Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Крим сам направи своя избор в посока към Руската федерация и сега там няма война. Кой твърди да е украинска територия Новорусия?  Заради Сталин, Хрусчов и Брежнев ли?   Сега украинци уж бранят руска земя от руснаци и обикновено печели който си е у дома.   Заради обичаен патриотизъм.  Не мога да се начудя как може да има толкова заблудени хора!   Всичко е много просто - местното население определя какво иска и преценява. Украинците са окупатори и агресори - значи този народ там ...повече няма да е техен!   Кое му е сложното!?   Не ми са нужни САЩ и ЕС да ми формират мнението - аз съм възрастен човек и ползвам 3-4 езика, макар и на различно ниво на владеене. 

Ясно. Опорните точки.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 129,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ясно. Опорните точки.

Опорни точки с доводи и то реални, а твоите издишат като ... да не казвам какво че ще е доста цинично ( визирам разширени от надупване някои части ) 

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2435369#/video/http%3A%2F%2Fplayer.rutv.ru%2Fiframe%2Fvideo%2Fid%2F1191050%2Fstart_zoom%2Ftrue%2FshowZoomBtn%2Ffalse%2Fsid%2Fvesti%2FisPlay%2Ftrue%2F%3Facc_video_id%3D639234

Хората в Крим празнуват. Честит празник, на всички кримчани. И на всички руснаци. Дано скоро, и в Новорусия празнуват. Страдаха достатъчно, от бандеровците.

Имаш ли поне едно доказателство как и колко са страдали  руснаците в източна Украйна, преди сепаратистите терористи , наречени "опълченци" хванаха оръжието в ръка ?

:)

Имаш ли поне едно доказателство как и колко са страдали  руснаците в източна Украйна, преди сепаратистите терористи , наречени "опълченци" хванаха оръжието в ръка ?

Аз имам, антимайдана да ти говори нещо.. за погромите на десносекторовите фашаги да си чувал? кога Донецк се хвана за оръжие, я да си спомним...аа да, април месец ....а преди това правосеките фашаги не избиваха другомислещи нали, нееее, те са агънца, не са убивали, не са завземали и тероризирали селища и обществени сгради.. неее, руските опълченци почнаха ... никой не избиваше беркутовци, проруски настроени, руснаци етнически, не се завземаха телевизи, редакции.... не правеха хайки за хора, и блокади на пътищата , не смъкваха хора и не ги избиваха... 

Ех колко  къса памет имат тези тролове .... 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Ясно. Опорните точки.

При мен няма такива и драмите с братя славяни не мога лесно да ги приема - защото също се считам също за славянин. Аз не обвинявам обикновените украинци - обаче техни ръководители сглупиха повече от необходимото.

http://www.vesti.bg/rusiia-izkliuchi-vyzmozhnostta-da-vyrne-krim-na-ukrajna-6033116

А бе, москалята тръгнаха като арслани, ама да не се върнат като насрани  :)  :)  :)

Когато СССР  се разпадаше, всички вкупом одобряваха това под предлог, че хората имали право на самоопределение. Може и така да е. Добре, нека си представим, че Русия каже на Крим - махайте се, вървете при Киев. Хипотетично допускаме това. Какво става? Вариантите са няколко. Първо, война. Нима някой си мисли, че 2 милиона руснаци ще се примирят с това? Дори повечето да се примирят, ще има едни 10-15% националисти, които просто ще хванат оръжията. Втори вариант - масово изселване след влизане на украинските войски на полуострова. Естестввено, в Европа никой няма да разбере за великото преселение на руснаците, защото всички ТВ  канали и днес  са закодирани за подобни съобщения и репортажи. Трети вариант. Абстрахирайки се от първите два, в Русия настъпва анархия. Южна Осетия е оставена, Приднестровската република също. Чечения почва да се бунтува и се отделя. Япония си взема спорните острови, а Китай настъпва на север. Някой руски генерал не издържа и натиска червения бутон. И това само заради единия Крим? Някой на Запад нормален ли е изобщо?

