Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

...

• Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките. — писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов

За съжаление, Левски до края на живота си остава конспиратор... Не успява да стигне до явен сепаратизъм. За другите питам аз, за Бенковски, за Волова, за Обретенова, Стоянова и Стамболова... Пък преди тях са Хитов, Раковски, Ильо Войвода, списъка е голям. След тях да изреждам ли? Пак, по днешните мерки тези се явяват сепаратисти. Ние обаче ги тачим и чествуваме кои 2 Юни, кои на 12 Април, кои на 6 Септември... Ай ся някой да каже. Тези сепаратисти, лоши ли са били, и лошо ли са направили като са откъснали България от лоното на Османската Империя?

А Вашингтон, Франклин и компания лошо ли са направили, като са откъснали САЩ от имперските владения на Великобритания?

Италия когато се цепи от Австроунгарската Империя, лошо ли е направил Гарибалди?

И по-пресни примери могат да бъдат дадени...

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 126k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хе, че те Турция България и Румъния са в НАТО. А и Украйна има и без Крим излаз на Черно Море.

Дай сериозни доводи. География сме учили. А някои сме и плавали из Черното Море. 

• Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките. — писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов

Имам документ, че като военен моряк съм преплавал 15000 мили в Черно море.

Сериозният довод като географско понятие е Севастопол.

Ходил съм там няколко пъти.

Оставете тия САЩ на мира в тази тема бе, кой ви говори за САЩ, като говорим за Русия и Украйна?!?!

Най малкото защото САЩ сами си признаха,че са покрепили преврата в Украйна и в случая има място обсъждането им  в темата.

Пак те прескачам ама си е истина. САЩ са винаги там където има болка и страдания.

Готови сме да отворим множество нови теми нямащи нищо общо с положението сега в Украйна - а това си е спам...

Е ти какво очакваш? Аз тая тема почнах да я пропускам заради спама. Точно това е идеята на спамерите. Да размият темата и накрая да не е ясно изобщо какво и е заглавието. Една от спорещите тука даже не знаеше кой е президента на Русия иначе много нахакано го даваше.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ако не бяха подкупили предателя Горбачов да почне "перестройката" и да бутне СССР. Сега Путин още щеше да си е нормален КГБ агент и щеше да си гледа работата. Путин в политиката и на постовете които заема е резултат на тези действия.  

Ако не бяха подкупили предателя Горбачов да почне "перестройката" и да бутне СССР. Сега Путин още щеше да си е нормален КГБ агент и щеше да си гледа работата. Путин в политиката и на постовете които заема е резултат на тези действия.

Това е в сферата на евентуалностите. Можеше и някой друг да дойде по-върл или по-малко върл управник...

П.П. То па щото работата на нормалните агенти от КГБ е да вършат по три добри дела дневно... Кроили са и те по цял ден разработки, кой с кого да скарат, откъде да откраднат технологии и кого да въведат в заблуждение. Впрочем, както и агентите от другите агенции...

И тях, но и тези дето убеждаваха гражданите, че СССР трябва да изпълни своя интернационален дълг в Афганистан... От тази фраза "интернационален дълг", по-куха не съм чувал...

И тях, но и тези дето убеждаваха гражданите, че СССР трябва да изпълни своя интернационален дълг в Афганистан... От тази фраза "интернационален дълг", по-куха не съм чувал...

Май някой ги беше изпреварил там с финансирането на преврата направен от  PDPA и се наложи...

Май някой ги беше изпреварил там с финансирането на преврата направен от  PDPA и се наложи...

Няма нищо наложително за Русия в Афганистан, освен собствените и интереси! Но това по никакъв начин не може да бъде вменено като дълг, още повече интернационален! Ще рече и едните и другите са си защитавали интересите там. Своите. Собствените...

Реджеп тук убедено говори за руската агресия в Украйна.   Не е разбрал кои са атакувани и кои са принудени с оръжие да се отбраняват. Руснаците в източна Украйна не обстрелват и не разрушават сами своите градове.   Днес пак се обстрелват с доброволчески батальон до Мариупол - а този град си е руски, с 80 % руснаци там.   Много от сепаратистите са родени там и за тях борбата е да си го върнат.  Очаквам скоро войната да се премести там.   Заради неотстъпчивост за федерализиране - украинците вероятно ще изгубят Новорусия. По военен път.   Руснаците са много чувствителни на тема фашизъм и заради създаването на четвърти райх в Украйна - очаквам ожесточаване на войната и още много жертви.  И победа за Новорусия - след няколко години.

