Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Премиерът на Великобритания е заявил, че ще изпратят още военни инструктори в Украйна - с цел повишаване боеспособността на украинската армия.Също така и с цел да не се допускат толкова жертви като досега. Изглежда "миротворците" се готвят за продължителна война. Не ми е ясно какви са британските интереси. Не е ли вече време ЕС да спре да слуша САЩ и преминавайки към неутралитет да съдейства за спиране на войната?

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 125,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Продължава се оттеглянето на тежккото оръжие, от страна на ДНР и ЛНР. Според информация и от други меди, украинската армия изтегля своето тежко въоръжение. Но, разните там батальони на националната квардия и на олигарсите, не спазват договореното в Минск. Има и инфромация, че се струпват войски по линията на съприкосновение, и около Мариопол.

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2380899&cid=9

На кака Драката :*

Тц! Единият е диктуван "отвътре", другият "отвън"(образно), което са други полюси, ама не "добър"-"лош".

На мен ми е жал за хората там... това си е емоция... и сърце не ми дава да хвърля обвиненията на тях, предпочитам онези с... чушките да обвинявам, всичките до един, без изключения.

Ей това ме измъчва

Другото е само приказки...

Кака, истината е, че винаги има, кой да гледа от другата страна и всеки обвинява "другите"! И аз това казвам. Няма как едните да са добри, а другите лоши. Има хора, които се борят за интересите си, а на нас ни се полага да гледаме от страни и да видим какво ще излезе. Светът както сама отбеляза, периодично се променя, а ние си вадим емоциите на показ и празните приказки...

П.П. Чакай само, щото каза, че съм драка! Ами нашит уважавани радетели от ВМОРО? Гоце Делче, Борис Сарафов, Дамян (Даме) Груев, Иван (Ванче) Михайлов, Христо Чернопеев, и дейността им на пределите на Македония, която за момента е била на територията на друга държава. Въобще, цялата им организация, съществуваща под крилото на блгарското военно разузнаване. Те какви са за теб? Защото в нашата история ние ги наричаме национални герои и по план график ги празнуваме на 2 Август. Всяка година. А те по същността си са изнасяли сепаратизъм и са си служели изключително с терористични способи. Аз лично не пропускам да отбележа 2 Август. И продължавам да ги броя сред светлите личности на България. А ти?

Кака, истината е, че винаги има, кой да гледа от другата страна и всеки обвинява "другите"! И аз това казвам. Няма как едните да са добри, а другите лоши. Има хора, които се борят за интересите си, а на нас ни се полага да гледаме от страни и да видим какво ще излезе. Светът както сама отбеляза, периодично се променя, а ние си вадим емоциите на показ и празните приказки...

П.П. Чакай само, щото каза, че съм драка! Ами нашит уважавани радетели от ВМОРО? Гоце Делче, Борис Сарафов, Дамян (Даме) Груев, Иван (Ванче) Михайлов, Христо Чернопеев, и дейността им на пределите на Македония, която за момента е била на територията на друга държава. Въобще, цялата им организация, съществуваща под крилото на блгарското военно разузнаване. Те какви са за теб? Защото в нашата история ние ги наричаме национални герои и по план график ги празнуваме на 2 Август. Всяка година. А те по същността си са изнасяли сепаратизъм и са си служели изключително с терористични способи. Аз лично не пропускам да отбележа 2 Август. И продължавам да ги броя сред светлите личности на България. А ти?

Като си казал, че почиташ нашите възрожденци като светли личности, почиташ ли и светлата им омраза срещу руската политика на Балканите. 

Биографията на Гоце Делчев написана от Пейо Яворов: 

"Обаче Русия, възползувана от смутовете в европейските турски области през нещастната 76 година, поиска да осъществи или поне в краен случай да приближи осъществяването на своите завоевателни намерения спрямо турското наследство. Тя обяви тъй наречената Освободителна война, която свърши с един съдбоносен за нас резултат – отечеството ни беше разкъсано на три части. И големия български въпрос остана да се развива при най-опаки условия, като се раздроби на сума по-малки въпроси, живи рани върху българския обществен организъм в цялост.”

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Въобще, цялата им организация, съществуваща под крилото на блгарското военно разузнаване. Те какви са за теб? Защото в нашата история ние ги наричаме национални герои и по план график ги празнуваме на 2 Август.

И аз, кака, празнувам всяка година на 2 август - фирмата, в която работя носи името "Илинден" :)

Питаш какви са, според скромното ми мнение - ами терористи, какин. Истината е, че са терористи.

Като си казал, че почиташ нашите възрожденци като светли личности, почиташ ли и светлата им омраза срещу руската политика на Балканите.

