Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Това не е вярно. По време на СССР, съветските лидери прецениха, че Русия е неспособна да стопанисва Крим и го прехвърлиха под юрисдикцията на Украйна. След което за кратко време, Крим се превърна от пустиня, в райска земя.

Яко...Да ти се чуди човек откъде имаш такива познания?

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 126k
  • Създадено
  • Последен отговор

Че то и в България да нахлуе Путлер с танковете, и ние ще фалираме. Добре, че сме в НАТО

Разбрахте ли сега. Соломон се пребори с кохортата руски мекерета и затова рева. От радост рева. А онези скърцаха със зъби, чак езиците си прехапаха.

Глупости.

Фалираха ги умишлено САЩ и ЕС - някой да си спомня действията на украинската национална банка само отпреди месец? И те ли са по нареждане на Путин? А преди това кой даваше обещания, че ще бъдат приети в ЕС, знаейки отлично, че това никога няма да стане, само и само да се случи Майданът? Гледат да вземат каквото могат на безценица, да им минимизират спестяванията със същата цел и вероятно ще си оттеглят вмирисаните и оцветени в червеникавокафяво задни части оттам. Политиката на опожарената земя - прилагана е някога от една друга страна...

Пак изчезвам, тъй че евентуално ще отговарям къмто късния следобед или вечерта...

Чии територии анексира НАТО?

Нещо не те разбирам май...

Теб? Най-малкото съзнанието ти. Промили са го да си мислиш, че си свободна и че шоколада е нейде на запад, а пелина на изток.

Теб? Най-малкото съзнанието ти. Промили са го да си мислиш, че си свободна и че шоколада е нейде на запад, а пелина на изток.

Айде бе! Хубаво, че знаеш какво мисля, ако беше и прочел какво пиша, щеше да се убедиш, че нищо не знаеш. :D

Впрочем от дете харесвам руските конфетки, на Порошенко бонбонките също харесвам. Но харесвам и швейцарския, и германски шоколад.

Пелин има навсякъде, колега. Българският обаче ми е достатъчен. ;)

Редактирано от Нел (преглед на промените)

През последните месеци руското обществено мнение демонстрира висока степен на съгласие с мнението на ръководството и най-вече стремеж към съгласие по външнополитическите въпроси. Това се вижда при социологическите анкети – руснаците се стремят да изберат отговорите, които съвпадат с позицията на властта, както те я разбират. Не трябва да мислим, че това се случва заради страх да не бъдат наказани заради нелоялност. Същите тези анкетирани са готови да изберат силно критични отговори, когато им се задават въпроси за икономическото състояние и жизнения стандарт.

Руснаците в момента чувстват необходимостта да обединят своите въжделения с държавната воля по въпросите от национално значение: през февруари 86% одобряваха работата на президента Владимир Путин, а 84% - присъединяването на Крим към РФ. Но не винаги тази висша воля, с която всички искат да съвпаднат, се разбира от всички еднакво. Случва се сама тя да не се е определила още, случва се тя да не е еднозначно изразена или еднозначно интерпретирана. При подобни позиции се получава не стиковане и колизии в отговорите на масовите групи от населението. Така например, 34% са съгласни с мнението, че "между Русия и Украйна се води война". Но излиза така, че това е доста странна война, в която не е ясно кой воюва с руската страна, защото само 26% от руснаците решават да заявят, че на територията на Украйна има руски войски. 45% заявяват, че биха се отнесли положително, ако научат, че "кадрови руски войните се сражават в редиците на опълчението". Това означава, че войната се води, руснаците в нея така или иначе участват, но чия е тази война – на украинците помежду им или руска с Украйна – тук няма яснота.

Айде бе! Хубаво, че знаеш какво мисля, ако беше и прочел какво пиша, щеше да се убедиш, че нищо не знаеш. :D

Впрочем от дете харесвам руските конфетки, на Порошенко бонбонките също харесвам. Но харесвам и швейцарския, и германски шоколад.

