Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Аз не искам НАТО да закрива базите си в Европа. Готов съм да се съобразя с резултат от референдум по темата, що се касае до България.

Ти готова ли си на същото?

Ако България гласува да излезе от НАТО на референдум, би ли се чувствал в безопасност тук? Аз бих взел второ гражданство, за всеки случай.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 125,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добре, нека да видим факти, дали някой би имал основания да се съмнява в насаждания с години образ на САЩ, като най-чиста демокрация и борец за световен мир!

http://pan.bg/view_article-58-22890-Dzhimi-Kartyr-SASht-sa-glavniqt-podpalvach-na-vojni-v-sveta.html

и списък в колко военни конфликти са участвали САЩ от от 1910г. до 2010 г.

http://antipropaganda.comxa.com/Woenni.html

не ви ли кара да се замислите малко този списък?

Списъци?

Ок, хайде:

Агресиите на СССР и Русия против други държави:

България 1918 
Украйна 1918
Полша 1920
Азербайджан 1920
Армения 1920
Грузия 1921
Китай 1929
Япония 1938
Полша 1939
Финландия 1939
Румъния 1940 
Литва 1940
Латвия 1940
Естония 1940
България 1944
Япония 1945
Китай 1946
Северна Корея 1950
Китай 1950
Унгария 1956
Лаос 1960
Виетнам 1961
Алжир 1962
Египет 1962
Йемен 1962
Сирия 1967
Чехословакия 1968
Китай 1969
Камбоджа 1970
Бангладеш 1972
Ангола 1975
Етиопия 1977
Афганистан 1979
Ливан 1982
Азербайджан 1988
Азербайджан 1990
Грузия 1991
Молдова (Приднестровие) 1992
Грузия 1992
Таджикистан 1992
Южна Осетия 1992
Чечения 1994
Дагестан 1994
Чечения 1999
Дагестан 1999
Грузия 2008
Украйна 2014
......?

Та...?

Тези списъци до къде ще ни доведат?

Списъци?

Ок, хайде:

Та...?

Тези списъци до къде ще ни доведат?

Това от къде го извади?

И говорим за операции в чужди държави!До колкото зная Чечня и Дегестан са в състава на РФ!

България 1944 и Япония 1945 е част от Втората Световна война и отново не е коректно!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Тия, немците, не са ли нацисти по принцип?

Аз не искам НАТО да закрива базите си в Европа. Готов съм да се съобразя с резултат от референдум по темата, що се касае до България.

Ти готова ли си на същото?

Не, не са. Цивилизована и  толерантна Германия е дала много на света. :)

Бази на НАТО тук не ща. Това си е чиста окупация. След като разбрах, че са се включили във Втората световна заради медали, слава, власт и влияние - не, мерси, не ги ща. Излъгаха ни за много неща. Руснаците поне са коректни. Те наистина са се били за чуждата свобода. Даже си имат и куче - герой от войната, за съжаление е имало травми и не е могло да участва в парада на победата. :(  Американците и с такова нещо не могат да се похвалят.

А и руснаците първи разбиват стереотипите и приемат жени в армията. :)

Русия нападна първа Украйна. Това е истината.

1. Русия окупира украинска територия.

2. Украйна не е окупирала руска територия.

И някои велики мореплаватели, дето не са виждали море и кораб се опитват да обясняват на стария морски вълк, че видите ли Украйна била агресора, а бащицата Путин Нехойло, бил борец за мир.

Все едно сега, ако влезе в България редовен аскер, минат Балкана и превземат Дъскотна, да обявят България за агресор, а аскера за мироопазваща сила.

Ако България гласува да излезе от НАТО на референдум, би ли се чувствал в безопасност тук? Аз бих взел второ гражданство, за всеки случай.

И това го бях писал - ще си намеря начин, най-вероятно ще емигрирам.

Притеснява ме, че хора като Ани нямат спиране и не са готови да приемат цивилизовано решение, което не им е угодно....защото Американците, пардон, пиндосите, са лоши и виновни за всичкото зло на света и трябва да бъдат бити без прошка до пълното им изчезване, теа тлъсти, прости гадини пред фалит.

Не, не са. Цивилизована и толерантна Германия е дала много на света. :)

Бази на НАТО тук не ща. Това си е чиста окупация. След като разбрах, че са се включили във Втората световна заради медали, слава, власт и влияние - не, мерси, не ги ща. Излъгаха ни за много неща. Руснаците поне са коректни. Те наистина са се били за чуждата свобода. Даже си имат и куче - герой от войната, за съжаление е имало травми и не е могло да участва в парада на победата. :( Американците и с такова нещо не могат да се похвалят.

