Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За Иисус, Мохамед, Буда или да поговорим за религия

Featured Replies

Добре, бе пич.Я ми кажи, какво те кара да пишеш в тема за религия, след като ни проглуши ушите с това "аз съм атеист" ? Нещо не вдявам какъв ти е проблема. Хубаво де-атеист си-няма лошо-като тебе има милиони хора по света.За какъв чеп размахваш мниението си тук, в раздела за религии? Да се покажеш колко си велик? Айде да не ставаш повече смешен с постовете си.

• Отговори 6k
  • Прегледи 393,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добре, бе пич.Я ми кажи, какво те кара да пишеш в тема за религия, след като ни проглуши ушите с това "аз съм атеист" ? ...

За какъв чеп размахваш мниението си тук, в раздела за религии? Да се покажеш колко си велик?

Живеем в демокрации при които от време на време ходиме да гласуваме. И тогава става много важно какво е процентното съотношение между партиите с ретроградно остаряло консервативно мислене и идеи и прогресивните модерни партии. В парламентите се гласуват закони за или против абортите например. Ако си за обортите като мене, няма да ти безразлично дали колебаещите се гласоподаватели ще гласуват за католическа партия или за либерална партия. Та тука пиша заради колебаещите се хора които се чудят дали да вярват защото така е модерно след 1989г. или да не вярват защото например във франция по частната телевизия Канал плюс му се подиграват яко на всеки папа и не ги е страх.

Сега разбра ли най-после що е то:

"отговорно ангажиран атеист"

Самия факт че има толкова много различни религи по света и че те една друга се отричат и противоречат, говори за слабоста на техните доктрини.

Те, различните религии сами не могат да се разберат по между си, на какво да карат последователите им да вярват. Даже и при християните са се разделили на православни, католици, протестанти и какви ли не подразновидности до безкрай.

Колкото повече се обясняват различните религии и се вижда разликата между тях, толкова по-добре е за атеизма като цяло.

Целта не е изчезването на религиите, а само силното намаляване на ролята им в живота на хората. Значи съвременният европеец да си вярва в каквото си иска но да не слуша съветите на папата кагато се произнася против ползването на презервативи като средство за предпазване от болеста СПИН. Църквата като институция нека си стой, ама влиянието й да е почти равно на нула. Също както монархиите в Западна Европа. Има си още крале и кралици, но те нямат право на глас в управлението на обществото. Държат си ги само за хубаво, за представителни функции като държавни глави.

Ти да си се замислял по тези въпроси случайно, или твоя бог всичко вече е измислил и твоята работа е да слушкаш безропотно какво остарялите мъже в Ватикана ще измислят като нова доктрина?

Пътечка е това. Минава и през атеизма. И когато обекта достигне фаза "атеизма издиша" тръгва да се себедоказва.

Ben, ne sois pas ci certaine s.t.p.!

Je n'ai pas dit mon dernier mot et je n'ai pas abattu toutes mes cartes.

Найстина вярващите и искрено набожни люде са на мнение че тяхния бог решава какво ще им се случи. Значи центъра за контрол и взимане на решения е извън тях.

А пък при арабите като ги сполети нещастие все с бога им се утешават че той така е бил решил. Особено мароканците.