Пелин има навсякъде, колега. Българският обаче ми е достатъчен. ;)

Аз имам предвид не швейцарски (и аз го харесвам) а американски. В крайна сметка демокрацията в някои европейски страни според мен е на повече от приемливо равнище. Обаче когато стане въпрос за външни отношения, всички "играят" на една "свирка". 

Аз имам предвид не швейцарски (и аз го харесвам) а американски. В крайна сметка демокрацията в някои европейски страни според мен е на повече от приемливо равнище. Обаче когато стане въпрос за външни отношения, всички "играят" на една "свирка". 

Тогава аз не съм твоят човек, защото никога и по никакъв повод не съм защитавала и няма да защитя американската външна политика. За да ми заявяваш, че са ми промили мозъка.

Колеги, извинете за офтопиците!

в резултат на държавен преврат Комерсант-Украйна представя един много интересен документ, подписан от министъра на финансите Шлапак  документ представлява новата революционна дейност на правителството действали в интерес на обикновените граждани. искаш ли европа-плати!
Претенция 25: Намаляването допълнително. плащания към доставчиците на здравни услуги на спешна медицинска помощ.
 Отказ квоти за количеството и качеството на работата на здравния медицински персонал, осигуряване на първична медицинска помощ!Въведете таксата за услугите на вътрешния характер, включително храна, по време на престоя му в лечението на гражданите в органите на здравеопазването в болнична. Отказ благодатта да предоставят здравни грижи и протези ... промени в законодателството в областта на свободното предоставяне и концесионни категории лица в амбулаторно лечение
Претенция 30: Намаляване на изплащането на пенсиите на работещите пенсионери; плащане на 50%. отпусната пенсия, но не по-малко от минималната пенсия за старост
Претенция 36: Намаляването на разходите за спорт и спортни мероприятия, детски и младежки организации
Претенция 39: Въвеждането на частично таксите за обучение в областта на младежта
Претенция 40: Подобряване на назначаване и заплащане на еднократни обезщетения за жени, които са дарени титлата на Украйна
Претенция 51: Премахването на данъчните облекчения и други преференции в издателската дейност, с изключение на.. публикуване дълбок от държавата.
Претенция 53: Приватизацията на държавни и общински отпечатани медии
Претенция 56: Анулиране на създаването на държавата на иновативни финансови организация
Претенция 57: Ограничен брой стипендии на кабинета на Украйна отбори на млади учени ! Увеличаване на плащане за хранене за деца в училищата
претенция 69: правила за анулиране на свободното предоставяне на униформи ученици от учебни заведения с повишена физическа подготовка! Въвеждане на диференцирани подходи за определяне размера на таксите за начално специално образование и постепенното увеличение на!Въведение такса в размер на 20% от цената на билета в киното!Увеличаване на размера на разходите за издаване на сертификат
претенция 79: постепенно намаляване на финансовата подкрепа за театри!Отказ вътр. темп на нарастване на заплатите на служителите  на културата
http://rusrand.ru/news/hochesh-v-evropu-plati:

подготвен е друг народ-жертва - украинците в ръцете на вандали!казват такива са времената,американските кораби в Черно море, 600 американски морски пехотинци, майдан ,който седи на американски психостимуланти и финанси!скриването на въоръжени банди зад лозунгите Евромайдан, те се занимават с обири и грабежи, изнасилвания и убийства!

През последните месеци руското обществено мнение демонстрира висока степен на съгласие с мнението на ръководството...

Без коментар.

Само коментара на Митко Идиотко, истинския победител от Сървайвър

"Когато много хора мислят еднакво, мисли само един."

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Мдаам, ето как мислят укро журалиститките  и как според тях трябва да се води пропагандата .. ...поредния удар на Киберберкут...

http://colonelcassad.livejournal.com/2098544.html

Не намерих нищо толкова укорително, да ти призная... най-обикновен фейк! :D  много нескопосано сглобен

А аз ти подарявам едно симпатично старче, ветеран от войната, руснак, който потвърждава думите на Яценюк, че именно СССР е нападнал  Германия... което и аз(признавам си) приех за абсурдна глупост, изречена от ядосан човек.