Поправка - четвъртия райх е САЩ!

Така е, но аз пък недоумявам защо всеки път, когато се спомене за геноцида на Путин към собствения си народ и фашистките методи към други народи

А някакви факти да приложиш в подкрепа на това свое твърдение!Защото аз лично твърдя, че това е най-голямата глупост, която може да напише разумен човек!Ако случайно не си запознат огромна част от руснаците подкрепят Путин и управлението му, и не от страх или по задължение, а защото той възстанови страната си и подобри стандарта на живот на руснаците!Така, че да ми говориш за геноцид и фашистки методи е направо смехотворно!

• Автор

За това, което става в Украйна вина имат и САЩ и ЕС и Русия, но вината на САЩ е най-голяма.
Едва ли американското правителство е таило надежда, че Путин (както и всеки друг президент на Русия) ще допусне присъствие на НАТО в такава близост!
Това ме кара да мисля, че ситуацията в Украйна е създадена умишлено от САЩ с цел конфликт с Русия, чрез който да покажат надмощие.
А Украйна е употребена като средство за постигане на тази цел.
Жалко е, че ЕС склони глава и подкрепи интересите на САЩ, жертвайки своите.

п.п. И нека не забравяме кой чрез грубата си намеса в арабския свят допринесе за създаването на ИДИЛ.
САЩ били миролюбци и миротворци?!
Да, ама не!

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Няма нищо наложително в Украйна за САЩ, освен, как го каза, я повтори се. Затова вдигнаха там една мафия на власт.

По съм склонен да повярвам, че САЩ са виновни за положението в Мексико, каквото и да е то, не съм ходил там, не знам какво е. Или за положението в Канада, там съм ходил, много по добро е от положението в Украйна. Можете да ми вярвате, защото съм видял с очите си както положението в Канада, така и положението в Украйна.

Не би ли трябвало, ако САЩ са по лоши от Русия, положението в Канада да бъде по лошо от положението в Украйна.

Кака, а как ще наречеш, нашите деятелите от национално освободителните ни борби в края на 19 век (че и преди това)? Ми те са си чисти сепаратисти по днешните мерки. Тях обаче, ги честваш поне два пъти в годината. Ами волонтирите на Джузепе, те какви са? Пак са сепаратисти. Сепаратисти, сепаратисти, ама не само Италия ами и цял свят ги сочи като пример за родолюбие, отдаденост, смелост и целеустременост. Ами ако се върнем още по-назад... Да се върнем ли? Когато група съмишленици, безцеремонно и по собствено желание откъсва американските колонии от английския доминион... Кой сепаратизъм сега да одобряваме и кой не?

Пак, по днешните мерки тези се явяват сепаратисти

Ами, кака, то във въпросът ти е и отговора. За разпадащата се Османска империя са сепаратисти, предвид факта, че империята владее различни нации, етноси и култури, които имат своята историческа памет, неизбежно е в един момент те(нациите) да потърсят своята идентичност и независимост(за нас -нацията,  са герои, разбира се). Картата на света се прекроява периодично.

Не се наемам обаче да правя сравнение между станалато в 19-и век в Европа и на Балканския полуостров, със сегашното положение. Може и наивно да звучи, но смятам, че в 21-и век няма място за империи.

И, понеже го разбирам логическото мислене, ми мина през ума един друг интересен факт. Защо съюзниците на САЩ са все по богати държави от съюзниците на Русия. Бяха такива и когато светът беше разделен между САЩ и Русия.

Кой ограбва в такъв случай повече съюзниците си, САЩ или Русия.

Давам конкретен пример. Ако да речем САЩ беше ограбил Канада, а Русия не беше ограбила Украйна, то тогава не би ли следвало чисто логически, Канада да е по бедна от Украйна.

И защо САЩ, които имат много по голяма военна мощ от Канада, не превземат Ванкувър да речем, или Торонто. Ей така, защото могат и им е кеф, под предлог, че някога в бъдеще Канада би могла евентуално да стане съюзник на Русия. 

За това, което става в Украйна вина имат и САЩ и ЕС и Русия, но вината на САЩ е най-голяма.

Едва ли американското правителство е таило надежда, че Путин (както и всеки друг президент на Русия) ще допусне присъствие на НАТО в такава близост!