И това не е вярно!Отново единственото,което показваш е непознаване на Християнството и ученията му,основани на Библията.В цялата книга,ама от самото начало до края, хората биват подканени да вземат едно решение( защото имат свободна воля!),да изберат между живота и смъртта.Няма предопределеност.Има предупреждение:Галатяни 6:8 "Защото, който сее за плътта си, от плътта си ще пожъне тление, а който сее за Духа, от Духа ще пожъне вечен живот. "Лошата новина е,че няма средно положение.Няма чистилище.Няма да има "оценяване" по десетобалната система и тези с четворките и петиците също минават.Съществуват мнения от сорта на-"избрах си религията,щото е много либерална,ходя на църква от дъжд на вятър и моя бог не ме кара да правя нищо,не ме задължава с нищо,няма правила,няма норми,всичко ми е позволено.Също така има хора,които се успокояват с мисълта,че са получили правилната религия(истинската)"по наследство" и не предприемат нищо,нито да потвърдят,нито да отхвърлят.(Случва се и да сочат с пръст съседа си с думите"тоя пък каква странна религия изповядва",което си е лицемерие).За това Исус не случайно започнал проповедта на планината с думите:3" Блажени нищите по дух, защото е тяхно небесното царство. ",което означава-нека бъдат щастливи онези,които осъзнават че са в духовна нищета,те ще предприемат нещо,някакво търсене.(В този ред на мисли,струва ми се,че целта на Гизмо да влиза в този сайт,не е само да се подиграва на вярващите,колко са се заблудили горките и да покаже колко свободомислещ е той,а може би има духовна празнота,която се опитва да запълни...не знам)Добрата новина за онези които са избрали смъртта е,че просто ще умрат,няма ад,страдания или вечни мъки,просто край.А онези,които изберат живота,ще могат да се наслаждават на мир и щастие вечно,без болести,страдания и смърт.Християнството предлага това.Тук обаче се появява проблем.Съществуват хиляди организации(над 3000),които претендират да са християнски,а да се ориентира някой в такова многобразие си е предизвикателство.Има един лесен начин-направо се задраскват всички и човекът се ориентира към някое източно учение,изборът също е голям,а някои дори изключват съществуването на Бог-създател.По-трудното е когато говорим за християнството,защото е казано"по плодовете им ще ги познаете",става въпрос за плодовете на духа- Любовта е на първо място!Йоан 13: 35" По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако имате любов помежду си." Галатяни 5:22" А плодът на Духа е: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност,23 кротост, себеобуздание; против такива неща няма закон."Последователите на Исус проявяват любов помежду си,това автоматично изключва всякакви действия или думи,които по някакъв начин магат да навредят на останалите.Искрено се надявам всеки да прецени добре и направи своя избор правилно!

Изключително интересна тема! Както споменах в една предишна, всеки индивид би следвало да разполага със свободна воля, избирайки пътя на живота си и в какво именно да вярва. В ранната ни възраст това никак не е възможно поради факторите влияещи върху нас, а именно семейството и средата. И как бихме могли в тези първоначални стъпки, имайки да учим толкова много за света? Хората, целящи да ни обучат в това ни прохождане, нашите родители, които опознаваме години наред ни предават опита натрупали до момента, но ние сме тези, които след това ще го доразвием. Спазването на традициите и обичаите или да си последовател на дадена религия въобще не са убедителни в доказването на това, доколко човек е добър и духовно израснал. Лична моя философия и вярване, е че енергията наричана от нас Бог е вътре в душите ни, не някакъв образ, чрез който от хилядолетия се опитват да ни манипулират, но силата, подтикваща ни да бъдем по-добри и да отгледаме любовта в душата си. Много ме впечатлиха мненията на Инфинити и това, че не отрича религията на родителите си, а ги приема такива каквито са, а както и фактът, че не е подвластна на предразсъдъци и може да контактува с индивиди с различни вярвания. Вярно, е че в наши дни все още има по-затворени общества, не допускайки до себе си кой да е, но като цяло все повече и повече умеем да контактуваме в това отношение, и ако се изправиш с чисто сърце не смятам, че ще има някой да ти зададе въпроса – какво правиш сред нас? В семейството ми се споделят 2 различни вярвания…не че намирам огромна разлика в начина по който разсъждаваме и търсим пътя към добро (има ли вяра, която не се стреми към постигането на щастие в семейството?), детето ми израства с традициите без да му се налагат догми. Най-голямото щастие би било да знам, че е израсло като пълноценен и добър човек, а когато достигне момента да взема самостоятелни решения ще бъде предоставена и възможността да направи избора си с цялото мое уважение, респект и разбиране.

(В този ред на мисли,струва ми се,че целта на Гизмо да влиза в този сайт,не е само да се подиграва на вярващите,колко са се заблудили горките и да покаже колко свободомислещ е той,а може би има духовна празнота,която се опитва да запълни...не знам)

А дали не се е получило да си започнал да го пишеш това преди аз да съм публикувал последното ми мнение от горе?

.......