А този войник го казва на глас...

Не намерих нищо толкова укорително, да ти призная... най-обикновен фейк! :D  много нескопосано сглобен

А аз ти подарявам едно симпатично старче, ветеран от войната, руснак, който потвърждава думите на Яценюк, че именно СССР е нападнал  Германия... което и аз(признавам си) приех за абсурдна глупост, изречена от ядосан човек.

Е, нямаше нужда старчето да ми го казва. Исторически факт е, че ВСВ започва с едновременното нападение на Полша от Германия от запад и СССР от изток.

А не си знаела, защото си се предоверила на златарската антибългарска интерпретация, малкото братче на руската интерпретация на историята.

Не можах да чуя, кога и дали казал, че СССР е нападнал Германия. Но щом го вярваш, твоя си работа. И лошо за теб. ;) Но, както се казва, със старите хора, и ветераните от войните, ще се отнасяме с уважение. И няма да коментираме, дали са с всичкия си акъл.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Е, нямаше нужда старчето да ми го казва. Исторически факт е, че ВСВ започва с едновременното нападение на Полша от Германия от запад и СССР от изток.

А не си знаела, защото си се предоверила на златарската антибългарска интерпретация, малкото братче на руската интерпретация на историята.

Не. Не.

Това го знам.

Грешката е моя, явно при първото прослушване не съм чула правилно. Той казва "вместе с немцами на Польшу", а аз чух "напал немцами у Полшье".

Извинявам се.

Не можах да чуя, кога и дали казал, че СССР е нападнал Германия. Но щом го вярваш, твоя си работа. И лошо за теб. ;)

Извиних се, но мога да го направя пак.

Това не е вярно. По време на СССР, съветските лидери прецениха, че Русия е неспособна да стопанисва Крим и го прехвърлиха под юрисдикцията на Украйна. След което за кратко време, Крим се превърна от пустиня, в райска земя. След разпада на СССР, и до вероломната анексия на путлерофашистите, Крим си беше украински. Ходил съм там и с очите си съм видял това. Така беше.

Сега се мъчите по незнайни (и не чак толкова незнайни) причини да изкарате черното бяло, но няма да ви се получи.

Кое не се получава? Обещаха на кримчани по-високи заплати и пенсии - затова те спряха да искат да са в Украйна. Подобно на Мариупол и там живеят около 80 % руснаци. Защо да са в Украйна - заради красивите украинки ли? Мариупол също не желае да е в Украйна. Някои хора май никога не са чували за хартата на ООН и за правото на самоопределение на хората.

Извиних се, но мога да го направя пак.

Спокойно. Поста ти е след моя. Малко трудно, му се разбираха думите.

да, хубаво клипче на ветерана...

НЯкои акценти наистина заслужават внимание, и са известни , но путлеристите и сталинистите не им обръщат умишлено внимание.

- дадоха властта на "чуката Сталин"  /чурка е общо обидно нарицателно за кавказците, употребявано от руснаците/

а той , Сталин , си е такъв както знаем.. нещо повече - той не е само "чурка" , той е и престъпника Кобо, който в царските времена е ограбвл банки и т.н.

Второ - за нападението на Полша.. да .. така е.. .както и колко поляци е избил Сталин - 40 хил официери, и  после на Урал...още 200 хиляди...

И накрая което казва, и показва "на пръсти" човека Ето ви ЛЕнин, ето ви Хитлер -  и двамата са "голубие - сини" "голубьйе"  , койо не знае руски, а тук виждам са много такива дечурлига,  е нарицателното на гейовете.

Та.. ветерана смята на пръсти - и двамата са нямали жени , и двамата са нямали деца... и двамата са ЕВРЕИ , и двамата ги оправяли мъже..

Е.. за Хитлер май не еточно така, но за софилистика Ленин.. май няма опровержения за висчко изброено ...

