Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Нямам намерение да споря повече по темата.Само ще добавя една мисъл на Айнщайн

Политиката е махало, което се колебае между анархия и тирания, и движението му се поддържа от постоянно обновяващи се илюзии.

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 129,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нямам намерение да споря повече по темата.Само ще добавя една мисъл на Айнщайн

Политиката е махало, което се колебае между анархия и тирания, и движението му се поддържа от постоянно обновяващи се илюзии.

А аз ще добавя една друга, мисля беше на древногръцкия философ Платон,  че най добрата форма на управление е тиранията, където властта е изцяло в ръцете на един човек, но този тиранин е правдив, честен и справедлив еднакво към всички и всеки....

А защо мисли така, може да се прочете в неговите диалози.... Ницше е имал подобни мисли също м/у впрочем... за силния човек и тиранията ... и за стадото под него....И напълно го разбирам виждайки стадото накъде води, и как води.... или тарикати го водят 

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

В тази връзка още 45 въпроса към българския русофил.

http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/40895-45-goresti-vaprosa-do-balgarskiya-rusofil.html

Сега прегледах въпросната статия, толкова смешна и жалка "статия" не съм чел!

По същество, около 95 процента от въпросите са откровени лъжи, 4.5процента са изопачени факти и едва 0.5 процента истина!Рядко си позволявам да раздавам такива епитети, но автора на тази "статия" е идиот!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Аве тука що ми се струва,че все едни и същи хора пишат. Я тролчетата да вземат да си променят най сетне стила на писане,че много очавадно бре!

Единият се поозапти изкочи друг. Ама вие верно се клонирате ей!

Добре :) По един или друг начин , разбрах едно - нямате отговор на 45-те въпроса :)

От Алфа рисърч едно последно изследване  - една трета от хората са променили на негативно отношението си след  анексирането на Крим.

Може да говидите в нета, има и други цифри, но.....направи ми впечателние отново профила на анкетираните и как им е мението по  възраст :

Основните социални групи, сред които Русия влошава образа си са жителите на София и най-вече между 18 - 30 годишните, докато възрастните хора над 60 г. остават ядрото на подкрепата за руската политика.

Младите , интелигентни , будни  хора 18-30 г  не се водят по путинистки лъжи.

Докато възрастните.. те си знаят едно .. младостта и мисленето им е при съветската власт :)

Нищо че я няма тази съветска власт много отдавна... то и ладостта я няма, но "мечтите са живи" както каза Стани Шеф на майор деянов в един известен предизборен клип в един трамвай :)

Колеги, предлагам да почетем с едноминутно мълчание паметта на загиналите украински бойци, в борбата срещу наглите путлеристки агресори.

Слава на Украйна !!! Вечна слава !!!

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Аве тука що ми се струва,че все едни и същи хора пишат. Я тролчетата да вземат да си променят най сетне стила на писане,че много очавадно бре!

Единият се поозапти изкочи друг. Ама вие верно се клонирате ей!

Клонират не, ми направо се възпроизвеждат. :D  Като от фабрика за тролове. :D 

Да почетем с минута мълчание, премазаното украински БМП, 8 годишно дете. Лека му пръст, на невинното детенце.

Добре :) По един или друг начин , разбрах едно - нямате отговор на 45-те въпроса :)

От Алфа рисърч едно последно изследване  - една трета от хората са променили на негативно отношението си след  анексирането на Крим.

Може да говидите в нета, има и други цифри, но.....направи ми впечателние отново профила на анкетираните и как им е мението по  възраст :

Младите , интелигентни , будни  хора 18-30 г  не се водят по путинистки лъжи.

Докато възрастните.. те си знаят едно .. младостта и мисленето им е при съветската власт :)

Нищо че я няма тази съветска власт много отдавна... то и ладостта я няма, но "мечтите са живи" както каза Стани Шеф на майор деянов в един известен предизборен клип в един трамвай :)

Не отново не позна.Типично  в твой стил - аргументи против личността.

Възрастните хора над 60г в много по-висока степен владеят руския език от възрастовата група 18-30г. и следователно те са много по-компетентните.Те са имащите достъп до информацията.В последните 20г. руския език не се изучава в училище и сред групата 18-30г. владеещите руски език едва имат и  5%.

Така че извода е само един.Сред 18-30г, при които достъпа до информация е силно ограничен, процъфтява дезинформацията и манипулацията, докато при далеч по информираните се вижда друга картина.

Не отново не позна.Типично  в твой стил - аргументи против личността.

Възрастните хора над 60г в много по-висока степен владеят руския език от възрастовата група 18-30г. и следователно те са много по-компетентните.Те са имащите достъп до информацията.В последните 20г. руския език не се изучава в училище и сред групата 18-30г. владеещите руски език едва имат и  5%.