Най-голямото щастие би било да знам, че е израсло като пълноценен и добър човек, а когато достигне момента да взема самостоятелни решения ще бъде предоставена и възможността да направи избора си с цялото мое уважение, респект и разбиране.

Точно така си е :)

1. Свързване на идеята за наличието на Създател и финоматериални светове и аспекти с външните прояви на отделни религии /представяни от обикновени хора, сиреч с недостатъци/ е елементарно, особено след 18 годишна възраст.

2. Опитите на тази база да се отрече изобщо религията е все едно да намразиш науката, защото не ти харесват някои преподаватели в училище. Или пък заради някоя конкретна учебна система. А пък да отричаш светогледа на над 83% от населението на планетата е...направо пошло.

1. Ми дай го тука шефа създател да ми звънне че ми трябва спешно де, моля ти се! Щото то от толкова много представители изразяващи се от негово име направо се обърква всеки атеист.

То тя религията е създадена да се ползва и от обикновените хора, няма начин иначе.

2. Нищо не се отрича, работи се по постепенната последователна промяна на съзнанието и светогледа на масите. А това отнема много време и трябва да минат няколко генерации за да стане осезаем резултата.

В Зап. Европа социалистите не нападат директно вярата на гласоподавателите. Даже обясняват че уважават вярата на всички. Но като стане въпрос да се гласуват закони например за евтаназията си действат заедно с либералите и си ги прокарват. После като се изкаже някой високопоставен свещенник срещу хомосексуалистите и пращат журналистите да отразят подробно протестите на гей обществата срещу свещенника. И по този начин го дискретидират в очите на част от населението. После същия като почне да дава акъл и го гледат подозрително даже и по въпросите на вярата.

После ще покажат в ЮАР колко болни от СПИН има и лекичко ще напомнят че едикои си организации са против мнението на папата относно позването на презервативи.

Така се прави тънката манипулация и обработка на съзнанието в големи мащаби.

Няма как да го спреш този процес.

И самите християнски партии се усещат на къде духа вятъра и си сменят името като изхвърлят буквата С - за католически. Обявяват се за хуманни или други с цел да прикрият че са свързани с религията. Даже съм видял с очите се как шеф на партия казва че не пита свещенниците как да си води политиката. В самите християнски партии пък приемат за членове и мюсюлмани, толкова са закъсали за електорат.

Европа не е Америка !!!

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

Сиреч, още сте изцяло на хоризонталния план на мислене, където битува научният светоглед. Напълно разбирам в този контекст невъзможността ви да си представите, че е възможно вертикално мислене и проникване с един друг тип възприятие във фините области на света.

Извини невежеството ми, но би ли разяснила по-подробно относно хоризонталното и вертикално мислене, тъй като се почувствах изключително глупав и объркан от съвършено новата материя до която се докоснах току що. :help:

1. Ми дай го тука шефа създател да ми звънне че ми трябва спешно де, моля ти се!

Ако за един мъничък миг допуснеш,че ти си нищожният,а Бог -великият,може би ще разбереш,че не той на теб,а ти на Него,трябва да звъннеш.Искаш ли да ти дам номера му? :P

Интересното е,че никога не дава"заето" и винаги има покритие!!! :P

00205522

00-prefix,за по-дълго

20-та книга от Библията

55-та глава,Псалми

22-ри стих

22 Възложи на Господа това, което ти е възложил и Той ще те подпре; Никога не ще допусне да се поклати праведният.

Редактирано от arenas (преглед на промените)

1. Явно имате интерес към...

2. Сиреч, още сте изцяло на хоризонталния план на мислене, където битува научният светоглед.

3. Напълно разбирам в този контекст невъзможността ви да си представите, че е възможно вертикално мислене и проникване с един друг тип възприятие във фините области на света.

4. В този аспект за вас ре-лигаре /религия/, т.е. отново свързване със сили и енергии над хоризонта на сегашното ви възприятие, е една глупост, вменявана на наивници.

5. Но най-напред трябва да си извървите пътя и да осъзнаете вътрешно пълната безмислица и безизходица и на политика, и на наука, и на вашия собствен път в материята.

1. Има, има голям даже.

2. Точно там съм да, права си на 100%.

