Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Откъде знаеш?

То е написано в текста.

Този важен детайл припомни ръководителят на Държавния съвет на Република Крим Владимир Константинов.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 125,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

То е написано в текста.

Искрено се разхилих.

Добре де, човек, защо ме караш сега да ти постна 5 линка с пет различни версии от тази и всички са от блогове и претендират за точност и изчерпателност?!?!

Най-добронамерено казвам, че аз лично не приемам линкове към такива блогове, в които човек си пише каквото иска, доверява се на който иска, споделя идеи и истории каквито му харесват и т.н.

Но всичко това не прави тези публикации "истина" за всички, защото ако за 10 души е истина, то за други 10 не е.

Тук съм съгласен с теб.Няма да споря.Всеки има право да избира кое е истинно за него и кое не.

Искрено се разхилих.

????Не вярваш на источника---твоя работа.Не те карам насила.

За мен информацията е достоверна.

Тук съм съгласен с теб.Няма да споря.Всеки има право да избира кое е истинно за него и кое не.

????Не вярваш на источника---твоя работа.Не те карам насила.

За мен информацията е достоверна.

Как достоверна. Ходил съм много пъти в Крим. Украински си беше. Сега е руски. 

Избягвам да пиша в подобни теми. Една от причините е, че повечето от участниците, поради хигиенни навици, съм ги блокирал. Друга причина, е че не ми се губи времето в не конструктивни спорове. Трета причина, не се нрави постоянното натрапване на информация, в повечето случаи, крайно изопачена и невярна. И ред други подобни....

Забелязах, че повечето говорят в множествено/стадно/ число. Сигурно, си мислят, че като се определят като стадо и мненията им добиват някаква тежест. Доста наивно, меко казано. Наивно е, защото се опитват, някак си по детски, тропайки с краченца и с цупене, да ни убедят в правотата си. Щеше да е забавно и мило, ако ставаше въпрос за близалки, шоколадчета или капки за оченца, но не и за политика.Аз лично, няма да говоря от множествено число, а ще изразя, личното си мнение:

Моето мнение, че режима на Путин, нагло и грубо, потъпква една нация. Извършва престъпление, срещу една суверенна държава. Този режим е фашистки. Този режим е авторитарен, антидемократичен и античовешки. Репресира и извършва геноцид и над собствения си народ.

Аз, като човек изповядващ демократични ценности, съм за ЕС и НАТО. Подчертавам АЗ, не някакво си имагинерно "ние", съм за още по-строги санкции и пълна изолация на Путиновия режим.

Интересното е, че според постващите, съм малцинство. Но пък, защо ли държавата ни е член на НАТО и ЕС? 

И за последно." Мнозинството " привържаници на Путин, просто се събирате под една маса:

5c4cc9353f87.jpg

Избягвам да пиша в подобни теми. Една от причините е, че повечето от участниците, поради хигиенни навици, съм ги блокирал. Друга причина, е че не ми се губи времето в не конструктивни спорове. Трета причина, не се нрави постоянното натрапване на информация, в повечето случаи, крайно изопачена и невярна. И ред други подобни....

Забелязах, че повечето говорят в множествено/стадно/ число. Сигурно, си мислят, че като се определят като стадо и мненията им добиват някаква тежест. Доста наивно, меко казано. Наивно е, защото се опитват, някак си по детски, тропайки с краченца и с цупене, да ни убедят в правотата си. Щеше да е забавно и мило, ако ставаше въпрос за близалки, шоколадчета или капки за оченца, но не и за политика.Аз лично, няма да говоря от множествено число, а ще изразя, личното си мнение:

Моето мнение, че режима на Путин, нагло и грубо, потъпква една нация. Извършва престъпление, срещу една суверенна държава. Този режим е фашистки. Този режим е авторитарен, антидемократичен и античовешки. Репресира и извършва геноцид и над собствения си народ.

Аз, като човек изповядващ демократични ценности, съм за ЕС и НАТО. Подчертавам АЗ, не някакво си имагинерно "ние", съм за още по-строги санкции и пълна изолация на Путиновия режим.

Интересното е, че според постващите, съм малцинство. Но пък, защо ли държавата ни е член на НАТО и ЕС? 

