Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

целия свят виновен

В Косово може, а в Крим не може? Ако има някой виновен то са тъпите пиндоси, които паразитират върху почти целия свят.

Темата е за Украйна, но понеже се правиш на неразбрал. Отидоха в Афганистан, финансираха талибаните, пуснаха ги да мародерстват по света и да си насаждат религията. Нямам никакво желание да живея с религията им и да си бия по 8 часа на ден челото в земята докато се кляням на нечий бог. А междувременно пиндосите увеличиха няколко пъти производството на наркотици. Което контролират и от което печелят. А можеха ако искат да унищожат всичко. Примерно оранжевото във Виетнам.

Разпокъсаха и "демократично" унищожиха Югославия. И до нас дохвърчаха "високоточните" им оръжия, както и радиация от обеднения уран от бомби и снаряди.

А албанската мафия се зае с дистрибуцията на наркотиците из цяла Европа. Направи справка за една голяма военна база.

Пиндосите се набутаха където колкото могат. Отгледаха си корумпирани политици. У нас виреят безнаказано и сме след най-бедните държави в света, някои други като румънците се поусетиха и прецениха, че така не може и е редно да поопандизят най-корумпираните. Да дадеш поне 1 пример за някого, който се е наотрачил с тях и инструментите им като световна банка, мвф, нато и т.н. и да е прокопсал, цъфнал и вързал?

Преди бях написал - от времената на перестройката именно пиндосите нарушават договорките. Руснаците си изтеглиха армията от ГДР в замяна на неразширяване на изток. Имаше някъкъв паритет във въоръжаването и 30 мунути време за реакция докато лети ракета. С разполагането в западна Европа това време стана 3 минути. С изместването до наша територия времето до унищожение е по-малко от минута.

Пиндосите почнаха всичко в Украйна, купиха си политици и лумпени. Е, не става все Русия да отстъпва.

Да не отварям дума за други съсипани държави като Ирак, Иран, Либия, Сирия. Сигурно защото не са им добри съседи и разполагат с оръжия, които да им застрашат територията в северна америка..

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 129,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Само за справка на някои от войната в Югославия- заблудените американски ракети паднали в районите на с.Върбово и с.Чупрене. Каква работа имат американски ракети в Европа и на наша територия.

Забравихте голямата част от северна Африка. Либия, Египет, Мароко и Тунис преди тях, Еритрея преди Мароко и Тунис. Някои, ако не всички конфликти около и на юг от екватора.

/Off

Някъкъв заблуден HARM беше захванал радара на софийското летище и беше помлял къща в Горна баня.

Добавка: За цената им пише 284000$. Много са умни, не знам колко радара са нацелии, но няколко десетки ръждясали микровълнови печки със сигурност. Сърбите си правеха гаргара. Ръждясала микровълнова печка насред полето, генераторче за захранване, вратата отворена и с премахната блокировка. Умните ракети безотказно ги захващаха и унищожаваха. Загуби - 20$ за стара печка срещу 284000$ ракета.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Аз им казвам, че Русия окупира украински територии, те разбираш ли ми отговарят, че руснаците окупирали, за да не останат по назад от американците. 

Щом като твърдите, че американците са лоши, като нападнаха Сърбия, то осъзнайте, ако обичате, че Руснаците са не по малко лоши, като превземат територии на съседна суверенна държава.

И, ако не сте разбрали темата е за Украйна и за вероломната агресия на путлеристка Русия.

Ако искате да плюем дружно американците, отворете тема за някои техни изцепки и да ги плюем там дружно. 

Ама тука да ми се опитвате да оневините путлеристите за окупацията и убийствата, които извършват, не на мене тия.

Само за справка на някои от войната в Югославия- заблудените американски ракети паднали в районите на с.Върбово и с.Чупрене. Каква работа имат американски ракети в Европа и на наша територия.

Я дай да ги видим тези ракети. Че нещо ми се губят от спомен(Върбово е Смолянско, Чупрене-Видинско). Но помня невзривения снаряд, който потроши покрива на къща в Горна Баня.

Разпокъсаха и "демократично" унищожиха Югославия. И до нас дохвърчаха "високоточните" им оръжия, както и радиация от обеднения уран от бомби и снаряди.

Въй! Наричаше се Социалистическа Федеративна Република Югославия с шест републики - Събрия, Босна и Херцоговина, Македония, Хърватия, Словения и Черна Гора.  Първа(през 1991 год. ) се отдели Словения, последва гражданската война в Хърватия между сърби и хървати, после войната в Босна и Херцоговина(да ви припомням ли колко кървава беше... а масовите гробове помните ли?)...

Та кой е разпокъсал бивша Югославия? Тогава се срина бившия социалистически блок и отделни държава поискаха и постигнаха своята независимост.