А и руснаците първи разбиват стереотипите и приемат жени в армията. :)

Ани, не отговори - ако съответният брой Българи гласуват на референдум, че искат тези бази, ти ще приемеш ли резултата?

Значи бази на НАТО в България са окупация, а това което ни се е случило след 09.09.44 г. не е, така ли?

Апропо, ти знаеш ли какво се е случило тогава или пак са виновни пиндосите и техните салфетки?

Тогава е дошла свободата.Окупация и свобода са две несравними неща!

Значи бази на НАТО в България са окупация, а това което ни се е случило след 09.09.44 г. не е, така ли?

Апропо, ти знаеш ли какво се е случило тогава или пак са виновни пиндосите и техните салфетки?

Аз знам.

Българските марионетки начело с Георги Димитров, по известен като Гошо Тарабата, с височайшата благословия на москалята са разстреляли без съд и присъда над 30 000 (тридесет хиляди) невинни българи.

Тогава е дошла свободата.Окупация и свобода са две несравними неща!

Много хора оценяват фактите и събитията по различен начин.

Приемаш ли тяхното мнение?

Между другото схемата е била до известна степен подобна на това, което виждаме на повърхността в наши дни - партизанско движение, доставка на обучени в Москва "българи", бутафорни няколко години за справяне с всичко, което мърда.

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Ето как, западните медии, правят 'достоверни' репортажи за Украйна. Айде да видим, дали ще се замислите малко. ;) Има си и видое към статията. После чета във форума, че това което даваме като новини, било лъжа. Чудно. ;) 

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2374334

Нел, та тоя по-горе се радваше на атентата днес и факта, че имало убити, а ти се опитваш да изкараш елементарин доводи от логореята му.

Мислиш ли, че може да ти каже нещо смислено и в правилно построено изречение?

Видях. И на Колев гордостта, че негови приятели стрелят там... и това видях. Виждам и кои хора лайкват и... ми се повдига, но моите емоции нямат значение.

Ето как, западните медии, правят 'достоверни' репортажи за Украйна. Айде да видим, дали ще се замислите малко. ;) Има си и видое към статията. После чета във форума, че това което даваме като новини, било лъжа. Чудно. ;)

Я да видим дали се замисляме, а? Помниш ли що глупости ми изприказвахте(и "комплименти", разбира се) ти и Синбад, че бях забелязала надписа Била на една "достоверна" снимка. Как мислиш, дали всички на запад са достатъчно малоумни, за да не знаят, че в момента в Украйна е зима, разбира се има и такива(които хич не са малко) дето изобщо не знаят нито къде е Украйна, нито историята и... Но, не! Ти в момента ме питаш дали се замислям :D

Разбира се. Замислих се на онзи репортаж уж на Шпигел, дето се говореше за суми, точно определени, платени от САЩ... само дето поименен списък нямаше... глупости на търкалета, да ти кажа. Замислих се и на клипа с руската репортерка - военния заляга, тя заляга, само операторът си снима спокойно прав... него куршуми не го ловят... а някъде далече се чува тътен... ей ги стрелят... така де, стрелят, ама аз(поне) не разбирам кои  от така поднесената новина.

Замислих се и за този репортаж на руската телевизия, дали пък наистина ZDF са направили такава вероломна глупост или...

Та ей така си се замислям непрекъснато, но се питам вие, дето непрекъснато злорадствате и упорито отказвате да приемете, че в тази война "добри" няма, замисляте ли се?!

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Замислих се и за този репортаж на руската телевизия, дали пък наистина ZDF е направил ткава вероломна глупост или...?

Продължавай в същият дух. ;)  И да, ZDF го е направила. ;)  Както и много други, 'демократични' и 'свободни' западни медии. И доста хора, журналисти от въпросните медии, си го признават. ;)  А ти в какво вярваш, и какво разбираш, си е твоя работа. И дали разбираш нещо, също.

Немски журналист: Европейските медии “обслужват” САЩ под натиска на ЦРУ

Синтезирано и на български - тук и тук.

Абе, и аз това разправям, от началото на темата. Ама е на. Все не вярват. :D  В момента, манипулацията на западните медии, минава тази по времето на комунизма у нас. То не са 'митични' и невидими танкови колони, то не са снимки и видео от Грузия, то не е чудо. То не бяха, отричания на историята. Направо тия в 'демократичния' свят, са в параноя и ужас. Че не им, успяват игрите в Украйна.

Така е, но не се заблуждавай - манипулации има и от другата страна. Всеки си прокарва неговата линия.