И за последно." Мнозинството " привържаници на Путин, просто се събирате под една маса:

5c4cc9353f87.jpg

Отговарям ти лично и то само на ТЕБ! Можеш да прибавиш още един човек под "масата" ако евентуално има останало място според теб. А към игнорираните ако ме сложиш, няма хич да ти се обидя. Седнали да плашат Генчо с чекия, а оня даже и да пише като хората не умее - от Варна, "стария морски вълк. " Що не отидеш да си налееш една ракийка, ами си се загрижил за Путин? Той е милиардер, а ти?

Отговарям ти лично и то само на ТЕБ! Можеш да прибавиш още един човек под "масата"

Щото си ми батко, ще ти отговоря. Ще подаря по-голяма маса, за да има място за теб.

Това, че имаш различни виждания за живота, не те прави мой враг. Нито пък съм те плащил с нещо някога. Въпреки, че ако ти седна на масата, си е за страх....повярвай....

Руският президент днес заяви пред медии, че жителите на Крим сами са направили избора да се присъединят към Руската Федерация, и че този избор трябва да се уважава.

Путин добави, че мнението на народа е единствения висш критерий за истина, а също така отхвърли слуховете за възможна война между Русия и Украйна, предаде РИА Новости, цитирана от Агенция „Фокус“.   
И стига спам... предостатъчно е дотук.

Моето мнение е, че САЩ, нагло и грубо, потъпкват много нации. Извършват престъпления, срещу много суверенни държави. Тази държава е фашистка, авторитарна, антидемократична и античовекша. Репресира и извършва геноцид и над собствения си народ.

Щото си ми батко, ще ти отговоря. Ще подаря по-голяма маса, за да има място за теб.

Това, че имаш различни виждания за живота, не те прави мой враг. Нито пък съм те плащил с нещо някога. Въпреки, че ако ти седна на масата, си е за страх....повярвай....

Е, аз не се плаша - сега ти повярвай а и ако искаш, можеш да опиташ.След четвъртата ракия и ти ще си под масата, но в другия смисъл.Не ни трябват подаръци. Ти също никога не можеш да си ми враг и никой от опонентите. Както обичам едните, така обичам и другите - от ВАС! Само има едно нещо. Това с "капаците" е в пълна сила, важащо за ВАС! Руснаците казват така: Поживем, увидим"   Как е на американски? Оооо! То нямало такъв език, ми подсказва комшията завършил английска филология!

Моето мнение е, че САЩ, нагло и грубо, потъпкват много нации. Извършват престъпления, срещу много суверенни държави. Тази държава е фашистка, авторитарна, антидемократична и античовекша. Репресира и извършва геноцид и над собствения си народ.

Така е, но аз пък недоумявам защо всеки път, когато се спомене за геноцида на Путин към собствения си народ и фашистките методи към други народи, винаги ще се намери някой, който да обърне думата за САЩ?!?!

Оставете тия САЩ на мира в тази тема бе, кой ви говори за САЩ, като говорим за Русия и Украйна?!?!

"Теория на конспирацията" е хубав филм, но не винаги режисьорите взимат Оскар.

Къде е геноцида на Путин към собствения му народ?

Това с "капаците" е в пълна сила, важащо за ВАС! Руснаците казват така: Поживем, увидим"   Как е на американски? Оооо! То нямало такъв език, ми подсказва комшията завършил английска филология!

Бате Стефко, изказах лично мое мнение. Не зная, защо се обръщаш, към мен в множествено число? Извинявай, но става въпрос за Путиновия режим, който не го асоциирам с Русия. Русия е велика страна, която ще бъде, още по-велика, без Путиновата клика. Не е честно, да вкарваш под пръстите ми думи, които не съм написал. Мисля, че сме водили диалог на тема Русия и моите лични сантименти, към руския народ. Също така, съм живял и работил там и имам страшно добри приятели и спомени.

А дали ще е четвъртата или петата....няма значение, важното е да сме под масата.

Лека вечер приятел, нямам какво да допълня по темата за агресията. Не че няма достатъчно линкове, които да постна, но не ми се влиза в този затворен кръг, в който всеки е прав за него си.

Путин: Искането да се върне Крим е реваншизъм

Последна промяна в 22:09 на 23 фев 2015, 3702 прочитания, 154 коментара

zx450y250_2478589.jpg

В интервю за руския държавен медиен холдинг президентът Владимир Путин заяви, че призиви като този на украинския президент Петро Порошенко за връщане на Крим към Украйна са проява на реваншизъм.

