Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Положението в Украйна

Featured Replies

Ами ще ти пусна още един линк, да ти видя киселия СУРАТ !!!

Западът направи голяма грешка, когато преди втората световна война мълчаливо се съгласи Хитлер да превземе Чехия, под предлог, че чехите малтретират намиращото се там германско малцинство.

Сега ако западът позволи на Путлер с абсолютно същите финтове да превземе Украйна, ще направи същата грешка.

O да брате Реджеп.Сигурно запада не нападна Ирак, че там видите ли оръжия страшни имало.Избити бяха десетки хиляди ала оръжие никой не намери.Единствено петрола си намери нов собственик на име Чичо САМ.

А нима запада не нападна Либия под същия предлог, а сигурно $200 млрд. конфискувани от Кадафи и невърнати на Либия са някакви дребни стотинки.Какво ли пък стана с петрола на Либийците или пак забравям максимата: Където и да е нефта негов собственик е САЩ.

Разбира се че става дума за правата на бедните либийци.За тяхните безкрайни страдания и човеколюбците на запад, които виждат в петрола причината за тези стадания  и предприемат солидни мерки подобни причини да са далеч от либийците.

И сега разбира се, че не става дума за контрол на ресурси.Ама как може подобна меркантилност.Просто братята хамериканци по-добре се справят с енергийните въпроси и следователно тия нещица трябва да са под техен контрол.

Това са просто странични ефекти, които не са търсени.Запада иска единствено да защити  правата на човека.

Никакви други цели и задачи, като борбата ще се води до последният човек, чийто права ще защитават.

И на мен ми се къса сърцето... но какво да се направи?

Случайно налетях на един материал от "Новая газета" от 25.02 т.г.,

Но защо тук отсъства твоят иначе твърде добър и трезв скептицизъм?

Редактирано от badr (преглед на промените)

• Отговори 2,7k
  • Прегледи 129,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Но защо тук отсъства твоят иначе твърде добър и трезв скептицизъм?

Защото нещата се развиват точно по този план, Бадр. С едно отклонение - смятам, че след като си взе Крим, Путин реши, че Донбас като че ли не му трябва точно в този момент, макар и да продължава подкрепата си.

А и някак вярвам на "Новая газета" - десет журналисти, работили за вестника са мъртви... това(поне за мен) е твърде показателно за истинноста и неудобността на медията, която не е забранена, но е известна с критиката си към Путиновата политика.

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Бих се съгласил ако този план бе публикуван преди настъпването събитията, но на 25.2 е вече постфактум.

Все пак лесно се пишат пророчества за отминали дни.

Има резон в думите ти, но ако го прочетеш, ще видиш, че на няколко места редакторът изписва, че текстът е с малки съкращения, но е по оригинала, който е притежание на вестника и се съхранява от вестника.

А кога са получили оригинала?... явно не е преди събитията.

П.П. Мненията са много интересни. Има и опровержения на текста и критика към вестника.

Има резон в думите ти, но ако го прочетеш, ще видиш, че на няколко места редакторът изписва, че текстът е с малки съкращения, но е по оригинала, който е притежание на вестника и се съхранява от вестника.

А кога са получили оригинала?... явно не е преди събитията.

И кой е автора на този план?Нещо не виждам подпис!Малко ми напомня на флашките, които се разнасяха от анонимни по разни вестници у нас и се рекламираха от Кристина Патрашкова и други разни образи!

И кой е автора на този план?Нещо не виждам подпис!Малко ми напомня на флашките, които се разнасяха от анонимни по разни вестници у нас и се рекламираха от Кристина Патрашкова и други разни образи!

Предполага се участието на "православния бизнесмен" милиардерът - Константин Малофеев, който е и инициатор на създаването на "черен" списък на сайтовете. Човекът, който стои зад Стрелков и финансира начинанието. Фактически точно неговите структури са дали сигнал на Путин за конфликтите в Донбас и Крим и са предложили да се използват, за да не става Русия страна, която да носи отговорност.

Но това го пише в статията.

Предполага се участието на "православния бизнесмен" милиардерът - Константин Малофеев, който е и инициатор на създаването на "черен" списък на сайтовете. Човекът, който стои зад Стрелков и финансира начинанието. Фактически точно неговите структури са дали сигнал на Путин за конфликтите в Донбас и Крим и са предложили да се използват, за да не става Русия страна, която да носи отговорност.

Но това го пише в статията.

Да, това е важно да се отбележи-"предполага се"!

Пише също"Впрочем, пресс-служба бизнесмена после анонса этого материала в эфире «Эха Москвы» категорически опровергла это предположение и заявила о намерении господина Малофеева обратиться в суд."

Аз също предполагам, че има живот на други планети, но....малко ми е трудно да го докажа! :)

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Да, това е важно да се отбележи-"предполага се"!

Пише също"Впрочем, пресс-служба бизнесмена после анонса этого материала в эфире «Эха Москвы» категорически опровергла это предположение и заявила о намерении господина Малофеева обратиться в суд."