Аз поне се старая да подкрепям мненията си с източник, различен от този на заинтересованата страна - ако и известна медия в Германия (ползвам руски, немски и малко английски) твърди обосновано същото като руската, значи вероятно информацията е достоверна. Слава Богу, все още има и обективни журналисти. Или поне относително обективни.

Под последното имам предвид, че за да манипулираш, не е необходимо да лъжеш - може просто да представиш само част от информацията. Оттам нататък всеки си разсъждава в зависимост от възможностите, разбиранията, възпитанието и т.н. И всеки си има правото на гледна точка.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

А на мен, скъпа Нел ми се повдига точно от опитите на САЩ да промият мозъците на целият свят и то доста успешно между нас казано. И затова ще лейквам Колев, Синбад и всички които се опитват да запазят поне малко от разума и съвестта си дори и в някои точки да не съм съгласен с тях. На теб ти се повдига от познатите на Колев които са отишли да защитят все пак някакво свое убеждение и от нас, че не ги осъждаме, а не ти се повдига от милионите жертви дадени по цял свят заради личните интереси на демократичния САЩ. Голям парадокс за човек който пледира безпристрастност.

Така е, но не се заблуждавай - манипулации има и от другата страна. Всеки си прокарва неговата линия.

Аз поне се старая да подкрепям мненията си с източник, различен от този на заинтересованата страна - ако и известна медия в Германия (ползвам руски, немски и малко английски) твърди обосновано същото като руската, значи вероятно информацията е достоверна. Слава Богу, все още има и обективни журналисти. Или поне относително обективни.

Под последното имам предвид, че за да манипулираш, не е необходимо да лъжеш - може просто да представиш само част от информацията.

Така е. Никога не вярвам само на една медия. Преди да кача нещо, се опитвам да го проверя. Но нали се сещаш, че западна медия, ще 'пропусне' да даде инфо, ако е в интерес на Русия. Винаги съм казвал в темата, че трябва да се чете и мисли. И да сравняваш, от различни места. Например, не видях в нашите медии, да пускат репортажи, от протестите във Франция. Където хората, развяваха знамена на Новорусия. Това е манипулация.

а не ти се повдига от милионите жертви дадени по цял свят заради личните интереси на демократичния САЩ. Голям парадокс за човек който пледира безпристрастност.

Сериозно ли говориш?

Я ми намери една моя дума в подкрепа на политиката на САЩ. Даже не те карам да ми търсиш изречения. Защото такива няма. И не ми минавай и ти с номера, че щом не харесвам Путин, значи харесвам Обама. Ако си толкова елементарен и приемаш света в черно и бяло, аз не съм!

Защо цитирате неща, които не съм писал ???

Да Русия окупира украинска територия. Русия е агресора в случая.

Аз не знам, защо съставлява такава трудност логическото мислене. Който окупира чужда територия, той е агресора. То е ясно като бял ден.

Ама живеели в Украйна руснаци. Ще се разплача. Ами че те в целия свят вече живеят руснаци. Означава ли това, че всички останали държави са лишили неправомерно Русия от световно господство ???

По нашите 'свободни' медии, нито по европейските такива, няма да видите това. Правят Меркел на нищо, за политиката й към Украйна. И как за всичко слуша САЩ. Дам, няма манипулация. Всичко са 'свободни'. Айде стига, вярвам им. ;)

Предпазиха Крим от възможна война - при положение, че местното население желае да е в Русия... Никита Хрусчов не е питал хората през 1954 година дали искат да са в Украйна. Украинска му работа!

Ама вие сте в състояние да изкарате целия свят виновен за руската, повтарям, руската агресия в Украйна. 

1. Не германски войски са окупирали руски територии, разбирате ли ?

2. Руски войски окупираха украински територии !

Порошенко, напълно е загубил връзка с мозъка. Щял да връща Крим, ама щял да построи нов Крим. Тоя чува ли, какви ги говори? :D  Крим, е част от РФ. Да се разбере, с хората от източна Украйна. И да живеят в мир. Дали като федерация, дали с повече права на тези региони /подобно на Испания/. Но да се разберат. Ама от него, нищо не зависи. Господарите му, диктуват какво да прави.

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/636712/cid/1/

Off/Помощ, колегата ни се кара!/Off

Надявам се, да не изкараш нас самите виновни за войната. Айде САЩ, Русия, Израел и другите, са обект на възможна конспирация, доколкото нямаме пълна и обективна информация. Обаче, нека коментираме темата, а не отношението на колегите. То си е тяхно право. Но все пак, предположението кой биха могли да обвинят колегите, си го запади за себе си. Примерно, не съм видял да са вкарали в играта новозеландските маори като организатори.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.