Това ме кара да мисля, че ситуацията в Украйна е създадена умишлено от САЩ с цел конфликт с Русия, чрез който да покажат надмощие.

А Украйна е употребена като средство за постигане на тази цел.

Жалко е, че ЕС склони глава и подкрепи интересите на САЩ, жертвайки своите.

п.п. И нека не забравяме кой чрез грубата си намеса в арабския свят допринесе за създаването на ИТИЛ.

САЩ били миролюбци и миротворци?!

Да, ама не!

Абсолютно си права. Ситуацията в Украйна, я направиха с цел. И да, целта е конфликт между ЕС и Русия. Първо икономически, а най-добре и военен. Това за икономиката на САЩ, ще е най-добрият вариант. И защото, всички страни от западния свят, искат ресурсите на най-голямата държава на планетата. Който не го разбира това, си е негов проблем.

За ИД, също си права. В арабския сват, след 'демократичната' намеса на САЩ, са избити няколко милиона. А Либия, е разделена на три. Ама това, някой знае ли го?  ;) 

Абсолютно си права. Ситуацията в Украйна, я направиха с цел. И да, целта е конфликт между ЕС и Русия. Първо икономически, а най-добре и военен. Това за икономиката на САЩ, ще е най-добрият вариант. И защото, всички страни от западния свят, искат ресурсите на най-голямата държава на планетата. Който не го разбира това, си е негов проблем.

За ИД, също си права. В арабския сват, след 'демократичната' намеса на САЩ, са избити няколко милиона. А Либия, е разделена на три. Ама това, някой знае ли го?  ;)

Да не разводняваме и да се върнем на темата. Мисля, че е по интересно за колегите, в Украйна колко хора са избити след намесата на Русия.

Мисля, че който влиза в темата за Украйна му е по интересно, колко са жертвите в Украйна. На който му е интересно за Африка си влиза в темите за Африка.

Цялата история започна с Майдана в Киев, който дълго бе подготвян и имаше за основна цел изкарване на Украйна от руската геополитическа орбита, да не допусне интегрирането на Украйна в Евразийския съюз, предотвратяване на опитите за реинтегриране на постсъветското пространство около Русия. С една дума, да не се допусне Москва да стане отново самостоятелен център на сила. Украйна е важен елемент, но тя е само средство за изпълняване на тази дългосрочна задача. Нито една от тези цели не беше постигната, но за сметка на това имаме 5 хиляди жертви в Донбас и общо 50 хиляди жертви в конфликта само за година.

Ето едно четиво за тези, които желаят да четат.

И един телевизионен анализ. Особено след 12-тата минута.

Хубав ден на всички!

...Не се наемам обаче да правя сравнение между станалато в 19-и век в Европа и на Балканския полуостров, със сегашното положение...

Не се наемаш, защото в момента се ползваш от последствията и защото когато си била малка са ти втълпили, че тези хора са направили добро за нас. Е, други хора творят добро за своите поколения. В Америка преди 250 години, в Италия преди 170, други продължават днес. И всички са добри за своите...

...Картата на света се прекроява периодично...

Това е единственото значимо вярно изречение в отговора ти. И няма добри и лоши. Има целесъобразности и баланси (икономически, енергийни, стратегически - и още каквито си помислиш)...

...Може и наивно да звучи, но смятам, че в 21-и век няма място за империи.

...останалото са пристрастия и обикновени емоции...

Когато "Турски поток" стане реалност Украйна ще загуби своето намаляващо транзитно значение и ще се превърне в доста проблемна държава. Ще бъде нулирано значението на украинската газопреносна система. Заради пълното си износване тя ще стане купчина старо желязо без никаква инвеститорска стойност.Украинците си развалиха отношенията с руснаците подценявайки зависимостта си от Руската федерация. Русия смята да прекрати и всички поръчки към украински производители - до 2017-та година смятат да си организират свое производство, включително и за военнопромишления си комплекс. Новорусия вероятно успешно ще им отнеме значителна част от производството на стомана и въгледобива. Не мога да си отговоря с кой акъл някои хора решиха да проведат "антитерористична операция" в източна Украйна.За мен освен глупави и неразумни, те са и военнопрестъпници.