Аз имам, антимайдана да ти говори нещо.. за погромите на десносекторовите фашаги да си чувал? кога Донецк се хвана за оръжие, я да си спомним...аа да, април месец ....а преди това правосеките фашаги не избиваха другомислещи нали, нееее, те са агънца, не са убивали, не са завземали и тероризирали селища и обществени сгради.. неее, руснките опълченци почнаха ...

Остави го. Да си тъне, в незнание.

Крим сам направи своя избор в посока към Руската федерация и сега там няма война. Кой твърди да е украинска територия Новорусия?  Заради Сталин, Хрусчов и Брежнев ли?   Сега украинци уж бранят руска земя от руснаци и обикновено печели който си е у дома.   Заради обичаен патриотизъм.  Не мога да се начудя как може да има толкова заблудени хора!   Всичко е много просто - местното население определя какво иска и преценява. Украинците са окупатори и агресори - значи този народ там ...повече няма да е техен!   Кое му е сложното!?   Не ми са нужни САЩ и ЕС да ми формират мнението - аз съм възрастен човек и ползвам 3-4 езика, макар и на различно ниво на владеене. 

Крим не е направил никакъв избор.

т.нар. "избор" - референдум и парламентарна декларация бе доказано под дулата на руските окупанти.

Това не го казвам аз, казва го любимия ви Путин във филма за Крим, казва го и руския терорист Игор Стрелков във интервюто си, което също дадох.

Или искате да кажете че спорите със самия путин и със своите проруски терористи ?

за референдума се сетих.. имаше случи на гласували към 130 % :) :) :)

Всичко е за парлама, това е повече от очевидно , а същественото е наистина перфектната военна операция.

Евала на Путин, евала на руските служби.

Само че както казах - таквиа неща са за съда в Хага... :)

нямаше нито международни ноти, нито руски протести , нито никакви други легитимни и нормални практики при някакви проблеми на дадени области.

Путин директно си ги превзе.

Парите на немците за отишли за тази сграда -  1,3 милиарда евро. После защо в Германия има криза............Сега, ако ги накарат да воюват срещу Русия, си представям какво ще стане........обикновените хора няма да искат, но военните ще се подчинят...........Ужас, Германия си повтаря историята..........нямаше да стане таа, ако Сталин беше прогонил САЩ, Англия, и Франция от Германия......... Сега страната щеше да е независима..........

Ох, войа ни чака, мен ме хваща страх...........Но и не знам друг начин да се отървем от САЩ..........Те са изхабили природните си ресурси, затова искат руските.........Само ядрено оръжие ще ги спре, за нещастие..........

Ако Путин не нанесе изпреварващ удар, светът ще загине! Войната трябва да е в САЩ, не в Европа! Трябва изпреварващ удар, по дяволите! Без Вашингтон и Пентагона, войските и ще са безпомощни...........без нареждания отгоре няма да има какво да правят!

Колко невинни трябва да умрат, колко? САЩ ще превърнат Европа в пепелище, за Бога!

Аз имам, антимайдана да ти говори нещо.. за погромите на десносекторовите фашаги да си чувал? кога Донецк се хвана за оръжие, я да си спомним...аа да, април месец ....а преди това правосеките фашаги не избиваха другомислещи нали, нееее, те са агънца, не са убивали, не са завземали и тероризирали селища и обществени сгради.. неее, руските опълченци почнаха ... никой не избиваше беркутовци, проруски настроени, руснаци етнически, не се завземаха телевизи, редакции.... не правеха хайки за хора, и блокади на пътищата , не смъкваха хора и не ги избиваха... 

Ехоооо балонитееее

АТО е следствие не причина за въоръжения конфликт.

Украинците предприеха военни мерки не преди а след превземането на области и администрации от терористите сепаратисти.