Така че извода е само един.Сред 18-30г, при които достъпа до информация е силно ограничен, процъфтява дезинформацията и манипулацията, докато при далеч по информираните се вижда друга картина.

Да не забравим, че възрастовата група 18-30 /в която и аз влиза засега :D / бяхме подложени на 25 години 'демократична' пропаганда. Като почнеш от американските филми, та стигнеш до новините и предаванията. Съвсем целенасочена си беше, и имаше за цел, да промие мозъците. Изглежда, при някои е успяла. :D 

Хехе :) само такъв довод за "знаенето на езика" не бях чувал.

Ти направо откри нов неизвестен метод за социолозите :)

Поне да беше се огледал или попитал близки , познати и др. пенсионери каква , аджеба, е причината поради която гласуват за червените  и/или  защо им е симпатична РФ.

Ще се радвам поне един да намериш да ти каже - защото знам руски и се информирам  на руски :) :) :)

Интересно аз в коя категория съм , след като перфектно си знам и общувам на руски ?  :) :)

Както и да е.. мерси за поредния виц.

А ето картинка от град под укро контрол, града е Константиновка, там където пияни укри сгазиха дете и избягаха , а хората се надигнаха срещу тях ....

Видеото е снимано от украински канал,и препредадено чрез нюзфронт...отново народа говори какво им е , а не каквото хунтата пропагандира

https://www.youtube.com/watch?v=Zm4oZILwGtQ#t=34

Нещо на укро журналята не им се радват много много, защо ли .....

http://rusvesna.su/news/1426672852

А ето картинка от град под укро контрол, града е Константиновка, там където пияни укри сгазиха дете и избягаха , а хората се надигнаха срещу тях ....

Видеото е снимано от украински канал,и препредадено чрез нюзфронт...отново народа говори какво им е , а не каквото хунтата пропагандира

Там са вече, на десен сектор войските. Скоро, типично по фашистки, ще ги застрелят. Има сведения, че вече са отвеждани хора, в неизвестна посока. А повечето след това, не се връщат.

Мнение на бившия полски президент Лех Валенса

«Если Россия рискнет и нападет на Польшу и другие страны, то она распадется. Она станет маленькой страной с 20-миллионным населением, поскольку имеет 50 народностей. Я вижу, что будет твориться с Россией: конечно, погибнет 10 млн людей и больше… Лучше, чтобы этого не произошло», - заявил он.

По мнению Валенса, в России на данный момент проживает около 50 народностей, все они могут создать отдельные государства. Причем сама РФ, по словам польского экс-президента, - «отсталая в сознании и государственных структурах» на 30-50 лет.

Ако Русия нападне на Полша и др съседи , то тя ще се разпадне.Ще стане 20 милионна държава, тъй като е съставена от 50 националности.

и че... Русия в момента е изостанала като съзнание и държавни институции със 30-50 г.

И още едно много интересно мнение на всеизвестния писател-бивш разузнавач Виктор Суворов

http://politolog.net/interview/viktor-suvorov-eshhe-uvidim-kak-ruxnet-rossiya/

Кто придумал Великую Отечественную? Зачем ее вычленили из Второй мировой войны? Придумал это товарищ Сталин. А зачем? А затем, чтобы все преступления начального периода Второй мировой войны забыть. Вторая мировая война началась разделом Польши в 1939 году, этот раздел был совершен не в имперской канцелярии, а в Кремле. Гитлера там не было, там были товарищи Молотов, Риббентроп и Сталин. Они разделили Польшу, и тем самым, развязали войну. Далее Сталин обманывает Гитлера, Гитлер вступил туда, что мы разделили, — это тебе, это мне. Гитлер начал, а Сталин говорит, ой, я не готов. Вот и вся вина пала на Гитлера. После этого последовала Финляндия, после этого Бессарабию оторвали от Румынии, Эстония, Литва, Латвия и так далее. То есть, Советский Союз атаковал всех западных соседей. И это была преступная война, Советский Союз был участником Второй мировой войны с самого первого дня и даже раньше, как только подписали 23 августа документ о разделе Польши, с этого и началась Вторая мировая война. И Сталин агрессором был с самого начала, а потом Гитлер, сообразив, что здесь происходит, и поняв, чего ему ждать, напал первым. И Сталин вот это нападение использовал в качестве пропаганды.

Давайте забудем, как мы напали на Польшу, воткнули ей нож в спину, давайте забудем Финляндию, как мы на нее напали, давайте забудем, как мы уничтожили Эстонию, Литву и Латвию, давайте забудем, как мы оторвали Бессарабию и Северную Буковину от Румынии, и давайте считать войну с 22 июня, вот на нас напали, ой, какие мы бедные — Великая Отечественная война.