Не бих го нарекла омраза... по-скоро са били напълно наясно, че Братушката иска само да слушкаме и никакви други самоволия...

Все се сещам в такива случаи за Съединението. Малей... ти да видиш тези българчета как решили да си правят по-голяма държава... Братушката си изтегля окупационните войски, насъсква Сърбия и нашите "братчета"(нали и те православни християни), подкрепяни от Русия и Австрия, ни спретват една "братска" война, а нашите по това време от Турия се пазят...

То нещо такова стана и с "Южен поток"... Братушката се отказа от братчето, дето се бара европеец и къде, къде да я дене тази тръба - айде в Турция... голям хитряга е, ей! :D

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Не бих го нарекла омраза... по-скоро са били напълно наясно, че Братушката иска само да слушкаме и никакви други самоволия...

На украинците май нещо им е писнало да слушкат Братушката

"И затуй се води таз война"

из песента Хорсей

Много интересно и правилно изказване на френският президент Жискар д'Естен. Много точен анализ на ситуацията. Един от малкото мислещи политици в ЕС. И то защото, не е небходимо, да обслужва чужди интереси. ;)  Това интервю, беше излъчено по руските телевизии. Сега може да го прочете, за тези дето не разбират.  ;) 

http://pan.bg/view_article-62-27985-Zhiskar-dEsten-vizhda-Ukrajna-kato-federaciq-izvyn-ES-i-NATO.html

Их ама начи, като вземете да вадите разни аргументи от ръкава отпреди 150-200 години...

И в САЩ е имало робство, и Англия е била основният доставчик на роби и колониален владетел, и Франция също... В демократичните САЩ са избити индианците, а малкото оцелели са затворени като животни в резервати. И какво от това за конкретния случай? Става малко като "Колко гори КАМАЗ-ът?" - "Абе, аз тебе питам ли те що си биете негрите?...

Отново: темата е за Украйна. А за сега създалата се ситуация в Украйна вината е:

а) на САЩ и ЕС, защото организираха и финансираха преврат в суверенна държава с цел стратегическо завладяване на същия тоя полуостров Крим и военната база там, което е престъпление откъдето и да го погледнеш. В последните години същите такива стратегически операции бяха проведени в повечето арабски страни. И България като част от великия и добър ЕС е съучастник в това престъпление.

б) на Русия, защото се защитава стратегически срещу агресия, а не отстъпи кротко и без бой едно от малкото ѝ останали стратегически преимущества в тоя регион.

Едните предизвикват конфликт (вътрешен в нямаща нищо общо с тях суверенна страна), другият се защитава на територията на същата страна, където му е даден специален статут още преди години. И едните, и другите финансират и снабдяват с оръжие конфликта вътре, но едните офанзивно, другият дефанзивно. И същевременно съвсем случайно падат цени на нефта, предизвиква се умишлен спад на рублата, свалят се рейтинги от международни организации, сключват се договори за добив на шистов газ и концесия на тръбопроводите в Украйна... И това никак, ама никак не е свързано с конфликта.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Ааа, убав си е амеликанския сепаратизъм. Я виж колко магистрали и колко момичета и момчета намериха работа покрай тях. Вместо да кютат да изкарат петилетката за три години на полето, или в завода, сега работят най-древната професия.

Честно, счупи тъпомера....

Разбира се Кака, единия сепаратизъм е добър, а другия лош :)

Правилно. При нас е добър, даже не бих го нарекъл сепаратизъм, а освободително движение, докато в Украйна, има нагло вмешателство и опит да се изземат незаконно територии.

Понеже досега не получих отговори да попитам, отново:

Защо аджеба, трябва да обичам и да съм признателен, на Русия и по-точно на имперските и интереси?

Защо, партии финансирани от Русия, си приписват, че са националноотговорни и български?

Защо, интересите на Путлерова Русия, трябва да са, над нашите интереси?

Защо, трябва да обичам или мразя някой народ ?

Въпрос на гледна точка - за едната страна винаги е сепаратизъм и тероризъм, а за другата - националноосвободително движение. Зависи от гледната точка. И дали са назрели условия за появата му. А това от своя страна веднага поражда въпроса за причините за възникването на такова.

На първия въпрос - че кой те кара да си признателен. Оценявай фактите обективно и толкоз.

На втория - не знам, пак става дума за интереси.

Третият въпрос би трябвало да звучи "А защо интересите на САЩ са над тези на ЕС и България"? ЕС по официални данни е загубил до момента над 45 милиарда евро от ембаргото, предизвикано от действията на определени кръгове в него и САЩ.

