Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

...  :D

Не, мило комплексирано другарче, не вярвам на хиляди неща в нета. Не само видеа.

Случаят в Константиновка е трагедия. Една от хилядите, които войната води със и след себе си. Много жалко за детето! Надявам се наистина виновните да бъдат съдени от военен съд.

Отново ще го кажа: Смятам, че в тази война има две страни. И двете са еднакво виновни за човешките трагедии.

А за американските ми шефове позна :D  работя в българо-американска фирма(машиностроене, за да не се комплексираш пак)

Това за американските ти шефове мислиш че беше случайно попадение ли  :D

Та както казах, твоето мнeние си е твое кое как е в Украината, но мисля че глупостите си  можеш да ги развяваш в други теми  , a  не тука да показваш дори елементарни незнания за Украйна, и техните медии .... а уж ги гледаш... показателно е колко виждаш обаче хахахах..

Мдам, накратко такива неща ... казах не ставай за смях, но ти пак успя да блеснеш.... не се учиш ама никак, и само кавалерското  донякъде възпитание те спасява от по жестока критика ..вземай си поука, и не злоупотребявай с него.... 

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 129,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Възрастните хора над 60г в много по-висока степен владеят руския език от възрастовата група 18-30г. и следователно те са много по-компетентните.Те са имащите достъп до информацията.

Категорично невярно твърдение, спрямо моите наблюдения над хора на тази възраст.

В добавка - признаци на пълна липса на критично мислене, обичайно - в комплект с увреждане на логическото такова.

Този човек не се чувства никак отговорен за събитията в Украйна и са му виновни около 10 000 руски доброволци, които с още около 30 000 сепаратисти-опълченци успяват да воюват с над 200 000 в украинската армия и в доброволческите батальони.

Току що зададе риторичен въпрос-отговор :)

Вместо фантасмагоричните ви версии и анализи ама кой и как ... и да търсите под вола теле , отговора е най логичния - Просто защото украинската армия отдавна воюва не със шепа "опълченци" а с кадрови руски войски.

:)

Това за американските ти шефове мислиш че беше случайно попадение ли   :D

Та както казах, твоето мнeние си е твое кое как е в Украината, но мисля че глупостите си  можеш да ги развяваш в други теми  , a  не тука да показваш дори елементарни незнания за Украйна, и техните медии .... а уж ги гледаш... показателно е колко виждаш обаче хахахах..

Мдам, накратко такива неща ... казах не ставай за смях, но ти пак успя да блеснеш.... не се учиш ама никак, и само кавалерското  донякъде възпитание те спасява от по жестока критика ..вземай си поука, и не злоупотребявай с него.... 

Спри да нагрубяваш хората. Това да ти е за последно !!!

http://www.ukrainadnes.com/%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D0%B2/

Ако украинската армия, воюваше с редовна руска войска, вече знамето на Новоросия, щеше да се вее в Киев. :)  Още миналата година, най-късно Април. :D

:)Руската армия би сложила край на тази война за броени дни - а Путин не желаеше и не желае да го направи. Местното население в Новорусия му е сърдито и ядосано - те го молеха да изпрати руски контингент като миротворци.    И аз не зная кое е правилно- лошото е, че войната ще продължава още много, докато това не се допусна в Крим. Не Ви разбирам - Вас симпатизиращите на безумията на украинските националист-анархисти...  Та те сегашните властимащи там надминаха дори Махно и Бандера... А можеха да прогнозират и да не допуснат случващото се!   Анархистка им работа.   Повечето украинци не споделят подобни идеи и се чудят какво да правят.

Редактирано от attj (преглед на промените)

:)Руската армия би сложила край на тази война за броени дни - а Путин не желаеше и не желае да го направи. Местното население в Новорусия му е сърдито и ядосано - те го молеха да изпрати руски контингент като миротворци.    И аз не зная кое е правилно- лошото е, че войната ще продължава още много, докато това не се допусна в Крим. Не Ви разбирам - Вас симпатизиращите на безумията на украинските националист-анархисти...  Та те сегашните властимащи там надминаха дори Махно и Бандера... А можеха да прогнозират и да не допуснат случващото се!   Анархистка им работа.   Повечето украинци не споделят подобни идеи и се чудят какво да правят.

Русия анексира Крим. След това внесе бойци и техника да вдигат бунтове в други части на Украйна. Ако Русия иска мир, следва да изтегли бойците си от Украйна, включително и от Крим.

Нямат право Москалята да искат мир, докато са окупирали чужда територия. Никой няма да ги остави на мира на украинска земя.

Аз не мога да ви разбера пък вас симпатизиращите на Путин, какво оправдание намирате за анексирането на територия на съседна държава. 

То е ясно, че фашистки е режимът на Путин. Украинците бранят своята родна земя от агресора !!!

Сериозно, и какво ще ми направиш селчо  .. че ми стана интересно .. ще се оплачеш на арменския поп предполагам....