СОВЕТСКИЙ СОЮЗ НАЧИНАЛ ВОЙНУ КАК АГРЕССОР И ЗАВЕРШИЛ ЕЕ КАК АГРЕССОР

....................

Япония скоро вспомнит о том, что Сахалин, Курильские острова — это все-таки не Россия, а Япония. Пока Россия сильна, Япония молчит, как только начнутся в России большие проблемы, Япония о своих землях вспомнит. Также как Кенигсберг, по-польски Кролевец, был передан Советскому Союзу на 50 лет — с 1945 по 1995 год. И Кенигсберг, который Калининград, он должен быть возвращен Германии, но Германия молчит пока.

.

.....

Путин открыл ящик Пандоры. После Второй мировой войны, после великих побед Советского Союза в Великой Отечественной войне было как-то неофициально признано: ребята, давайте не вспоминать старое, давайте не трогать границы, вот как оно сложилось, пусть так и останется. И вот Путин это равновесие нарушил. И как только он оторвал Крым от Украины, хорошо это, плохо, давайте про это не будем. Он нарушил равновесие, вот что страшно. И теперь понесется — Финляндия скажет: «А вы у нас отобрали Выборг». А немцы скажут: «А вы у нас забрали Кенигсберг и в 1995 году должны были его вернуть, 20 лет назад, так что верните». И Япония, и Китай, мало ли кто еще. Равновесие Путиным нарушено, и это ему очень скоро икнется. Я не знаю, на этом свете или там, в аду, где его будут жарить в смоле.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Мдам, ти остави това, ама май и в Германия нещата се разпалват, и на хората им е писнало, само дето не виждам българските медии да информират за това какво става във Франкфурт....за съжаление и съответната тема я закриха...  Дето се вика, май пролетта лека полека настъпва и в европата ... и буквално и преносно...

http://ria.ru/world/20150318/1053184987.html

http://russian.rt.com/article/80207

П.С хехех, Лех Валенса може само да си мечтае за това, абе тия полски мишки не разбраха ли че те не са водещи нито в славянския свят, нито в европа, нито никъде.... не напразно толкова години са извън  картата на света, и сега комплексите им избивата тотално.... нали имат и покрепата на големия задокеански брат... мдааам...Добре че навремето в Жечсполита са били литовци, и чехи, и словенци, и руси дори, че да имат някаква мощ, иначе тевтонците са щели да ги смазват още повече....не че не са де... но това е стара история...

А виждам и Виктор Суворов се цитира, най големия продажник сред руските служби откакто ги има.... хахахаха

Привържениците на плутократ-демокрацията нека прочетат Военните операции на САЩ и да се замислят дали те са довели до по-висок стандарт на живот на населението в посочените страни .Ако САЩ искаха свобода и просперитет за Украйна щяха да изкарат кирливите ризи на украинските олигарси , а не да държат информацията за себе си с цел да ги манипулират.Явно целта е замяната на една корумпирана власт с друга ,но слугуваща на тях.

Хехе :) само такъв довод за "знаенето на езика" не бях чувал.

Ти направо откри нов неизвестен метод за социолозите :)

Поне да беше се огледал или попитал близки , познати и др. пенсионери каква , аджеба, е причината поради която гласуват за червените  и/или  защо им е симпатична РФ.

Ще се радвам поне един да намериш да ти каже - защото знам руски и се информирам  на руски :) :) :)

Интересно аз в коя категория съм , след като перфектно си знам и общувам на руски ?  :) :)

Както и да е.. мерси за поредния виц.

Ти много неща не знаеш за науката.Съществуват ноторно известни факти, които не се коментират излишно.

Няма нужда да казвам, че за да разбираш  информация по въпросите на математиката трябва да си учил математика.След като се коментира информация достигаща до целевите групи на руски език, то ключов фактор логично е да бъде познаването на езика.Няма как у непознаващите го да се формира правилна представа.

Това, че ти знаеш руски, не те прави представителна извадка.Ти очевидно не си чувал и за статистическа тежест, но се произнасяш по въпроси, които не отбираш.

Изведнъж представяш 16-30г-те като умни, будни и т.н.Но това съвсем не означава, че останалите са нещо по-долу, по-глупави, по будали и т.н.

Когато търсиш компетентно мнение се цени мнението на дългогодишен специалист в дадена област.В посочената от теб възратова група по дефиниция няма такива.Просто младите имат потенциал да станат специалисти  и в това е част от тяхната ценност.