На четвъртия - а, де? Защо пак се опитват да ни разделят, като може просто да живеем заедно и всеки да приема другия? Ама не, делим се на руснаци (т.е. антиевропейци) и европейци, християни и мюсюлмани, терористи и нетерористи... И се опитваме да наложим нашата ценностна (хм, или "ценностна") система на другия просто защото имаме... повече бомби. И такива в излишък, които все някъде трябва да бъдат пласирани.

Их ама начи, като вземете да вадите разни аргументи от ръкава отпреди 150-200 години...

И в САЩ е имало робство, и Англия е била основният доставчик на роби и колониален владетел, и Франция също... В демократичните САЩ са избити индианците, а малкото оцелели са затворени като животни в резервати. И какво от това за конкретния случай? Става малко като "Колко гори КАМАЗ-ът?" - "Абе, аз тебе питам ли те що си биете негрите?...

Отново: темата е за Украйна. А за сега създалата се ситуация в Украйна вината е:

а) на САЩ и ЕС, защото организираха и финансираха преврат в суверенна държава с цел стратегическо завладяване на същия тоя полуостров Крим и военната база там, което е престъпление откъдето и да го погледнеш. В последните години същите такива стратегически операции бяха проведени в повечето арабски страни. И България като част от великия и добър ЕС е съучастник в това престъпление.

б) на Русия, защото се защитава стратегически срещу агресия, а не отстъпи кротко и без бой едно от малкото ѝ останали стратегически преимущества в тоя регион.

Едните предизвикват конфликт (вътрешен в нямаща нищо общо с тях суверенна страна), другият се защитава на територията на същата страна, където му е даден специален статут още преди години. И едните, и другите финансират и снабдяват с оръжие конфликта вътре, но едните офанзивно, другият дефанзивно. И същевременно съвсем случайно падат цени на нефта, предизвиква се умишлен спад на рублата, свалят се рейтинги от международни организации, сключват се договори за добив на шистов газ и концесия на тръбопроводите в Украйна... И това никак, ама никак не е свързано с конфликта.

Не никак. :D  Всичко това е 'демократично'. И ние, трябва да 'благодарим' и да възхваляваме американската пропанда и политика. :D  Думите са ми, казани с ирония, за тия дето няма да схванат. ;) И ако някой се замисли, над това което казваш, ще открие кой носи най-голямата вина. ;)  Много точни думи каза колега, винаги си го правил.

На първия въпрос - че кой те кара да си признателен. Оценявай фактите обективно и толкоз.

Е, да де, аз оценям обективно фактите. Ама ми се внушава, че трябва да съм признателен, на поробителите си. Някакъв синдром ли, кво ли? Фактите са, че за Русия, винаги сме били задунайска губерия и като щракне с пръст и се надупваме/грубо казано/

На втория - не знам, пак става дума за интереси.

Интереси, ама на кого? Защото именно с парите на фашисткия режим в Кремъл, се финансират, с тия пари и правят кампании за депутати в Европейския парламент. А сега де, хем са против ЕС, а хем с руските пари влизат в същия този омразен европейски парламент....Малко не е ли странно?

Третият въпрос би трябвало да звучи "А защо интересите на САЩ са над тези на ЕС и България"? ЕС по официални данни е загубил до момента над 45 милиарда евро от ембаргото, предизвикано от действията на определени кръгове в него и САЩ.

Когато си поел ангажимент, си носиш и последствията и отговорностите. Значи, да взимаме от еврофондовете, да имаме закрила от военния блок, а същевременно, да не сме съпричастни.

На четвъртия - а, де? Защо пак се опитват да ни разделят?

Ама то ние, сами се разделяме.....Това е жалкото!!! А думи, като "признателност", "любов и признателност, към ПО-големия Брат" са меко казано, безумство. Ква любов бе хора, кви признателности и глупости. Всичко е бизнес и както го е казал великия дебелак Чърчил - "Няма вечни приятели, има вечни интереси"

Редактирано от Препикану мушкату (преглед на промените)

Чета тука едно 'странни' въпроси. И се пита човек, този дето ги пише, на колко е? :D

Защо трябва да сме признателни на Русия ли? Защото ни е освободила, зада могат сега, разни 'демократи' да плюят по нея. Защото хиляди бълагрски четници, руски войници и доброволци, и доброволци от други страни, са си оставили костите на тази земя. За да могат, разни неблагодарници, да плюят и пикаят над тяхната памет и саможертва. :mad: Дали е имала и други интереси Русия на балканите, да имала е. Такива каквито и Англия по онова време. Такива каквито и САЩ има в Близкия изток, дето сее 'демокрация', с цената на милиони убити.