А ранените бойци от твоя сайт, аз лично бих ги пратил там откъдето са се пръкнали.. да ги лекува Прасето и сие, както и хамериканските им приятели докарали ги дотам... бих помогнал на опълченците, но не и на овцете като теб.....

И още една забележка, всички гледам се оплакват от проруски пропаганди, а навсякъде в Бг нета гледам как пълзят сорсоидни тролове главно? странно нещо.. и то почти едни и същи опитващи се да огреят навсякъде ...че и рекламират помощ за укрите, рекламират за някаква справедливост.... а справедливостта към Крим от тяхна страна я нама, нито към хората от ЛНР и ДНР.... Отделно все за Русия се кахърят, злобеят, за Путин , за другите... а за золумите в Окрайната от тях няма да чуеш ниищо, ама грам нищо.... което говори достатъчно красноречиво ....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Вкарването на войска, беше мечтата на САЩ. Не им успя провокацията, макар и да се потрудиха, в избиването на хора.

Вкарването на войска, беше мечтата на САЩ. Не им успя провокацията, макар и да се потрудиха, в избиването на хора.

Бъркаш, американците не убиват в Украйна . Няма все още американски войски в Украйна. Руснаците убиват в Украйна. Това е повече от ясно.

Ти това ако досега не си разбрал...

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

И как е според укрите положението в Крим, и как е реално .. предполагам логика селянин пак ще каже че това е фейк и невярно :D съответно цитирайки статия от укро сайта  си....

https://www.youtube.com/watch?v=jdk6RAZgsjc

П.С Да се има и предвид че Шарий е за Крим в Украйна.... но това не му пречи да гледа реално и преценя реално ...

http://www.vesti.ru/doc.html?id=2435369#/video/http%3A%2F%2Fplayer.rutv.ru%2Fiframe%2Fvideo%2Fid%2F1191050%2Fstart_zoom%2Ftrue%2FshowZoomBtn%2Ffalse%2Fsid%2Fvesti%2FisPlay%2Ftrue%2F%3Facc_video_id%3D639234

Хората в Крим празнуват. Честит празник, на всички кримчани. И на всички руснаци. Дано скоро, и в Новорусия празнуват. Страдаха достатъчно, от бандеровците.

Категорично невярно твърдение, спрямо моите наблюдения над хора на тази възраст.

В добавка - признаци на пълна липса на критично мислене, обичайно - в комплект с увреждане на логическото такова.

Радвам се, че споделяш своите наблюдения, но именно това е ключовия момент - "твоите наблюдения".

Ти трябваше да си наблюдавал, че преди 10.11.89. в България се изучаваше задължително и руски език като част от общобразователната подготовка.Аз съм учил руски език и в училище, и в техническия. .

Сега такова нещо няма.Пак твоята наблюдателност трябваше да ти подскаже, че в света се наблюдава следното явление:

Онези които са изучавали дадена дисциплина, задължително я знаят по-добре от онези, които не са я изучавали.

Логическото мислене дали потвърждава това мое заключение или и моята логика нещо куца.

Редактирано от badr (преглед на промените)

http://www.ukrainadnes.com/%D0%BC%D0%B2%D0%BD%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BE%D1%82-400-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF/

Ето защо путлеристите влязоха в Крим. Да крадат.

Путлеристите могат само 3 неща:

1. Да крадат

2. Да лъжат

3. Да убиват

И м/у другото гледайки как официалните канали ТСН и 1+1 в Украйна лъжат хората, правете си сметката какво промиване на мозъци реално е там....

Обаче нашенските бай ганьовци разни тука, вярват 100% в тях.... че и прокарват същата пропаганда уж под прдлог че тя е истината и само истината ...  и се мъчат да ни убедят разбираш ли че Русия води война с Украйна... опитвайки се и нас да вкарват или настройват войнствено срещу нея...

http://www.ukrainadnes.com/%D0%BC%D0%B2%D0%BD%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BE%D1%82-400-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF/

1. Да крадат

2. Да лъжат

3. Да убиват

Мдам, на такива неща като твоите твърдения смешнико, по закон им викат клевета и очерняне ;)  Айде да видим доказателствата а не голите ти приказки изсмукани по указания, или от комплекси .... 

П.С И да те светна че национализация или приватизация, са вътрешни проблеми на всяка една държава, и не може сульо пульо да дава наклон на хората там какво да правят със собствените си предприятия , нали разбираш .... някак си е много нагло .. А отделно че това национализиране е по решение на правителството на Крим,  а не по решение на президента на РФ или премиера на същата ... информирай се за правомощията в РФ която имат всички нейни субекти....

Ти, чете ли статията? Поне заглавието? ;):D

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

Предфалитно май дрънкат на гол тумбак чифте пищови путлеристите.

За да не се избият вътре в Русия заради лакомията си, изнасят агресия и сеят смърт навън в чужди държави.