Реджеб, може всичко да е, ама логическото ти мислене е само във посока прилапване. Когато лапат твоите любимци, проблем няма.

Чета тука, едни 'опорни' точки. Характерни за западните 'свободни' медии. Русия, завзела земя. Хм, коя земя? Крим ли? Крим е автономия, гласувала на референдум. Отделянето си от Украйна, и присъединяване към РФ. ;)  Дори 1992 г, за кратно обявява независимост.  Защо тогава, се връща пак в състава на Украйна, е тема на друг разговор.  Дали ви харесва, или дали го разбирате, си е ваш проблем, и ваше право. ДНР и ЛНР са в състава на Украйна. И ако тия в Киев, продължават да правят глупости, ще принудят хората, да се отделят. Макар че, това не го иска Русия. Та, малко повече четене и мислене над прочетеното. Не само, повтаряне на заучени фрази. :D

Върбово и Чупрене са съседни села във Видинско, и по-точно Белоградчишко. Които помни- помни. Паднаха в гората.

Я дай да ги видим тези ракети. Че нещо ми се губят от спомен(Върбово е Смолянско, Чупрене-Видинско). Но помня невзривения снаряд, който потроши покрива на къща в Горна Баня.

Въй! Наричаше се Социалистическа Федеративна Република Югославия с шест републики - Събрия, Босна и Херцоговина, Македония, Хърватия, Словения и Черна Гора.  Първа(през 1991 год. ) се отдели Словения, последва гражданската война в Хърватия между сърби и хървати, после войната в Босна и Херцоговина(да ви припомням ли колко кървава беше... а масовите гробове помните ли?)...

Та кой е разпокъсал бивша Югославия? Тогава се срина бившия социалистически блок и отделни държава поискаха и постигнаха своята независимост.

Нел мила другарко, потърси в нета, или в някоя библиотека. На наша територия паднаха няколко ракети. Дори военните ни, спираха радарите, за да не ги объркат великите натовци. ;)

Да Югославия  се разпадна. Кърваво, но имаше и помощ от вън. ;)  Пак ползвай библиотеки, ще видиш. Имаше едни провокации, взривяваха се пазари, снайперисти стреляха, и беше обвинена Сърбия. Та ембарго, после демократична война на НАТО, без резолюция на ООН. После отделяне на Косово, без референдум, в нарушение на всички международни закони тогава. Създаване, на една американска военна база, в Косово. ;)  Та викаш, понеже Югославия била федеративна държава, може да се отделят държави от нея, нали така? Чехословакия, може да се раздели на две, Германия да се обедини, нали така?  Балтийските държави / Литва, Латвия и Естония, предполагам знаеш историята им?/ да се появят на картата. Ми защо Нел, не приемеш че Крим /автономия в състава на Украйна/ имаща собствен парламент, не може да се отдели от Украйна, в защита на жителите си?  Или викаш, щом не е направено от 'демократи', не може?

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Нел мила другарко, потърси в нета, или в някоя библиотека. На наша територия паднаха няколко ракети. Дори военните ни, спираха радарите, за да не ги объркат великите натовци. ;)

Да Югославия  се разпадна. Кърваво, но имаше и помощ от вън. ;)  Пак ползвай библиотеки, ще видиш. Имаше едни провокации, взривяваха се пазари, снайперисти стреляха, и беше обвинена Сърбия. Та ембарго, после демократична война на НАТО, без резолюция на ООН. После отделяне на Косово, без референдум, в нарушение на всички международни закони тогава. Създаване, на една американска военна база, в Косово. ;)  Та викаш, понеже Югославия била федеративна държава, може да се отделят държави от нея, нали така? Чехословакия, може да се раздели на две, Германия да се обедини, нали така?  Балтийските държави / Литва, Латвия и Естония, предполагам знаеш историята им?/ да се появят на картата. Ми защо Нел, не приемеш че Крим /автономия в състава на Украйна/ имаща собствен парламент, не може да се отдели от Украйна, в защита на жителите си?  Или викаш, щом не е направено от 'демократи', не може?

Потърсих и не намерих нищо за тези ракети. Светнете ме, искам да знам и го казвам сериозно. Мдам... имало и Върбово, община Чупрене, ами уточнявайте, хора, има много селца в България, които се казват по един и същи начин.

Които помни- помни. Паднаха в гората.

Аха... добре... не приемам такива слухове, съжалявам.

Човече, като се раздели Чехословакия имаше се някакви патаклами? Ами не. Казваш, че Сърбия била обвинена ей така... ни лук мирисали военните на Милошевич, ни стотици цивилни мюсулмани(старци, дечица, жени) не разтрелвали ей така... просто. Ти наистина ли???

И, да. НАТО започна бомбардировките над обекти в Сърбия, без разрешението на ООН, не го отричам. А ти имаш ли съвест да отречеш зверствата на сръбската армия?