Аз само едно мога да кажа, като се старая да не обидя ни едната страна, макар че "някои" от Вас (ама то ми е през оная работа) ме знаят на кого симпатизирам.На Америка чувството  и манията и за величие е абсолютна лудост. Но не са виновни мирните американци, а правителствата, които са ги управлявали. Дано не се налага война, защото и осрания европейски съюз като види чепатата страна на тоягата, ще изостави Америка. А и японците хич не са забравили за двете атомни бомби, макар че имаха явната вина в нападението над Пърл Харбър.

Много тегава тема е тази за Пърл Харбър - определено уродливото лице в един военен конфликт... Но нека не забравяме Стефчо един факт: 

Японците нападнаха военна база, пълна с военна техника и военни, намираща се в изградено градче за военни, наистина и там имаше цивилни жертви, но не можем да го сравняваме като акт с пускането на атомна бомба над град пълен с мирно население...

Просто американците са си лишени от всякакви скруполи от както съществуват като понятие: изтребиха местното население на цял един континен, затриха цяла една култура и бит на същите; после поробиха не малка част от Африка, за което даже воюваха помежду си... Няма да изброявам десетките войни разпалени от тях и колко мирни жертви са погубили - за тях значение има само едно - долара от там нататък всичко е "целта оправдава средствата".

Съжалявам, но не виждам Русия да прави същите действия, за да си величае рублата!

... 

И защо САЩ, които имат много по голяма военна мощ от Канада, не превземат Ванкувър да речем, или Торонто. Ей така, защото могат и им е кеф, под предлог, че някога в бъдеще Канада би могла евентуално да стане съюзник на Русия.

Ми, защото управниците на САЩ си имат сериозна работа и не хабят време и нерви дори да обсъждат подобни тъпотии... Защото това вече се е случвало през 1814 година и резултатът е бил плачевен. Вашингтон (столицата) е изпепелена от канадските/британските войски, превзет е Балтимор, а Ню Йорк е на косъм да падне под канадски контрол. Та... Взели са си хората поука...

...

Давам конкретен пример.

...

Казваш, че даваш конкретен пример, а даваш хипотетичен.

...

Ако да речем САЩ беше ограбил Канада, а Русия не беше ограбила Украйна, то тогава не би ли следвало чисто логически, Канада да е по бедна от Украйна.

...

Не! И е лесно доказуемо... По богатсвото на дадена страна, не може да се каже, кой, кога и колко я е грабил. Следователно, това, че Канада е по-богата страна от Украйна, не означава, че САЩ не са грабили Канада, както и не означава, че Русия е грабила Украйна. Този тип аргументи, са отдавна познати в риториката и си имат специално име - Логическо Заблуждение. Ползването на такъв аргумент не говори добре за респондента.

Не мога да си отговоря с кой акъл

Който се е повлекъл по акъла на пиндосите все е сбъркал. Просто паразитите го изсмукват до дупка. 

Просто американците са си лишени от всякакви скруполи от както съществуват като понятие:

На знам друга по-войнствена "нация" в света.

За мен е добре Европа да стане зона, свободна от оръжия, пиндосите да си дръпнат "пипалата" от целия свят и да си ходят в СШП. Нато е изслишно след като няма Варшавски договор. Пък и в абревиатурата му има "севверноатлантически", а не "източноевропейски". Няма печеливш ход при военно противопоставяне, особено ядрено.

Неслучайно ЕС и в частност баба ти Меркел ги подкрепя. Съвсем неслучахно след втората световна война СШП прибраха златото на Германия ти вече толкова години "забравят" да им го върнат. И затова първото посещение на всеки новоизбран канцлер е именно там.

* СШП - Соединенные Штаты Пиндосии

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Който се е повлекъл по акъла на пиндосите все е сбъркал. Просто паразитите го изсмукват до дупка. 

На знам друга по-войнствена "нация" в света.

За мен е добре Европа да стане зона, свободна от оръжия, пиндосите да си дръпнат "пипалата" от целия свят и да си ходят в СШП. Нато е изслишно след като няма Варшавски договор. Пък и в абревиатурата му има "севверноатлантически", а не "източноевропейски". Няма печеливш ход при военно противопоставяне, особено ядрено.

Неслучайно ЕС и в частност баба ти Меркел ги подкрепя. Съвсем неслучахно след втората световна война СШП прибраха златото на Германия ти вече толкова години "забравят" да им го върнат. И затова първото посещение на всеки новоизбран канцлер е именно там.

Пиндосите разбрах кои са. СШП вероятно е САЩ. Обаче не мога да разбера, как се разшифрова тази абревиатура. Имам предвид СШП. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.