Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

какво се е случи в  международната и руската икономика през периода на изчезването на Путин от телевизионните екрани?  списък на някои от събитията:

превеждам го с транслатора-

1. Китай обяви създаването на своя собствена аналог система междубанкова платежна SWIFT, обозначаващ момента на създаването си - в края на 2015. Това беше в декември 2015 - януари 2016 вече може да се счита за момент на преход на икономическата война между САЩ и останалата част от света в активна фаза.
2. Путин възложи на Министерството на финансите и Централната банка да разработи схема за финансиране на изграждането на електроцентрали в Крим. Цитирам министъра на енергетиката Novak:"Централната банка, в този случай ни помага да осъзнаем, финансовата транзакция, за да се гарантира ликвидността на банката кредитор ... Има една задача на централната банка и Министерството на финансите, за да се развиват и да предостави схема на финансиране ... С оглед на връщането на лихвите по кредитите е около 80 милиарда рубли" (HTTP : //www.vz.ru/news/2015/3/11/733877.html)Не забравяйте, че по силата на Конституцията, Путин (или Медведев) няма право да дава указания на Централната банка. CB имаме независима, но се оказва, че не е всичко. Ако определението на председателя е доволен, в смисъл, че беше казал Novak (CB дава пари на банката, банката дава пари за руска компания за изграждане на електроцентрали в Крим), получаваме това, което поискахме патриоти от всички цветове: Централната банка започва своите емисии за финансиране на икономическото развитие , Това е революция. The Quiet революция.
Между другото, лихви по ипотечните кредити и агро кредити ще бъдат субсидирани - тя също е голям успех.
3. След одобрение от правителството на Централната банка на Казахстан обяви плановете си да де-доларизация на икономиката до края на 2016 http://www.vestifinance.ru/articles/54148Основна цел - да се отървем от макроикономическа нестабилност, която създава американската валута. Назарбаев - политик с големи интуиция и сериозни връзки с Пекин и Москва. Окончателното одобрение на политиката на де-доларизация сега е - ясен сигнал за позиционирането на Казахстан в контекста на предстоящото острата фаза на икономическа конфронтация.
4. президента Путин във вторник (10 март) възложи на централната банка и правителството до 1 септември, за да се определи възможността за създаване на паричен съюз Евратом. Чрез РИА Новости плънка приема, че новата валута Евратом, Алтън (или Евразия) може да се появи през 2016 г. - http://ria.ru/east/20150311/1052071450.html
5. Goldman Sachs, една от най-големите американски банки, сенки за контролера на Фед и на "Портфейл" на тази част от глобалния елит, който Khazin призовава "условни Ротшилд" произвежда аналитичен бюлетин (http://www.zerohedge.com/news/2015- 03.14 / непатриотично-Голдман-смее-Предлагам-бай-руско-облигации), които ... препоръчва да купуват руски облигации. Купи руски облигации! American Заглавие Bank препоръчва да купуват облигациите на страната, чиято икономика Обама уж "разкъсани".
6. Обединеното кралство заявява желанието да влезе в столицата на азиатската инвестиционна банка Инфраструктура - международната финансова архитектура, която е основана в Китай като конкурент и подмяна на Международната банка, която се контролира от САЩ. Лондон в очите на света хвърля Вашингтон. Реакция на Вашингтон прилича на реакцията на селяндури, които са намерили своя британски благочестива в леглото с китайски гадже. Реакция - Бяс - http://time.com/3743845/us-uk-china-bank-criticism/. Високопоставен представител на администрацията на Обама заяви пред Financial Times, че британската инициатива да влезе на китайския проект капитал "не е най-добрият начин да си взаимодействат с новите икономически сили." В рамките на "новите икономически сили" American рогоносец означава Китай. Най-интересното е, че Лондон дори не си направи труда да отговори на претенциите на Вашингтон.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 126,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти четеш ли изобщо какво пиша. И ако четеш, разбираш ли нещо. Дългът на САЩ е най ликвидния в света. Не се връзвайте на нацистка пропаганда. Страдате самите вие и вашите семейства.

Защо да чета нещо в повече?   Имам предвид положението в Украйна.   На противоположни мнения сме.  И аз си имам инвестиции в долари и нямам идея какво с тях ще се случи до 2020-година.  Според ясновидци дотогава ще е приключила войната в Украйна.

Боже опази, от такива 'икономисти' :D 

Киев, щял да въвежда електронна система, за пропускане на хора, от ДНР и ЛНР, в Украйна.

http://www.vesti.ru/videos/show/vid/639375/cid/1/

Ми като е толкова сигурно, че ще падне долара, що не продадете сега на късо и като падне да покриете късините и да изкярите ?

Като идва бързия влак, не се застава на линията. Бикът като се е засилил не се застава пред рогата му. 

Когато падат ножове не се фащат с голи ръце !!!

Мисля, че спокойно можеш да потърсиш късмета си в Русия, Венецуела, КНДР, Куба или където прецениш, стига да е далеч от капитализЪма.