Защо партии, финансирани от фондация Конрат Аденауер, държавния департамент на САЩ, или някой фондация на Сорос, ги приемате за бълагрски? ;)

Защо имперските интереси на САЩ /да САЩ са наследника на Англия и са империя, макар да не носят това име, айде сетете се защо ;) / трябва да са наши интереси? Какви са нашите интереси, да се сее 'демокрация' в светки режими в Близкия изток, и сега там е равъдник на екстремисти? И то пак съсзадени от 'демократичните' САЩ.

Всичко това, има връзка и с Украйна, и начина по който възприемате ситуацията там.

Е, да де, аз оценям обективно фактите. Ама ми се внушава, че трябва да съм признателен, на поробителите си. Някакъв синдром ли, кво ли? Фактите са, че за Русия, винаги сме били задунайска губерия и като щракне с пръст и се надупваме/грубо казано/

Интереси, ама на кого? Защото именно с парите на фашисткия режим в Кремъл, се финансират, с тия пари и правят кампании за депутати в Европейския парламент. А сега де, хем са против ЕС, а хем с руските пари влизат в същия този омразен европейски парламент....Малко не е ли странно?

Когато си поел ангажимент, си носиш и последствията и отговорностите. Значи, да взимаме от еврофондовете, да имаме закрила от военния блок, а същевременно, да не сме съпричастни.

Ама то ние, сами се разделяме.....Това е жалкото!!! А думи, като "признателност", "любов и признателност, към ПО-големия Брат" са меко казано, безумство. Ква любов бе хора, кви признателности и глупости. Всичко е бизнес и както го е казал великия дебелак Чърчил - "Няма вечни приятели, има вечни интереси"

Реално погледнато, факт е, че без руснаците можеше и никога да не се освободим сами. И им дължим поне признаването на този факт без оглед на подбудите. А в момента пак сме надупени, грубо казано, само че сме се завъртели на 180 градуса.

Ми на тия, дето дават парите. САЩ и ЕС финансират къде неофициално, къде официално ГЕРБ - дойдат ли БСП на власт, спират фондовете и ги притискат финансово, Турция - ДПС, а Русия - и БСП, и "Атака", и още няколко малки (като РЗС - чрез БСП). Няма тука убеждения или религия - всичко е пари. За съжаление.

Всъщност еврофондовете си ги връщаме с лихвите. Дори само чрез "инвеститорите" тук. Мога да кажа и много други неща... ама съм подписал, че няма да го правя. А и не е редно. Закрила от военния блок? Срещу кого? Кой ще ни нападне с войска, като може да ни превземе икономически? И какво става, ако някоя от страните от НАТО все пак реши да ни нападне? Правилно - нищо. Оправяме се сами... с това, дето му викаме "армия".

Тая "любов и признателност към ПО-големия брат" ни я внушават и сега, само дето името му вече е друго. И за това сме си виновни ние.

Закрила от военния блок? Срещу кого? Кой ще ни нападне с войска, като може да ни превземе икономически? Какво става, ако някоя от страните от НАТО ни нападне? Правилно - нищо. Оправяме се сами... с това, дето му викаме "армия".

Справка напададението на Турция над Кипър. И взимането на, половината остров. Кога стана това? И нали двете държави, са в НАТО? Някой да защити Гърция? :D  Пак си прав.

Ванка, тия дето уж ги финансира САЩ/що все САЩ намесвате?/ не тръбят, че са националисти, а подчертават, че са европейски партии, дори и БСП е член на европейските социалисти/на книга поне/, а не на КПСС.

За освобождението от Русия/ предполагам че от турско робство става дума/, хайде да помислим, защо точно 1976г започват тази "освободителна война". Ако толкова много ни обичаха като народ, защо не помогнаха, при обсадата на Търново например? А веднага след поробването ни, също имаше подходящи моменти - възстанието на Константин и Фружин, защо не подкрепиха Власислав 3, имахме и търновско възстание, имаше и Чипровско възстание....

Зная, че всички много разбираме от еврофондове, южни потоци и шистов газ...Разбираме от всичко и сме най-умните на света, ама пък какво като сме най-гладните, нали сме умни...

Виждам, че се внушава все още за един и същ голям брат.

ПП Ще споделя и друг интересен факт - Като съм бил в Турция, се обръщат към мен с "комшу" и са били винаги усмихнати и дружелюбни. А когато съм бил в Русия, са ме наричали "татар" и с други изрази, които не мисля, че е редно да споменавам във форум. Ха, де - едните братя по кръв, а другите поробители....