При мен няма такива и драмите с братя славяни не мога лесно да ги приема - защото също се считам също за славянин. Аз не обвинявам обикновените украинци - обаче техни ръководители сглупиха повече от необходимото.

Добре, извинявай. Увлякох се по тези дето им липсват първите седем години.

Ти си мислиш, че украинските ръководители са виновни. Аз си мисля, че руските ръководители са виновни

И аз като теб съм интелигентен човек. Капитан далечно плаване. Говоря три езика. Обиколил съм целия свят. Ходил съм много пъти и в Русия и в Украйна.

Както виждаш, не става въпрос за интелект и за разбиране. Става въпрос за светоусещане.

Крим е на територията на Украйна. Повредата е в твоя телевизор.

А бе, вие да не би да се информирате за външнополитическите събития от Велислава Дърлева ?

Обяснявам за кой ли път вече.

Крим е украински. Русия го анексира НЕЗАКОННО и следва да го върне.

А след това е суверенно право на Украйна, дали да го дава и на кого да го дава

Първо, пяна ти излезе от устата да обясняваш. Обяснява се спокойно, като мен. Продължавам с втора точка. Русия не анексира Крим. Хората в Крим на референдум решиха, че е добре да искат присъединяване към Русия. Русия прие, за да се избегнат човешките жертви, каквито неминуемо щеше да има при 20 000 украинска армия там. Трето, Украйна също преди двайсетина години реши едностранно да напусне тогавашния СССР. Просто нещата се случват така, както искат хората и това е положението. Ако в Щатите щата Калифорния реши да се отдели в самостоятелна държава, нима някой може да ги спре?  Не, не може, освен с военна интервенция. 

Ехоооо балонитееее

АТО е следствие не причина за въоръжения конфликт.

Украинците предприеха военни мерки не преди а след превземането на области и администрации от терористите сепаратисти.

Алоо, смешнико , информирай се да видиш какво беше преди АТО-то  ... а не ми приказвай врели некипели ..

АТО било видите ли а преди това нищо, мир и спокойствие   :D  ...  абе вас тролите поне на елементарни факти не ви ли учат, че да не се излагате толкова елементарно а??? или викаш дават поръчението, обещаните някакви облаги и напреед, кой колкото мозък и възможности има.....

Някой на Запад нормален ли е изобщо?

Не бих обвинявал запада за това, че руснаците са луди с картечница.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Като каза антимайдан, да припомним как се организира сега антимайдана :

Не бих обвинявал запада за това, че руснаците са луди.

Спорът е малко като яйцето или кокошката. За да обвиним едните, трябва да се върнем до яйцето на другите. После става мамата си трака. 

Въпросът с Украйна е не защо се случва всичко това, а защо някой иска да се отделя от тая държава. Ако си отговориш правилно на тоя въпрос, ще разбереш и последвалите събития. Никой не бяга от хубавото.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Алоо, смешнико , информирай се да видиш какво беше преди АТО-то  ... а не ми приказвай врели некипели ..

АТО било видите ли а преди това нищо, мир и спокойствие   :D  ...  абе вас тролите поне на елементарни факти не ви ли учат, че да не се излагате толкова елементарно а??? или викаш дават поръчението, обещаните някакви облаги и напреед, кой колкото мозък и възможности има.....

Учат ги, дръжки. Не им трябват, учени хора. :D

Бившия президентски съветник по националната сигурност Збигнев Бжежински заяви, че докато се съхранява възможност за реално прекратяване на огъня в Украйна, Вашингтон трябва "да се въздържа" от антируска риторика. Трябва да се направи опит за "разработването на такава форма за регулиране, при която някои интереси на САЩ и на Русия да се окажат съвместими", смята той.

http://www.blitz.bg/news/article/325727

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Добре, извинявай. Увлякох се по тези дето им липсват първите седем години.

Ти си мислиш, че украинските ръководители са виновни. Аз си мисля, че руските ръководители са виновни

И аз като теб съм интелигентен човек. Капитан далечно плаване. Говоря три езика. Обиколил съм целия свят. Ходил съм много пъти и в Русия и в Украйна.