:)

Кое не се получава? Обещаха на кримчани по-високи заплати и пенсии - затова те спряха да искат да са в Украйна.

Хайде да направим референдум , дали искаме да се присъединим към Германия ?

За живота в Крим , сега след окупацията.. айде да не коментираме... проблемите на хората са в пъти повече.

Не го казвам със злорадство както тук повечето демонстрирате към една или друга страна, просто .. хората няма как да живеят по добре.

Факт е едно - Путин, и той си го каза,  превърна Крим в руска крепост - усили в пъти бойните възможности , за него Крим е стратегическа точка в противопоставянето с  НАТО.

И нищо повече.

Ако хората успеят да живеят и да извлекат полза от това военно ескалиране - добре... примерно - ще имат работа във военните сектори, казарми и т.н.. и то с добри заплати.

Но иначе... няма как да живеят по добре.

Преки и косвени впечатления вече е пълно в нета... поинтересувай се, но не от руски рекламни клипчета...

А да.. сещам се Путин искаше май хазартен център да го прави... нещо като Лас Вегас... но руски..

Почивен световен курортен център.. и т.н.. за сега висчко това си остана лъжи.

Ех , това старче като го гледам и виждам как му се въртят лукаво очичките само.. и как пита , ама нали правилно говоря :D

Мдам, язък за ветерана, добре е подготвен  и  служи някому видно е и по мястото където са го поставили специално за интервюто... без коментар.. и това ми било говорещ истина, както и си признава, едва ли един на хиляди ветерани щял да го каже това.... Че защо да не кажат, те всички промити само той не значи , браво, логика та дрънка :D  И пак парадира с факта че СССР е нападнала Полша.... е браво добра интерпретация и повторение  на известен исторически факт че СССР навлиза с войкси в Полша.. типично в духа на новото време ...но обявявано като ново откритие , едва ли не гениално и уникално хахахаха.  и кои били за него настоящите герои  Кажедуб, Покришкин хахаха, все от УССР .. а и фактите че загубите уж  на руснаците били 7 пъти повече са просто показателни ( типична укро измислица  и фантазии, СССР губи към 11 милиона войници, германия към 15 милиона ) , подобно на пировата победа която наскоро един друг тука оправдаваше като победа на германците в Курската битка...

А другите фейкове, нали така Златке ;)

Я кажи, какъв е знака зад гърба му, и на какво събитие присъства да чуем  :whist:

П.С Добра укро националистическа постановка с тоя ветеран, нищо повече... и жалка при това .... вместо да благодари на Сталин че сега имат такава голяма Украина, той тръгнал да го плюе ахмака, видите ли ... щяха да сънуват укрите украйна ако не беше Сталин през крив макарон.... както и ако не беше Ленин.... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Кое не се получава? Обещаха на кримчани по-високи заплати и пенсии - затова те спряха да искат да са в Украйна. Подобно на Мариупол и там живеят около 80 % руснаци. Защо да са в Украйна - заради красивите украинки ли? Мариупол също не желае да е в Украйна. Някои хора май никога не са чували за хартата на ООН и за правото на самоопределение на хората.

Иха. В кой списък добавям Русия - в признаващите хартата и тези права на хората ли?

%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%

Украйна – филмът, който българските медии никога не биха излъчили (видео 18+)

Документален филм, проследяващ събитията в Украйна от началото на протестите в Киев до ситуацията днес, когато украинската армия провежда своята наказателна операция срещу градове в източната част на страната..

„Кръвта и сълзите на Украйна“ това е заглавието на документалния филм, който проследява събитията в Украйна и показва премълчаните истини, прикрити зад фасадата на красивите лъжи.Какво би се случило, ако във Вашингтон въоръжени тълпи обсадят Белия дом? Как ще реагират властите в САЩ? Какво биха казали чиновниците в ЕС? Какво би се случило, ако в Берлин бъдат изгорени живи 46 души заради техните политически възгледи и правото им на самоопределение? Впрочем това се е случвало в германските концлагери, а сега, когато поддръжнците на същата тази човеконенавистна идеология, възхваляващи нациста Степан Бандера, вилнеят в Украйна и избиват цивилни хора Европа трябва да си спомни историята. Защото утре тези скотове може да вилнеят и в техните страни…отново.