3. Вертикалното мислене го знам че съществува. Илюзорното усещане за проникването ме интересува също от гледна точка на наблюдател. Интересно ми е какво става в мозъците на хората които имат нужда от духовно развитие в посока на религиозно вярване.

(Тука пак съм зле с българския в тази област. Значи с малко повечко думи, дали ще говори някой за любовта в светлината или за принадлежност към обща космическа енергия или по-традиционно за единение с божество, тези всички разновидности ги имам предвид под думата религиозно.)

4. Ама недей да говориш за глупости че, някой чел не дочел ще почне да се оплаква при модераторите че уж аз съм го бил писал. Потребноста от религия при някой хора даже и не е вменявана. Има и такиви които сами си хукват и си гонят някаква истина посредством избрана религия, при това над 18 годишна възраст. Значи феномена "желание за религия" съществува у някои индивиди. Въпроса е да се разбере какво го поражда сега през 2008 година и преди 5000 години например.

5. Липсата на смисъл от съществуването във форма на организирана материя горе долу я чаткам. Ама видите ли, еволюцията ни е прецакала яко като ни е изфабрикувала инстинкта за самосъхранение за да не се самоубиваме масово.

Без наука ще е многоооо кофти сестро Офелия. Няма да има болници, аптеки, интернет и куп други неща за които на набожните люде и през ум не им минава да ги зарежат доброволно.

Та ти вместо да ме караш аз да ставам като тебе, вземи та ми помогни да разбера от къде ти идва мерака ти да си каквато си, щото това ме интересува да го разбера. От какво и породена вътрешната ти потребност за вертикално мислене? Кажи де!

Ако за един мъничък миг допуснеш,че ти си нищожният,а Бог -великият,може би ще разбереш,че не той на теб,а ти на Него,трябва да звъннеш.Искаш ли да ти дам номера му? ;)

Интересното е,че никога не дава"заето" и винаги има покритие!!! ;)

00205522

Идеята за бог е човешко творение което съществува в много разновидности.

Мога да допусна че аз като човек съм нищожен, но не мога да разбера тогава как идея създадена от нищожества ще е велика.

Имам проблем с номера който любезно ми предостави, още от 15 годишна възраст по комунистическо време. Тогава бибилии не се продаваха по книжарниците, та трябваше с връзки от един селски поп да ми я намери баба ми. И кво стана? Щетох, четох и после казах на баба ми да си му я върне щото по-неясно е несвързано нещо до тогава не бях виждал.

На 18 годишна възраст пак по комунистическо време един друг поп от София благоволи да ми даде книгата "Нашата вяра". Е това по-ставаше за четене. После като пристигнах и се настаних за постоянно в католическа Европа, на жена ми майка й ми извади и даде това от което тя е учила навремето религията, викат му катешизъм на френски. Всичко това става преди ерата на Интернет. Сега вече има всичко безплатно да чете човек колкото иска на всичките езици които разбира.

Обаче, ти знеш ли че не е важно какво пишело на отделни места в книгите на библията? Важно е какво определена църква като институция решава какво и как трябва да се вярва. Иначе ако си я четеш библията по принципа "направи си сам", може и нова сектичка да си стъкмиш да си ти е по мярка според твоите интерпретации на противоречията вътре в нея.

Вземи та му кажи на шефа ти да ми се обади и да не се прави на интересен. Шефове много, не го ли е страх че някой друг може да го изпревари и да ми се обади?

Въпроса е да се разбере какво го поражда сега през 2008 година и преди 5000 години например.

От егоизъм и алтруизъм!

От егоизъм,защото всеки човек иска да живее по-добре.И това не му стига,ами го иска и за децата си!Някои отиват още по-далеч и го искат и за останалите.Казват,че в даването има повече щастие от получаването. ;)

Единствено целя да ви съобщя, че зад вашия хоризонт на възприятие и мислене има други светове. За тях, без да сте ги докоснали, е детинщина да вземате позиция. Толкова.

Имам още един въпрос, на който както изглежда също няма са получа отговор…но нека го задам!