Аз също предполагам, че има живот на други планети, но....малко ми е трудно да го докажа! :)

Както виждаш съм коректна и превеждам съвсем точно. Не настоявам на всяка цена, че въпросната статия е истина. АЗ Я ПРЕМАМ за истина и не искам същото от който и да било друг човек.

Предполагам, че вече си гледал "Крим-пътят към дома"?

Истината, която всички знаехме, но не можехме до докажем, блесна в абсолютния си вид и то от устата на самия Путин.

Така е и с Донецка и Луганска области. Отново знаем истината, но явно трябва да чакаме самият Путин да я каже, че да повярва най-накрая целия свят в руската агресия и безпрецедентно участие в разкъсването на една уж "братска" държава. Защото за САЩ Украйна е никой(плацдарм за ненаситния американски апетит), но за Русия наистина е "брат". Почти няма семейство в еврапейската част на Русия, което да няма близки, роднини, приятели в Украйна и какво? - Почернени майки и бащи от едната и другата страна...

Предполагам, че вече си гледал "Крим-пътят към дома"?

Истината, която всички знаехме, но не можехме до докажем, блесна в абсолютния си вид и то от устата на самия Путин.

Така е и с Донецка и Луганска области. Отново знаем истината, но явно трябва да чакаме самият Путин да я каже, че да повярва най-накрая целия свят в руската агресия и безпрецедентно участие в разкъсването на една уж "братска" държава. Защото за САЩ Украйна е никой(плацдарм за ненаситния американски апетит), но за Русия наистина е "брат". Почти няма семейство в еврапейската част на Русия, което да няма близки, роднини, приятели в Украйна и какво? - Почернени майки и бащи от едната и другата страна...

Виж, аз не твърдя, че Путин и Русия нямат участие в конфликта, напротив твърдя, че имат, но за разлика от вас аз смятам, че те бяха принудени да участват в него!

Правят се неуместни аналогии с Хитлер `39г от пишман аналитици .....

Да ! Аналогия има !

В случая с Хитлер , танковете му бяха насочени от Европа изобщо , срещу Русия !

Пет години не му стигнаха ! Получи си го !.....

Днес - също !

Ракетите на САЩ в НАТО и Европа - пак срещу Русия !

И причините са едни и същи това да се прави !

ФАКТ! 

Само , че сега минути са нужни !

Няма място и време за лигавене - това демокрация било , пък онова не е .....

Крим и Донбас им се приискало !

Урал и Кавказ не им ли се искат ?!

На Хитлер и Европа също им се искаше ?!

За Сибир пък се говори поне от 100 години .....!

Който има грам мозък в главата си , да мисли преди да дърдори глупости , че аман от пропаганда този сайт ли или оня......пълно с идиоти, уж демократи - ще ни подпалят къщите ! 

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Виж, аз не твърдя, че Путин и Русия нямат участие в конфликта, напротив твърдя, че имат, но за разлика от вас аз смятам, че те бяха принудени да участват в него!

Бяха принудени ???

Както Хитлер беше принуден да защитава немското малцинство от фашизираните чехи.

Значи като издърпам от ръката на някое дете кисията му с бонбони, аз не съм виновен, а детето, което със своята беззащитност ме е принудило да му взема бонбоните !!!

Хубава логика. Няма що.

Както Хитлер беше принуден да защитава немското малцинство от фашизираните чехи.

Ти пък въобще не си в час с ВСВ......!

То като ти гледам постовете , няма и как да бъдеш.

Кесийка с бонбони му се привидяла....!

За теб цензурни епитети нямам......така , без епитет ще си останеш ! :)

Също като за умрелите - добро или нищо !

Бяха принудени ???

Значи като издърпам от ръката на някое дете кисията му с бонбони, аз не съм виновен, а детето, което със своята беззащитност ме е принудило да му взема бонбоните !!!

Хубава логика. Няма що.

Виж, няколко пъти се поместваха линкове към статии в които се обяснява на елементарен език, че Нато не спази уговорката си с Русия да не се разширява към границите й.Какъв и беше проблема на Украйна, като неутрална държава?Русия зачиташе ли границите й?Да, светът не е справедлив и съвършен, както за хората така и за държавите съществуват някои ограничения, поради факта, че има и други около нас и те също имат свои интереси!

Редактирано от M.Николов (преглед на промените)

Уважавам мнението ти.

Ако ти остане време, прочети и някой от коментарите и ще видиш как руснаците твърдят, че в Донбас не е имало недоволни от политиката на Киев, до момента, в който руските спец. служби не са започнали съответната разработка там. Аз го знаех повече от година преди Майдана, от приятелка украинка, чиито роднини живеят там. Но не го вярвах.

Уважението, което питаех към Русия, в частост към Путин, който успя да вдигне на крака един паднал мастодонт се срути  и за мое съжаление смятам, че процесът е невъзвратим. Путин и политиката му са ми толкова ненавистни, колкото и политиката на САЩ и останалите велики сили.

Забелязах нова стратегия на русофобите във форума. Да се наредят в колонка от коментари и всеки следващ да подкрепя някоя глупост написана от първият в колоната, а често се случва последния писал от групата, вече да е включил въпросната глупост в аргументната си база, все едно се е превърнала във факт?!