Водещият Владимир Соловьов го запита: "На какъв стадий са руско-украинските отношения, ще се събудим ли един ден с новината, че е започнала война?".

Путин отвърна, че "такъв апокалиптичен сценарий едва ли е възможен и, надявам се, никога да не се стига дотам".

"Що се отнася до връщането на някакви територии, то това са неща с реваншистки характер", продължи президентът.

"Въпрост не е за завръщането някъде на някакви територии, а в това че – лично според мен, а и аз не искам да давам някакви съвети – ръководството на такава голяма европейска държава като Украйна трябва да върне държавата към нормален живот."

Правителството в Киев трябва да си оправи икономиката, социалната сфера, да си изгради цивилизовани отношения с Югоизтока на Украйна, да гарантира законните права на хората, живеещи в Донбас, да кажем, и съм убеден, че така и ще стане, ако се реализират споразуменията от Минск, продължи Путин.

zx450y250_2478593.jpg

"Що се отнася до Крим, както си спомняте, когато говорих преди година пред депутатите по този повод, казах, че Крим, както си е бил, така и ще си остане – и руски, и украински, и кримо-татарски, и гръцки, и немски. Той ще бъде дом за всички народи.

А що се отнася до принадлежността към една или друга държава, хората в Крим направиха своя избор, към него трябва да се отнасяме с уважение. Русия не може да се отнася по друг начин и се надявам партньорите ни от близката и далечна чужбина да постъпят така, понеже висшият критерий за истинност може да бъде само мнението на самия народ.
Соловьов посочи споровете за това кой е виновен за сраженията при Деб*лцево и изобщо за твърденията, че Русия е нахлула в Украйна и запита "Защо светът не иска да види истината?"

"Защото не иска", отвърна Путин.

zx450y250_2478592.jpg

"Светът е сложен и многообразен. Който иска – вижда, а монополът над световните средства за масова информация позволява на нашите опоненти да се държат по този начин", обясни президентът.

Путин опита да продължи и израза си от Будапеща където миналата седмица каза, че Украйна губи от бивши трактористи и миньори. Сега той цитира "висши украински длъжностни лица и командващ на армията", който казал, че Украйна не воюва с руската армия. "Какво повече да се каже?", риторично попита президентът.

Най-лошото са тези опити да се раздухва омразата между Украйна и Русия, да с естоварва всичко върху Русия, но съм сигурен, че ако минските споразумения се реализират напълно, това ще отшуми, коментира той. "Европа също е заинтересована – никой не иска конфликт на периферията на Европа, още повече въоръжен."

А обърнахте ли внимание на западните ни партньори на нацистката идеология, която започна да тържествува в Киев, попита водещият.

"Те се опитват да не го забелязват", каза Путин. "Бих отбелязал искреното им желание да намерят компромисни решения, водещи до окончателно решение. В Минските споразумения е записано, че трябва да има децентрализация и в бележка под линия е описано подробно какво означава това."

Според Путин в момента по-скоро в чужбина имат доверие на Русия. Той потвърди, че има редовни контакти с украинското ръководство, макар да се изненадва понякога от публичните им изявления. Той нарече "пълно бълнуване" думите на Порошенко, че вероятно зад снайперистите, убивали хора преди година на Майдана, стои кремълският съветник съветник Владислав Сурков. "Това е толкова далеч от действителността, че направо се чуди човек откъде го вадят това," допълни той и препоръча на властите в Киев по-внимателно да се отнасят към данните, коит оим предоставят спецслужбите.

zx450y250_2478599.jpg

"Ако има ескалация на насилието от украинските батальони, може ли да се стигне до Минск-3 или признаване от Русия на двете републики в Източна Украйна", попита водещият.

Засега няма нужда от подобни действия, защото споразуменията от Минск се изпълняват и с резолюция на Съвета за сигурност на ООН придобиха международно-правен статут, отговори Путин. "А това е съвсем друга история."

http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/02/23/2478588_putin_iskaneto_da_se_vurne_krim_e_revanshizum/

Така е, но аз пък недоумявам защо всеки път, когато се спомене за геноцида на Путин към собствения си народ и фашистките методи към други народи, винаги ще се намери някой, който да обърне думата за САЩ?!?!