Което си е исторически присъщо на москалята, тъй че няма защо да се учудваме

Мдам, ти остави това, ама май и в Германия нещата се разпалват, и на хората им е писнало, само дето не виждам българските медии да информират за това какво става във Франкфурт....за съжаление и съответната тема я закриха...  Дето се вика, май пролетта лека полека настъпва и в европата ... и буквално и преносно...

http://ria.ru/world/20150318/1053184987.html

http://russian.rt.com/article/80207

П.С хехех, Лех Валенса може само да си мечтае за това, абе тия полски мишки не разбраха ли че те не са водещи нито в славянския свят, нито в европа, нито никъде.... не напразно толкова години са извън  картата на света, и сега комплексите им избивата тотално.... нали имат и покрепата на големия задокеански брат... мдааам...Добре че навремето в Жечсполита са били литовци, и чехи, и словенци, и руси дори, че да имат някаква мощ, иначе тевтонците са щели да ги смазват още повече....не че не са де... но това е стара история...

А виждам и Виктор Суворов се цитира, най големия продажник сред руските служби откакто ги има.... хахахаха

Какво е станало във Франкфурт? Не знам езици, би ли ми казал какво е станало там? Моля те! :(

Какво е станало във Франкфурт? Не знам езици, би ли ми казал какво е станало там? Моля те! :(

Той в Лондон не знае какво става, ти си седнала за Франкфурт да го питаш...

1. Да крадат

2. Да лъжат

3. Да убиват

Ако беше малко по-умен, щеше да разбереш, че Русия никога няма да отстъпи военно-морската си база в Севастопол на САЩ!!!

Ако беше малко по-умен, щеше да разбереш, че Русия никога няма да отстъпи военно-морската си база в Севастопол на САЩ!!!

Крим е на територията на Украйна. Повредата е в твоя телевизор.

А бе, вие да не би да се информирате за външнополитическите събития от Велислава Дърлева ?

Обяснявам за кой ли път вече.

Крим е украински. Русия го анексира НЕЗАКОННО и следва да го върне.

А след това е суверенно право на Украйна, дали да го дава и на кого да го дава

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Накратко бунтове.... формалния повод беше срещу ЕЦБ ( Европейската Центтрална Банка ) и нейната политика , които те считат че са антисоциални и обслужващи само нечии интереси .... и не само...

Като цяло профсъюзи и други организации започнаха митинги, които прераснаха в стълкновения с полицията , погром на коли и така нататък...

http://www.blitz.bg/news/article/325626

Русия анексира Крим. След това внесе бойци и техника да вдигат бунтове в други части на Украйна. Ако Русия иска мир, следва да изтегли бойците си от Украйна, включително и от Крим.

Нямат право Москалята да искат мир, докато са окупирали чужда територия. Никой няма да ги остави на мира на украинска земя.

Аз не мога да ви разбера пък вас симпатизиращите на Путин, какво оправдание намирате за анексирането на територия на съседна държава. 

То е ясно, че фашистки е режимът на Путин. Украинците бранят своята родна земя от агресора !!!

Крим сам направи своя избор в посока към Руската федерация и сега там няма война. Кой твърди да е украинска територия Новорусия?  Заради Сталин, Хрусчов и Брежнев ли?   Сега украинци уж бранят руска земя от руснаци и обикновено печели който си е у дома.   Заради обичаен патриотизъм.  Не мога да се начудя как може да има толкова заблудени хора!   Всичко е много просто - местното население определя какво иска и преценява. Украинците са окупатори и агресори - значи този народ там ...повече няма да е техен!   Кое му е сложното!?   Не ми са нужни САЩ и ЕС да ми формират мнението - аз съм възрастен човек и ползвам 3-4 езика, макар и на различно ниво на владеене. 

Крим е на територията на Украйна. Повредата е в твоя телевизор.

А бе, вие да не би да се информирате за външнополитическите събития от Велислава Дърлева ?

Обяснявам за кой ли път вече.

Крим е украински. Русия го анексира НЕЗАКОННО и следва да го върне.

А след това е суверенно право на Украйна, дали да го дава и на кого да го дава

Бла бла блааа.... Крим е Руски, факт, и в състава на РФ...  каква украинска територия те гони смешнико не знам.. 

А суверенно право беше и да няма преврати, ама стана , и когато една част от населението не поиска да се съобрази с този преврат, те ги обявиха за престъпници... и за терористи .... и им обявиха война... в която удариха яко на камък и сега реват безпомощно и жалко ....

А доколко Украина вече е суверенна, можеш да питаш новорусийци и кримчани... както и доста други.... че те суверенен кабинет нямат, ти за държава говориш :D  разни хамериканци, литовци, грузинци са им министри , да не говорим за останалите които не са в кабинета, доста с двойно, тройно гражданство и те управляват сегашна Украина ... мдаам, много независими наистина....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.