Ти от къде знаеш до какво сме се докосвали? Какви са възприятията, усещанията и разбиранията ни без да ни познаваш? (или поне в частност говоря за себе си, вярвайки, че се отнася и за останалите). Дали участието във форума и начина на изразяване те е навело на тази ти мисъл? Благодаря, освен че ме накара да се почувствам глупав успя и да ми кажеш, че изглеждам такъв!

Има недоразумение. Постът ми беше част от разговор с Gizmoto и не се отнася към никой друг.

Към вас нямам отношение. Никакво.

О, съжалявам за създаденото такова! Чак сега осъзнах объркването и грешката си, причинени от използването на учтива форма, а не множествено число. Понякога го намирам за трудноразбираемо.

И въпреки това, аз лично не бих се осмелил да твърдя нещо за някой когото не познавам.

Ако сте си направили труда да проследите разговора, моето твърдение се гради върху заявленията на самият г-н Gizmoto и в този контекст не приемам обвиненията ви в непознаване на персоната Gizmoto. С което считам че страните са удволетворени и разговора за приключил.

Не изпитвам необходимостта да изпадам в безсмислени спорове! Извиних се за създаденото недоразумение поради загубата на транслация от моя страна и не смятам да се повтарям!

Труд полагам във всяко нещо заслужаващо вниманието ми и явно тук бързо съм изгубил интерес. Нямам намерение да обвинявам когото и да било, но виждам, че хоризонталния ми начин на мислене съответства на чужд език за вашето вертикално (не че ми беше разяснено какво е значението на това, ще трябва сам да се образовам, за да не говоря глупости поне!). Публикувано изображение

Нямам намерение да обвинявам когото и да било, но виждам, че хоризонталния ми начин на мислене съответства на чужд език за вашето вертикално (не че ми беше разяснено какво е значението на това, ще трябва сам да се образовам, за да не говоря глупости поне!). Публикувано изображение

Не се сърди на сестра Офелия, тя просто иска да разговаря с хора мъничко по-напреднали в тая област на познанието.

За твое успокоение хоризонталното и вертикалното са само условни начини на изразяване.

Не се сърди на сестра Офелия, тя просто иска да разговаря с хора мъничко по-напреднали в тая област на познанието.

За твое успокоение хоризонталното и вертикалното са само условни начини на изразяване.

Тук и дума не може да става за сърдене!!! Най-малкото нямам достатъчно енергия за пилеене по подобни неща.

Прекрасно! Това го схванах! Въпросът, е че любопитството ми нараства и бих бил благодарен, ако ми разясниш изразяване на кое? Като не приемам „начин на мислене” за отговор...

Допускам и подозирам, че ми убягва най-съществената нишка от информация, а именно според кой това е така и каква е същината? Чувствам се като в непознат дом, опитвайки се да намеря вратата! Всичко ти е невероятно интересно и любопитството те изгаря отвътре да разгледаш всяко кътче, бързайки в същото време да приключиш делата си!

• 3 седмици по-късно...

Тук и дума не може да става за сърдене!!! Най-малкото нямам достатъчно енергия за пилеене по подобни неща.

Прекрасно! Това го схванах! Въпросът, е че любопитството ми нараства и бих бил благодарен, ако ми разясниш изразяване на кое? Като не приемам „начин на мислене” за отговор...

Допускам и подозирам, че ми убягва най-съществената нишка от информация, а именно според кой това е така и каква е същината? Чувствам се като в непознат дом, опитвайки се да намеря вратата! Всичко ти е невероятно интересно и любопитството те изгаря отвътре да разгледаш всяко кътче, бързайки в същото време да приключиш делата си!

Публикувано изображение Има хора, които се считат за много "духовни" същества, срещала съм се с подобни...

Имайки предвид, че човеци, представители на този подвид, отричат материалните измерения като нещо нечисто - дело изцяло на някакъв сатана и хоризонталната плоскост на мислене, според тях, ни правела зависими от него, а вертикалната - духовният начин на мислене (мале, какви изрази само употребявам, непонятни и за мен самата, сори :) ), е този, който ще ни освободи от примките на сатаната, то като търсиш вратата за изход в подобен дом, по тази логика май трябва да погледнеш нагоре...

А щом вратата е на тавана, познай домът къде е...

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Публикувано изображение Има хора, които се считат за много "духовни" същества, срещала съм се с подобни...