На крива ракета, космоса и пречи. Не говоря конкретно за теб, а за целокупното българско население.

С тези думи ми стана ясно, че "хал-хабер" си нямаш от всичко изприказвано и изписано до сега :)

Редактирано от Vladov (преглед на промените)

Tи се моли да не се разпадне. От един тоталитарен строй отидохме в друг, който е доста по-лицемерен и заробващ-биг го нарекъл нов феодализъм. Всъщност човечестовото, замислете се, никога не е излизало от феодалния строй. Той просто се наричал я социализъм, капитализъм, демокрация и т.н......Нима днес не сме в някакъв неофеодализъм-дребни селяни, взимащи заеми от местния феодал и работещи до гроб, за да му ги върнат. Богатите стават ве по-богати, а бедните...те бедните не са хора вече.....прочетете долното плс-много точно и вярно за мен:

https://alterinformation.wordpress.com/2015/03/19/8378942911/

бай дъ уей....по цял ден бачкам с американци-малки бурмички в поредния проект на наша територия. Тези добри хорица не са наясно и с половината новини, които бистриме тук с вас, защото не им влиза в ежедневието. :)

Браво човек, добре го каза за феодализма! И мен ми се бистреше нещо в главата по тая тема, но така и не си направих труда да го доизбистря.  През седемдесетте се раздвах, че живея в новото време. През осемдесетте се радвах, че живея при социализъм и следва комунизъм. През деветдесетте се радвах, че живея във време, през което дори да напсувам някой нарочно, няма да има последствия. Радвах се, че и аз съм от първите, които си служат с компютър, безжичен телефони имам касетофон, телевизор и кабелна. Какво щах да правя без тях? А то каква била истината. Всеки се е мислил докато е бил жив за модерен човек, включително и пра-пра дядовците ни, дето са си имали собствената нивичка и кирпичена къщурка и дето на рогозката са спели по 9-10 човека. Определено са се раздвали на кравичката, която после им е била отнета, както и нивичката. Но пък са почнали да се радват, че строят новия строй. Те такива ми ти работи - хубави, прехубави. 

Днес се радвам, че помъдрявам, а утре ще се радвам може би на новия си смартфон, какъвто съм се зарекъл да не купувам никога. Определено има за какво да се радва човек докато живее. 

Ми като е толкова сигурно, че ще падне долара, що не продадете сега на късо и като падне да покриете късините и да изкярите ?

Като идва бързия влак, не се застава на линията. Бикът като се е засилил не се застава пред рогата му. 

Стига с тези долари - аз моите няма да ги продавам засега.  Защо си така обсебен от украински националистични идеи?    Ако си турчин - те са широко скроени хора и ценят всичко стойностно.  Познавам много от тях.  Различен ли си ?  И защо е този твой антагонизъм към Путин и Руската федерация?

Стига с тези долари - аз моите няма да ги продавам засега.  Защо си така обсебен от украински националистични идеи?    Ако си турчин - те са широко скроени хора и ценят всичко стойностно.  Познавам много от тях.  Различен ли си ?  И защо е този твой антагонизъм към Путин и Руската федерация?

Интересното е, че и Турция е с Русия. Путин ходи в Турция, но в България и посмъртно няма да стъпи крака му вече. Ще си тачим Бараково и ще си каним задокеански гости, че близките ни комшии са се отвратили от нас. 

Не съм турчин. Реджеп Ага е филмов герой. Гледай филма, ще се посмееш. "Агресивен съм и имам комплекси" е мотото на първа серия.

Мразя фашистите и комунистите. Путлеристкия режим си е фашизъм едно към едно. Вие се заблуждавате за Украйна, тъй като не четете всички гледни точки.

Аз също мога да ви питам. От къде господа е тази неистова омраза у вас към Украйна, украинският народ, и свободата, която този народ сам си извоюва.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Хайде двамата икономисти във форума да ми обяснят как Федералния Резерв отпуска долари на правителството на САЩ?Или как се създават пари от дълг?

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Всеки Реджеп за мен е турчин.   И защо се маскираш?   Украинец ли си?   Ако да - ще ти кажа... тотално много си в заблуди....И ще са необходими няколко години за преосмисляне и преоценка.    Заради Ваши заблуди няма да има кой да компенсира и обезвъзмезди хилядите убити и осакатени.   Украинците не трябваше да избират войната - та те могат да я спечелят само ... на сън ...    Значи просто обслужват чужди интереси.

С тези думи ми стана ясно, че "хал-хабер" си нямаш от всичко изприказвано и изписано до сега :)

Нямам :)

Нали за това чета темата, за да се ограмотявам.

Апропо, толкова глупости, колкото видях накуп за кратко време в този форум не знам откога не съм виждал.

Упадъчно място, да...

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Хайде двамата икономисти във форума да ми обяснят как Федералния Резерв отпуска долари на правителството на САЩ?

В момента няма количествени улеснения. Бяха прекратени миналата година. В момента лихвите са на исторически минимум. Очаква се при неминуемата инфлация, която предстои, ФЕД да започне постепенно да вдига лихвите.