Истинските приятели на Украйна могат само да съжаляват за начина, по който украинците бяха излъгани и биват ограбвани. И сега, когато олигарха Виктор Янукович беше заменен с друг – Петро Порошенко хората се чувстват отчаяни. Много скоро площадите пак ще се напълнят, защото „проевропееца“ Порошенко всъщност няма нищо общо с „проевроепейските“ ценности. Членството на Украйна в Европейския съюз също е един голям мит. Дори асоциацията на страната в ЕС беше практически замразена, а това беше ужким причината, за свалянето на Янукович. Ето, че Европа водена за ухото от Вашингтон създаде една държава-гето до себе си.

http://rusofili.bg/%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D1%8A%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC-2/

а и фактите че загубите уж на руснаците били 7 пъти повече са просто показателни ( типична укро измислица и фантазии, СССР губи към 11 милиона войници, германия към 15 милиона ) , подобно на пировата победа която наскоро един друг тука оправдаваше като победа на германците в Курската битка...

Колега, ти се пренапрегна нещо. Успокой се малко, намали темпото. Разбирам те, че мечтаеш да си другаде, а не в един от центровете на престъпния англо-саксонски свят.

Започваш да ставаш абсурден в твърденията си, да оставим настрана фатмашкото ти поведение.

Миро е уникален в мненията си. Украинците малоумно ограничиха права на руското уж малцинство - а то 15 000 000 души...  Закриха руски училища, забраниха руски тeлевизии,  ограничиха ползването на руски език - и това в съседство с Великата Рус.  Неслучайно наричам малоумни украински управляващи.   Как ще караш двата народа да се избиват - да им бяха дали автономия още преди гражданската война.   Сега Крим е свободен - а Мариупол е окупиран от украинци.  Истината винаги е на страната на защитаващите Роден дом и Роден край ...

• Автор

Така става. Времената се менят.

Нравите също. :D 

След време (когато се променят днешните времена) ще разберем дали е било за добро да променяме нравите си. :)

„Кръвта и сълзите на Украйна“ това е заглавието на документалния филм,

Това е всичко друго но не и документален филм... то си личи де.. източник "русофили..." препечатано от "лалалтермедия..." :) :)

Да не говорим че е пълно с лъжи и манипулации, познати и опровергани много отдавна :)

Ами вЕрвайте си ..  то е ясно че вие истина не търсите а само пропаганда.

Аз на това нищо не мога да опонирам или дискутирам. нито някой друг.

Разгневен полски депутат праща Порошенко на преглед при лекар

Полският депутат Ян Томашевски разкритикува украинския президент Петро Порошенко и го посъветва да отиде на лекар.

Рязкото изявление на депутата пред полско издание, който впрочем е легенда на полския футбол, бе направено по повод призива на Порошенко да се бойкотира Световното първенство по футбол в Сочи през 2018 година, уточни Sputnik.

"Президентът Порошенко е загубил контрол не само над Украйна, но и над себе си. Той започна гражданската вйна в Украйна...и сега иска целият свят да вади горещите кестени от огъня! Освен това украинските спортисти не се ли съревноваха в Сочи?", посочи полският депутат.

http://svetoven.pogled.info/news/63215/Razgneven-polski-deputat-prashta-Poroshenko-na-pregled-pri-lekar

"Сега чувам, че Порошенко, със своите мръсни ботуши, иска да стъпче флага на ФИФА и МОК. Струва ми се, че този човек трябва да се обърне към лекар. Украинските спортисти спечелиха медали в Сочи, въпреки гражданския конфликт в родината им. Порошенко не трябва да смесва спорта с политиката!"

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.