Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Да оставим на страна , че хабер нямаш що е това фашизъм.....това е друга тема.

Ей ти за самообразование , щото е очевидно че ти липсва :

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC

Но кого подкрепят САЩ в Украйна ?

Какво изобщо дирят там ? (въпреки многобройните постове ясно разясняващи въпроса)

Като ти гледам постовете , подкрепяш тези които подкрепя САЩ , но не и народа на Украйна.........

Всъщност е известно , че тук се проявяваш като изявен неразличител.

Ама то за да учиш другите да мислят, каквито болни претенции всички знаем, че имаш, трябва ти самият да умееш да мислиш.

1. Клипа е руска фашистка пропаганда

2. Характерно за руската фашистка пропаганда е казването на част от истината.

3. В случая използват жалките опити на американските власти, да оправдаят пред собствения си народ, бездействието си и недостъатъчно категоричната си позиция срещу агресивния фашистки режим на Путлер.

4. Не забелязваш, че руската фашистка пропаганда, се опитва да ни кара да вярваме избирателно на американските медии.

5. Е логико вездесъщи, аз нямам нужда, руската фашистка пропагандна машина да ми казва на кои американски медии да вярвам и на кои да не вярвам !!!

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 126,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ама то за да учиш другите да мислят, каквито болни претенции всички знаем, че имаш, трябва ти самият да умееш да мислиш.

1. Клипа е руска фашистка пропаганда

2. Характерно за руската фашистка пропаганда е казването на част от истината.

3. В случая използват жалките опити на американските власти, да оправдаят пред собствения си народ, бездействието си и недостъатъчно категоричната си позиция срещу агресивния фашистки режим на Путлер.

4. Не забелязваш, че руската фашистка пропаганда, се опитва да ни кара да вярваме избирателно на американските медии.

5. Е логико вездесъщи, аз нямам нужда, руската фашистка пропагандна машина да ми казва на кои американски медии да вярвам и на кои да не вярвам !!!

Дето се казва :" Нe`ам думи !"  :lol6:

....без малко да сгреша предлагайки ти "Фашизмът" на д-р Желю Желев (лека му пръст)......безсмислено е !

Абсолютен неграмотник !

Да ме извиняват модераторите , но няма как да се въздържа срещу войнстваща и нагла простащина , граничеща с малоумие !

Готов съм , в пълно съзнание да си понеса последствията...!

Винаги си струва истината !

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

http://www.ukrainadnes.com/%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D1%84%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D1%82/

Денят на победата над фашизма 9 май, ще се чества в Киев. И правилно. Не може в леговището на фашиста Путлер да се чества победата над фашизма.

Ако не беше "фашистка" Русия (СССР), сега вместо Иван, Реджеп и т.н. предполагам щеше да си Гюнтер или Ангела и в учебниците да четеш как Германия е спасила света от разпад ;) Иначе да, нека "победителите" (някой от тях и за по-малко от седмица са вдигнали байряка), да празнуват това, че някой им е извоювал победата, тяхно право си е да правят каквото искат - демокрация все пак!

Терористите са загубили над 14 600 души личен състав от началото на Антитерористичната операция (АТО) в Източна Украйна.

Това заяви заместник-командващият АТО полковник Валентин Федичев на 16 март в Информационния център на Донецката областна държавна администрация, временно разположена в гр. Краматорск.

„От началото на АТО екстремистите загубиха над 14 600 души личен състав, близо 260 танка и 340 бойни бронирани машини, близо 170 РСЗО и 190 артилерийски системи, 16 самолета и хеликоптера, 10 безпилотни летателни апарата, до 360 автомобила“, разказа Федичев.Нямам идея как е успял да ги преброи и защо не казва какви са украинските загуби. Не могат да ги преброят загиналите и водят много хора за изчезнали, дезертирали, емигрирали.

Дето се казва :" Нe`ам думи !"  :lol6:

....без малко да сгреша предлагайки ти "Фашизмът" на д-р Желю Желев (лека му пръст)......безсмислено е !

Аз лично съм ходил няколко пъти в Крим с кораба. Ти разбираш ли това ??? Беше украински. Не ми трябва тъпият ти американски журналист да ми казва кой е агресора. Крим беше украински.

По какво съдя ли. Ами по собствената си памет. Украинските власти идваха на контролата. Ако Киев беше руски, щяха руските власти да дават свободна практика. Но не, Крим си беше украински. 

И сега искаш да ме накараш да повярвам, на някакъв продажен американски журналист, че видите ли Путлер не бил превзел Крим.

Ами кой тогава превзе Крим ? Кой сра на Путлер в гащите ???