Или с други думи, в неправилна посока ти е въпроса. Улесненията свършиха. Очаква се затягане.

В момента няма количествени улеснения. Бяха прекратени миналата година. В момента лихвите са на исторически минимум. Очаква се при неминуемата инфлация, която предстои, ФЕД да започне постепенно да вдига лихвите.

Или с други думи, в неправилна посока ти е въпроса. Улесненията свършиха. Очаква се затягане.

Въпроса ми е много прост?Каква е процедурата?

Стига с тези долари - аз моите няма да ги продавам засега.

Май ще трябва да се продават скоро. Срещу евро де, да не си помисли някой от феновете на алтернативните икономически теории, че трябва да вземеш рубли или юани с тях.

Всеки Реджеп за мен е турчин.   И защо се маскираш?   Украинец ли си?   Ако да - ще ти кажа... тотално много си в заблуди....И ще са необходими няколко години за преосмисляне и преоценка.    Заради Ваши заблуди няма да има кой да компенсира и обезвъзмезди хилядите убити и осакатени.   Украинците не трябваше да избират войната - та те могат да я спечелят само ... на сън ...    Значи просто обслужват чужди интереси.

Украинците не избраха войната. Путлеристите нахлуха на украинска територия. Когато нахлуят на твоя територия, ако си мъж е редно да фанеш калашника !!!

Украинците са в правото си и няма да отстъпят. Помни ми думата !!!

Не съм турчин. Реджеп Ага е филмов герой. Гледай филма, ще се посмееш. "Агресивен съм и имам комплекси" е мотото на първа серия.

Мразя фашистите и комунистите. Путлеристкия режим си е фашизъм едно към едно. Вие се заблуждавате за Украйна, тъй като не четете всички гледни точки.

Аз също мога да ви питам. От къде господа е тази неистова омраза у вас към Украйна, украинският народ, и свободата, която този народ сам си извоюва.

Кой е споменал, че мрази Украйна и украинците?  Мрази се политиката на Майдана, продиктувана от друга политика. Ето това се мрази, както и насаждането на вражда между украинци, руснаци и други малцинства, включително българи и татари.  В България също мразим определени личности и политики. Това не означава, че след като Плевнелиев е от Герб, аз трябва да мразя всички гербаджии. Напротив, ние говорим за омразна политика и омразни изпълнители в Украйна. 

Въпроса ми е много прост?Каква е процедурата?

Процедурата? Сигурен ли си, че това питаш?

Ето какви са инструментите:

http://www.federalreserve.gov/monetarypolicy/bst.htm

За кой конкретно инструмент искаш да ти извадя процедурата?

Украинците не избраха войната. Путлеристите нахлуха на украинска територия. Когато нахлуят на твоя територия, ако си мъж е редно да фанеш калашника !!!

Украинците са в правото си и няма да отстъпят. Помни ми думата !!!

Там в източна Украйна са руснаци и само ти още не си го разбрал...

Май ще трябва да се продават скоро. Срещу евро де, да не си помисли някой от феновете на алтернативните икономически теории, че трябва да вземеш рубли или юани с тях.

Колкото и да ти е смешно, рублите и юаните са много по-стойностни парични единици със златно покритие, което не важи за долара!

Процедурата? Сигурен ли си, че това питаш?

Ето какви са инструментите:

http://www.federalreserve.gov/monetarypolicy/bst.htm

За кой конкретно инструмент искаш да ти извадя процедурата?

Обясни го с прости думи, как фед отпуска долари на правителството на Сащ?

Кой е споменал, че мрази Украйна и украинците?  Мрази се политиката на Майдана, продиктувана от друга политика. Ето това се мрази, както и насаждането на вражда между украинци, руснаци и други малцинства, включително българи и татари.  В България също мразим определени личности и политики. Това не означава, че след като Плевнелиев е от Герб, аз трябва да мразя всички гербаджии. Напротив, ние говорим за омразна политика и омразни изпълнители в Украйна. 

Не украинските политици нахлуха на руска територия. А руските политици нахлуха на украинска.

И аз не мразя руснаците, а мразя агресивната политика на Путлер и путлеристите. Няма нужда светът от трета световна война заради този сатрап.

Колкото и да ти е смешно, рублите и юаните са много по-стойностни парични единици със златно покритие, което не важи за долара!

Напълно възможно, но на инвестиционната общност този факт все още не е известен, което намери отражение във валутния курс особено на едната от двете валути.

Нищо не ти пречи да я подкрепиш - има редица места в България, където ще разменят хартийките ти за Рубли.

Обясни го с прости думи, как фед отпуска долари на правителството на Сащ?

Чрез редица програми за изкупуване на различни активи.

Не украинските политици нахлуха на руска територия. А руските политици нахлуха на украинска.

И аз не мразя руснаците, а мразя агресивната политика на Путлер и путлеристите. Няма нужда светът от трета световна война заради този сатрап.

Трета световна ще има заради политиката на САЩ. Путин направи това, което би направил и Обама на негово място. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.