Оставете тия САЩ на мира в тази тема бе, кой ви говори за САЩ, като говорим за Русия и Украйна?!?!

"Теория на конспирацията" е хубав филм, но не винаги режисьорите взимат Оскар.

Защо да оставим САЩ на мира? Те не са ли виновни за положението в Украйна?

Геноцида над собствения си народ и фашистките методи към други народи САЩ ги практикуват много преди Путин да стане водеща политическа фигура в Русия.

И за последно тази вечер ще повторя:

САЩ от години искат да се настанят в Черно море.Преди години влязоха, но ги отпратихме обратно.

Сега "желанието" на някои среди в Украйна да членуват в НАТО дава отлична възможност за това.

По тази причина Русия си върна Крим и няма да допусне ВМС на САЩ в близост до своите граници!!!

...

За Косово колко пъти да го казвам, не одобрявам сепаратизма(ще отречеш ли обаче, че и там имаше бая зверства от страна на сърбите?). По същия начин, както не одобрявам сепаратизма в Донбас. Толкова ли е трудно за разбиране?

Кака, а как ще наречеш, нашите деятелите от национално освободителните ни борби в края на 19 век (че и преди това)? Ми те са си чисти сепаратисти по днешните мерки. Тях обаче, ги честваш поне два пъти в годината. Ами волонтирите на Джузепе, те какви са? Пак са сепаратисти. Сепаратисти, сепаратисти, ама не само Италия ами и цял свят ги сочи като пример за родолюбие, отдаденост, смелост и целеустременост. Ами ако се върнем още по-назад... Да се върнем ли? Когато група съмишленици, безцеремонно и по собствено желание откъсва американските колонии от английския доминион... Кой сепаратизъм сега да одобряваме и кой не?

Сега очаквам националистичните доброволни батальони пак да обстрелват къде ли не и да провалят крехкото споразумение от Минск... Те открито не се подчиняват на президента на Украйна.   Национализъм и сепаратизъм са си близки, сродни и идентични понятия... Братоубийци!

Като все намесвате и САЩ, ще си позволя, да изкажа и аз мнението си. САЩ, също са велика държава. Американския дух, американската мечта, която промени целия свят, не могат да се отрекат, колкото и да им се иска на някои.....Което не означава, че съм съгласен с политиката на американското правителство.

Та извода е, че да се бърка определена политика в даден етап, с народа на държавите е много погрешно.

И още нещо, ако позволите. Ако всички вложите и малък процент от хъса, който влагате в политиканстването по форуми и сайтове в труда, който полагате. Ще успеете да направите живота си и този на семействата си, по-щастлив и по-богат. А когато сте по-щастливи и по-богати и светът ще стане по-щастлив и богат. Повярвайте ми, аз го постигнах.

В Русия някога ходил ли си ?

Конечно, тоже и в Украйне.

И за последно тази вечер ще повторя:

САЩ от години искат да се настанят в Черно море.Преди години влязоха, но ги отпратихме обратно.

Сега "желанието" на някои среди в Украйна да членуват в НАТО дава отлична възможност за това.

По тази причина Русия си върна Крим и няма да допусне ВМС на САЩ в близост до своите граници!!!

Хе, че те Турция България и Румъния са в НАТО. А и Украйна има и без Крим излаз на Черно Море.

Дай сериозни доводи. География сме учили. А някои сме и плавали из Черното Море. 

Кака, а как ще наречеш, нашите деятелите от национално освободителните ни борби в края на 19 век (че и преди това)? 

• Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките. — писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов

И аз съм чел някои писма на Раковски - след руско-турски войни, в Украйна и Русия българи са били продавани като крепостни селяни подобно на някакъв добитък... Тогава това е било общоприето за руската империя...  А сега то няма нищо общо с положението в Украйна...

Редактирано от attj (преглед на промените)

И аз съм чел някои писма на Раковски - след руско-турски войни, в Украйна и Русия българи са били продавани като крепости селяни подобно на някакъв добитък... Тогава това е било общоприето за руската империя...  А сега то няма нищо общо с положението в Украйна...

Да, Георги Раковски и Захари Стоянов са едни от най анти руски настроените. 

"Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние заедно с много още славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала!

Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата “освободителка” и “покровителка”!"

Захарий Стоянов

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Готови сме да отворим множество нови теми нямащи нищо общо с положението сега в Украйна - а това си е спам...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.