Ако не беше "фашистка" Русия (СССР), сега вместо Иван, Реджеп и т.н. предполагам щеше да си Гюнтер или Ангела и в учебниците да четеш как Германия е спасила света от разпад ;) Иначе да, нека "победителите" (някой от тях и за по-малко от седмица са вдигнали байряка), да празнуват това, че някой им е извоювал победата, тяхно право си е да правят каквото искат - демокрация все пак!

Щото сега на победените Гюнтер и Ангела им е лошо да си карат мерцедесите и беемветата и да се чудят на кой тропически остров да си карат почивката.

А победителите Ваня и Шура, не стига че са бедни, а и фашисткият режим на Путлер ги заставя да се бият срещу братята си украинци на украинска земя. И не стига, че ги заставя, но ги заставя да се бият и като терористи, като не им дава право да носят руски отличителни знаци !!!

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

http://www.ukrainadnes.com/%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-%D1%84%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0-%D1%82/

Денят на победата над фашизма 9 май, ще се чества в Киев. И правилно. Не може в леговището на фашиста Путлер да се чества победата над фашизма.

Ти изобщо, четеш ли какво пускаш, като информация? Или ей така, да пляснеш поредната простотия, и измислица? Къде пише, че ще се чества в Киев? Има само предположение, какво може да се направи. А не, че ще стане. И да те светна, на 9-ти Май, в Москва, ще бъдат 30 световни лидери. Най-важните ще са там. Да ти ги посоча ли, или ще се сетиш? ;)  То бива простотия, ама твоето е, клиничен случай.

П.П А мен са ме предупреждавали, че съм правел про-руска пропаганда. Дам, а ти какво правиш, с тия постове?

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Не всичко е мерцедеси и долари. Някой се чувстват горди, че в паспорта им пише Българин и какъв дух носи това! (говоря за себе си, всеки има право на друго мнение)

....

А ! То само ти си ходил....!

И аз съм ходил . И в Одеса , и в Жданов (Мариупол) ....колко са украинци и колко руснаци - не знам . 

Ама все на руски си говореха.....!  :)

За Севастопол - и дума не отварям , там където е домът на Черноморския флот на Русия.....!

Пълен идиот трябва да си , че да имаш украински претенции....   :)

Пък на изборите в Крим 85% ли бяха или колко....

......Виж в Батуми на грузински си говореха ....само при нужда на руски ! :)

Отчайващ безхаберник си ....!

Ей ти едно като за теб достъпно сравнение - Украйна за Русия е нещо горе-долу като Македония за България.....ами баш си е същото ! :)

Всъщност можеше въобще да няма нито Реджеб, нито Гюнтер, щото поради близка среща на дядото и бабата на колегата, с газовите камери в някой концентрационен лагер.  

Не всичко е мерцедеси и долари. Някой се чувстват горди, че в паспорта им пише Българин и какъв дух носи това! (говоря за себе си, всеки има право на друго мнение)

Виждаш ли. А на мен не ми се налага да се обяснявам. Че защитавам българските интереси и съм против фашистка Русия, мисля, че личи от постовете ми в темата. Няма нужда някой да гарантира за мен.

Възхвалявайте фашисткия режим на Путлер до възбог и си гарантирайте един за друг. Не ми пречите.

И ми пречите.

А ! То само ти си ходил....!

И аз съм ходил . И в Одеса , и в Жданов (Мариупол) ....колко са украинци и колко руснаци - не знам . 

Ама все на руски си говореха.....!  :)

Пък на изборите 85% ли бяха или колко....

Виж в Батуми на грузински си говореха ....само при нужда на руски ! :)

Отчайващ безхаберник си ....!

Ми в Македония са само българи хабернико, ама ти не отиваш с танка да ги газиш. В Швейцария да не би да говорят на швейцарски. Ми тогава по твоята велика логика трябва Германия, Франция и Италия да си ги поделят.

Ми в Турция живеят българи, а в България живеят турци. Дай тогава да дигаме байраците и да почваме да се колим, щото тъй му е кеф на сатрапа Путлер. Всички да са до гуша в ла**а, за да изглежда наглата му путлеристка агресия с човешко лице.

Е няма да стане. Светът ясно преценява кой е агресора. И сега велики логико на 9ти май в Москва ще отидат официални представители само на 25 африкански държави. Ама от най забутаните. Дето не знаят къде се намира Европа.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Виждаш ли. А на мен не ми се налага да се обяснявам. Че защитавам българските интереси и съм против фашистка Русия, мисля, че личи от постовете ми в темата. Няма нужда някой да гарантира за мен.

Аз нищо българско не съм видял да защитиш и си личи от постовете в темата. Няма нужда да го казваш. Но смятам, че темата е за Украйна, а не защита на доларите на някой  :)

Редактирано от DarkWalker (преглед на промените)

Ми в Македония са само българи ....