За Косово колко пъти да го казвам, не одобрявам сепаратизма(ще отречеш ли обаче, че и там имаше бая зверства от страна на сърбите?). По същия начин, както не одобрявам сепаратизма в Донбас. Толкова ли е трудно за разбиране?

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Реджеб, може всичко да е, ама логическото ти мислене е само във посока прилапване. Когато лапат твоите любимци, проблем няма.

Аргументум ад хоминем, съчетан с чисто психологическа провокация, на база на извлечена вероятностна информация от предишни постове на опонента.

Потърсих и не намерих нищо за тези ракети. Светнете ме, искам да знам и го казвам сериозно. Мдам... имало и Върбово, община Чупрене, ами уточнявайте, хора, има много селца в България, които се казват по един и същи начин.

Аха... добре... не приемам такива слухове, съжалявам.

Човече, като се раздели Чехословакия имаше се някакви патаклами? Ами не. Казваш, че Сърбия била обвинена ей така... ни лук мирисали военните на Милошевич, ни стотици цивилни мюсулмани(старци, дечица, жени) не разтрелвали ей така... просто. Ти наистина ли???

И, да. НАТО започна бомбардировките над обекти в Сърбия, без разрешението на ООН, не го отричам. А ти имаш ли съвест да отречеш зверствата на сръбската армия?

За Косово колко пъти да го казвам, не одобрявам сепаратизма(ще отречеш ли обаче, че и там имаше бая зверства от страна на сърбите?). По същия начин, както не одобрявам сепаратизма в Донбас. Толкова ли е трудно за разбиране?

И двете страни, са правили някой неща. Говоря ти за друго, чети поне, какво ти пиша. Не скачай, веднага първосигнално.   ;)  

Абе хора, не им обръщайте внимание на американските платени агенти. Тровят ни нервите, оставете ги да си плямпат сами, не им обръщайте внимание!

Може просто да не осъзнават, че заемат страна. Аз без съмнение го правя, но се стремя да е на страната на България. Същевременно съм на мнение, че за Българя е вредно да бъде гето и депо за отпадъците на Европа, източник на евтини роби и пазар за западните фирми. По тази причина предпочитам по-традиционни славянски връзки и ако има как, бих отсвирил с радост англосаксоните от световната сцена

Аз им казвам, не на мене тия.

Аз пък ти казвам че в Америка биете негрите. И че преди да дойдеш да тролиш в тази тема не се отвличахме по офтопици.

Моля модератора да ме извини, тотален игнор и това е.

Потърсих и не намерих нищо за тези ракети. Светнете ме, искам да знам и го казвам сериозно.

Потърси сама, ключовите думи ги имаш - HARM, Горна баня

http://www.segabg.com/article.php?id=215358

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=avi&Number=1938871663&page=5&view=collapsed&sb=9&part=all&vc=1

http://www.pan.bg/view_article-53-17697-GenDochev-Prez-1999-g-amerikanska-raketa-vze-na-pricel-Cherni-vryh.html

Американските агенти и предатели заслужават само игнор!

И знаете ли кое е най - гадното - напират да сравняват "Белене" с  "Берген - Белзен"! Е, те са несравними! Едните са невинни жертви, а другите са мръсни предатели на България, получили присъдата си навремето. Жертвите на нацизма не наглеят, в сравнение с беленците и роднините им, които имат сто претенции. Откъде го извадихте това самочувствие, ми е интересно?

И че преди да дойдеш да тролиш в тази тема не се отвличахме по офтопици.

Аргументум ад хоминем !!!

Като свършат аргументите, почват обидите, за по просто и разбираемо за някои да го кажа !!!

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Реджеп тук убедено говори за руската агресия в Украйна.   Не е разбрал кои са атакувани и кои са принудени с оръжие да се отбраняват. Руснаците в източна Украйна не обстрелват и не разрушават сами своите градове.   Днес пак се обстрелват с доброволчески батальон до Мариупол - а този град си е руски, с 80 % руснаци там.   Много от сепаратистите са родени там и за тях борбата е да си го върнат.  Очаквам скоро войната да се премести там.   Заради неотстъпчивост за федерализиране - украинците вероятно ще изгубят Новорусия. По военен път.   Руснаците са много чувствителни на тема фашизъм и заради създаването на четвърти райх в Украйна - очаквам ожесточаване на войната и още много жертви.  И победа за Новорусия - след няколко години.

Аз им казвам, че Русия окупира украински територии, те разбираш ли ми отговарят, че руснаците окупирали, за да не останат по назад от американците. 

Щом като твърдите, че американците са лоши, като нападнаха Сърбия, то осъзнайте, ако обичате, че Руснаците са не по малко лоши, като превземат територии на съседна суверенна държава.