Имайки предвид, че човеци, представители на този подвид, отричат материалните измерения като нещо нечисто - дело изцяло на някакъв сатана и хоризонталната плоскост на мислене, според тях, ни правела зависими от него, а вертикалната - духовният начин на мислене (мале, какви изрази само употребявам, непонятни и за мен самата, сори :P ), е този, който ще ни освободи от примките на сатаната, то като търсиш вратата за изход в подобен дом, по тази логика май трябва да погледнеш нагоре...

Ей сега съвсем ме обърка! Усетих как глупостта ми е неизмерима, логиката придоби формата на пара и в главата ми настана следната олелия от борещи се мисли – бббббжжжж жжжббб бж бжбж бббббжжж… дам ли на късо ти ще си виновна! :nono:

Ако някой от тези висши „ДУХОВНИ” същества ми даде обяснението от какво се състои земното им тяло и какво може да изврати до такава степен една личност, че намразвайки дома на душата си го обявява за свърталище на сатаната аз ще им се поклоня!

Има просто и лесно обяснение което психологията може да даде…

Искрено ти благодаря, Maat! Ти си единствената тук, която се опита да ми отвориш очите. Явно не съм достатъчно духовно израсъл за тях, за да ме удостоят с вниманието си… :)

Има хора, които се считат за много "духовни" същества, срещала съм се с подобни...

Имайки предвид, че човеци, представители на този подвид, отричат материалните измерения като нещо нечисто - дело изцяло на някакъв сатана и хоризонталната плоскост на мислене, според тях, ни правела зависими от него, а вертикалната - духовният начин на мислене (мале, какви изрази само употребявам, непонятни и за мен самата, сори ), е този, който ще ни освободи от примките на сатаната, то като търсиш вратата за изход в подобен дом, по тази логика май трябва да погледнеш нагоре...

Когато осъзнаем това ,духовността ще бъде не само в ума и сърцата ни ,но ще дарим светлина на всеки ,който иска да я приеме.Благодаря ти!

Мууууцка, наредихте се, един отбор юнаци и юнакини. Що не отворите сергия за търговийка на дребно "житейски истини" за еднократна употреба? Като не можете и да допуснете, че съществува нещо повече от ареала ви на възприятие и действие, в който може нещо да се докопа или поне оплюе, на кой ще е нужно изобщо да комуникира с вас?! :)

Мууууцка, наредихте се, един отбор юнаци и юнакини. Що не отворите сергия за търговийка на дребно "житейски истини" за еднократна употреба? Като не можете и да допуснете, че съществува нещо повече от ареала ви на възприятие и действие, в който може нещо да се докопа или поне оплюе, на кой ще е нужно изобщо да комуникира с вас?! :)

То ги има бе Публикувано изображение

Даже стават "бестселъри на всички времена"

Например : "Как да се издихнем в кариерата-1000 малки съвета", "Как да запазим брака си-в 2 тома", "Как да изпитваме радост от живота си"......

Лично аз предпочитам още ненаписаната "как да прецакаме другарчето си по 2678 начина"

Мууууцка, наредихте се, един отбор юнаци и юнакини. Що не отворите сергия за търговийка на дребно "житейски истини" за еднократна употреба? Като не можете и да допуснете, че съществува нещо повече от ареала ви на възприятие и действие, в който може нещо да се докопа или поне оплюе, на кой ще е нужно изобщо да комуникира с вас?! :whist:

Ами да кажем на такива, които мислят в рамките на ареала си, отворили сергийки... продавайки Бог с етикетче... и на дозички за еднократна употреба........

Ала нещо не намират общ език подобни люде с нас... :)

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Религията не е стока и не става за продажба на парче. Хората отворили сергийка никога няма да се докоснат до Вярата. И не на последно място не биха имали нищо общо с хора като нас.

Ами да кажем на такива, които мислят в рамките на ареала си, отворили сергийки... продавайки Бог с етикетче... и на дозички за еднократна употреба........

Ала нещо не намират общ език подобни люде с нас... :whist:

Дали? За сергийката и "духовната" стока визирах една наша обща позната, с широка езо култура и голяяяям алтруизъм :whist:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.