Ама ти пита ли ги ?...... :)

Щото в Крим ги питаха.....

В Донбас и Луганск без да ги питат , сами се вдигнаха.....!

.....срещу фашистка (да ти вляза в израза , та дано "зацепиш") Украйна ..... :)

Ми в Македония са само българи хабернико, ама ти не отиваш с танка да ги газиш.

за наше съжаление не само сме ги газили,но и сме ги продали и то за динари!

http://promacedonia.org/im/imih_ind.htm  и преди и след девети!

Аз нищо българско не съм видял да защитиш и си личи от постовете в темата. Няма нужда да го казваш. Но смятам, че темата е за Украйна, а не защита на доларите на някой  :)

Да, темата е за, а не против Украйна. И определено не е за защита на фашисткия режим на сатрапа Путлер.

Ама ти пита ли ги ?...... :)

Щото в Крим ги питаха.....

В Донбас и Луганск без да ги питат , сами се вдигнаха.....!

.....срещу фашистка (да ти вляза в израза , та дано "зацепиш") Украйна ..... :)

Не се вдигнаха логико. Фашиста Путлер внесе въстаници от путлеристка Русия, нали това ти обяснявам. Боже, вдигнали се били, та на кой му се иска да се присъединява към путлеристкия режим до такава степен, че чак да рискува живота си.

События в Донбассе нельзя рассматривать только как мощное освободительное движение русского народа. Это — начало борьбы Русского Мира за выход к своим исконным цивилизационным границам.Превод - Събитията в Донбас не могат да се разглеждат само като мощно освободително движение на руския народ. Това е начало на борбата на руския свят за преход към своите исконни цивилизационни граници.

События в Донбассе нельзя рассматривать только как мощное освободительное движение русского народа. Это — начало борьбы Русского Мира за выход к своим исконным цивилизационным границам.Превод - Събитията в Донбас не могат да се разглеждат само като мощно освободително движение на руския народ. Това е начало на борбата на руския свят за преход към своите исконни цивилизационни граници.

Още в Украйна ще се окъкат великите завоеватели. Европа и САЩ са под обществен натиск и в най скоро време ще доставят оръжие на демократичното украинско правителство, в борбата срещу наглия фашистки путлеристки агресор. А върховната Рада, разреши вече съвместни учения на украински и чужди войски на територията на Украйна, което в прав текст означава, че в най скоро време ще видим на територията на украйна американски войски.

Е, как точно Путлер се надява да прегази Украйна в такъв случай. Ще си строши Хаяско зъбите, помнете ми думата !!!

Извинявай ама това са глупости на търкалета... да не би гърците да се кават Гюнтер и проч...

За съжаление, но именно попадайки в кръга на интересите на СССР, държавата ни е на това дередже(както и всички, които са били в съответния кръг на интереси). Социализмът се срути под собствения си товар от уж напредначиви(пред капитализма) идеи и все още бившите социалистически държави се мъчим да изчистим огромните му "камъни".

Да. Ама явно не става толкова лесно.

И Гюнтер си живее десетки пъти по-добре в стотици пъти по-уредена държава, нищо че е наследник на една голяма вина - ВСВ.

По темата - едно интервю на Елена Костюченко с редови руски войник, който е участвал в Деб*лцевия котел, заедно с танковия си батальон.

Тук

Накратко:

Момчето(на 20 години)  разказва как е ранено, къде и кога, разказва как са изпратени от Русия в Украйна. Как са им събрали военните книжки, телефони и как са сваляли отличителните си знаци. Обявено било като учение, но те всъщност знаели, че отиват в Украйна, още с пристигането си в Ростов на Дон. Знаели са, че от тях зависи войната.

Интересно интервю.

Ще преведа само един пасаж:

На въпроса: Към Путин имаш ли въпроси?

Отговор:"Нямам нищо против него. Много интересен човек... и хитър... и "тако и вако". Пред цял свят говори: "Нямаме войски тук", а на нас вика: "Давайте, давайте, по-бързо". Но от друга страна си мисля: Ако Украйна се присъедини към Евпропейския съюз и ООН? ООН може да прати свои ракети там... оръжие, по принцип може и тогава ние ще бъдем под дулата..."

Оригинал:

"... Я против него ничего не имею. (Смеется). Очень, конечно, интересный человек. И хитрый, и «введем-не введем». «Нет тут войск», — говорит всему миру. А сам нас по-быстрому: «Давай-давай». Ну а с другой стороны — другая мысль. Если Украина вступит в Евросоюз, в ООН, ООН может развернуть тут свои ракеты, вооружение, в принципе это может. И тогда уже мы будем под прицелом..."

Милинкият... ООН...