Редактирано от Препикану мушкату (преглед на промените)

Чета тука едно 'странни' въпроси. И се пита човек, този дето ги пише, на колко е? :D

Защо трябва да сме признателни на Русия ли? Защото ни е освободила, зада могат сега, разни 'демократи' да плюят по нея. ..

16745_901982663163101_729902950121976040ож

освобождение=окупация? Както виждаш и по-скъпо от Аляска е било.

Редактирано от dossev_co (преглед на промените)

Айде пак архиви... Ми да, нямала е интерес тогава. Що не ни освободиха същите тия суперсили, дето им се кланяме сега, доколкото са съществували? По същата причина - нямали са интерес.

Нищо не внушавам. Прочети още веднъж внимателно какво съм писал - имала Русия интерес, освободила ни. И двата пъти. Това не променя факта, че го е направила. Ако искаш я мрази, ако искаш я обичай, ако искаш я приемай безпристрастно - твоя воля.

Аз нямам претенции да разбирам от южни потоци и шистов газ, но виж, за еврофондовете имам някои наблюдения.

Ванка, тия дето уж ги финансира САЩ/що все САЩ намесвате?/ не тръбят, че са националисти, а подчертават, че са европейски партии, дори и БСП е член на европейските социалисти/на книга поне/, а не на КПСС.

За освобождението от Русия/ предполагам че от турско робство става дума/, хайде да помислим, защо точно 1976г започват тази "освободителна война". Ако толкова много ни обичаха като народ, защо не помогнаха, при обсадата на Търново например? А веднага след поробването ни, също имаше подходящи моменти - възстанието на Константин и Фружин, защо не подкрепиха Власислав 3, имахме и търновско възстание, имаше и Чипровско възстание....

Зная, че всички много разбираме от еврофондове, южни потоци и шистов газ...Разбираме от всичко и сме най-умните на света, ама пък какво като сме най-гладните, нали сме умни...

Виждам, че се внушава все още за един и същ голям брат.

ПП. Въпрос на манталитет. Работил съм и с турци, и с руснаци, и с европейци от цяла Европа. Всичките си имат трески за дялане. Холандец ми е заявявал, че не иска да работи с мен, защото съм "български г*з" (чуваше ме за първи и последен път и никога не съм имал вземане-даване с него); турчин ми е заявявал, че "в Турция, ако не лъжеш в сделките, не си никакъв бизнесмен", а руснак ми е заявявал, че "меко казано, България не е центърът на света, че да искаш аз да се съобразявам и да съм коректен с тебе". В момента, в който се намеси Прокуратурата на Нижний Новгород, запя друга песен. При това става дума за банков служител! И обратното - работил съм много добре с хора от същите тия страни - всичко си е до човек. И пак - това няма никаква връзка с темата.

16745_901982663163101_729902950121976040

И? Някой да го е отрекъл? Ти четеш ли, какво съм написал, или ей тъй за спорта, го изпляска това?  ;)

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

И? Някой да го е отрекъл? Ти четеш ли, какво съм написал, или ей тъй за спорта, го изпляска това?  ;)

Четем,

и въпрос зададох, ама отговор не получих. Та пак да питам: окупация за която ни заробва финансово още преди да имаме държава, е освобождение?

Кипър по време на инвазията е бил в НАТО??? Поне Укито ползвай за начало.

Редактирано от dossev_co (преглед на промените)

Четем,

и въпрос зададох, ама отговор не получих.

Кипър по време на инвазията е бил в НАТО??? Поне Укито ползвай за начало.

Нищо не четеш. ;)  Гърция и Турция са. ;)

ПП. Въпрос на манталитет. Работил съм и с турци, и с руснаци, и с европейци от цяла Европа. Всичките си имат трески за дялане. Холандец ми е заявявал, че не иска да работи с мен, защото съм "български г*з" (чуваше ме за първи и последен път); турчин ми е заявявал, че "в Турция, ако не лъжеш в сделките, не си никакъв бизнесмен", а руснак ми е заявявал, че "меко казано, България не е центърът на света, че да искаш аз да се съобразявам и да съм коректен с тебе". В момента, в който се намеси Прокуратурата на Нижний Новгород, запя друга песен. При това става дума за банков служител! И обратното - работил съм много добре с хора от същите тия страни - всичко си е до човек. И пак - това няма никаква връзка с темата.

Е, няма-няма, ама да стане ясно, че не може цял един народ, да се слага под общ знаменател. Защото чета в тази тема, за омраза и любов, към цели нации....

Кой е вторият - вторият е 44-та година, след което 45 години бяхме затворени към света, защото така бяха решили и двете страни - Русия и така нареченият Запад. За Студената война не е виновна само Русия.

Аз къде съм писал такова нещо? За симпатия - да.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.