Както виждаш, не става въпрос за интелект и за разбиране. Става въпрос за светоусещане.

Какво е натворил Путин!?   Те в Русия и в Новорусия го обвиняват в бездействие.   Не го обвинявай  и ти - сложно му е.  А аз явно още дълго ще се ядосвам - заради гадости, които украинци и руснаци взаимно  си причиняват.

Русия не анексира Крим. Хората в Крим на референдум решиха, че е добре да искат присъединяване към Русия. Русия прие, за да се избегнат човешките жертви, каквито неминуемо щеше да има при 20 000 украинска армия там

Къде останаха "вежливите зелени човечета" ? :) :)

Под дулата на които се проведе цялата тази бутафорна "руска демокрация"  ? :)

Къде останаха "вежливите зелени човечета" ? :) :)

Под дулата на които се проведе цялата тази бутафорна "руска демокрация"  ? :)

Просто и единия човешки живот е по-важен от интересите на 100 държави. Когато може да се спаси и един живот, никакви правила не важат. А както видяхме, спасиха се всички човешки животи, които година след събитията още са живи, коментират, работят, общуват и се радват на мира и свободата.

Мдам, за пореден път демонстриране на тотално невежество и идиотизъм... Защо някои си мислят че антимайдана е създаден в Русия ??? И че в Украйан е нямало антимайдански митинги преди април 2014-та ??

Освен човек да си пусне песен друго не остава.. с тъпаци съм казал как може да се спори.. за съжаление са ми далече  за да го направя...

https://www.youtube.com/watch?v=MHSQ_XgbIus

Гледам нова опорна точка. На тролчето. Та да питам, чисто информативно, изборите в Ирак, при американска окупация /водеше се война, и САЩ завладя Ирак и това е окупация вече/, или в Афганистан, признава ли ги? Или не може да осмисли, тези ситуации?

Аз не съм убеден, че Крим е искал да се отделя. 

Ами да бе гледал репортажите по време на референдума. И аз не съм убеден, че ДПС   има 40 депутати, ама го приемам. Просто има неща, които се приемат така, както ти се представят. 

Да не са  те баннали от гугъл ??

Че ти куца така хронологията ??

Април месец 2014 са обявени  ДНР и ЛНР, които почти веднага декларираха искане за присъединяване към РФ, и разбира се, отхвърляне на държавната власт.

В резултат този незаконен сепаратистки тероризъм, май месец 2014 г. започна украинската АТО.

Ами да бе гледал репортажите по време на референдума. И аз не съм убеден, че ДПС   има 40 депутати, ама го приемам. Просто има неща, които се приемат така, както ти се представят. 

При нас имало ли е военно положение по време на изборите ?

В Крим няма тан­кове и гладуващи

Бившият япон­ски премиер не видя по улиците на гра­до­вете на Крим тан­кове и гла­ду­ващи хора, а обрат­ното, твър­дят запад­ните медии. Той заяви: „Втори ден съм в Крим, но със соб­стве­ните си очи видях, че кри­мчани живеят напълно щаст­ливо и мирно. Изборът в полза на при­съе­ди­ня­ва­нето към Русия е напра­вен ясно и не под вли­я­ние на няка­кво въоръжено въз­действие, а във връзка със соб­стве­ните настро­е­ния и мечти. Раз­бира се, че не видях тан­кове по улиците на гра­до­вете. Оче­видно, че информаци­ята в меди­ите се под­нася по осо­бен начин."

http://www.cross.bg/krim-yaponiya-hatoyama-1457072.html

Японския премиер посети Крим... мога да кажа само едно браво за смелостта въпреки натиска който му оказаха....

П.С Вижте коментарите под статията, да ви напомнят за едни тролове тукашни ;) Хатояма казва едно, но троловете пак тяхното си знаят, сякаш те са там а не той....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.