама питаме ли трихи как се чувства в тази трагична гротеска...И аз имам обикновено хубави намерения, ама бързо се изпаряват в допира с нажежената реалност. Трихи, удари му довечера 2 коняка, пък си поспи...дано забравиш дневния кошмар.

моята е по-трудна, защото не ми се полага да пия :speak:

Най ми допадна съвета на Валентин :speak: и възнамерявам да го последвам точно след 2 часа.Току-що ми донесоха някаква водка "Firestarter" в кутия, направена като пожарогасител.Не бях виждал такава.Молдовска. От мъжа на жената, пътувала в пострадалата кола.Заради това, че с един юмрук откъснах пияния от дъщеря му.Семейството им просто се връщало от Румъния за Пловдив.Мъж, жена и двете им дъщери. Още ме болят кокалчетата на дясната ръка., но колкото и да съм безпристрастен, не можех да стоя и да гледам как бие пострадалото дете, което той беше блъснал. Между другото да не мислите, че не съм оказал помощ на пияния ? Напротив-него прегледах първи.Всичко което трябваше да се направи съм направил.Безпристрастно.Екшънът започна след това, като докараха жените, които той беше блъснал.А след като го рендосах- го прегледах още един път-да не съм го повредил нещо.

Това, което вие наричате кошмар, при мен е ежедневие от дълги години. Идват болни и изнервени хора, всеки с претенциите си, надути, самозабравили се... най-напред тях да приема, само тях да обслужа, да им обърна най-голямо внимание само на тях, защото само те са болни, други болни няма... и че ето на - умират на - ей сега вече ще се тръшнат... Изплашени хора, гледащи ме с огромни и широко отворени очи, треперещи хора, нещастни хора, умират в страха си, а не от болестта си, глупави хора, не прочели и една книжка, хора без сърца - не направили ни едно добро на някой беден човек, обаче с претенции, щото се качили в джип, примерно... Недей да си мислиш, че не те разбирам, Трихо, много добре те разбирам дори. Аз не падам от небето. Но съм длъжна - на всички тях съм длъжна да обърна внимание и да ги успокоя най-напред, защото иначе не може дори нормална човешка реч да се води, какво остава до работа да вършим заедно с пациента... всеки един пациент, защото, също работи за своето оздравяване, не аз, а той работи за това, а аз съм длъжна да му помогна да го направи. Да му покажа как, нали затова сме учили, а не само да си сложим няква си титла отпред на името, нали затова сме хора, нали затова имаме сърца... Преди години разни пияни в Спешния център са ме блъскали, други са ми вадили ножове, един пък алкохолик в делир ме вдигна от земята като ме хвана за шията да ме души, защото исках да го лекувам за натравяне... Идват наркомани, идват психопати, хора, излежаващи присъди, някои и за убийство, всякакви.... Но за мен те са само болни хора. Много болни....от липса на любов. Аз да съдя ли тези хора, да ги поставям ли в кавичики, да питам ли на чия страна съм... Не питам, време нямам да си задавам подобни въпроси, защото имам работа. Имам дълг към тях и трябва да си го изработя по възможно най-добрия начин, а нуждаещи се дал бог. Това знам, това правя. После друг да съди и мен на чия страна съм била...Хич не ми пука къде съм. Пука ми за друго - добре да си свърша работата... Въпросният ти пациент е силно изплашен сега от това, което е направил и всичко, което върши е реакция на страха му... Той няма нужда от съдене, а от помощ, в емоционален шок е, освен това и с яко алкохолно натравяне, което практически го декортикира, какво чакаш тогава от такова... и ти затова си там, да му помогнеш, а не да се питаш защо си и къде си ти! Не гледай себе си, а него...колега. Като го сложи в кавички, ти вече го осъди. "Нека пръв да хвърли камък този, който е безгрешен"... Да поговорим за религии... Религии на мен не ми трябват, аз си имам моята... Вальо, дори и бира ли не може... :speak: Язък!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.