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Хитрожопестото джудже Хаяско. Много лакома жопа има. Лакома жопа...

Хитростта се състои в това, че руските военни "окомплектоват" бойни единици(в случая батальон) от момчета, които са на срочна служба и им остава съвсем кратък срок до изтичането на договора. Изпращат ги в Украйна и там след ден-два те вече не се водят войници на РФ, а доброволци. Но пък допреди да отидат в Украйна, трябва да изпълняват всяка заповед, договор са подписали. А това момче е от северните райони, изобще не е предполагало, че ще го пратят толкова на юг.

Не е хитрост.

Подлост е.

Още в Украйна ще се окъкат великите завоеватели. Европа и САЩ са под обществен натиск и в най скоро време ще доставят оръжие на демократичното украинско правителство, в борбата срещу наглия фашистки путлеристки агресор. А върховната Рада, разреши вече съвместни учения на украински и чужди войски на територията на Украйна, което в прав текст означава, че в най скоро време ще видим на територията на украйна американски войски.

Е, как точно Путлер се надява да прегази Украйна в такъв случай. Ще си строши Хаяско зъбите, помнете ми думата !!!

На Путин не му е нужна бедна и разрушена Украйна - проблемните райони са с рускоезично мнозинство. Хората там не желаят да са второ качество граждани на Украйна. И не им харесва да ги управляват украински националисти и нацисти.

На Путин не му е нужна бедна и разрушена Украйна - проблемните райони са с рускоезично мнозинство. Хората там не желаят да са второ качество граждани на Украйна. И не им харесва да ги управляват украински националисти и нацисти.

Управлението в Украйна не е нито националистичско, нито фашистко.

Спрете да вменявате това!!! Спрете!

И Порошенко(още от 1998 год), и Яценюк(него Янукович го е предлагал за примиер) са в украинската политика отдавна. Те не са се пръкнали там след Майдана. И са там по волята на целия украински народ, след избори.

Хитростта се състои в това, че руските военни "окомплектоват" бойни единици(в случая батальон) от момчета, които са на срочна служба и им остава съвсем кратък срок до изтичането на договора. Изпращат ги в Украйна и там след ден-два те вече не се водят войници на РФ, а доброволци. Но пък допреди да отидат в Украйна, трябва да изпълняват всяка заповед, договор са подписали. А това момче е от северните райони, изобще не е предполагало, че ще го пратят толкова на юг.

Не е хитрост.

Подлост е.

Така е. Подлост е. На зло куче, зъл украински ПРЪТ !!!

И сега като почнат да ги управляват путлерофашистите ще цъфнат и ще вържат.

Само че аз не ви вярвам, че гражданите искат да ги управляват путлерофашистите. Не вярвам на путлерофашистката пропаганда.

Извинявай ама това са глупости на търкалета... да не би гърците да се кават Гюнтер и проч...

Ти, май си скарана с историята. Или си, пишеш ей така. Да, гърците не се кават Гюнтер или прочие, защото СССР устоя и победи във войната. :wink12:  Разбра ли, тънката разлика? :D

И Порошенко(още от 1998 год), и Яценюк(него Янукович го е предлагал за примиер) са в украинската политика отдавна. Те не са се пръкнали там след Майдана. И са там по волята на целия украински народ, след избори.

Управлението в Украйна, е фашистко. И не защото Русия /или Путин/ казват това, а защото е. Ползват фашистки символи, почитат фашисти,   действат като фашисти. Тогава, какви са? Балетисти може би? :D Силовите министерства, кои ги ръководят? Кой е военен министър? На МВР? 

Недей че рухне ли единствената им опорна точка върху които творят фантасмагориите си ... всичко рухва...

Така че те до припадък ще си повтарят за "фашистка нацистка хунта" .

:)

Бих добавил - едно че както казваш украинските политици са отдавна такива, ами и на последните избори за Рада есента, правосеките взеха 1.7 % само :)

Затова и по назад питах - щом там националистите са взели 1.7 % , какви трябва да сме ние с по над 5 % за БАтака и ПФ ???

Ние сме направо о ужас, супер фашистки режим тук...

Да не говорим че коя хунта изтърва така властта и губи избори с тези 1.7 %  ??? :)

Така че някой много здраво лъже , но радвам се че все повече хора разбират кой е това.

В едно съм сигурен... никак не им е лесно на украинците, и доста време ще е така.

пс

А ето и къде трябва да търсим фашистите , и което съм споменавал вече - 53 нацистки организации са не в Украйна а в РФ :

http://www.cogita.ru/cogita/a.n.-alekseev/andrei-alekseev-1/nacionalisticheskie-organizacii-v-rossii-2013-umerennye-radikalnye-i-zapreschennye

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.