Самият факт, че трябва да ти обяснявам подобни неща е вече показателен.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Поляците, са уличните жрици на Европа. Винаги са били такива. За това и имаше папа, от Полша. Целта беше, да се удари СССР. Както и стана, с атентата. Като 'българската следа', е измислена от ЦРУ. Причината е, че България беше най-близкият съюзник на СССР. И чрез нас, удряха СССР.  В ЦРУ, са се надявали, да предисвикат вълнения в Полша, заради атентата. Сега, поляк е начело на ЕС. Защо ли?  :D 

Ти сериозно ли мислиш, че видеото е на украинския канал 5?

И те доброволно са преотстъпили видеото си(не че не е цветисто) на опълченците?

Не си сериозен, нали?

Там са вече, на десен сектор войските. Скоро, типично по фашистки, ще ги застрелят. Има сведения, че вече са отвеждани хора, в неизвестна посока. А повечето след това, не се връщат.

мдам... и корпуса на НАТО за бързо реагиране е там...

Момчета, наистина ли вярвате на всичките тези измислици?

Поляците, са уличните жрици на Европа. Винаги са били такива. За това и имаше папа, от Полша. Целта беше, да се удари СССР. Както и стана, с атентата. Като 'българската следа', е измислена от ЦРУ. Причината е, че България беше най-близкият съюзник на СССР. И чрез нас, удряха СССР.  В ЦРУ, са се надявали, да предисвикат вълнения в Полша, заради атентата. Сега, поляк е начело на ЕС. Защо ли?  :D

Ми щото са отличници в едни езикови приоми относно задокеански задници ... Туск, смешник подобен на нашия Б.Б, и също толкова глупав, но за сметка на това интересчия и по селскому тарикат.... Иначе уж бил историк човека, ама само като му видиш историческите изцепки и ти става ясно колко историк е, и на кой служи.....

А това какво ще става ще видим занапред....  паляците наглеят доста напоследък ....

Яценюк смята да възстановява украинският контрол над Крим, Донецк и Луганск по всякакви възможни начини.Върховната Рада ги обяви за окупирани територии - все едно там не е имало референдуми, мнението на местното население напълно се игнорира. Това ли е украинската демокрация - те просто искат да продължават и още да владеят и управляват рускоезичните територии. Искат да смажат бунта с кръв и разрушения - обаче не оценяват съседството с Руската федерация. Сега Новорусия ще си иска всички населени места с проведени референдуми. Изглежда украинците се стремят да задълбочават военния конфликт.

Ти сериозно ли мислиш, че видеото е на украинския канал 5?

И те доброволно са преотстъпили видеото си(не че не е цветисто) на опълченците?

Не си сериозен, нали?

А на кой е видеото според теб, и защо така е посрещнат журналиста ?? я пак го изгледай и дай свой вариант...

И защо пък трябва да се дава, то се сваля ако е качено, или някой го дава, все пак има доста проруски в украйна, дори и в Киев..... Новите филми как излизат още преди премиерите си ... И да, сериозен съм, ти си несериозната с такива елементарни доводи, как се давало видите ли.. ех.... айде спри се малко и помисли....

П.С да не стане пак като изцепката ти че уж оператора снимал прав, а само журналистката падала при обстрела .... 

А и да,не ми говори за видео аудио познанията си и знания за видеообработка и подоготовка ... нито за цирк Буш.....

Яценюк смята да възстановява украинският контрол над Крим, Донецк и Луганск по всякакви възможни начини.

Ще  му се налага да го прави под съпровода на "Ставай страна огромная" и ми се струва, че с този акомпанимент ще има някои трудности.Не съм чувал някой да е успявал в подобни начинания.

Ще  му се налага да го прави под съпровода на "Ставай страна огромная" и ми се струва, че с този акомпанимент ще има някои трудности.Не съм чувал някой да е успявал в подобни начинания.

Успявали са само монголите  по принцип, и донякъде наследниците им, като татарите, но не са ги завоювали, просто са изисквали васалитет , макар и за кратко.... западна европа не е успявала никога....Нормално, татарите са завоювали по един начин, а запада завоюва по друг... няма място за сравнение ...

Успявали са само монголите  по принцип, и донякъде наследниците им, като татарите, но не са ги завоювали, просто са изисквали васалитет , макар и за кратко.... западна европа не е успявала никога....Нормално, татарите са завоювали по един начин, а запада завоюва по друг... няма място за сравнение ...

Ето къде всъщност е проблема  - 

Мдам, така си е, вместо да се опитат да дадат на ислямските страни образование и напредничавост, запада има изгода да ги връща назад в това отношение, и да разпалва вражди... А руснаците по исторически причини са осъзнали че това не е добре, и че ислямските срани имат нужда от развитие, а не от застой .... Това го признават дори афганистанците, въпреки че са се борили срещу СССР ....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.