И, ако не сте разбрали темата е за Украйна и за вероломната агресия на путлеристка Русия.

Ако искате да плюем дружно американците, отворете тема за някои техни изцепки и да ги плюем там дружно. 

Ама тука да ми се опитвате да оневините путлеристите за окупацията и убийствата, които извършват, не на мене тия.

Ти си много зле,Америка може да окупира Хаваите,а Русия не може да си Върне Крим?Това с Крим не е агресия,агресия е американското присъствие в целия свят.

Украйна бе приета в Организацията на обединените нации (ООН) веднага след края на Втората световна, през 1945 г., Крим обаче влезе в състава на Украйна чак през 1954г.Този важен детайл припомни ръководителят на Държавния съвет на Република Крим Владимир Константинов. Според него именно това е причината, заради която никой вече дори не се преструва на възмутен от връщането на Крим в състава на Руската Федерация.

„Това е причината нито един сериозен политик вече да не коментира темата за Крим“, заяви в ефира на радио „Россия сегодня“ Владимир Константинов. И допълни – “ ООН през 1945 година прие в състава си Украйна, без Крим да е бил в състава на тази държава. Във връзка с това, да се оспорва статута на полуострова е абсолютно безсмислено. „

Фактически ООН призна границите на Украйна и я прие като член на организацията без Крим в границите ѝ. Ето как обяснява прехвърлянето на Крим от състава на РСФСР в Украйна сина на съветския лидер Никита Хрушчов – Сергей Хрушчов:

Въпросът за Крим изобщо не беше въпрос, това си беше чисто икономическо решение. За петилетката 1951 – 1955 г. беше планирано изграждането на Каховската ВЕЦ по долното течение на река Днепър. Също така беше записано, че след построяването й и запълването на язовира с вода е необходимо да се изградят два канала за напояване на земеделските земи в Донбас и Крим. Единият канал беше наречен Южноукраински, а другият – Севернокримски.
Когато наближи 1953 г. Държавната планова комисия (Госплан) започна да планира следващата петилетка 1956 – 1960 г. В края на 1953 г. планът беше изпратен за утвърждаване на съветското правителство заедно с огромен списък въпроси и забележки. Един от въпросите беше за двата канала, изграждането им беше планирано да започне през 1957 г. С Южноукраинския канал нямаше проблеми, той изцяло преминава през територията на Украйна, обаче Севернокримският канал започва в Украйна, а разпределителната мрежа е разположена в Русия.
Държавната планова комисия е предположила, че такова положение ще доведе до бюрократични усложнения, тъй като е щяло да има две строителни организации, подчинени на различни правителства (Русия и Украйна). Неизбежно е било възникването на търкания, напрежения, сблъсъци на интереси и т. н. И с цялата тази каша е трябвало да се оправят в Москва. Строителството е щяло да се забави. За да се избегне това, Държавната планова комисия предложи Крим да се прехвърли от юрисдикцията на Руската федеративна социалистическа република (РСФСР) към юрисдикцията на Украйна.

Материала е от независимо издание на антиглобалистите в България.

Редактирано от hristo58 (преглед на промените)

Може просто да не осъзнават, че заемат страна. Аз без съмнение го правя, но се стремя да е на страната на България. Същевременно съм на мнение, че за Българя е вредно да бъде гето и депо за отпадъците на Европа, източник на евтини роби и пазар за западните фирми. По тази причина предпочитам по-традиционни славянски връзки и ако има как, бих отсвирил с радост англосаксоните от световната сцена

Добре де, поясни какво значи "роб". Ако работя във британска компания, роб ли съм?

Материала е от независимо издание на антиглобалистите в България. https://alterinformation.wordpress.com/2014/12/15/909429195/#more-7665

Независимо според кой?!?!

А и още нещо:

Alter Information e независимо издание на антиглобалистите в България.Изцяло nonprofit-проект, опитващ се да бъде алтернативен източник за информация на мас-медиите, доказали се отдавна като най-ефикасния инструмент за пропаганда, фабрикуване на мнения и манипулиране на обществеността.

Да се опитваш е едно, а да успяваш е друго.

пп. Аман от линкове към "независими" блогове, изразяващи лична позиция.

пп. Аман от линкове към "независими" блогове, изразяващи лична позиция.

Ама за сметка на това,информацията е достоверна и точна.

Откъде знаеш?

Добре де, човек, защо ме караш сега да ти постна 5 линка с пет различни версии от тази и всички са от блогове и претендират за точност и изчерпателност?!?!

Най-добронамерено казвам, че аз лично не приемам линкове към такива блогове, в които човек си пише каквото иска, доверява се на който иска, споделя идеи и истории каквито му харесват и т.н.

Но всичко това не прави тези публикации "истина" за всички, защото ако за 10 души е истина, то за други 10 не е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.