Забелязах нова стратегия на русофобите във форума. Да се наредят в колонка от коментари и всеки следващ да подкрепя някоя глупост написана от първият в колоната, а често се случва последния писал от групата, вече да е включил въпросната глупост в аргументната си база, все едно се е превърнала във факт?!

Така си е. Да се чуди човек, дали не ходят на съвещание, преди това.

Те ще въртят като латерна едно и също.

Жалко, че администрацията на форума е проамериканска. Ако не беше, щяха да ги баннат отдавна и тук нямаше да има  гаври с българската история и с невинните жертви на нацизма в Украйна.

Не знам как ще ги затапим. лаят си едно и също.

Виж, няколко пъти се поместваха линкове към статии в които се обяснява на елементарен език, че Нато не спази уговорката си с Русия да не се разширява към границите й.Какъв и беше проблема на Украйна, като неутрална държава?Русия зачиташе ли границите й?Да, светът не е справедлив и съвършен, както за хората така и за държавите съществуват някои ограничения, поради факта, че има и други около нас и те също имат свои интереси!

И така може да се разсъждава. Начини на разглеждане на конфликта много.

От друга страна обаче е добре, че НАТО се разшири. Така България и Румъния получиха шанс да се избавят от про руски настроения елит.

Румъния успя. В България обаче все още управляват децата на бившите руски марионетки.

Очаквам да видя реална смяна на властта и в България.

как ще ги затапим. лаят си едно и също.

От затапване няма нужда ("спортни" интереси).

Има нужда от разкриване на истината !

Ама на цялата истина !

А не половината , пък другото както ни се харесва !

Както го казват излиза  :"Моето си е мое , твоето е наше , а чуждото е общо...!"

Това ли е демокрация ?!!!  :nono:

Това ли са европейските ценности ?!!! :nono:

Ако е това - благодаря от такива ценности ! Хайде няма нужда ! :nono:

Като ти се из*ерат пред вратата на къщата , без никой да ги е канил - покани ги да го направят и вътре !

Това съветват русофобите !

Демокрация ли ?! 

Дърво за такива !.....

И така може да се разсъждава. Начини на разглеждане на конфликта много.

От друга страна обаче е добре, че НАТО се разшири. Така България и Румъния получиха шанс да се избавят от про руски настроения елит.

Румъния успя. В България обаче все още управляват децата на бившите руски марионетки.

Очаквам да видя реална смяна на властта и в България.

След 20-тина години , на Русия ще се молиш да ни превземе , както сега са молиш на САЩ.....! :)

Щото сега по-далеч от носа си не виждаш....

Нямат кой знае какъв интерес да ни превземат. Както виждаш корабите им са вече в нашите пристанища, а във властта все още разни Лиляни Павлови и Меглени Пръмови, и още много други знайни и незнайни пети колони.

Сами трябва да се усетим, както се усетиха румънците. САЩ нямат кой знае какъв интерес да ни подсещат май.

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

Това очаква и Украйна, след 'демокрацията' на САЩ. Къде са минали, трева не никне. Типично по американски. ;)

ПОСЛЕДНИТЕ 4 години арабските страни са в плен на хаоса и въоръжените конфликти, каквито не са преживявали през шестте десетилетия на независимо развитие.

Либия практически вече не съществува като единна държава, защото е поделена между враждуващи ислямски въоръжени групировки, контролиращи столицата Триполи и други градове.

Йемен също бе разкъсана от враждуващи фракции, като по-големите градове бяха овладени от въоръжена шиитска групировка “Ал-Хути”, подкрепяна от Иран, докато в останалите територии вилнеят джихадистите от “Ал-Кайда” и “Ислямска държава”. Южният регион на страната е на прага на обявяване на независимост от Сана. Сирия след 4 г. гражданска война е разпокъсана, гражданите са подложени на убийства, а държавата - на разрушения, които карат голяма част от тях да избягат или емигрират от страната.

Спомням си как Кондолиза Райс - бивш държавен секретар на САЩ, самокритично отбеляза в лекцията си пред Каирския университет, че “в името на стабилността на този регион американските администрации в течение на 60 г. подкрепяха диктаторските режими в Близкия изток в ущърб на демократичните принципи и правата на човека; след терористичните атаки от 11 септември 2001 г. обаче се убедихме, че междувременно сме изгубили и едното, и другото”

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4663380

Това очаква и Украйна, след 'демокрацията' на САЩ. Къде са минали, трева не никне. Типично по американски. ;)

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4663380

В Европа логиката е различна - където са минали Американците, сега се живее по-добре (за опростяване, няма да коментирам критерии от сорта - парите не са най-важното и пр.).

Където са минали Рунаците в Европа, не е добре.

Врагът се учи от добрите практики, а?

Сега ще трябва да сменяте гореописната Ваша тактика :)

В Европа логиката е различна - където са минали Американците, сега се живее по-добре (за опростяване, няма да коментирам критерии от сорта - парите не са най-важното и пр.).

Европа е на това дередже точно заради съществуването на социалистическия лагер.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.